Membelanjakan wang untuk tiket loteri dan permainan loteri adalah hobi kegemaran ramai warga Australia di seluruh negara. Dengan industri bernilai 6.9 bilion dolar , banyak rakyat mencuba nasib dalam banyak permainan loteri, iaitu Powerball dan Oz Lotto .

Lotto Oz: Gambaran Keseluruhan

Lotto Oz adalah permainan loteri negara. Ia berada di bawah pengawasan Kumpulan Tatts dan dipromosikan di bawah jenama Lott. Loteri terdapat di semua negeri di Australia kecuali Australia Barat. Loteri Nasional pertama kali wujud pada tahun 1994, dan sejak itu, berkembang dengan pesat. Undian berlangsung setiap hari Selasa.

Dengan setiap permainan berharga lebih dari satu dolar, permainan ini serupa dengan permainan loteri lain yang disebut Saturday lotto. Harga tertinggi, berjumlah 100 juta dolar, dimenangi pada tahun 2012.

Bagaimana Bermain ?

Pemain biasanya mengambil tiket standard yang mempunyai 7 nombor pemenang. Tiket standard memberi peluang kepada pemain untuk menang. Pemain boleh memilih nombor secara manual atau melalui pemilihan secara rawak oleh laman web.

Pemain menarik nombor dari satu tong yang mengandungi 45 bola bernombor dari 1 hingga 45.

Mereka menarik sembilan bola dengan 7 yang pertama mengandungi nombor kemenangan. Dua bola terakhir adalah tambahan yang digunakan untuk menentukan jenis pembahagian.

Pemain mempunyai lebih banyak peluang untuk menang sekiranya mereka memilih tiket loteri yang lebih maju. Hadiah kemenangan ditentukan oleh jenis bahagian yang ditunjukkan oleh nombor kemenangan dan tambahan.

Bahagian 1: 7 nombor pertama yang dilukis mesti sepadan dengan tujuh nombor pada tiket. Ini adalah hadiah tertinggi.

Pembahagian 2: Nombor yang dilukis mesti sepadan dengan mana-mana enam nombor utama bersama dengan satu nombor tambahan.

Bahagian 3: Enam nombor yang dilukis mesti sepadan dengan mana-mana enam nombor pemenang utama dalam tiket.

Bahagian 4: Nombor yang dilampirkan mesti sepadan dengan mana-mana 5 nombor utama dalam tiket berserta nombor tambahan.

Bahagian 5: Mesti memadankan mana-mana 5 nombor utama dalam tiket.

Bahagian 6: Mana-mana 4 nombor utama mesti sepadan dengan nombor yang ada di dalam tiket.

Bahagian 7: 3 nombor utama yang diambil mesti sepadan dengan nombor yang ada di dalam tiket berserta nombor tambahan.

Wang hadiah berkurang dengan setiap bahagian dengan kemungkinan besar untuk berjaya.

Tapak Loteri Oz Dalam Talian dan Faedahnya

1. Nyaman

Seseorang boleh membeli tiket melalui laman web dalam talian dari keselesaan rumah sendiri. Sistem dalam talian yang maju dengan banyak pelayan telah menjadikan permainan loteri untuk orang di mana sahaja di negara ini.

Kos

Tiket berharga lebih dari satu dolar untuk dibeli, dan oleh itu ia tidak banyak perbelanjaan. Walau bagaimanapun, mungkin ada nilai negatif yang timbul kerana kemungkinan menang.

Keselamatan

Semua laman web loteri melakukan transaksi wang melalui pelayan dan saluran yang selamat. Semua transaksi direkodkan, dan oleh itu tidak ada bahaya kecurian, kehilangan atau jenayah siber.

Perincian dan Statistik

Segala-galanya, dari jenis tiket hingga masa cabutan boleh didapati di laman web itu sendiri. Oleh itu, tidak perlu mencari maklumat dari kedai lain. Seseorang boleh menyampaikan sebarang masalah mengenai permainan loteri kepada kenalan talian bantuan pelanggan yang terdapat di laman web itu sendiri. Hasil permainan diterbitkan dalam talian dan juga dihantar ke e-mel pemain secara langsung.