Apa itu Python? Python adalah bahasa pengaturcaraan dan telah menjadi sangat popular selama ini. Sebab utama python berjaya menarik minat pengaturcara adalah kerana ia dipenuhi dengan ciri-ciri yang menjadikannya baru. Ia mudah dibaca dan ditulis dengan mudah. Oleh itu, pengaturcara dapat memprogram dengan cepat tanpa perlu risau tentang sebarang kekeliruan.

Sebab populariti Python

Google, salah satu daripada banyak mesin pencari terbesar, bergantung kepada Python untuk membuat kod dan menjalankan. Yang jelas, terdapat beberapa ciri Python yang menjadikannya unik.

Sumber Terbuka

Ya, bahagian terbaik mengenai Python ialah bahasa sumber terbuka yang menjadikannya sangat popular dan tersedia, antara lain. Tambahan pula, kod sumber terbuka boleh digunakan oleh sesiapa sahaja secara terbuka di internet. Menjadi tugas yang mudah untuk mengerjakan kod dan mengubahnya mengikut keperluan.

Komuniti Besar dan Penyayang

Sekiranya anda pengekod, anda perlu tahu bahawa tidak semua bahasa menyokong sistem ini. Ini sebenarnya kebimbangan kod yang paling penting yang menjadikan Python dipercayai. Terdapat bahasa yang menjadikannya masalah bagi pengaturcara untuk mendokumentasikan keseluruhan projek, yang membawa kita sekali lagi kepada salah satu daripada banyak masalah utama. Membangun projek boleh menjadi terlalu luar biasa ketika menggunakan bahasa pengaturcaraan lain.

Namun, semasa memilih Python, anda tidak akan menemui masalah yang boleh mengganggu prosesnya. Bahagian yang paling berkesan adalah bahawa Python telah memerintah selama beberapa tahun sehingga tutorialnya mudah. Juga, beberapa panduan dan dokumen boleh didapati dalam talian dan luar talian, yang memudahkan pengaturcara baru menguruskan.

Bahagian yang paling berkesan adalah bahawa ia mempunyai komuniti pengaturcara yang kaya dan aktif yang bekerja untuk menawarkan sokongan sokongan pembangun . Tambahan, tidak ada batasan untuk membantu bandar, yang menjadikannya lebih popular. Oleh itu, anda pasti dapat melakukannya dengan mudah sekiranya anda adalah pendatang baru dalam komuniti.

Bahasa Pelbagai Bentuk

Satu lagi ciri terbaik Python adalah bahawa ia sangat pelbagai kerana ia berkaitan dengan sistem operasi . Sederhananya, dan Python dapat digunakan untuk sistem operasi, seperti Linus, Windows, Ubuntu, dll. Oleh itu, anda boleh menjalankan program dengan cepat tanpa perlu risau tentang sokongan sistem.

Kesimpulannya

Kesimpulannya, tulis kod di platform Mac dan jalankan juga pada Windows dengan lancar. Anda tidak perlu menulis kod berbilang bahasa dengannya. Setelah sumber dan alasan untuk menggunakan Python tepat, mari maju ke masa depan Python yang berterusan. Tidak dinafikan bahawa Python telah berjaya mengatasi bahasa lain yang membawanya ke puncak. Oleh itu, ia mempunyai pelbagai peluang yang dapat diselesaikan pada masa akan datang.

Ia meningkat seiring berjalannya waktu dan meningkat sebanyak 45% dalam beberapa tahun. Beberapa syarikat bergantung pada pembangun Python untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Anda juga boleh mendapatkan Latihan Dalam Talian Sains Data di masa hadapan