Apa itu TaaS? TaaS bermaksud ujian sebagai perkhidmatan . Ini adalah model penyumberan luar di mana aktiviti pengujian yang berkaitan dengan aktiviti perniagaan organisasi yang dilakukan oleh penyedia perkhidmatan dan bukan pekerja dalaman.

Apa itu TaaS?

TaaS boleh melibatkan perunding yang terlibat untuk membantu pekerja atau melakukan outsourcing bidang ujian kepada penyedia perkhidmatan. Biasanya, syarikat akan meneruskan ujian secara dalaman.

TaaS sangat sesuai untuk usaha pengujian khusus yang tidak memerlukan banyak pengetahuan mendalam mengenai reka bentuk atau program. Perkhidmatan yang sangat sesuai dengan model TaaS termasuk pengujian regresi otomatis, pengujian prestasi, pengujian keselamatan, pengujian aplikasi, pengujian perisian ERP (Perancangan sumber daya perusahaan) utama , dan pengujian aplikasi berbasis cloud. TaaS juga kadang-kadang dikenali sebagai ujian atas permintaan .

Bagaimana TaaS berfungsi?

Dalam artikel ini kita telah membincangkan apa itu TaaS dan sekarang kita akan menjelaskan Bagaimana TaaS berfungsi , sebenarnya TaaS, adalah ketika organisasi mengupah pihak ketiga untuk melakukan prosedur pengujian yang secara tradisional dapat dilakukan di rumah. Organisasi harus membeli alat pengujian, perisian pengujian, dan infrastruktur dari penyedia, selalunya berdasarkan biaya per penggunaan. TaaS mungkin merujuk pada satu elemen dari prosedur pengujian, seperti gabungan perisian dan infrastruktur, atau penyumberan luar seluruh departemen. Terlepas dari bentuk yang diambil oleh TaaS, penyedia perkhidmatan ini akan memikul sebahagian daripada tanggungjawab pengujian organisasi.

TaaS boleh digunakan untuk mengautomasikan proses ujian secara manual dan memerlukan masa lebih lama untuk disiapkan oleh kakitangan dalaman. Ia juga boleh digunakan dalam situasi di mana klien organisasi tidak mempunyai sumber daya untuk mengujinya sendiri. Sumber boleh berupa masa, wang, kakitangan, dan teknologi. TaaS mungkin bukan penyelesaian yang ideal untuk organisasi yang perlu mempunyai pengetahuan yang mendalam mengenai infrastruktur syarikat.

Terdapat banyak jenis TaaS dengan prosedur khusus mereka sendiri, tetapi secara umum, TaaS akan berfungsi dengan cara ini:

 • Persekitaran dan senario telah dibuat untuk melakukan ujian. Untuk tujuan pengujian perisian, ini dapat disebut sebagai senario pengguna.

 • Ujian ini digunakan untuk menilai tindak balas organisasi, dalam senario tersebut.

 • Ujian dijalankan dalam persekitaran ujian selamat yang disediakan oleh pengeluar .

 • Penjual memeriksa hasilnya dan menilai kemampuan syarikat untuk memenuhi tujuannya yang dinyatakan dalam reka bentuk ujian.

 • Penjual dan syarikat bekerjasama untuk memperbaiki produk atau sistem yang telah diuji untuk meningkatkan prestasi dan hasil masa depan.

Bila hendak menggunakan TaaS

TaaS berguna apabila:

:black_small_square: Pengujian aplikasi yang memerlukan automasi tahap tinggi, dan kitaran pelaksanaan ujian pendek.

:black_small_square: Melaksanakan tugas pengujian yang tidak memerlukan pengetahuan mendalam mengenai reka bentuk sistem

:black_small_square: Untuk aktiviti ujian ad-hoc atau tidak teratur yang memerlukan sumber yang luas.

bila hendak menggunakan TaaS

Jenis TaaS

Terdapat beberapa jenis TaaS yang berlaku untuk bahagian syarikat yang berlainan dan terdapat di bahagian yang berbeza dalam kitaran hidup apa yang sedang diuji. Jenis ini merangkumi:

:small_blue_diamond: Fungsi TaaS: Pengujian fungsional perkhidmatan boleh merangkumi UI / Uji GUI, regresi, integrasi dan Uji Penerimaan Pengguna automatik (UAT) tetapi tidak semestinya menjadi bagian dari pengujian fungsional.

:small_blue_diamond: Performance TaaS: Banyak pengguna mengakses aplikasi pada masa yang sama. Menguji sebagai perkhidmatan meniru sebagai persekitaran pengguna dunia nyata dengan membuat pengguna maya dan melakukan ujian beban dan tekanan . Dalam prestasi TaaS, prestasi produk diuji.

:small_blue_diamond: Security TaaS: Ujian keselamatan sebagai perkhidmatan mengimbas aplikasi dan laman web untuk sebarang kelemahan .

:small_blue_diamond: Cloud TaaS: Dalam ujian awan sebagai perkhidmatan, perkhidmatan awan yang digunakan oleh syarikat diuji, seperti aplikasi perisian sebagai perkhidmatan (SaaS) .

:small_blue_diamond: Aplikasi TaaS: Dalam aplikasi TaaS, aplikasi yang sedang dikembangkan syarikat diuji.

:small_blue_diamond: Regression TaaS: Dalam pengujian regresi, fitur perisian baru diuji untuk memastikan mereka tidak mempengaruhi ciri yang ada secara negatif.

:small_blue_diamond: Jaminan Kualiti (QA) TaaS: Dalam ujian jaminan kualiti sebagai perkhidmatan, vendor membantu syarikat memastikan bahawa produk, selalunya perisian, memenuhi syarat yang ditentukan sebelum dilancarkan.

:small_blue_diamond: Ujian penembusan (PTaaS): Di PTaaS, vendor menguji ketahanan keselamatan syarikat terhadap ancaman siber dengan melakukan serangan tiruan.

:small_blue_diamond: Load TaaS: Dalam ujian beban, vendor menguji jumlah penggunaan yang diharapkan dari perisian.

:small_blue_diamond: Unit TaaS: Dalam pengujian unit, potongan kod tertentu diuji, kod yang disyaki lemah diuji terlebih dahulu.

:small_blue_diamond: GUI TaaS: Pengujian GUI melibatkan pengujian dan penilaian sisi aplikasi yang menghadap pengguna.

:small_blue_diamond: Pemulihan bencana TaaS: Dalam ujian pemulihan Bencana, vendor menguji kemampuan syarikat untuk bertindak balas dan pulih dari kejadian atau gangguan .

:small_blue_diamond: Perjanjian tahap perkhidmatan (SLA) Kepatuhan: Di SLA, aplikasi SaaS diuji untuk mematuhi perjanjian.

Ujian awan, ujian fungsional, ujian prestasi, dan ujian keselamatan adalah jenis utama TaaS, yang jenis ujiannya lebih spesifik. Sebagai contoh, PTaaS adalah jenis ujian keselamatan khas, ujian penerimaan adalah jenis ujian fungsi tertentu.

Ujian sebagai ciri perkhidmatan (TaaS)

Dengan pemahaman tentang apa itu TaaS , penting bagi kita untuk mengetahui ciri-ciri TaaS , beberapa ciri umum platform TaaS termasuk:

 • Portal SaaS untuk melaksanakan ujian dan mengakses data ujian

 • makmal ujian automatik atas permintaan

 • Diagnostik aplikasi dan pemantauan untuk aplikasi tersebut

 • Fungsi pemeteran untuk mengesan sumber yang digunakan dan kosnya

 • Perkakasan yang dikongsi untuk mengurangkan pertikaian sumber

 • Perpustakaan ujian dengan parameter dan deskripsi senario pengguna yang dapat dikonfigurasi.

Uji kes seperti perkhidmatan (TaaS)

Sebab utama penggunaan TaaS adalah seperti berikut:

 • perlu menyelesaikan ujian cepat, sekali atau ujian khas di luar rutin biasa

 • memerlukan penguji yang tidak berat sebelah dengan pengetahuan perniagaan yang terhad. pengetahuan domain

 • kekurangan pekerja yang berkelayakan atau sumber yang diperlukan untuk ujian

 • ujian merangkumi tugas - tugas sederhana yang berulang-ulang yang sebaliknya merupakan pembuangan masa untuk pekerja dalaman

 • perlu mengelakkan kos infrastruktur overhed.

Contoh kes penggunaan TaaS

:black_small_square: Sebuah syarikat boleh menyewa penyedia untuk melakukan penetrasi menguji rangkaian mereka. Penjual memberikan ujian automatik dengan menggunakan model penghantaran SaaS, yang membolehkan pengguna melihat data dalam masa nyata, berbanding dengan kaedah pentesting yang lebih tradisional di mana hasil ujian hanya tersedia pada akhir proses. Pengguna dapat mengambil hasil masa nyata tersebut dan merujuk perpustakaan arahan pemulihan untuk peningkatan keselamatan.

:black_small_square: Sebuah syarikat boleh mengupah vendor untuk menguji rancangan pemulihan bencana yang ada. Penyedia pemulihan bencana-sebagai-perkhidmatan (DRaaS) juga menawarkan ujian DR. Seringkali, syarikat cenderung mengabaikan ujian pemulihan bencana, kerana ia tidak menjana pendapatan secara langsung, dan pasukan IT sering menegangkan hubungan dengan masalah lain, seperti peningkatan jumlah data dan persekitaran IT yang kompleks .

:black_small_square: Sebuah syarikat boleh menggunakan tenaga kerja berdasarkan permintaan seperti Amazon mekanik Turk untuk mendapatkan maklum balas sumber digital mengenai kebolehgunaan, reka bentuk atau prestasi laman web. Syarikat boleh menghantar tugas mudah yang diambil dan diselesaikan oleh kontraktor trak dengan bayaran yang kecil. Turk, berguna kerana didasarkan pada sebilangan besar syarikat yang memberikan maklum balas dan interaksi dengan persekitaran, atau produk.

Manfaat ujian sebagai perkhidmatan (TaaS)

Manfaat utama ujian sebagai perkhidmatan (TaaS) adalah sama seperti menggunakan sebarang perkhidmatan atau penyumberan luar. Mereka didasarkan pada fakta bahawa syarikat harus membayar untuk perkhidmatan yang tidak perlu menjadi tuan rumah atau penyelenggaraan, proses pengujian dan teknologi .

Manfaat utama TaaS termasuk:

:small_blue_diamond: Pengurangan kos: Syarikat tidak perlu menampung infrastruktur atau membayar pekerja. Tiada yuran pelesenan atau bayaran pekerja.

:small_blue_diamond: Bayar mengikut harga: Syarikat hanya akan membayar untuk apa yang mereka gunakan.

:small_blue_diamond: Kurang penyelenggaraan hartanah: Kakitangan IT dalaman akan mempunyai kerja penyelenggaraan hartanah yang lebih sedikit.

:small_blue_diamond: Ketersediaan tinggi: Penyedia TaaS biasanya menawarkan perkhidmatan 24/7.

:small_blue_diamond: Fleksibiliti tinggi: Syarikat dapat menyesuaikan rancangan perkhidmatan mereka dengan mudah apabila keperluan anda berubah.

:small_blue_diamond: Penguji yang kurang berat sebelah: Pihak ketiga, yang hanya mempunyai pengetahuan terhad mengenai produk atau syarikat akan menjalankan ujian. Pekerja di rumah tidak mempengaruhi ujian.

:small_blue_diamond: Integriti data: Penyedia akan membersihkan data ujian dan melakukan ujian di persekitaran tertutup.

:small_blue_diamond: Skalabiliti : TaaS tawaran boleh disesuaikan dengan ukuran syarikat.

Menguji sebagai vendor dan produk perkhidmatan (TaaS)

Berikut adalah beberapa vendor TaaS teratas dan perkhidmatan yang mereka berikan:

:small_blue_diamond: Perkhidmatan Web Amazon (AWS): AWS Mempunyai alat QA asli dan pasaran di mana pengguna boleh memilih dari pelbagai alat ujian pihak ketiga.

:small_blue_diamond: LoadStorm: Loadstorm menyokong ujian beban berasaskan awan untuk aplikasi mudah alih dan web.

:small_blue_diamond: Neustar: Ia menawarkan alat QA sendiri yang membolehkan pembangun menguji kapasiti lalu lintas laman web sebelum pelancaran aplikasi, sehingga mereka dapat menghilangkan kemacetan.

:small_blue_diamond: Oracle: Oracle menawarkan perkhidmatan ujian aplikasi automatik, ujian beban dan perkhidmatan ujian berfungsi.

:small_blue_diamond: Qualitest: Ia menawarkan ujian prestasi, ujian keselamatan, ujian mudah alih, ujian SAP dan automasi ujian.

Memutuskan ujian apa yang akan disumberkan

Organisasi yang mempertimbangkan TaaS harus menilai keperluan perniagaan dan teknologi mereka dan memilih penyedia. TaaS, sama ada perundingan, penyumberan luar, atau perisian dan infrastruktur bayar-semasa-anda, ia mungkin bukan penyelesaian terbaik untuk perniagaan. Sebagai contoh, beberapa syarikat kecil mungkin memerlukan ujian khusus yang memerlukan kemahiran atau pengetahuan khusus mengenai infrastruktur syarikat yang unik, menjadikan pengujian dalaman lebih disukai daripada jalan keluar dari luar atau laluan ujian langganan . Sekiranya tugas-tugas yang berkaitan dengan proses pengujian tertentu sederhana, memakan masa atau memerlukan banyak sumber, dan pengambilan penyedia TaaS boleh menjadi pilihan terbaik.

Sebilangan tawaran TaaS penyedia tidak tersedia sebagai paket yang mengandungi beberapa perkhidmatan yang akan digabungkan menjadi satu tawaran. Yang lain menawarkan pilihan individu dan boleh mempunyai pengkhususan dalam satu jenis ujian. Organisasi juga perlu melihat apakah kombinasi atau pilihan tunggal lebih mudah, dan mengelakkan membeli kumpulan di mana banyak perkhidmatan tidak digunakan.

Ujian Perisian sebagai Perkhidmatan (TaaS) melalui Cloud

Setelah membuat senario pengguna dan merancang ujian, penyedia perkhidmatan ini memberikan pelayan untuk menghasilkan lalu lintas maya di seluruh dunia.

Di Cloud, pengujian perisian berlaku dalam langkah berikut:

 • Pembekal perkhidmatan awan terpilih

 • Kes ujian reka bentuk

 • Siapkan infrastruktur

 • Membangunkan senario pengguna

 • Manfaatkan perkhidmatan awan

 • Mulakan ujian

 • Pantau matlamat

 • Hantar

:small_blue_diamond: Faedah Uji Awan

Di bawah ini dinyatakan beberapa faedah ujian awan:

 • Pelaksanaan Ujian Fleksibel dan Aset Ujian

 • Sebilangan pengguna telah melaporkan penjimatan 40 hingga 60% pada ujian awan berbanding model ujian tradisional

 • Anda dapat menggunakannya untuk mencapai pengembalian pelaburan yang cepat dengan menghilangkan pelaburan yang telah dilakukan setelah perolehan perkakasan, pengurusan, dan penyelenggaraan perisian, lesen, dan sebagainya.

 • Penghantaran produk dalam waktu sesingkat mungkin melalui perolehan cepat, penyiapan projek dan pelaksanaan.

 • Pastikan integriti dan ketersediaan data, bila-bila masa, di mana sahaja.

 • Kurangkan kos operasi, pelaburan, dan kos penyelenggaraan.

 • Bayar seperti yang anda gunakan.

Adakah TaaS sesuatu yang diperlukan oleh syarikat anda?

Tidak seperti Facebook atau Google, maka anda mungkin tidak mempunyai kemewahan untuk menguji produk anda kepada pelanggan sebenar. Agar syarikat ini dapat melakukan ujian QA manual beratus-ratus jam atau pemantauan pengguna sebenar setiap minggu. Adalah idea yang baik untuk mempunyai pekerja bukan teknikal dan penguji pelanggan, tetapi, sayangnya, kaedah ini tidak berfungsi untuk 99% syarikat perisian.

Sebaliknya, pengujian cloud terhadap perisian dan aplikasi, adalah proses yang tidak dapat dielakkan untuk meningkatkan fungsi dan ciri teknikal . Pelanggan menilai produk anda melalui App Store, Twitter, Facebook, dan komuniti dalam talian setiap hari. Oleh itu, pada dasarnya, pepijat yang mempengaruhi seseorang mesti memberi kesan kepada ribuan bakal pelanggan anda.

Dalam kehidupan nyata, orang dengan cepat memahami bahawa perisian pengujian akan memainkan peranan penting dalam pembangunan syarikat yang menawarkan penyelesaian seperti itu. Yang lain membuat klien mereka berjuang dengan bug, meninggalkan maklum balas yang tidak menyenangkan, dan akibatnya mereka kehilangan ribuan dan ribuan bakal pelanggan anda.

TaaS, sebagai model, memberikan banyak kelonggaran untuk perniagaan. Bekerja dengan CloudQA, anda harus membayar unit pengujian tertentu dan bukannya menghabiskan banyak wang untuk menganjurkan keseluruhan pasukan QA dalaman.

Sebelum ketersediaan produk, anda perlu menyelesaikan masalah dan mengurangkan pepijat. Sekiranya anda bekerja dengan CloudQA:

 • Kadar kepuasan pelanggan meningkat.

 • Menjamin kebolehpercayaan pada produk anda.

 • Anda tidak mempunyai kesilapan & pepijat.

 • Pengoptimuman perniagaan

 • Mengurangkan kos

TaaS vs ujian tradisional

:small_blue_diamond: Model berskala melalui awan awam

Gunakan kuasa pengkomputeran, ruang cakera, dan memori. Jimat lebih banyak ruang di pejabat anda, kerana anda tidak perlu menyimpan pelayan di sana dan mengambil pekerja tambahan.

:small_blue_diamond: Kos

Anda hanya akan membayar untuk apa yang anda gunakan, dan mengelakkan proses yang memakan masa. Anda tidak perlu mempunyai pasukan QA anda sendiri. Tiada kos utama yang diperoleh.

:small_blue_diamond: Faedah pelesenan

Awan menguruskan sistem operasi (OS), alat ujian, perkakasan, lesen aplikasi.

:small_blue_diamond: Penyeragaman

Persekitaran ujian terpusat, menggunakan set alat dan proses standard untuk memastikan pengulangan, produktiviti, dan kualiti hasilnya. Selain itu, dengan penggunaan pemrosesan dan alat pengujian awan standard dapat menghasilkan penurunan biaya 10% -20%.

:small_blue_diamond: Pemusatan data

Maklumat untuk banyak projek, dan berbagai kantor cabang disimpan di lokasi yang dapat diakses dari tempat terpencil.

Sebagai tambahan kepada model langganan berasaskan SaaS layan diri untuk ujian awan automatik, CloudQA menawarkan TaaS untuk perniagaan yang tidak mempunyai lebar jalur untuk menyelesaikan langkah penting ini dalam proses pengembangan lincah mereka.

Kami sangat mengesyorkan agar anda tidak perlu risau tentang pelesenan perisian, infrastruktur, sumber ujian yang mahal atau keluk pembelajaran yang curam untuk proses dan alat pengujian. Sebaliknya, mereka fokus pada pengembangan perisian mereka, yang merupakan bidang kompetensi mereka .

:small_blue_diamond: Perkhidmatan tradisional berbanding TaaS

Pendekatan Tradisional TaaS
Persekitaran Ujian Dibuat secara manual Permintaan
Aset Ujian Dihasilkan secara manual Dinamik
Data Ujian Dihasilkan secara manual Dinamik Dibersihkan
Alat Uji Dibeli secara manual Permintaan
Dokumentasi Ujian Dihasilkan secara manual Dihasilkan secara dinamik
Pengetahuan Domain Perniagaan Diekstrak secara manual Diekstrak secara Dinamik

Apakah stok TaaS?

Saham TaaS terbaik akan berbeza-beza bergantung pada portfolio dan matlamat pelaburan anda, sementara turun naik boleh menjadi bagus untuk peniaga hari, pelabur jangka panjang ingin melihat saham dengan keuntungan yang lebih perlahan dari masa ke masa.

Cara membeli stok TaaS

Untuk membeli saham TaaS, anda perlu mendaftar dengan broker atau platform dalam talian untuk melabur dalam salah satu daripada lebih banyak saham TaaS ini.

:small_blue_diamond: Bandingkan platform perdagangan saham: Gunakan jadual perbandingan untuk menyempitkan broker teratas mengikut yuran dan bonus.

:small_blue_diamond: Buka dan dana akaun pembrokeran anda: Anda memerlukan maklumat peribadi dan kewangan , seperti maklumat hubungan dan bank anda.

:small_blue_diamond: Cari stok yang anda minati: Cari stok dengan nama atau simbol ticker, seperti UBER atau LYFT.

:small_blue_diamond: Tentukan berapa banyak yang hendak dibeli: Sebilangan broker membenarkan anda membeli saham pecahan, sementara yang lain menghendaki mereka membeli semua saham tersebut.

:small_blue_diamond: Pilih jenis pesanan: Melabur dalam TaaS, stok sekarang dengan pesanan pasaran, atau gunakan had untuk menunda pembelian anda sehingga stok mencapai harga yang anda inginkan.

:small_blue_diamond: Beli saham: Ketik atau klik pada butang Beli pada akaun pembrokeran. Setelah anda melabur dalam industri pengangkutan sebagai perkhidmatan, lacak prestasi saham anda untuk memutuskan pada masa penjualan.

Lebih mendalam menyelami stok TaaS

Untuk mengetahui apa itu TaaS dan perbincangan terperinci mengenai stok TaaS , anda harus membaca tajuk yang disebutkan di bawah ini dengan teliti. Kami akan melengkapkan pemilihan stok pengangkutan-sebagai-perkhidmatan-atau industri, senarai ini mempunyai bobot yang lebih besar untuk kepentingan saham-saham AS dan menengah yang lebih popular.

:one: Uber Technologies (UBER)

Uber Technologies, Inc. mengembangkan dan mengendalikan aplikasi teknologi eksklusif di AS, Kanada, Amerika Latin, Eropah, Timur Tengah, Afrika, dan wilayah Asia-Pasifik. Ia menghubungkan pengguna dengan bebas penyedia perkhidmatan dan perkhidmatan pengangkutan lain Ridesharing, termasuk transit awam, pengguna connect dengan restoran, kedai runcit, kedai-kedai lain, dan pembekal perkhidmatan penghantaran, runcit, dan perkhidmatan penghantaran lain.

Saham Uber Technologies dibuka pada harga 49.31 dolar dari harga penutupan sebelumnya sebanyak 49.30 dolar. Harga terkini ialah 48.70 dolar (kelewatan 25 minit). Uber Technologies, yang tersenarai di bursa saham new york, mempunyai pendapatan 12 bulan tertinggal sekitar $ 10.8 bilion, dan mempunyai 22,200 kakitangan.

:two: Lyft (LYFT)

Lyft, Inc. menguruskan pasaran rakan sebaya untuk perkongsian ulang atas permintaan di AS dan Kanada. Ini adalah rangkaian pengangkutan multi-moda yang memberikan penumpang akses peribadi dan berdasarkan permintaan ke pelbagai pilihan.

Saham Lyft dibuka pada harga $ 57.83 daripada harga penutupan sebelumnya pada $ 57.82. Harga terakhir ialah 56.79 dolar (kelewatan 25 minit). Lyft telah disenaraikan di bursa saham NASDAQ, ia mempunyai pendapatan 12 bulan kira-kira 2 bilion dolar, dan mempunyai 4,578 kakitangan.

:three: PintuDash (DASH)

DoorDash, Inc. mengendalikan platform logistik yang menghubungkan penjual, pembeli dan dasher di Amerika Syarikat dan di negara lain. Menguruskan pasaran DoorDash, yang menawarkan pelbagai perkhidmatan yang membolehkan perusahaan menyelesaikan tugas-tugas kritikal seperti pemerolehan pelanggan, sokongan, analisis google, dan analisis google, merchandising , pemprosesan pembayaran, dan perkhidmatan pelanggan; dan juga DoorDash Driving, perkhidmatan label putih, logistik, dan DoorDash Store, yang membolehkan pedagang memberi pengguna akses kepada e-dagang atas permintaan.

Saham DoorDash dibuka pada hari ini pada $ 157.95 daripada harga penutupan sebelumnya pada $ 158.65. Harga terakhir ialah 159.60 dolar (kelewatan 25 minit). DoorDash, yang disenaraikan di bursa saham new york, dan mempunyai anggaran pendapatan 12 bulan kira-kira $ 3.6 bilion, dan mempekerjakan 3,886 orang.

:four: Hertz Global (HTZGQ)

Hertz Global Holdings, Inc., bersama dengan anak syarikatnya, menyediakan perkhidmatan penyewaan dan penyewaan kenderaan di lapangan terbang dan di luar lapangan terbang.

Saham Hertz Global dibuka pada $ 8.09, setelah penutupan sebelumnya pada $ 7.91. Harganya ialah 8.17 dolar (kelewatan 25 minit). Hertz Global, yang disenaraikan di PINK, dengan purata penjualan 12 bulan sekitar $ 4,6 bilion, dan mempekerjakan 20,150 orang.

:five: Kumpulan Belanjawan Avis (KERETA)

Avis Budget Group, Inc. bersama dengan anak syarikatnya, menyediakan penyewaan kereta dan trak, perkongsian kereta, dan perkhidmatan sampingan kepada perniagaan dan pengguna. Ia mengendalikan jenama sistem penyewaan Kenderaan yang menyediakan kereta sewa kepada segmen komersial dan percutian industri pelancongan; jenama Budget Truck, perniagaan penyewaan trak tempatan dengan armada 20,000 kenderaan, yang disewa melalui rangkaian kira-kira 515, peniaga, dan 410 lokasi yang dikendalikan syarikat yang melayani pengguna dan sektor komersial ringan di benua Amerika Syarikat, dengan Jenama Zipcar, rangkaian perkongsian kereta.

Di pasaran saham, Avis Budget Group dibuka pada harga $ 89.84 dari harga penutupan sebelumnya pada $ 90.75. Harga terkini ialah 89.57 dolar (kelewatan 25 minit). Avis Budget Group adalah syarikat tersenarai di bursa saham NASDAQ, ia mempunyai pendapatan 12 bulan sekitar $ 5 bilion dan 15,000 pekerja.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa pertanyaan yang sering diajukan berkaitan dengan apa itu Taas , yang dijawab secara ringkas dalam artikel ini:

1. Syarikat apa yang ada di TaaS?

TaaS telah diterima pakai oleh pelbagai perniagaan. DoorDash, GrubHub, Amazon Prime, Delivery, dan Postmates menghantar produk dari rumah ke seluruh negara. Dengan WaiveCar, atau Turo, anda boleh menyewa kereta anda sendiri atau kereta untuk disewa.

2. Apakah pelaburan TaaS?

TAAS Capital Fund (TCF) adalah dana pelaburan terbuka, yang memberi tumpuan kepada pasaran teknologi lejar diedarkan blockchain (DLT). TaaS telah mempelopori reka bentuk kaedah perdagangan dalaman yang canggih, standard ketekunan wajar , organisasi perjanjian dan kepakaran pasaran yang mendalam.

3. Adakah TaaS pelaburan yang baik?

TAAS, dan berpotensi persekitaran pasarannya berada dalam kitaran menurun dalam 12 bulan terakhir. Penganalisis Ai cryptocurrency kami menunjukkan bahawa terdapat trend negatif pada masa akan datang, dan TAAS adalah pelaburan yang baik untuk menjana wang.

4. Adakah Coinsquare selamat?

Ya, Coinsquare selamat. Syarikat Coinsquare mempunyai dasar penyimpanan sejuk 95% dan menggunakan penyulitan untuk melindungi data pada akaun. Sama seperti pertukaran cryptocurrency lain di Kanada, Coinsquare bukan ahli Dana Perlindungan Pelabur Kanada (CIPF).

5. Bolehkah anda membeli TaaS di Kraken?

Ya, kita boleh membeli TaaS di Kraken. Objektif utama TaaS adalah inovasi jangka panjang dalam industri blockchain. TaaS token direka untuk perdagangan di semua pertukaran cryptocurrency utama, termasuk Kraken, Poloniex, dan Bittrex.

6. Bagaimana Cryptocurrency TaaS berfungsi?

TaaS adalah blockchain Ethereum yang dibina dan menggunakan perkongsian keuntungan kontrak pintar, yang menawarkan pemegang token TaaS untuk pembayaran suku tahunan sebanyak 50% dari pembayaran keuntungan modal. Syarikat beroperasi dalam 25% keuntungan untuk melabur semula dalam portfolio TaaS, dan 25% terakhir dari kenaikan nilai disimpan sebagai yuran prestasi.

7. Di mana saya boleh membeli TaaS?

Di mana saya boleh membeli TaaS? TaaS adalah dana lindung nilai token pertama, yang berhenti beroperasi pada tahun 2019. Walau bagaimanapun, token TaaS masih diperdagangkan, dan orang yang berminat untuk membelinya boleh melakukannya di bursa Livecoin atau FatBTC.

8. Bagaimana saya boleh melabur dalam teknologi TaaS?

Untuk pelaburan dalam teknologi TaaS, daftar dengan broker atau platform dalam talian untuk melabur dalam salah satu daripada lebih banyak saham TaaS ini.

Untuk membeli stok TaaS;

 • Bandingkan platform perdagangan saham.

 • Buka dan membiayai akaun pembrokeran anda.

 • Cari stok yang anda minati.

 • Beli sekarang atau lambat.

 • Tentukan berapa banyak yang hendak dibeli.

 • Daftar masuk pelaburan anda.

9. Apakah stok terbaik untuk dibeli untuk pemula?

Stok Terbaik untuk Melabur untuk Pemula adalah:

 • Amazon (NASDAQ: AMZN)

 • Abjad (NASDAQ: GOOG)

 • Apple (NASDAQ: AAPL)

 • Costco (NASDAQ: KOS)

 • Disney (NYSE: DIS)

 • Facebook (NASDAQ: FB)

 • Mastercard (NYSE: MA)

 • Microsoft (NASDAQ: MSFT)

10. Bagaimana anda menukar mata wang di Kraken?

Untuk pertukaran mata wang di Kraken, anda boleh memilih pasangan mata wang baru dari menu yang terletak di sudut kiri atas halaman pada akaun. Anda juga boleh memilih pasangan dalam borang pesanan lanjutan.

Kesimpulannya

:ballot_box_with_check: Dalam artikel ini, kami telah memberikan penjelasan terperinci mengenai apa itu TaaS . Sebenarnya, TaaS bermaksud Testing-as-a-Service. Bagi organisasi yang memerlukan pengujian telah melampaui kemampuan mereka, pengujian-sebagai-perkhidmatan (TaaS) adalah jalan baru untuk penyumberan luar banyak jenis ujian yang akan diminati dalam lingkungan IT saat ini. Dalam model penyampaian perkhidmatan TaaS, penyedia akan membuat perjanjian untuk penyediaan perkhidmatan pengujian yang berkaitan dengan aktiviti perniagaan utama syarikat. Penyedia perkhidmatan TaaS memanfaatkan antara muka berasaskan web yang ada, infrastruktur ujian, dan keupayaan automasi untuk membantu pembangun perisian untuk membawa produk baru ke pasaran dengan lebih cepat dan dengan sedikit bug. :ballot_box_with_check: Walaupun anda dapat menjana wang dengan melabur dalam saham TaaS, ingatlah bahawa seperti pelaburan apa pun, saham TaaS tidak kebal terhadap risiko. Stok ini tertakluk kepada perubahan keadaan di pasaran, dan semasa pengangkutan, jadi bijak untuk memeriksa dengan pilihan anda sebelum pelaburan. Dan, jika anda baru melabur, atau jika sudah lama melihat akaun pelaburan anda, bandingkan broker untuk memastikan anda mendapat yang terbaik dalam akaun dagangan anda.

artikel berkaitan

Mengambil Perkhidmatan Pembekal Perkhidmatan Paip Profesional

Bagaimana Menangani Trend Turun Pasaran Saham?

Melabur dalam Reksa Dana