Apa itu yoga power? Power yoga adalah salah satu daripada beberapa jenis yoga gaya vinyasa yang meriah sebagai latihan. Yoga ini dilakukan dengan pantas untuk meningkatkan aktiviti fizikal. Secara kebetulan, ia sama dengan senaman kardio. Ia mempunyai banyak faedah kesihatan.

Sejarah yoga Power.

Menurut kekuatan penyelidikan yoga secara rasmi diciptakan pada tahun 1990 oleh orang Amerika. Dulu dibangunkan dan ditubuhkan oleh Beryl Bender Birch, Power Yoga. Namun, istilah ini telah diperluas untuk menggambarkan pelbagai amalan yoga yang lebih kuat

Power yoga pada mulanya dimulakan oleh dua Yoga Vinyasa di bawah K. Pattabhi Jois, dan Baron Baptiste, seorang Bikram. Kemudian dia secara bebas meletakkan kelainan mereka pada gaya dan menandainya. Dia menjadikan gaya yoga yang hebat. Gaya yoga kekuatan Bryan Baptiste dan Bryan Kest jauh berbeza dengan yoga Ashtanga. Pada tahun 1995, Pattabhi Jois menulis surat kepada Yoga Journals yang menyatakan kesalahannya pada hubungan antara Ashtanga Yoga-nya, dan gaya baru "power yoga", yang disebut sebagai "bodoh bodoh"

Binge Birch telah berbisik dengan tujuan bahwa begitu dia dalam menjalankan misi mengendalikan yoga, dia stagnan melatih sistem pose Ashtanga. Walau bagaimanapun, beberapa guru yoga lurus menolak yoga kekuatan dunia sebagai tindakan publisiti untuk melemahkan holistik sebagai akibatnya asas-asas kerohanian dari bentuk klasik perbuatan sebagai akibatnya memberi banyak tekanan tanpa melakukan latihan haiwan.

Dalam dunia yang pantas dan pantas hari ini, kita mesti sihat dan cergas. Dalam sehari seseorang pekerja harian menjadi sangat tertekan kerana beban kerja yang diberikan kepadanya. Dengan cara ini, perlu membuat otak anda tenang pada waktu pagi kerana ketika anda memulakan hari anda dengan baik anda akan bertenaga sepanjang hari. Lebih banyak yang boleh anda lakukan untuk menjaga kesihatan minda dan badan anda ialah melakukan yoga dan bersenam.

Kita juga boleh mengatakan bahawa yoga adalah jenis latihan yang terbaik. Ia mempunyai banyak kelebihan perubatan. Ini menjadikan lelaki aktif sepanjang hari. Ini adalah sejenis meditasi yang diperlukan untuk memastikan minda dan badan anda sihat dan cergas. Workout seluruh badan lebih baik dan berguna daripada senaman satu bahagian. Seperti ada orang yang ingin kehilangan lemak kaki, mereka melakukan senaman kaki dan ada yang berusaha menurunkan lemak perut mereka terus melakukan senaman perut sahaja. Tetapi yoga power adalah sesuatu yang berbeza yang difokuskan pada senaman seluruh badan anda. Ini meningkatkan metabolisme anda sehingga menjadikan anda sihat dan cergas.

Ringkasan : Power Yoga adalah salah satu jenis yoga utama yang menceburkan diri di luar kerangka yoga biasa. Kundalini Swamy Power Yoga menyelaraskan pertimbangan penjagaan. Malah, bahkan orang Ashtanga yang asas telah mengubah dan meningkatkan latihan yoga mereka.

Apa itu yoga?

Yoga adalah sejenis senaman. Ini adalah latihan minda dan badan. Ia merangkumi banyak gaya. Yoga 1 boleh dilakukan dalam postur fizikal, meditasi, dan teknik pernafasan. Dalam dunia progresif, kemahiran yoga di Asia Selatan telah tertunda ke sudut dunia yang lengkap. walaupun ini merupakan produksi penggunaan segera dan meditasi, ini tidak selalu terjadi.

Yoga merangkumi latihan fizikal yang sistematik, kawalan nafas, relaksasi, pengendalian diet, di samping pertimbangan seterusnya yang dapat diterima secara muktamad yang dirancang di samping peningkatan keharmonian yang melemahkan tubuh, minda, dan persekitaran.

Perbezaan antara yoga dan yoga kuasa ?

Perbezaan antara yoga kuasa dan yoga tradisional adalah mengenai postur tubuh. Yoga yang kuat bergerak lebih pantas berbanding yoga tradisional. Dengan cara ini, yoga kuasa memberikan lebih banyak hasil kardio.

Perbezaan utama antara yoga yoga dan yoga sederhana adalah kepantasan anda berlatih yoga. Dalam yoga sederhana, anda melakukan aktiviti fizikal yang perlahan berbanding dengan yoga yang mana aktiviti fizikal dilakukan dengan kelajuan tinggi. Dalam yoga sederhana, kita mengambil langkah berjaga-jaga sambil menggerakkan bahagian badan melakukan aliran stabil dan aliran berstruktur pada masa yang sama. Sementara dalam yoga power pergerakan bahagian tubuh lebih pantas untuk meningkatkan aktiviti fizikal.

Gaya yoga.

Sebelum kita mula berfikir untuk melakukan yoga, penting untuk mempelajari semua gaya atau gaya yoga yang kuat atau apakah itu yoga yang sederhana. Cara yang betul untuk melakukan aktiviti fizikal adalah dengan mengusahakan diri sendiri. Sama ada kita menghadiri kelas yoga kelas dua atau kita melakukan satu jam yoga biasa, jenis kelas yoga dan pose yoga anda sangat penting. Tidak kira sama ada kita melayari yoga yin, ashtanga, atau kelas yoga paksa, jenis yoga yang kita dapati umumnya berguna untuk kita bergantung pada latar belakang dan sikap keturunan yang menjadikan kita unik. Di sini kita akan membincangkan secara ringkas beberapa gaya yoga kuasa.

Yoga ashtanga :

Latihan yang dinamis dan benar-benar meminta ini menyegerakan nafas dan pengembangan untuk memberikan kehangatan dalaman yang bertujuan untuk membersihkan badan. Ashtanga yoga, dengan banyak vinyanya, sangat luar biasa untuk kualiti bangunan pusat dan penyejukan badan. Rancang untuk berpeluh semasa anda melakukan perjalanan secara aktif melalui pengelompokan yang ditetapkan.

Dalam bahasa Sanskrit, Ashtanga merujuk kepada lapan pelengkap Yoga yang digambarkan oleh Patanjali. Satu keturunan Ashtanga ditubuhkan oleh K. Pattabhi Jois (1915-2009) dan sekarang diteruskan oleh cucunya Sharat. Pelajaran dan kehadiran Pattabhi sama seperti pelajarnya David Williams, David Swenson, Doug Swenson, pengendali Tim Mill, Richard Freeman, Danny Heaven, dan Bryan Kest yang sangat mempengaruhi yoga di seluruh dunia.

Dilihat dari cara yang baik, dan biasanya dilihat di Barat, tindakan Ashtanga Yoga memunculkan kesan sebagai banyak sikap yoga hada. Walau begitu, sebenarnya ada seluruh alam semesta domain lain yang lebih mendalam yang bermain di bawah bahagian luar latihan fizikal ini, di mana asana hanya alat yang digunakan untuk melengkapkan bahagian yoga yang meriah dan duniawi. Susunan latihan ini menjadikan lima komponen yang merangkumi bandhas (saluran tenaga dalaman), pernafasan ujjayi, asana (urutan eksplisit), Drishti (titik fokus), dan vinyasa (susunan nafas dan pengembangan). Melalui penggunaan pelajaran dan piawaian, Ashtanga Yoga menunjukkan cara menyeluruh untuk menangani yoga dan kehidupan.

Yoga Bikram :

Bikram Yoga adalah susunan yoga panas, semacam yoga sebagai latihan, yang dirumuskan oleh Bikram Choudhury. Bikram Choudhury mendapat arus perdana pada pertengahan 1970-an. Kelas yoga Bikram terdiri dari kelompok 26 tempat yang tetap, digilap di ruangan yang dipanaskan hingga 105 ° F (41 ° C) dengan kelembapan 40%, yang dirancang untuk meniru suasana India. Terdapat karpet yang dipasang di ruang yoga dan pembahagi dipasang di cermin; guru tidak mengubah pelajar, yang dikehendaki mengubah diri mereka sendiri. Gaya persembahan Bikram Choudhury bukanlah yang terbaik. Ia kasar. Ini mempunyai kepentingan mempunyai bilik yang dipanaskan.

Bikram yoga menguatkan otot, ketekunan yang kuat, penyesuaian kardiovaskular , dan penurunan berat badan. Tujuan umum adalah untuk membuat tubuh dan jiwa yang cergas, membiarkan diri fizikal mengikat bersama dengan diri yang mendalam. Penganjur corak yoga panas, Bikram Choudhury, adalah pengangkat berat Olimpik penghargaan emas pada tahun 1963. Praktik pemanasan yoga Bikram meningkatkan kemampuan penyesuaian, detoksifikasi, dan jangkaan luka. Bikram meneroka jalan yang berbeza mengenai suhu latihan yang diperluas setelah melihat bahawa suhu yang diperluas membuat individu berpeluh dan berusaha lebih dalam kelas. Dia secara dinamis terus meningkatkan kehangatan, dengan mempertimbangkan bahawa ia akan meningkatkan peluh akan meningkatkan metabolisme pada masa yang sama.

Yoga Hatha :

Apa itu yoga hasa? Maksud sebenar yoga hasa tidak berubah selama bertahun-tahun. Tetapi pemikiran dan persepsi kita terhadapnya terus berubah. Seperti yang kita ketahui satu perkataan mengandungi banyak definisi dan makna Sejak yoga membuat makna perkataan Hatha terus berubah. Kita dapat menggambarkan Hatha sebagai "ha" bermaksud matahari dan kata "tha" bermaksud bulan. Tetapi arti sebenarnya dari hasa yoga adalah " Force ".

Kelas yoga yang digambarkan sebagai 'Hatha' biasanya akan merangkumi banyak pendirian fizikal (sikap yoga) dan kaedah bernafas, yang digerakkan secara lebih beransur-ansur dan dengan pegangan sikap yang lebih statik daripada mungkin aliran Vinyasa atau kelas Ashtanga. Sudah tentu, itulah cara kita menggambarkan kelas yoga Hatha kita di EkhartYoga. Ia adalah asas yoga. Kata "ha" dan "the" bermaksud keseimbangan antara Matahari dan bulan. Secara teratur hadiah Hatha Yoga (asana) semakin dekat dalam iklim yang tenang dan reflektif, di mana para profesional duduk tanpa gangguan selama beberapa saat, pada saat itu mulakan pengaturan, secara beransur-ansur, dengan kawalan dan keanggunan. Perhatian untuk menenangkan otak dan nafas diadakan ketika tubuh memainkan pelbagai sikap yang dipilih untuk pertemuan latihan.

Yoga pranatal:

Prenatal yoga adalah yoga yang diamalkan oleh wanita semasa kehamilannya. Seperti yang digambarkan oleh perkataan itu sendiri. Sekiranya anda hamil, anda mesti sangat tertekan, letih, dan mahu berehat sebentar. Anda ingin berehat maka anda harus melakukan yoga pranatal yang direka khas untuk anda. Yoga pranatal atau yoga pra-kelahiran juga dapat: • meningkatkan rehat • mengurangkan tekanan dan kegelisahan • meningkatkan kualiti, kemampuan menyesuaikan diri, dan ketekunan otot yang diperlukan untuk bersalin • menyebabkan penurunan sakit pinggang, melegakan, sakit otak, dan angin kencang Pra biasa Kelas yoga kelahiran boleh merangkumi:  Pernafasan: Dalam yoga Pra-kelahiran ini, Pengajar akan mendesak anda untuk berlatih bernafas dan menarik nafas. Kaedah bernafas dapat membantu anda mengurangkan atau mengatasi angin kencang semasa mengandung dan mengatasi masalah semasa bersalin  Panjangan halus . Anda akan diminta untuk menggerakkan secara lembut pelbagai wilayah badan anda, misalnya leher dan lengan anda, melalui ruang gerakan mereka sepenuhnya.  Kedudukan: Semasa berdiri, duduk, atau berbaring di atas tanah, anda akan menggerakkan badan anda ke pelbagai posisi yang ditunjuk ke arah peningkatan kualiti, kesesuaian, dan penyamaan anda. Perkara seperti penutup, pad, dan tali pinggang boleh digunakan untuk menawarkan pertolongan dan ketenangan.  Bersantai dan bersantai Menjelang tamat setiap kelas yoga pra-kelahiran, anda akan melonggarkan otot dan mengembalikan nadi rehat dan pernafasan . Anda mungkin diminta untuk menyesuaikan diri dengan pernafasan, mempertimbangkan sensasi, perenungan, dan perasaan, atau mengulangi mantera atau kata-kata untuk mencapai keadaan kesadaran dan ketenangan dalaman.

Ringkasan : Kelas yoga yang kuat akan berubah-ubah secara meluas dari pendidik ke pengajar, tetapi mereka biasanya menggabungkan persembahan yoga streaming yang lebih luar biasa daripada membaca dan merenung. Mereka boleh menjadi senaman yang memakan kalori dan dapat membantu anda tetap cergas.

Apakah faedah kesihatan yoga kuasa?

Power yoga sangat berkesan untuk menjaga kesihatan anda. Ini membasmi masalah perubatan asas anda kerana aktiviti fizikal adalah semua yang kita perlukan untuk tetap cergas dan aktif. Kerana yoga itu sendiri memberikan manfaat mental dan fizikal. Berikut adalah beberapa manfaat kesihatan yoga kuasa:

Meningkatkan stamina :

Stamina secara biologi adalah untuk mengekalkan usaha fizikal dan mental yang berpanjangan. Daya tahan adalah keupayaan untuk meneruskan tenaga dan secara bergantian dikenali sebagai ketekunan. Kerja sama Intensity Yoga yang tertangguh dan mantap mungkin menunjukkan peningkatan yang luar biasa pada tahap daya tahan yang dikenali dengan perkembangannya yang cair, namun luar biasa. Selain maju sebagai latihan berimpak tinggi, mempercepat nadi sambil mengawal keadaan. Menguatkan otot walaupun yoga tidak termasuk mengangkat berat seperti senaman di gim, walaupun yoga ini menguatkan otot. Kerana yoga merangkumi beberapa postur yang meningkatkan pembinaan otot. Seperti yang kita ketahui, yoga power adalah senaman seluruh badan yang memfokuskan pada seluruh badan dan bukannya mengerjakan mana-mana bahagian badan.

Pengurangan berat:

Power yoga bermanfaat bagi mereka yang berusaha keras menurunkan berat badan. Penurunan berat badan berlaku ketika metabolisme badan anda cepat. Dengan cara ini, yoga membantu mempercepat metabolisme anda dan sebagai ganti kehilangan lemak badan anda yang tidak sihat dengan cara yang sihat.

Meningkatkan peredaran darah:

Darah memainkan peranan penting dalam badan anda. Ia membantu mengedarkan nutrien dan oksigen ke seluruh badan anda. Yoga adalah pilihan terbaik untuk meningkatkan peredaran darah anda. Ia membantu membersihkan kulit anda. Power Yoga memuaskan seseorang. Pose yoga yang terbaik untuk peredaran darah adalah lipatan ke depan, pose putaran duduk, pose bajak, pose bayi gembira, dan pose merpati, dll.

Meningkatkan kesihatan mental:

Menurut kajian yoga seperti yoga restoratif memainkan peranan penting dalam meningkatkan kesihatan mental dengan mengurangkan tekanan , skizofrenia kemurungan kegelisahan, dan gangguan tekanan pasca-trauma (PTSD)! Dan semua masalah kesihatan mental seperti itu. Dalam yoga, terdapat banyak latihan pernafasan yang juga membantu mengurangkan tekanan dengan meningkatkan ketenangan fikiran pada masa yang sama.

Ringkasan : Terdapat banyak manfaat kesihatan dari yoga power. Ia membantu menurunkan berat badan, meningkatkan peredaran darah, meningkatkan stamina, meningkatkan imuniti, dan menguatkan otot.

Soalan Lazim (Soalan Lazim ):

ada beberapa soalan yang sering diajukan oleh orang, ada di antaranya dibincangkan di bawah:

Adakah Power Yoga baik untuk pemula?

Pemula pasti boleh mencuba yoga yang kuat, namun itu bukan untuk semua orang. Banyak novel akan terasa lebih baik di kelas yang lebih perlahan di mana guru boleh bercakap melalui setiap postur. Oleh itu, jika seorang pemula benar-benar perlu mencuba kelas yoga paksa, mereka harus melakukan seperti itu dengan penuh perhatian sehingga awalnya mungkin membingungkan. Mungkin yoga power adalah untuk semua orang dari kanak-kanak hingga orang dewasa. Tetapi perkara utama yang perlu diingat adalah kepantasan dan pose. Sekiranya anda seorang pemula maka anda perlu belajar tentang gaya dan gaya yoga yang hebat agar anda dapat memulakannya dengan baik. Orang lain dengan cepat akan memahami bahawa mereka memerlukan pergerakan yang lebih perlahan sebelum melangkah ke gaya yang sukar ini.

Adakah Power Yoga senaman yang baik?

Power yoga adalah senaman yang baik kerana meningkatkan metabolisme anda sebagai ganti kehilangan lemak berlebihan yang tidak sihat dari badan anda. Ia adalah senaman yang baik dengan cara memperbaiki masalah kesihatan mental, aktiviti kardiovaskular, mengurangkan tekanan, kegelisahan, kemurungan sekaligus meningkatkan peredaran darah yang paling penting untuk tetap sihat dan cergas.

Berapa kerap saya harus berlatih yoga power?

Sebaiknya lakukan yoga yoga setiap hari tetapi untuk kemudahan, anda harus berlatih 4 hingga 5 kali seminggu. Ini menjadikan anda sihat dan cergas sepanjang minggu. Bersikap konsisten kerana ketekalan adalah kunci kejayaan

Tikar yoga apa yang harus saya beli?

Terdapat banyak jenis tikar yoga di pasaran. Untuk yoga yang dihangatkan tenaga, kami mencadangkan kekusutan yang kuat, cengkeraman, dan sukar. Biasanya pemula mendapati bahawa kekusutan senaman tebal mereka tidak berfungsi dengan baik untuk panas atau perkembangan kelas kami. Anda boleh meminta sebarang petua mengenai cara memilih yoga. Jenama berbeza yang disukai oleh banyak individu adalah lululemon, Manduka, Liforme, dan Jade. Banyak individu menyukai kusut yang wajar dan menggunakan tuala kusut untuk membolehkan tangan mereka memegang dan menjauhkan diri daripada tergelincir ketika berpeluh.

Kesimpulan:

Power yoga adalah kaedah untuk memperbaiki kehidupan anda sepenuhnya dan mentolerir perubahan untuk diperbaiki dan ia adalah ubat untuk hampir setiap masalah. Power Yoga dinamakan sebagai latihan animasi yang dapat dilakukan dalam apa jua keadaan ketika anda kehabisan jadwal. Yoga adalah ubat untuk hampir setiap masalah. Semasa anda berlatih yoga, ia bukan hanya membantu anda meningkatkan fizikal anda tetapi juga membantu menjaga keharmonian dalaman anda dan melonggarkan otak anda. Power yoga bukanlah latihan sehari-hari semakin banyak anda berlatih yoga, semakin banyak keuntungan anda. Walau bagaimana pun, untuk latihan selanjutnya, anda mesti mengagumkan baik secara intelektual dan baik melalui latihan yoga dari hari ke hari. Dengan cara ini, kita dapat mengatakan bahawa yoga tenaga memainkan peranan yang hampir sama dalam memperbaiki masalah kesihatan seperti senaman lain.

Topik-topik yang berkaitan

Dari mana asal usul yoga? Apa itu yoga pemulihan? Apa Itu Yoga Panas

7 Suka

Baik

1 Suka

Hebat :+1:

1 Suka