Apa itu peguam kecederaan peribadi

Apakah peguam kecederaan peribadi? Peguam yang menyediakan perkhidmatan undang-undang dan peguam kecederaan peribadi memberikan perkhidmatan kepada orang tertentu yang mengaku cedera kerana kesalahan orang lain atau organisasi. Lebih-lebih lagi, ini dapat membantu anda melindungi anda sekiranya anda mengalami kecederaan secara emosi atau fizikal.

Jadi, inilah masanya untuk menghubungi Jika anda berpuas hati menyokong diri anda, terutamanya jika perkara menjadi hujah. Dan tentu saja, beberapa jenis kes kecederaan tidak boleh ditangani oleh pemula, termasuk perubatan, kes kecederaan yang berkaitan dengan orang cacat. Tetapi, jika anda tidak terluka parah, dan anda tidak banyak kehilangan cara kehilangan harta benda. Oleh itu, berikut adalah beberapa sebab di mana anda tidak perlu menyewa peguam kecederaan peribadi untuk menyembuhkan celah anda.

Peguam kecederaan peribadi membantu orang ketika mereka mengalami luka dalam kemalangan untuk memulihkan pampasan kewangan dan lain-lain. Namun, anda memerlukan dana untuk membayar ubat-ubatan, membayar gaji yang hilang, kesakitan, kesukaran, dan memberikan pampasan untuk kesakitan yang anda derita. Lebih-lebih lagi, peguam kecederaan diri merangkumi aspek-aspek orang yang cedera apabila mereka mengaku mendapat kejadian berikut dan membantu anda dalam menyembuhkan luka anda.

Lapisan Kecederaan Peribadi membantu anda dalam bahaya dan kerosakan fizikal

Adalah mudah untuk memahami bagaimana seseorang mengalami kecederaan fizikal. Contohnya, seseorang cedera dalam kemalangan kereta oleh pemandu yang tidak bertanggungjawab. Kemudian orang itu perlu dibayar balik kerana mengalami kecederaan serius akibat kemalangan kereta.

Kemalangan kereta dan kecederaan peguam

Kehidupan dapat berubah dalam satu minit, dan tidak akan dapat menjadi tepat lagi. Anda percaya perkara yang sama sekali berbeza selepas kemalangan kereta. Orang pra-kemalangan memahami bahawa insurans kereta dari segi membina semula kereta mereka.

Selepas itu, setelah berlakunya kemalangan, anda mungkin akan lebih fokus untuk merombak diri anda lebih banyak lagi. Walaupun anda seperti orang yang tidak pernah menyedari mendakwa sesiapa, anda mungkin mendapati bahawa satu-satunya kes adalah satu-satunya cara untuk memperbaikinya secara kewangan setelah hidup anda terganggu dalam kemalangan kereta yang tidak sepatutnya berlaku.

Kemalangan motosikal

Kebanyakan orang mengetahui bahawa motosikal adalah perjalanan yang mendebarkan, kemalangan boleh menjadi lebih berbahaya daripada di dalam kereta dan lebih sukar untuk diselesaikan. Sekiranya anda cedera dalam kemalangan motosikal, anda mungkin menentukan bahawa prosesnya akan serupa dengan proses di dalam kereta. Dan anda memaafkan dari beberapa kecederaan dan mungkin tertekan dengan terapi perubatan dan bayaran. Bagaimanapun, masih ada konsep yang tidak teratur di kalangan banyak penunggang bahawa penunggang motosikal mempunyai kesalahan atau mereka menunjukkan sikap tidak rasional di jalan raya. Sekiranya kes kemalangan motosikal masuk ke mahkamah, sikap seperti ini boleh menjadi kelemahan bagi pengadu. Mahkamah dan hakim biasanya enggan kepada penunggang motosikal yang berkaitan dengan kemalangan, terutama jika pihak penggugat mempunyai kemungkinan tanggungjawab dalam tuntutan tersebut.

Tambahan pula, syarikat insurans kadang-kadang membayar pampasan yang lebih rendah kepada pemandu motosikal daripada pemandu kereta. Situasi yang tidak biasa dan kesakitan serta kerosakan serius yang boleh berlaku dalam kemalangan motosikal boleh menjadikan anda penting untuk mencari peguam yang terlatih dalam kemalangan motosikal dan telah menyelesaikan banyak perkara. Kerosakan motosikal sukar dipulihkan tetapi ada beberapa syarat. Menentukan bilangan kecederaan adalah sama seperti kes kecederaan peribadi yang lain.

Adakah saya memerlukan peguam kecederaan peribadi

Adakah saya memerlukan peguam kecederaan peribadi? " Namun, ini adalah salah satu soalan paling penting yang akan ditanyakan oleh banyak orang setelah kemalangan. Dan jawapannya, kira-kira selalu, adalah ya. Semakin cepat anda mengambilnya, lebih mudah dan cekap peguam kecederaan anda dapat menyelesaikan kes anda. Jawapan untuk soalan berikut dapat membantu anda memahami mengapa anda perlu mengupah peguam? Terdapat sebab-sebab tertentu mengapa kita mengatakan adakah saya memerlukan peguam kecederaan peribadi

Anda memerlukan peguam sekiranya anda cedera parah

Sekiranya anda terluka dalam kemalangan atau mendapat penyakit serius, anda memerlukan peguam. Sekiranya anda menghadapi kesakitan sepanjang hayat, maka anda mesti menyewa peguam. Anda perlu berunding dengan peguam kecederaan yang bebas, sangat dinasihatkan. Begitu juga, jika anda menghadapi kecederaan yang akan menyebabkan perawatan jangka panjang atau mengakibatkan kecacatan yang berpanjangan, kontrak peguam peguam boleh menjadi satu-satunya cara untuk mengatasi masalah kewangan yang serius seumur hidup anda.

Pelbagai Pihak iaitu syarikat insurans terlibat

Sekiranya anda cedera dalam kemalangan yang melibatkan banyak kumpulan, berkonsultasi dengan peguam kecederaan peribadi akan memberi anda peluang yang menjanjikan untuk tidak tergabung dalam tagihan. Peguam mempunyai pengalaman untuk berurusan dengan banyak syarikat insurans sekaligus dan membantu membuat kes yang melindungi pelanggan mereka. Oleh itu, Sekiranya terdapat banyak pihak yang melakukan kesalahan kerana kecederaan anda, seorang peguam juga akan mempunyai kemampuan yang diperlukan untuk memastikan bahawa anda mendapat semua pampasan yang anda perolehi tanpa meninggalkan wang.

Anda perlu mengupah peguam sekiranya anda tidak mengetahui kesalahannya

Sekiranya anda cedera dalam kemalangan dan tidak jelas siapa yang melakukan kesalahan, anda harus membincangkannya dengan peguam. Dalam keadaan seperti ini, syarikat insurans pihak lain menggunakan untuk menyalahkan anda kerana mengalami kecederaan. Bercakap dengan peguam boleh membantu anda melindungi hak istimewa anda dan melindungi anda daripada tuntutan balas dan tuntutan balas.

Syarikat insurans selalu menolak tuntutan anda

Syarikat insurans tahu bahawa kebanyakan orang tidak memahami semua undang-undang dan kaedah sukar yang berlaku dalam tuntutan kecederaan diri. Oleh kerana itu, mereka akan sering menggunakan kelebihan mereka untuk menangguhkan tuntutan kecederaan seseorang kerana mereka tahu anda tidak dapat berbuat apa-apa. Selanjutnya, firma insurans juga menangguhkan tuntutan untuk perlahan-lahan memukul pihak yang cedera menjadi pengunduran diri. Mereka tahu bahawa wang itu ketat dan bil masuk, jadi mereka akan sering menggunakan kedudukan ini untuk menawarkan sebahagian daripada jumlah tuntutan anda. Sekiranya salah satu daripada keadaan ini berlaku, anda pasti harus berjumpa dengan peguam kecederaan peribadi

Bagaimana mencari peguam kecederaan peribadi

Apabila anda menghadapi kemalangan kereta dan anda mengalami kecederaan ringan maka anda dapat menyelesaikan masalahnya melalui insurans. Tetapi jika luka serius dan anda menghadapi kerugian besar, anda mesti mencari peguam kecederaan peribadi. Di sini anda akan menemui cara memilih peguam kecederaan anda.

Tanya keluarga dan rakan anda untuk peguam

Sekiranya anda tidak mengenali peguam, anda mungkin perlu berunding dengan rakan atau keluarga anda jika mereka tahu. Walau bagaimanapun, tuntutan undang-undang kecederaan peribadi tidak begitu biasa. Anda mungkin mengenali seseorang yang memerlukan peguam kecederaan peribadi. Tetapi jika mereka tidak tahu kecederaan peguam maka mereka mungkin tahu peguam lain yang berpengalaman yang dapat membantu anda.

Lihatlah reputasi mereka yang telah mereka menangi dalam bidang berikut.

Sebilangan besar peguam menyimpan senarai mereka di laman web kajian. Dan, penyelidikan dalam talian yang mudah harus mencari laman web di mana peguam atau firma undang-undang berbakat anda mempunyai senarai. Anda akan menemuinya di Internet. Luangkan sedikit masa untuk mencari melalui perbincangan pelanggan di laman web ini. Anda juga dapat melihat apa yang pelanggan katakan mengenai peguam atau syarikat undang-undang yang anda cari. Di sana. bukan kaedah yang lebih baik untuk mengesan jenis pengalaman yang anda cari selain mendengar apa yang dikatakan oleh pengguna mereka sebelumnya.

Cari jumlah kes yang telah mereka menangi

Setelah melihat ulasan mereka, anda juga harus melihat berapa banyak yang mereka telah pulih. Oleh itu, periksa kadar kejayaan mereka. . Ramai orang berpendapat bahawa jumlah pemulihan yang besar bermaksud bahawa peguam memilih kes mereka sehingga mereka akan menghasilkan lebih banyak wang. Ini bukan. Sebilangan besar pakar mengambil sejumlah besar tetapi akan memulihkan kes anda. Memulihkan jumlah yang banyak untuk pelanggan mereka menunjukkan bahawa firma guaman tahu bagaimana merumuskan kes itu sehingga pelanggan mereka, memperoleh apa yang mereka layak dan cari.

Peguam kecederaan peribadi sering menjadi kontroversi terhadap bukan sahaja defendan yang sebenarnya tetapi juga syarikat insurans.

Terutama, semasa rundingan penyelesaian, syarikat insurans membuat sukar untuk berusaha mengumpulkan jumlah yang adil bagi penghidapnya. Sekiranya firma guaman telah memperoleh kembali angka penting bagi penggunanya, itu adalah petunjuk yang baik bahawa mereka tahu apa yang mereka lakukan ketika mencapai perundingan. Ia juga mengatakan bahawa mereka akan mengetahui cara mendapatkan peratusan pampasan mutlak untuk luka anda.

Cari peguam disiplin dan status

Sekiranya pengacara melakukan tindakan keras dengan bar negara mereka, ini harus menjadi bendera merah tepat pada masanya bermaksud menjauhinya. Lebih-lebih lagi, tindakan tatatertib mengatakan bahawa pengacara telah ketinggalan dari pengendalian berpengalaman yang standard sehingga bar negara harus terlibat dan membuat keadaan menjadi sukar. Jadi, itulah sebabnya syarat yang jelas adalah memeriksa rekod bar negara peguam sebelum anda membayarnya. Sekiranya ada perkara lain yang menarik bagi pengacara yang anda kaji, pimpin jika mereka mempunyai tindakan tatatertib.

Kemukakan pertanyaan dan jawapan daripada peguam

Setelah berbincang dengan rakan dan keluarga dan menyelesaikan carian google, dan menggunakan direktori rangkaian undang-undang untuk memeriksa profil pengacara yang berbeza di wilayah anda. Oleh itu, jika anda memilih peguam, hubungi peguam ini dan menilai keadaan anda dengan pasukan mereka, pastikan anda mengemukakan sebarang soalan yang anda ada mengenai peguam dan tuntutan undang-undang anda.

Anda mesti merumuskan masalah yang ingin anda tanyakan, supaya anda tidak tersinggung atau melewatkannya semasa perbincangan. Anda ingin membincangkan apa yang berlaku kepada anda dan bagaimana firma guaman termotivasi untuk membantu anda.

Peguam akan memberikan jawapan anda

Untuk memberikan jawapan yang paling terperinci untuk masalah anda, berikan sebanyak mungkin data mengenai kes anda kepada jawatankuasa pengacara. Ini membolehkan anda mengumpulkan maklumat sebelum perbualan sehingga anda dapat memberikan perincian mengenai kemalangan dan kesakitan anda. Sekiranya boleh, anda mesti mempunyai kertas kerja yang penting. Dokumen seperti rekod perubatan, bukti mengenai saksi kemalangan. Meluangkan masa untuk membicarakan kes anda dan pertanyaan anda dengan firma guaman dapat memberi anda gambaran tentang apakah itu akan menguntungkan anda atau tidak. Semasa perbincangan, jika perwakilan firma undang-undang itu bercakap dengan cepat, melangkau masalah kritikal, atau berupaya melarikan diri dari telefon, itu mungkin menunjukkan jenis rawatan yang boleh anda harapkan sepanjang tuntutan anda. Sebaliknya, perwakilan yang meluangkan masa untuk memastikan anda mengetahui apa yang berlaku dengan teliti memahami hak istimewa dan alternatif anda, menunjukkan empati dan toleransi, memperlakukan anda dengan baik. Anda seharusnya dapat mempercayai bahawa anda akan mendapatkan pengacara yang responsif sekiranya dia telah menjawab masalah anda sesuai dengan keperluan anda

Memilih peguam yang tepat adalah pilihan khas dan juga pilihan yang sangat penting. Tentukan bahawa mesyuarat awal anda adalah percuma dan anda tidak bertanggungjawab untuk mengambil peguam atau firma. Pastikan pasukan rasmi meluangkan masa untuk menjawab soalan anda dan menganalisis kemungkinan tuntutan anda

Apa yang dilakukan oleh peguam kecederaan peribadi

Kes-kes kecederaan diri melibatkan perbuatan orang yang cuai. Ini mengandungi kemalangan, termasuk kemalangan kereta, motosikal, dan kemalangan trak. Peguam kecederaan peribadi juga boleh menangani jenis kemalangan kenderaan lain, termasuk kemalangan penerbangan, kemalangan basikal, kemalangan pengangkutan massa, dan kemalangan pejalan kaki. Peguam kecederaan peribadi akan membantu anda dalam perkara berikut. Tugas yang dilakukannya adalah:

Mula menyiasat prosedur

Peguam kecederaan peribadi biasanya membuat pembayaran luar jangkaan di mana mereka mengenakan yuran peguam setelah mereka memastikan keputusan juri. Peguam kecederaan peribadi tidak akan mahu mengambil kes yang tidak disangka akan berlaku untuk kemenangan pelanggan.

Mengumpulkan Bukti

Seorang peguam kecederaan peribadi juga mengumpulkan maklumat untuk menyokong kes pengadu. Walau bagaimanapun, ini mungkin mempengaruhi mendapatkan pernyataan kejadian. Dia boleh mengambil atau menyiapkan foto untuk mengambil gambar pernyataan kemalangan.

Dan juga menyimpan maklumat untuk perbicaraan, seperti kerosakan harta benda atau bukti lain. Selanjutnya, bukti boleh menentukan hukuman bagi siapa yang berlaku dalam kemalangan dan kepentingan kecederaan yang dialami pengadu. Yang mungkin mengandungi laporan perubatan, laporan perniagaan, dan pernyataan pemusnahan harta benda.

Berunding dengan Syarikat Insurans

Sebilangan besar individu tidak berurusan sebagai sebahagian daripada kehidupan mereka. Namun, peguam kecederaan peribadi biasa digunakan untuk berurusan dengan firma insurans. Mereka dapat mengkaji keadaan program dan menentukan bahagian mutlak pembayaran yang dapat ditentukan berdasarkan keadaan tertentu dari kes tersebut. Peguam kecederaan peribadi juga berurusan dengan semua komunikasi dengan syarikat insurans dan mencegah mangsa kecederaan daripada melakukan apa-apa yang boleh membahayakan pernyataannya.

Menghantar Surat Permintaan

Peguam kecederaan peribadi boleh menghantar surat permintaan kepada firma insurans setelah meneliti kes tersebut dengan teliti. Surat permintaan ini menegaskan bukti kemalangan dan memberi mandat sejumlah kecederaan untuk kesakitan yang ditanggung oleh penderita.

Menyiapkan Penyataan

Sekiranya syarikat insurans menolak untuk mencadangkan pembayaran yang munasabah, peguam kecederaan diri juga membuat bantahan terhadap defendan. Penolakan tersebut menyatakan pernyataan yang sah mengindahkan mengapa defendan boleh dipercayai atas kemalangan itu. Penolakan itu juga menyatakan pelbagai kerosakan yang sedang dilakukan.

Menjalankan Penemuan

Peguam pengadu boleh mencari prosedur. Ini termasuk menyerahkan soal siasat kepada terdakwa untuk meminta data tertentu. Dan yang merangkumi laporan dan saksi.

Mencontohi Pelanggan di Percubaan

Sekiranya kes itu dimulakan dengan perbicaraan, pengacara kecederaan diri akan membuat pembentangan di mahkamah. Peguam kecederaan peribadi mengetahui prosedur dan kaedah mahkamah dan dapat memastikan bahawa perkara-perkara ini diperhatikan dengan teliti.

Seorang peguam akan membantu anda

Adalah berguna untuk memiliki peguam kecederaan peribadi menurut pandangan anda jika anda telah cedera dalam kemalangan oleh seseorang. Seorang peguam boleh mendorong anda untuk meminta hak anda kerana pihak lain kemungkinan akan mempunyai peguam. Namun, pihak lain dapat mengemukakan bukti iaitu saksi pakar dan penyiasat dan laporan peribadi.

Cara mengemukakan tuntutan kecederaan diri tanpa peguam

Sekiranya anda berpuas hati menyokong diri anda, terutamanya jika perkara menjadi hujah. Dan tentu saja, beberapa jenis kes kecederaan tidak boleh ditangani oleh pemula, termasuk perubatan, kes kecederaan yang berkaitan dengan orang cacat. Tetapi, jika anda tidak terluka parah, dan anda tidak banyak kehilangan cara kehilangan harta benda. Oleh itu, ada beberapa sebab di mana anda tidak perlu mengambil peguam kecederaan peribadi.

Proses Tuntutan Boleh Sederhana

Selain itu, apa yang ingin anda fahami oleh syarikat insurans dan beberapa peguam, menyelesaikan kes kecederaan peribadi dengan firma insurans agak mudah.

Secara meluas, tuntutan tidak melibatkan beberapa surat pendek dan amaran telefon dengan pelaras insurans yang tidak mempunyai aktiviti undang-undang, jadi anda tidak memerlukan peguam atau peraturan undang-undang yang rumit. Hak anda untuk dibayar sering tidak bergantung pada pernyataan biasa mengenai siapa yang berhati-hati dan siapa yang tahu betapa kritikalnya penderitaan anda, dan keinginan anda untuk terus berurusan sehingga anda mendapat tawaran yang munasabah dari syarikat insurans. Juga, Sistem Pampasan tersusun dan jumlah pembayaran saksama dalam sesuatu yang diberikan tidak hanya hanya peguam dan firma insurans yang tahu bagaimana untuk memeriksa. Agak lama, pelbagai aspek mudah iaitu jenis kemalangan, kecederaan, kos perubatan. Tetapi jika kesnya mudah, anda tidak perlu menggaji peguam.

Anda tahu apa yang terbaik

Sekiranya anda memahami kes anda lebih baik daripada orang lain iaitu penyesuaian insurans, peguam, dan bagaimana kemalangan anda berlaku. Anda berada di sana atau mereka tidak Dan anda menyedari yang terbaik apa kecederaan yang anda alami dan bagaimana keadaan fizikal sejak kemalangan itu, dan bagaimana anda merangkumi beberapa faktor dalam hidup anda. Biasanya, ini adalah aspek yang paling penting untuk disedari ketika menyelesaikan tuntutan kecederaan.

Proses tuntutan adalah mudah

Selain itu, apa yang ingin anda fahami oleh syarikat insurans dan beberapa peguam, menyelesaikan kes kecederaan peribadi dengan firma insurans agak mudah. Secara meluas, tuntutan tidak melibatkan beberapa surat pendek dan amaran telefon dengan pelaras insurans yang tidak mempunyai aktiviti undang-undang, jadi anda tidak memerlukan peguam atau peraturan undang-undang yang rumit. Hak anda untuk dibayar sering tidak bergantung pada pernyataan biasa mengenai siapa yang berhati-hati dan siapa yang tahu betapa kritikalnya penderitaan anda, dan kesungguhan anda untuk terus berurusan sehingga anda mendapat tawaran yang munasabah dari syarikat insurans.

Sistem Pampasan tersusun dan jumlah pembayaran saksama dalam sesuatu yang diberikan tidak hanya hanya peguam dan firma insurans yang tahu bagaimana untuk memeriksa. Agak lama, pelbagai aspek mudah iaitu jenis kemalangan, kecederaan, kos perubatan. Tetapi jika kesnya mudah, anda tidak perlu menggaji peguam.

Anda Tahu Tuntutan Anda Terbaik

Sekiranya anda memahami kes anda lebih baik daripada orang lain iaitu penyesuaian insurans, peguam, dan bagaimana kemalangan anda berlaku. Anda berada di sana atau mereka tidak Dan anda menyedari yang terbaik apa kecederaan yang anda alami dan bagaimana keadaan fizikal sejak kemalangan itu, dan bagaimana anda merangkumi beberapa faktor dalam hidup anda. Biasanya, ini adalah aspek yang paling penting untuk disedari ketika menyelesaikan tuntutan kecederaan.

Baca juga: Peguam di Undang