Apakah insurans gadai janji? juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat.

Insurans gadai janji kadang-kadang disebut jaminan gadai janji. Dalam istilah yang lebih mudah, insurans ini dapat disebut sebagai perlindungan insurans dengan bantuan yang mana pemodal atau institusi pinjaman dapat menanggung kerugian yang mungkin timbul sekiranya gadai janji akhirnya gagal bayar. Dua jenis utama polisi insurans hayat ini biasanya digunakan, terutamanya gadai janji peribadi atau gadai janji awam.

Polisi Insurans Hayat Gadai janji

Insurans gadai janji adalah rancangan polisi insurans hayat yang pasti akan menempatkan kediaman anda dalam keadaan malang anda. Pelan ini tentunya juga akan memberi anda kemampuan untuk merangkumi keperluan khas, penyakit penting, dan pengembalian kos atau pengembalian wang anda jika anda mengekalkan rancangan tersebut untuk jangka masa yang lengkap.

Dalam beberapa kalangan, insurans gadai janji juga dapat menunjukkan Insurans Gadai janji Peribadi (PMI).

Baca Tentang: Berapakah insurans gadai janji?

Untuk mendapatkan insurans gadai janji awam yang disediakan oleh Pengurusan Harta Tanah Persekutuan, dan kos insurans sebagai sebahagian daripada pembiayaan pastinya perlu dibayar pada waktu tutup. Sebahagian besarnya, kos ini dibayar oleh penyedia pinjaman di pihak pelanggan. Dalam banyak kes, kos bulanan berkala mungkin juga ditagih berdasarkan kadar pinjaman ke nilai.

Pelbagai jenis insurans gadai janji utama adalah:

Insurans Gadai janji Eksklusif

Insurans ini biasanya digunakan dalam kes di mana deposit ditentukan untuk disenaraikan di bawah 20%. Harga insurans untuk insurans ini dikenakan dari 1.5% hingga 6% setiap tahun pada jumlah utama pinjaman. Harga sebenar yang ditagih pasti akan bergantung pada beberapa aspek, seperti peratus pembiayaan yang dijamin, laporan kredit, pinjaman kereta yang bernilai, dan sebagainya. Harga kos untuk insurans peribadi gadai janji boleh dibayar secara berkala, tahunan, atau bulat. Perniagaan khusus juga membenarkan masalah kos perpecahan.

Insurans Gadai janji Swasta yang Dibayar Peminjam

Ini adalah kegagalan gadai janji yang diuruskan oleh insurans yang dibekalkan oleh syarikat insurans dan juga kos yang dibayar oleh pelanggan. Dengan melakukan pembayaran balik untuk insurans peribadi yang dibayar oleh peminjam pada gadai janji, pelanggan dapat memperoleh gadai janji tanpa diminta untuk meletakkan deposit 20%. Insurans ini menawarkan perlindungan kepada institusi pinjaman kerana ancaman tambahan memberikan gadai janji dengan nilai pinjaman yang tinggi.

Insurans Gadai janji Swasta yang Dibayar Pemberi Pinjaman

Insurans ini secara khusus seperti insurans eksklusif yang dibayar oleh peminjam untuk gadai janji, kecuali kenyataan bahawa dalam keadaan sedemikian, kos insurans dibayar oleh penyedia pinjaman. Dalam banyak kes, pengguna gadai janji juga tidak menyedari bahawa insurans merangkumi penyedia pinjaman. Untuk insurans peribadi yang dibayar oleh pemberi pinjaman, penyedia pinjaman biasanya terdiri dari harga kos yang harus dia bayar sesuai dengan suku bunga yang ditagih atas pembiayaan dari pengguna.

Apabila anda pulang, anda mungkin perlu membeli PMI. Sebaik sahaja anda mempunyai helah untuk rumah baru anda, ada baiknya jika anda meneroka memperoleh polisi insurans hayat gadai janji, yang pasti akan menyelesaikan kediaman anda jika anda meninggal dunia, jadi harta tanah penting yang anda rumah pasti akan diselesaikan secara percuma dan jelas juga untuk penerima anda.

Sebelum membeli kenderaan dengan pinjaman lengkap ada perkara-perkara tertentu yang harus anda pertimbangkan, seperti; bagaimana jika saya terlibat dalam kemalangan dan kereta ini musnah, adakah saya dapat membayar wangnya kepada peniaga ?, Bagaimana jika saya gagal membayar wangnya kepada peniaga ?. Untuk menyelesaikan masalah ketidaktentuan ini, anda memerlukan insurans gadai janji.

apakah insurans gadai janji

Insurans gadai janji adalah bahagian pembayaran pinjaman bulanan anda yang diberikan kepada pemberi pinjaman untuk melindungi mereka sekiranya berlaku kegagalan pinjaman. Insurans gadai janji tidak melindungi anda, ia melindungi pemberi pinjaman sekiranya anda berhenti membuat pembayaran pinjaman anda Pembayaran . atas beberapa sebab. Ini memastikan bahawa pemberi pinjaman anda dibayar. Ia melindungi pinjaman pemberi pinjaman.

Ringkasan Insurans gadai janji adalah bahagian pembayaran pinjaman bulanan anda yang diberikan kepada pemberi pinjaman untuk melindungi mereka sekiranya berlaku kegagalan pinjaman.

Mengapa insurans gadai janji

Sebab mengapa pemberi pinjaman Pemberi pinjaman. mahu insurans gadai janji adalah untuk memastikan bahawa mereka mendapat pinjaman mereka sekiranya berlaku sesuatu dan anda tidak dapat membuat pembayaran.

Apakah kaedah untuk insurans gadai janji

Berapa banyak yang anda bayar setiap bulan untuk insurans gadai janji bergantung pada premium Insurans premium anda . Premium anda adalah kebarangkalian berlaku sesuatu yang salah. Semakin tinggi kebarangkalian ini (premium) semakin tinggi peratusan yang akan dibayar setiap bulan atau setiap tahun dan jika anda mempunyai Kredit kredit yang tinggi. peratusan Cara Mengira Peratusan . anda akan bayar setiap bulan saya mungkin lebih tinggi

Ringkasan Berapa banyak yang anda bayar setiap bulan untuk insurans gadai janji bergantung pada premium anda.

Jenis insurans gadai janji

  1. pinjaman konvensional
  2. Pinjaman FHA 3) Pinjaman VA Pinjaman VA .

Pinjaman konvensional

Ini adalah insurans gadai janji swasta Insurans gadai janji swasta (PMI) . (PMI) Dalam insurans gadai janji pinjaman konvensional, jika anda meletakkan 20% pinjaman maka anda tidak perlu lagi risau tentang insurans gadai janji, tetapi anda meletakkan sesuatu yang kurang daripada anda akan mempunyai gadai janji Junior gadai janji . insurans. Di sini semakin rendah jumlah yang anda berikan pada pinjaman, semakin tinggi jumlah yang anda perlukan untuk Membuka gadai janji . membayar insurans gadai janji. Contohnya seseorang yang meletakkan 5% daripada pinjamannya akan mempunyai gadai janji yang lebih tinggi daripada seseorang yang meletakkan 10% atau 15%.

Ringkasan Dalam pinjaman konvensional, semakin sedikit jumlah yang anda letakkan semakin tinggi jumlah yang perlu anda bayar untuk gadai janji.

Pinjaman VA

Ini adalah gadai janji Kerajaan Kerajaan Gadai janji Nasional (GNMA) . insurans. Dalam insurans gadai janji jenis ini Apakah insurans gadai janji? , anda diminta membayar sekali sahaja bayaran pendahuluan setelah itu anda tidak perlu membuat pembayaran bulanan untuk gadai janji lagi.

Pinjaman FHA

Ini juga Kerajaan pemerintah. insurans gadai janji. Dalam insurans gadai janji jenis ini, anda diminta membayar gadai janji gadai janji . insurans Apa itu insurans hayat? Panduan Lengkap Untuk Pemula . sepanjang tempoh pinjaman. Contohnya, jika anda mempunyai pinjaman selama 5 thn, FHA tinggal bersama anda selama 5 thn, satu-satunya cara untuk menyingkirkannya adalah dengan menghilangkan pinjaman Pinjaman .

Soalan lazim

Mengapa pemberi pinjaman berkeras untuk mendapatkan gadai janji? Pemberi pinjaman bersikeras agar anda mendapat insurans gadai janji kerana mereka tidak mahu mengambil risiko kehilangan wang mereka sekiranya berlaku sesuatu dan anda tidak dapat membuat pembayaran pinjaman.

Berapakah premium insurans saya Premium insurans anda adalah kebarangkalian berlaku sesuatu, semakin tinggi kebarangkalian ini, semakin tinggi jumlah yang akan anda bayar dengan syarikat insurans anda.

kesimpulan

Insurans gadai janji adalah sebahagian daripada pembayaran pinjaman bulanan anda yang diberikan kepada pemberi pinjaman untuk melindungi mereka sekiranya berlaku kegagalan pinjaman. Insurans gadai janji tidak melindungi anda, ia merangkumi pemberi pinjaman sekiranya anda tidak dapat membuat pembayaran pinjaman dengan alasan apa pun.

Artikel berkaitan

Apa itu insurans? .

Bagaimana Insurans Hayat Berfungsi? .

Apa itu Insurans Bangunan? .

Insurans Haiwan Peliharaan .

Polisi insurans kereta untuk pemandu baru .