Apakah insurans hayat tambahan? Polisi insurans hayat tambahan ditawarkan oleh penyedia insurans sebagai tambahan kepada polisi insurans hayat yang sudah ada yang mungkin insurans hayat jangka panjang atau keseluruhan .

Insurans Hayat Tambahan

Pengenalan:

Insurans , secara umum, adalah penyelesaian yang baik untuk masalah yang mungkin timbul entah dari mana. Perkara yang mungkin berlaku dalam kemalangan. Anda mengalami kemalangan di dalam kereta anda semasa memandu ke tempat kerja anda, pembaikan kereta itu mahal sehingga insurans kenderaan anda mendapat sokongan. Pergi untuk perjalanan? Dapatkan insurans Perjalanan . Kebocoran gas yang tidak diingini berlaku di kediaman anda dan dihantarkan kepada smithereens, hubungi syarikat insurans rumah anda dan mereka akan dapat bekerjasama dengan anda untuk mengembalikan kediaman anda. Anda jatuh sakit dan hospital sangat mahal, anda juga mempunyai polisi insurans kesihatan . Anda digigit anjing, di sini, insurans gigitan anjing. Anda berusia tiga puluhan, dengan keluarga muda dan satu-satunya penyedia dan anda bimbang tentang apa yang akan terjadi kepada mereka dalam keadaan malang yang harus anda lalui. Jangan bimbang lagi kerana mendapatkan polisi insurans nyawa pada diri anda akan memastikan keluarga anda dijaga. Anda kehilangan pekerjaan, di sini, insurans pengangguran . Ya! Harganya sejumlah wang setiap bulan , tetapi ketenangan fikiran yang diberikan lebih dari cukup.

Tetapi bagaimana jika saya memberitahu anda ada beberapa perkara yang tidak dilindungi oleh rancangan insurans yang ada. Bagaimana jika anda mempunyai hutang sehingga polisi insurans hayat anda akan dibayar kepada bank sebagai pembayaran hutang sebelum keluarga anda melihat sepeser pun. Atau bagaimana jika anda mempunyai keluarga yang besar dengan anak-anak yang tersebar di antara banyak rumah tangga yang di antara mereka, wang itu tidak akan kekal penting.

Oleh sebab itu, penyedia insurans juga menawarkan polisi insurans hayat tambahan.

Persoalannya adakah mereka layak?

Apakah polisi insurans hayat tambahan?

Insurans hayat tambahan ditawarkan oleh syarikat sebagai tambahan kepada rancangan insurans hayat yang sudah ada. Hampir 85% syarikat menawarkan polisi insurans hayat biasa kepada pekerja mereka. Syarikat biasanya membayarnya. Tetapi dalam polisi insurans hayat tambahan, ini hanyalah tambahan yang biasanya anda perlu bayar sendiri. Mana mungkin sia-sia jika ia tetap berlaku jika anda meninggalkan pekerjaan dan kebanyakan itu tidak berlaku.

Baca Topik Berkaitan

Berapa banyak insurans rumah?

Bagaimana polisi insurans hayat berfungsi?

Apakah insurans gadai janji?

Perbezaan antara Polisi insurans hayat dan polisi insurans hayat tambahan:

Polisi insurans hayat biasanya dibayar oleh majikan anda tanpa kos tambahan kepada anda. Insurans hayat tambahan adalah makanan tambahan yang perlu anda bayar setiap bulan walaupun ditawarkan oleh syarikat anda sendiri.

Sekiranya anda mendapat polisi insurans hayat tambahan?

Mendapatkan polisi insurans hayat tambahan melalui majikan anda mungkin menggoda tetapi di bawah ini saya telah menulis jenis polisi insurans hayat Tambahan dan mungkin membaca yang akan memberi anda gambaran yang sangat diperlukan mengenai soalan ini.

Kematian dan Pemutusan Kemalangan:

Hanya membaca perkataan ini cukup mengerikan tetapi jika anda mahu dasar ini dilaksanakan, ini adalah salah satu cara untuk menyelesaikannya. Ini bermaksud sekiranya berlaku kemalangan di mana anda mati, polisi ini akan dibayar. Beberapa polisi juga membayar jika anda kehilangan bahagian penting dari tubuh anda akibat kemalangan seperti mata atau tangan. Perlu juga diperhatikan bahawa jika anda melakukan pekerjaan yang sangat berisiko seperti pekerja binaan, insurans kematian dan pemotongan akibat kemalangan boleh menjadi idea yang baik kerana tempat-tempat seperti tapak pembinaan mungkin mempunyai beberapa daripadanya.

Insurans Pasangan Atau Rakan Kongsi Tambahan:

Insurans hayat tambahan juga boleh melindungi pasangan anda atau pasangan domestik. Membaca ini mungkin menggoda anda untuk mendapatkannya juga tetapi jika anda ingin mendapatkan pasangan anda, maka dapatkanlah versi yang sesuai. Insurans tambahan mungkin melindungi mereka sebagai tambahan kepada insurans yang ada tetapi anda tidak akan mendapat bayaran yang cukup untuk menggantikan pendapatan mereka. Inilah sebabnya mengapa kami mengesyorkan agar pasangan anda mempunyai polisi insurans hayat yang mandiri yang bukan sahaja merangkumi pendapatan mereka tetapi pembayarannya akan sekurang-kurangnya berlipat ganda dari sepuluh polisi tambahan.

Kos Pengebumian:

Anda seorang yang beremosi. Anda terlalu menjaga keluarga dan orang tersayang. Anda tidak mahu mereka melalui kerumitan untuk mengeluarkan kos pengebumian anda sekiranya anda mati. Mati adalah kenyataan yang tidak akan dapat dielakkan oleh sesiapa pun. Oleh itu, anda keluar setiap bulan agar pengebumian anda sudah dibayar oleh anda. Saya mempunyai idea yang lebih baik. Bagaimana jika bukannya membayar syarikat insurans, anda mengeluarkan sekitar 50 dolar setiap bulan dan melaburkannya dalam dana bersama di mana pulangannya biasanya sekitar 8-10% setiap tahun. Sebut saja dana kecemasan. Pada saat anda mencapai jangka hayat rata-rata 70 tahun yang baik, anda akan mempunyai kira-kira 40 dana dalam dana itu yang tidak hanya akan menampung pengebumian anda tetapi banyak daripadanya akan tersedia untuk menampung sebarang keadaan darurat yang berlaku dalam keadaan matang berusia. Jadi melabur dan pilihlah dengan bijak.

apakah insurans hayat tambahan pekerja

apakah insurans hayat pasangan suami isteri tambahan

apakah insurans hayat kumpulan tambahan

faedah hidup tambahan

apakah liputan hidup tambahan

Baca Topik Berkaitan

Sekiranya anda mendapat insurans pasangan tambahan?

Apakah insurans haiwan kesayangan?

Apa yang dilindungi insurans pemilik rumah?

Mudah alih?

Oklah jadi bayangkan. Anda membeli polisi tambahan di tempat kerja anda di mana anda telah bekerja sekurang-kurangnya 5 tahun. Anda telah mendaftar untuk insurans pasangan dan insurans AD&D. Anda melihat pembayaran premium keluar dari gaji anda setiap bulan. Anda melihat gaji anda dan merasa puas bahawa keluarga anda akan dijaga sekiranya berlaku apa-apa yang berlaku kepada anda. Suatu hari secara tiba-tiba anda melihat bahawa syarikat yang anda kerjakan dengan bersungguh-sungguh mempunyai CEO baru dan telah memecat anda dan seluruh jabatan anda kerana mereka ingin membawa syarikat itu ke arah yang lebih baru dan mereka tidak lagi memerlukan anda. Anda dibayar cek pesara dan anda pulang ke rumah. Hujan dan gelap ketika anda melintasi jalan apabila tiba-tiba anda tergelincir dan jatuh di jalan raya dan dengan ketakutan anda sebuah motosikal yang tidak melihat anda melintasi lengan anda dan memotong anda memotong lengan anda. Kisah yang gelap dan mengerikan tetapi persoalannya ialah apakah perkara yang anda bayar selama 5 tahun terakhir, adakah pembayaran itu sekarang kerana anda tidak lagi mempunyai pekerjaan? Adakah polisi itu mudah alih? Jawapannya kemungkinan besar tidak, jadi sekarang anda perlu mengembalikan cek pesara tersebut untuk membayar rawatan. Atas sebab ini, cadangan besar adalah agar anda membeli polisi tambahan di luar pekerjaan anda agar ia tetap mudah alih dan syaratnya dirundingkan oleh anda dan bukan majikan anda.

Bolehkah Polisi Insurans Hayat Tambahan dikeluarkan?

Polisi insurans hayat walaupun anda telah membayar banyak kerana ia tidak mempunyai nilai tunai apabila tidak memenuhi syaratnya. Jadi satu-satunya cara insurans insurans hayat atau insurans hayat tambahan dibayar adalah dengan benar-benar mati atau berpisah.

Mendapatkan insurans hayat Tambahan Anda di tempat kerja:

Sebilangan besar syarikat menawarkan polisi insurans hayat dengan tambahan tambahan. Tambahan itu perlu dibayar sendiri oleh pekerja. Perkara mengenai pekerjaan adalah bahawa orang kadang-kadang dipecat, dan masalah syarikat yang diberikan adalah bahawa mereka hanya merangkumi pekerja sehingga akan menjadi negatif. Tidak, jangan dapatkan polisi tambahan yang disediakan di tempat kerja anda.

Mendapatkan Polisi Insurans Hayat Tambahan:

Setelah menunjukkan kepada anda adegan mengerikan dalam perenggan sebelumnya dan pilihan yang lebih baik, saya pasti bahawa anda tidak akan menginginkannya tetapi saya tahu ketenangan fikiran tidak ternilai harganya jadi jika anda benar-benar ingin mendapatkan polisi tambahan, bagaimana dengan anda pergi dan hubungi pengangkut sendiri. Anda boleh merundingkan syarat dan tidak kira di mana anda bekerja atau tidak berfungsi, polisi anda akan mengikuti anda seperti malaikat penjaga kecil yang lemah.

Apakah jenis insurans yang terbaik?

Seperti yang anda perhatikan bahawa saya menganggap polisi insurans tambahan sebagai gimik kebanyakan oleh penyedia insurans tetapi satu perkara yang saya cadangkan adalah insurans kecacatan jangka panjang. Insurans kecacatan jangka panjang pada dasarnya adalah jaring keselamatan sekiranya penyedia keluarga menghadapi penyakit yang menyebabkan mereka tidak dapat bekerja dalam jangka masa yang sangat lama. Ini sebenarnya dapat menyelamatkan keluarga dari kehancuran kewangan sekiranya penyedia keluarga tersebut tidak dapat bekerja kerana beberapa penyakit. Ini adalah satu insurans yang boleh saya cadangkan yang sebenarnya dapat memberi anda ketenangan jiwa.

Kesimpulan:

Insurans nyawa tambahan kebanyakannya disebut gimik oleh pengkritik seperti Dave Ramsey dan saya sendiri berpendapat sama. Tetapi jika anda benar-benar ingin mendapatkannya, pastikan ia mudah alih. Saya tidak cukup menekankannya. Pergi secara peribadi sekiranya anda mendapatkannya kerana setelah pekerjaan anda hilang, liputan akan hilang.

Baca Topik Berkaitan

Apa yang dilindungi insurans jurang?

Apakah perlindungan insurans menyeluruh?

Bagaimana cara mendapatkan insurans kereta?

Harga insurans perubatan berkumpulan sebenarnya meningkat setiap tahun dan juga majikan terpaksa membuat pengubahsuaian yang melampau dalam program faedah pekerja mereka. Beberapa syarikat telah menukar insurans kesihatan mereka kepada rancangan yang boleh ditolak insurans tinggi. Insurans Mulut telah dihentikan oleh beberapa perniagaan bersama dengan rawatan penglihatan. Program kemerosotan telah diturunkan sebagai tambahan kepada polisi insurans hayat berpasukan. Ini telah menimbulkan jurang dalam perlindungan insurans dan pekerja sebenarnya harus mencari pilihan untuk perlindungan yang telah dihilangkan atau dikurangkan dalam kumpulan manfaat mereka. Penyelesaian untuk masalah ini sebenarnya terdapat dalam jenis insurans kesihatan tambahan. Syarikat insurans kesihatan tambahan pasti akan mendaftarkan kakitangan dengan barang-barang ini dan kosnya dibayar melalui potongan gaji.

Produk insurans perubatan tambahan

Keperluan untuk insurans tambahan lebih kuat daripada pada masa lalu. Pelan ini juga boleh dibeli secara individu dengan banyak perniagaan.

Seperti semua insurans hayat, masa terbaik untuk mendapatkan insurans hayat berjangka adalah ketika anda sihat dan sihat. Harga polisi insurans hayat jangka panjang biasanya meningkat seiring bertambahnya usia atau kesihatan anda menurun. Secara sederhana, kesihatan anda jauh lebih baik pada masa permohonan, semakin murah kos polisi insurans hayat anda.

Berapa banyak yang anda bayar untuk insurans hayat tentu akan bergantung pada pelbagai elemen risiko, termasuk usia, kesihatan anda, sama ada anda menggunakan tembakau, latar belakang kesihatan isi rumah anda, dan jenis dan juga jumlah insurans yang anda dapatkan.

Penyelesaian yang anda berikan pada permohonan anda, selain keputusan dari pemeriksaan perubatan dan juga sejarah kesihatan anda sebelumnya, akan membantu syarikat insurans mengenal pasti sama ada akan menggunakan perlindungan insurans kepada anda, dan jika demikian, pada kadar berapa.

Sekiranya anda tidak sihat dan seimbang, mengambil langkah untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan anda mungkin dapat membantu anda mengetahui polisi insurans hayat yang lebih murah. Sekiranya kesihatan anda benar-benar bertambah buruk atau (dalam kes yang lebih teruk lagi) anda sebenarnya tidak boleh diinsuranskan (akibat penyakit yang teruk), perkara terakhir yang anda ingin lakukan adalah menghentikan rancangan insurans jangka panjang anda yang ada.

Kewangan

Objektif utama polisi insurans adalah untuk menawarkan tugas ekonomi yang dijamin. Perlindungan insurans berjangka memungkinkan ini berlaku dengan cara yang menjimatkan.

Sama ada menghantar anak-anak ke kuliah, memperoleh rumah baru, atau memulakan perkhidmatan, banyak dana sangat penting. Anda tidak akan pernah berubah, dengan perlindungan insurans berjangka, ahli keluarga anda kemungkinan besar dapat menguruskan tekanan kewangan yang merangkumi kehilangan pendapatan akibat kematian mendadak.

Semasa membuat persiapan untuk masa depan kewangan ahli keluarga anda, penting untuk diingat bahawa jangka masa insurans hayat akan berakhir dan juga kemungkinan melebihi polisi anda.

Keputusan

Untuk mendapatkan bantuan dalam menilai insurans anda, berunding dengan perunding profesional, yang dapat membantu anda menentukan sama ada faedah insurans yang ditawarkan oleh perlindungan insurans jangka panjang mencukupi untuk memenuhi tujuan ekonomi anda.

Apabila semua dipertimbangkan, anda mungkin mendapati bahawa polisi insurans hayat berjangka berkualiti tinggi adalah yang terbaik untuk anda. Sekiranya anda mempunyai tanggungjawab kewangan selepas itu, perlindungan insurans hayat jangka panjang adalah yang paling minimum yang mungkin anda lakukan.