Apa itu Textem? Textem adalah laman web yang digunakan untuk menghantar pesanan teks dalam talian dan akan membantu anda menghantar mesej tanpa nama seperti laman pemesejan teks lain. Ini membolehkan penggunanya mengirim pesan teks tanpa biaya ke telefon siapa saja di mana saja. Yang anda perlukan hanyalah penyedia telefon bimbit dan nombor telefon bimbit .

Textem

Hantar pesanan teks percuma dalam talian tanpa pendaftaran di Textem

Walaupun kemunculan teknologi sangat mempengaruhi cara komunikasi kita, mesej teks masih begitu relevan dan menjadi sumber komunikasi bagi banyak orang. Sebilangan besar orang menganggapnya sebagai sumber komunikasi yang cekap kerana Textem membolehkan anda menghantar pesanan teks percuma dalam talian Textem membolehkan pengguna yang tidak berdaftar menggunakan perkhidmatan mereka. anda boleh mendaftarkan diri anda atau tanpa itu anda juga boleh terus menghantar pesanan kepada sesiapa sahaja kerana mesej teks dikembangkan untuk menjadi salah satu cara yang paling boleh dipercayai untuk berkomunikasi antara satu sama lain, walaupun panggilan dan perbualan sosial tidak mustahil. Ini adalah cara interaksi yang cekap dan berkesan kerana tidak seperti memanggil dan berbual, anda tidak akan memerlukan orang lain bebas. Anda boleh menghantar mesej teks pada bila-bila masa bila-bila masa yang anda mahukan.

Mesej SMS perkhidmatan pesanan ringkas biasanya dikenali sebagai pesanan teks. Mesej ini berlaku di antara dua telefon bimbit.

Namun, anda juga boleh menghantar pesanan teks melalui internet. Terdapat banyak laman web yang membolehkan pengguna mereka menghantar pesanan teks dalam talian menggunakan e-mel dan nombor telefon mereka.

Oleh kerana strategi pemasaran mereka laman web ini membenarkan perkhidmatan ini. Mereka juga memainkan peranan penting dalam iklan laman web yang berada dalam talian.

Sebilangan laman web ini dikenakan bayaran sementara terdapat juga banyak laman web yang membolehkan pengguna mereka menghantar pesanan teks secara percuma. Mereka menyediakan perkhidmatan SMS percuma di seluruh dunia. Salah satu laman web ini adalah Textem

Textem

Textem adalah laman web dalam talian yang membolehkan anda menghantar mesej dalam talian secara percuma tanpa pendaftaran anda boleh menghantar mesej. Anda boleh menghantar teks dengan menggunakan komputer ke telefon bimbit menggunakan laman web ini. Textem akan membolehkan anda menghantar mesej dengan syarat anda mempunyai • Nombor telefon bimbit • Penyedia telefon bimbit. Ia juga digunakan untuk menghantar mesej tanpa nama. Textem adalah percuma untuk anda tetapi boleh dikenakan bayaran untuk orang yang menerima teks tersebut.

Buat akaun di laman web Textem:

Textem akan membolehkan anda membuat akaun percuma di atasnya Tetapi tanpa pendaftaran anda boleh menggunakan ciri mesej. Langkah-langkah berikut akan membantu anda membuat akaun:

 1. Buka laman web rasmi Textem dengan memasukkan www.Textem dot net di URL.
 2. Di bahagian atas halaman, terdapat beberapa pilihan. Klik pada butang "buat akaun".
 3. Ini akan muncul halaman lain di mana anda harus memasukkan data asas anda.
 4. Masukkan nama pengguna anda.
 5. Selepas itu masukkan alamat e-mel anda.
 6. Masukkan kata laluan anda dan sahkan.
 7. Setelah melakukannya klik pada butang "teruskan" di sebelah kiri halaman. Dari sana anda boleh meneruskannya lebih jauh.

Padamkan akaun Textem:

Menerima e-mel mengganggu? Sekiranya anda ragu-ragu mendapat e-mel yang mengganggu dari Textem, anda juga boleh menghapus akaun Textem. Anda perlu mengikuti langkah-langkah ini untuk menghapus akaun Textem anda.

 1. Ketuk tab "Saya" di sudut kanan bawah
 2. Pilih hapus Akaun anda dengan mengetuk menu kanan atas

Cara menghantar mesej di Textem:

Untuk menghantar pesanan teks dari Textem. net anda harus membuat akaun. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, langkah-langkah berikut akan membantu anda dalam menghantar pesanan teks dalam talian.

• Klik pada butang "Log in" di bahagian atas halaman. Ini akan muncul halaman lain.

• Masukkan nombor telefon bimbit penerima.

• Masukkan alamat e-mel anda supaya penerima dapat membalas alamat e-mel anda (Ini adalah pilihan).

• Memasuki kerjaya bergerak.

• Tulis mesej di kotak yang diberikan. Tulis apa sahaja yang anda mahu tulis, tetapi mestilah kurang daripada atau sama dengan 155 aksara.

• Tekan butang di bawah ini di sebelah kiri halaman "hantar mesej". Ini akan menghantar mesej anda kepada penerima yang anda inginkan.

Ciri-ciri penting Textem:

Textem adalah laman web yang memberikan perkhidmatan hebat jika menghantar teks dalam talian. Beberapa ciri-cirinya diberikan di bawah.

 1. Ini adalah laman web pesanan teks percuma yang membolehkan penggunanya menghantar mesej ke nombor di Amerika Syarikat dan Kanada. Pusingan sekitar 100 syarikat penerbangan dari Kanada dan Amerika Syarikat menyokong platform Textem.

 2. Laman web ini akan membolehkan anda menulis sekitar 155 aksara mesej kepada penerima anda.

 3. Mesej yang dihantar dari laman web ini tidak dikenali. Laman web ini tidak menyimpan maklumat mengenai nama, alamat, alamat e-mel penerima. Walau bagaimanapun, alamat IP anda dapat dilihat oleh orang yang anda hantar SMS. Textem juga mempunyai maklumat mengenai alamat IP anda.

 4. Ia tidak berkongsi maklumat mengenai pengguna perkhidmatannya dengan pihak ketiga mana pun. Sama ada nombor telefon atau alamat e-mel, mereka dirahsiakan.

 5. Sama seperti laman pemesejan dalam talian yang lain, anda boleh menghantar mesej dalam talian tanpa nama. Ia sama dengan panggilan nombor peribadi yang menunjukkan tersembunyi atau tidak diketahui. Oleh itu, tidak mustahil untuk mencari orang yang menghantar mesej.

 6. Beberapa orang yang menggunakan laman web ini untuk menghantar e-mel, mesej dan MMS yang mengganggu kepada orang lain, Textem juga dapat digunakan untuk ini. Yang harus anda buat hanyalah membuat akaun dengan maklumat palsu dan menghantar mesej badger kepada sesiapa sahaja yang anda mahukan.

 7. Textem adalah percuma untuk orang yang menghantar mesej dari laman web ini, tetapi akan mengenakan sejumlah bayaran untuk orang yang menerima teks ini. Sekiranya mereka ingin membalas anda, mereka akan dikenakan sejumlah bayaran bergantung kepada pembekal sel mereka. Oleh itu, kenali caj sebelum menghantar mesej kepada mereka.

 8. Tidak dijamin sepenuhnya oleh TextEm bahawa mesej anda akan dihantar kepada penerima yang anda inginkan. Ada kemungkinan bahawa mesej anda disekat dengan alasan apa pun.

 9. Tidak ada jaminan bahawa bila mesej anda akan dihantar. Ia boleh terlambat atau kadangkala tidak pernah diterima.

Beberapa larangan oleh pentadbir Textem:

Oleh kerana laman web ini dapat digunakan dengan mudah oleh sesiapa sahaja untuk menghantar pesanan teks dalam talian, menghantar mesej dan e-mel yang mengganggu menggunakan laman web ini bukanlah masalah besar. Oleh itu, seseorang harus menyimpan perkara berikut dalam fikirannya sebelum melakukan ini.

• Perlu diingat bahawa Textem memiliki informasi tentang alamat IP Anda yang dapat dikeluarkan oleh pentadbir Textem. bersih jika mereka dinilai tentang anda menghantar mesej kasar dan mengganggu kepada orang lain. Mereka juga dapat membaca mesej anda jika mereka menerima aduan tentang anda. Semua mesej yang anda hantar melalui laman web ini disimpan secara tidak jelas.

• Textem adalah platform untuk orang dari semua peringkat umur dan semua latar belakang. Oleh itu, kerana ia adalah platform untuk semua orang, itulah sebabnya terdapat had mengenai jenis kandungan yang harus dimuat naik. Oleh itu, sebarang cubaan untuk mengganggu orang lain dilarang sama sekali di laman web ini. Mereka dapat memberikan semua maklumat yang relevan kepada penegak undang-undang tempatan untuk menyiasat mengenai pengguna.

Penyalahgunaan net Textem:

Menerima mesej teks yang mengganggu dari Textem? Sayangnya anda tidak dapat mengetahui siapa yang menghantar mesej yang menyalahgunakan dari Textem kerana ia adalah laman pesanan percuma yang membolehkan sesiapa sahaja menghantar dan menerima mesej. Textem mempunyai ciri yang membolehkan pengguna menyembunyikan identiti mereka. Laman web ini melindungi privasi dan keselamatan pengguna tersebut Itulah sebabnya tidak ada cara lain untuk mencari identiti seseorang yang menggunakan Textem. Direktori laman web tidak mengetahui identiti orang yang tidak log masuk atau tidak didaftarkan di Textem.

Nombor Blok Textem:

Bosan menerima mesej dari Textem?

Tidak begitu sukar dalam Textem kerana ia mempunyai pilihan untuk menyekat nombor yang anda bosan.

Anda perlu mengikuti 2 langkah:

 1. Masukkan nombor yang ingin anda sekat.
 2. Sekarang tekan butang bahawa nombor sekarang tidak lagi dapat menghantar sebarang mesej dari laman web ini.

Sekiranya atau tidak boleh membuat akaun di Textem:

Sekiranya anda hanya ingin menghantar mesej kepada sesiapa sahaja, anda tidak memerlukan akaun untuk ini, anda boleh tanpa membuat mesej akaun kepada sesiapa sahaja.

Tetapi jika anda telah membuat akaun, ia akan bermanfaat bagi anda dengan pelbagai cara. Anda akan dapat…

 1. Berbual bolak-balik menggunakan Textem
 2. Anda boleh menyimpan nama dan nombor ke buku alamat anda.

Beberapa laman web terbaik lain seperti Textem:

Walaupun TextEm adalah salah satu laman web terbaik untuk menghantar pesanan teks dalam talian, ada beberapa laman web terbaik untuk tujuan ini. Beberapa diberikan di bawah:

SendSMSnow:

SendSMSnow adalah satu lagi laman web pesanan teks dalam talian yang dapat membantu anda menghantar mesej dalam talian. Beberapa ciri adalah:

• Anda harus membuat akaun di laman web ini untuk menghantar mesej. • Jumlah maksimum watak untuk setiap mesej ialah 130. • Ini boleh digunakan untuk menghantar mesej dalam talian ke seluruh dunia. • Ia tidak memberi perkhidmatan percuma kepada penggunanya. Ia akan mengenakan bayaran untuk setiap mesej yang anda hantar.

OpenTextingOnline:

Laman web terbaik untuk menghantar pesanan teks dengan menggunakan internet ialah OpenTextingOnline. Beberapa ciri diberikan di bawah:

• Jumlah maksimum watak dalam satu mesej adalah 140. • Ini memberikan perkhidmatan percuma kepada penggunanya untuk menghantar mesej. • Anda tidak perlu membuat akaun untuk menghantar teks. • Laman web ini membolehkan anda mengirim pesanan percuma di 50 negara.

Cara2SMS:

Ini adalah satu lagi laman web pesanan percuma yang popular. Ciri-ciri penting adalah: • Untuk menggunakan laman web ini, anda harus membuat akaun di atasnya. • Anda boleh menghantar SMS secara peribadi dan juga membuat kumpulan. • Anda juga dapat menjadwalkan pesanan masa depan seperti ucapan selamat ulang tahun atau ulang tahun. • Laman web ini berfungsi di sekitar 130 negara.

160by2. com:

Ia juga merupakan laman web pesanan dalam talian yang paling popular dan terbaik. Ciri-ciri pentingnya adalah: • Laman web ini memberikan perkhidmatan percuma kepada penggunanya. • Panjang teks panjangnya 80 aksara. • Anda boleh menghantar teks kepada individu dan kumpulan.

TeksEmow:

Ini adalah satu lagi laman web paling popular dan terbaik yang membolehkan menghantar mesej dalam talian. Ciri-ciri pentingnya adalah:

• Ia memberikan perkhidmatan percuma kepada penggunanya. • Ciri terpenting dari laman web ini ialah anda dapat menulis mesej sepanjang 300 karakter di laman web ini

Ringkasan: Dengan munculnya teknologi, teknologi ini menjadi lebih popular dan efisien kerana sekarang terdapat banyak laman web yang membenarkan perkhidmatan pesanan teks dalam talian percuma. Textem adalah laman web dalam talian yang membolehkan penggunanya menghantar pesanan teks dalam talian secara percuma tanpa nama. Namun, ada beberapa larangan juga, untuk mengirim mesej yang mengganggu.

Soalan Lazim:

1. Apa itu MMS?

MMS bermaksud "Perkhidmatan Pemesejan Multimedia". Ia membolehkan anda menerima dan menghantar mesej termasuk • Foto • GIF • Gambar • klip suara • Emoji dan • video

2. Bagaimana saya boleh menghantar teks tanpa menunjukkan nombor saya?

Buka aplikasi telefon yang anda gunakan untuk memanggil orang lain di peranti anda kemudian ketuk tiga titik di bahagian atas dan pilih Tetapan, buka tetapan panggilan kemudian pilih kad SIM yang anda gunakan pada tetapan tambahan Ketuk ID Pemanggil kemudian pilih Sembunyikan Nombor.

3. Apakah amaran pesanan teks itu?

Apabila suatu peristiwa berlaku, pesan teks dikirim sebagai pemberitahuan SMS Pemberitahuan SMS dikirim dengan cara yang sama seperti pesan teks lain.

Kesimpulan:

Menghantar mesej dan e-mel dengan positif adalah baik di Textem, tetapi jika orang mengirim mesej yang mengganggu melalui Textem, ia tidak boleh digunakan untuk tujuan seperti alamat IP anda harus dilihat oleh penerima dan laman web itu sendiri. Oleh itu, seseorang harus memikirkan kemungkinan terjebak sebelum melakukan ini.

artikel berkaitan

1. Pelanggan Mel Teks

2. Teks biasa

3. Format teks kaya (RTF)

TextEm .net adalah perkhidmatan pesanan teks percuma ke telefon bimbit di Amerika Syarikat, kebanyakan pembawa telefon bimbit disokong, tetapi tidak semuanya. Lihat senarai terkini pembawa yang disokong di laman web TextEm. Anda perlu mengetahui pembekal selular nombor telefon bimbit yang anda hantarkan.

Alamat IP anda adalah log jika anda menghantar teks, atau anda mungkin menyekat nombor anda jika anda menerima spam. Oleh kerana laman web ini mudah digunakan oleh sesiapa sahaja untuk menghantar pesanan teks dalam talian, menghantar mesej atau e-mel yang mengganggu menggunakan laman web ini bukanlah masalah besar. Oleh itu, seseorang harus menyimpan perkara berikut dalam fikirannya sebelum melakukan ini.

Perlu diingat bahwa Textem ini memiliki informasi tentang alamat IP Anda yang dapat dikeluarkan oleh pentadbir Textem. bersih jika mereka dinilai tentang anda menghantar mesej kasar atau mengganggu kepada orang lain. Mereka juga dapat membaca mesej anda sekiranya mereka menerima aduan mengenai anda. Semua mesej yang anda hantar melalui laman web ini disimpan secara tidak jelas.

apa itu textem?

Textem adalah platform untuk orang-orang dari semua peringkat umur atau semua latar belakang. Oleh itu, kerana ini adalah platform untuk semua orang, itulah sebabnya terdapat had mengenai jenis kandungan yang harus dimuat naik. Oleh itu, segala usaha yang dilakukan untuk mengganggu orang lain adalah dilarang sama sekali di laman web ini. Mereka mungkin memberikan semua maklumat yang relevan kepada penguatkuasa undang-undang tempatan untuk menyiasat mengenai pengguna.

Sekiranya anda log masuk atau membuat akaun percuma atau jika anda memasukkan alamat e-mel anda dalam SMS yang anda kirimkan, rakan anda mungkin akan membalas atau anda akan membalas alamat e-mel anda. Bayaran biasa (jika ada) dikenakan untuk orang yang menerima teks. Anda tidak boleh.

Sekiranya SMS dihantar melalui pintu gerbang yang terletak di negara ini tanpa undang-undang penyimpanan data atau komputer yang digunakan untuk mengakses perkhidmatan ini menggunakan VPN yang terletak di negara ini tanpa undang-undang penyimpanan data, baik warga swasta maupun polis tidak dapat menemukan siapa yang menghantar mesej teks.

Sebagai peraturan umum, ya. Setelah penguatkuasaan undang-undang memperoleh akses yang sah ke perangkat selular, penegak hukum atau penyiasat bebas kemungkinan akan memiliki akses ke pesan teks selama penyelidikan yang sah.

Kod perkhidmatan menegak yang paling terkenal di Amerika Utara ialah * 67. Sekiranya anda ingin menyembunyikan nombor anda atau membuat panggilan peribadi, tekan * 67 sebelum memasukkan nombor tujuan yang ingin anda hubungi. ... Tetapi ingat bahawa ini hanya berfungsi untuk panggilan telefon, bukan mesej teks.

Walaupun kemunculan teknologi sangat mempengaruhi cara komunikasi kita, mesej teks masih relevan atau menjadi sumber komunikasi bagi banyak orang. Sebilangan besar orang menganggap ini sebagai sumber komunikasi yang cekap kerana Textem membolehkan anda menghantar pesanan teks percuma dalam talian Textem membolehkan pengguna yang tidak berdaftar menggunakan perkhidmatan mereka.

anda boleh mendaftarkan diri anda atau tanpa ini juga anda boleh terus menghantar pesanan kepada sesiapa sahaja kerana mesej teks dikembangkan untuk menjadi salah satu cara yang paling boleh dipercayai untuk berkomunikasi antara satu sama lain, walaupun panggilan atau perbualan sosial tidak mustahil. Ini adalah cara interaksi yang cekap atau berkesan kerana tidak seperti menelefon atau berbual, anda tidak perlu orang lain bebas. Anda boleh menghantar pesanan teks pada bila-bila masa bila-bila masa yang anda mahukan.

Mesej SMS perkhidmatan pesanan ringkas biasanya dikenali sebagai pesanan teks. Mesej ini berlaku di antara dua telefon bimbit. Namun, anda juga boleh menghantar pesanan teks melalui internet. Terdapat banyak laman web ini yang membolehkan pengguna mereka menghantar pesanan teks secara dalam talian menggunakan e-mel atau nombor telefon mereka.

Oleh kerana strategi pemasaran mereka laman web ini membenarkan perkhidmatan ini. Mereka juga memainkan peranan penting dalam iklan laman web ini dalam talian. beberapa laman web ini dikenakan bayaran sementara terdapat juga banyak laman web yang membolehkan pengguna mereka menghantar pesanan teks secara percuma. Mereka menyediakan perkhidmatan SMS percuma di seluruh dunia. Salah satu laman web ini adalah Textem

Hanya sedikit orang yang tahu, bagaimanapun, telefon ini dapat dijejaki dengan menggunakan lebih sedikit daripada pesanan teks. Mesej teks senyap boleh digunakan untuk memeriksa secara diam-diam sama ada telefon pengguna dihidupkan atau tidak. Serius, ada aplikasi yang membolehkan anda menghantar teks senyap, atau anda boleh membawanya ke Android dari gedung Play.

Walaupun mesej teks yang anda kirimkan kepada orang lain mungkin bersifat peribadi dari pembawa telefon bimbit, berkat keputusan ini, ia tidak dianggap peribadi setelah sampai kepada penerima yang anda inginkan atau boleh digunakan di mahkamah untuk menuntut anda tanpa perlu gunakan pendawaian.

SendSMSnow

Kirim sms percuma ke banyak negara termasuk AS, Kanada, India, Pakistan, Eropah (bukan UK), Figi, Kazakhstan, Vietnam, Kenya, Ethiopia atau negara-negara Afrika lain. Anda tidak perlu mendaftar tetapi jika anda mendaftar, anda akan mengambil perkhidmatan percuma tambahan seperti: menerima balasan teks ke peti masuk anda, menghantar mesej teks tanpa had ke kenalan anda, atau membuat profil anda sendiri.

Aplikasi lain yang mempunyai antara muka pengguna yang mudah atau membolehkan pengguna menghantar teks / SMS tanpa had ke nombor telefon bimbit di India secara percuma adalah JustSMS. Pengguna hanya perlu mendaftar untuk akaun baru atau mula menambah kenalan dengan mudah. MMS bermaksud Perkhidmatan Pemesejan Multimedia. Setiap kali anda menghantar teks dengan fail terlampir, seperti gambar, video, emoji, atau pautan laman web, anda akan menghantar MMS.

Sekiranya SMS dihantar melalui pintu gerbang yang terletak di negara ini tanpa undang-undang penyimpanan data atau komputer yang digunakan untuk mengakses perkhidmatan ini menggunakan VPN yang terletak di negara ini tanpa undang-undang penyimpanan data, baik warga swasta maupun polis tidak dapat menemukan siapa yang menghantar mesej teks. Textem adalah laman web yang biasa digunakan untuk mengirim pesanan teks dalam talian atau akan membantu anda mengirim pesan tanpa nama seperti yang dilakukan oleh laman pesanan teks lain. ini membolehkan penggunanya untuk menghantar mesej teks kos percuma ke telefon sesiapa sahaja di mana sahaja.

SMS mungkin hanya menyokong media melalui pautan yang dilampirkan dalam teks. MMS membolehkan anda memasukkan media kaya, seperti gambar, fail audio, klip video pendek atau GIF. Kos: Mesej MMS biasanya lebih mahal daripada SMS kerana mesej MMS menghantar lebih banyak data. Harga untuk SMS atau MMS pukal berbeza mengikut pembekal. SMS atau MMS adalah dua cara untuk mengirim apa yang biasa kita sebutkan di bawah istilah payung sebagai pesanan teks. Cara paling mudah untuk memahami perbezaannya ialah SMS ini merujuk kepada mesej teks, sementara MMS merujuk kepada pesan dengan gambar atau video.

Sekiranya anda masih tidak dapat menentukan siapa yang mengirim SMS kepada anda setelah menanyakannya, penyelesaian terbaik anda adalah dengan mengirim mesej ke Pinger, pemilik Textfree atau TextMe Inc., pemilik TextMe. di kebanyakan Amerika Syarikat, polis mungkin mengambil banyak jenis data telefon bimbit tanpa mendapatkan waran. Catatan penguatkuasaan undang-undang menunjukkan, polis dapat menggunakan data awal dari tempat menara untuk meminta perintah pengadilan lain untuk mendapatkan lebih banyak maklumat, termasuk alamat, catatan penagihan atau log panggilan, teks atau lokasi.

Jangan membalas mesej teks yang mencurigakan atau tidak diminta, menasihati FTC, memberi amaran ini sekurang-kurangnya dua perkara buruk yang mungkin berlaku jika anda melakukannya: Membalas mesej teks mungkin membenarkan perisian hasad dipasang, ini akan secara senyap mengumpulkan maklumat peribadi dari anda telefon. Menghantar pesanan teks kepada diri sendiri adalah semudah mengirimnya kepada rakan. Yang harus anda lakukan hanyalah membuka mesej kosong baru atau memasukkan nombor telefon anda sendiri di medan Kepada: Lebih-lebih lagi jika anda menggunakan banyak tipu muslihat ini, anda bahkan boleh menambahkan diri anda ke senarai kenalan anda sendiri.

Salah satunya ialah Google Voice, alat percuma yang disertakan dengan akaun Google jika anda mengaktifkannya. ini termasuk teks percuma ke atau dari nombor telefon AS atau Kanada. untuk mengirim atau menerima pesan teks dengannya, kunjungi laman web Google Voice, buat atau log masuk ke akun atau klik tab "Mesej". Kirim atau terima mesej teks secara percuma ke nombor telefon bimbit AS mana pun. Teks dari komputer anda ke telefon bimbit. Hantar atau terima mesej teks (SMS) atau gambar (MMS) secara dalam talian.

Anda boleh mengirim atau menerima pesanan teks (SMS) atau multimedia (MMS) melalui aplikasi Messages by Google. Anda boleh menghantar teks melalui Wi-Fi walaupun anda tidak mempunyai perkhidmatan sel. Cukup gunakan Mesej seperti biasa. Lihat tutorial mengenai aplikasi Mesej di Android. Permesejan segera menghendaki pengirim atau penerima menggunakan aplikasi yang sama. sebagai contoh, anda tidak boleh menghantar mesej di WhatsApp atau menghantarnya ke Facebook seseorang. dengan menghantar teks, anda boleh menghantar atau menerima mesej dengan telefon bimbit apa pun, tanpa mengira pembawa selular.

Masalah data kurang mesej ini disebabkan oleh aplikasi pesanan Hangouts. Hangouts oleh Google mempunyai izin untuk melihat, membaca atau memaparkan mesej SMS. Sebarang perubahan tetapan dalam aplikasi ini menyebabkan masalah. Bayaran SMS adalah keuntungan murni bagi pembawa selular. Mereka pada dasarnya percuma untuk penghantaran, tetapi mereka mungkin berharga sepuluh sen atau lebih setiap pesanan. Memandangkan bayaran yang berlebihan ini, tidak menghairankan bahawa pelbagai aplikasi ini semakin meningkat sehingga membolehkan orang ramai menghantar pesanan teks secara percuma atau mengelakkan syarikat penerbangan.

Sebilangan mesej berwarna biru atau beberapa berwarna hijau. Biru telah dikirim atau diterima menggunakan teknologi iMessage Apple, sementara yang berwarna hijau adalah pesan teks "tradisional" yang ditukar melalui Perkhidmatan Pesanan Ringkas, atau SMS. Android SMS adalah perkhidmatan asli yang memungkinkan anda menerima pesanan Perkhidmatan Pesanan Ringkas (SMS) pada perangkat anda atau mengirim mesej ke nombor telefon lain. Harga pembawa standard mungkin dikenakan.

Soalan Lazim

1. Apa itu MMS?

MMS bermaksud "Perkhidmatan Pemesejan Multimedia". Ia membolehkan anda menerima dan menghantar mesej termasuk • Foto • GIF • Gambar • klip suara • Emoji dan • video

2. Bagaimana saya boleh menghantar teks tanpa menunjukkan nombor saya?

Buka aplikasi telefon yang anda gunakan untuk memanggil orang lain pada peranti anda, kemudian ketuk tiga titik di bahagian atas dan pilih Tetapan, buka tetapan panggilan kemudian pilih kad SIM yang anda gunakan pada tetapan tambahan Ketuk ID Pemanggil kemudian pilih Sembunyikan Nombor.

3. Apakah amaran pesanan teks itu?

Apabila suatu peristiwa berlaku, pesanan teks dikirim sebagai pemberitahuan SMS Pemberitahuan SMS dikirim dengan cara yang sama seperti pesan teks lain.

Teks percuma em

Em teks percuma adalah laman pemesejan teks dari mana anda boleh menghantar pesanan teks dengan mudah kepada sesiapa sahaja secara percuma menggunakan komputer riba atau PC anda. Anda hanya perlu mengetahui bilangan orang yang ingin anda hantar mesej.

Pemesejan teks percuma teksem

Textem adalah laman pemesejan teks percuma yang membolehkan beratus-ratus pengguna menghantar mesej antara satu sama lain secara percuma. Ia selamat dan terjamin. Pihak ketiga tidak dapat membaca sembang anda. Itu antara anda dan orang lain. Menghantar mesej teks menjadi lebih mudah dan selamat dengan laman pesanan teks dalam talian.

Textem tanpa nama

Di Textem, kami menyedari bahawa kami bosan membayar yuran pesanan teks. Akibatnya, anda kini boleh menghantar teks percuma dan mesej teks percuma tanpa nama ke Amerika Syarikat, Kanada, atau banyak penyedia pengendali mudah alih antarabangsa.

Mesej teks 100% percuma, tanpa tangkapan. Anda juga boleh mengolok-olok rakan anda! Rakan-rakan saya tidak tahu siapa yang menghantar pesanan teks itu!

Bagaimana cara menghantar gambar di textem?

Hantar gambar dalam perbualan baru

:white_check_mark: Klik Perbualan Baru.

:white_check_mark: Masukkan nombor atau klik ikon Tambah Kenalan untuk memilih penerima.

:white_check_mark: Masukkan mesej anda.

:white_check_mark: Klik ikon Masukkan Gambar berwarna jingga.

:white_check_mark: Sebagai alternatif, anda boleh menyeret dan melepaskan gambar dari komputer anda ke medan mesej.

:white_check_mark: Apabila anda sudah bersedia, klik Kirim.

Aplikasi Textem

Ciri-ciri:

:point_right: Buat siaran audio dan teks ringkas

:point_right: Pengurusan siaran lengkap

:point_right: Urus semua kenalan dan kumpulan

:point_right: Pengurusan akaun penuh

:point_right: Tambahkan kredit atau tingkatkan saiz kumpulan

:point_right: Kemas kini tetapan audio

:point_right: Urus kata kunci SMS

:point_right: Akses pustaka audio

Hantar pesanan teks percuma dalam talian tanpa pendaftaran

Kirim sms percuma atau MMS percuma ke seluruh dunia tanpa pendaftaran, atau laksanakan perkhidmatan SMS atau MMS di laman web atau perisian anda menggunakan HTTP API.

:o: SMS pukal. Kirim SMS atau MMS secara pukal menggunakan panel kawalan atau HTTP API. …

:o: API SMS.

:o: Pemesejan dua hala.

:o: Widget.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Adakah TextEm bersih sah?

TextEm.net mempunyai penarafan 5 bintang daripada 2 ulasan yang menunjukkan bahawa kebanyakan pelanggan umumnya senang dengan pembelian mereka. TextEm.net menduduki tempat ke-6 di antara laman web pengendali mudah alih.

S: Apakah maksud Mesej?

iMessage adalah perkhidmatan pesanan segera Apple yang menghantar mesej melalui Internet, menggunakan data anda. Sekiranya anda menggunakan iPhone dan mengirim pesan kepada rakan di Android, ia akan dikirim sebagai SMS dan berwarna hijau.

S: Adakah penghantaran SMS tanpa nama tidak sah?

Di Amerika Syarikat, tidak ada peraturan umum untuk menghubungi seseorang tanpa nama, tetapi ada pendaftaran pengecualian spam. SMS Internet ke telefon boleh menjadi tidak sah jika penerima berada dalam pendaftaran dan mesejnya "komersial".

S: Apakah faedah iMessage?

iMessage sudah terpasang dan membolehkan anda mendapatkan lebih banyak daripada aplikasi pesanan terbaik di Android. iMessage disulitkan dari hujung ke hujung, menyokong SMS, dan dilengkapi dengan fitur mulai dari gimik (Animoji) hingga tidak dapat hidup tanpa berguna (Memoji).

S: Bagaimana cara menghantar SMS percuma di Messenger?

Ciri ini hanya tersedia di Android.

Kami telah menguji ini dengan beberapa orang; Inilah cara ia berfungsi:

:iphone: Buka Messenger dan ketik Tetapan (ikon orang)

:iphone: Pilih "SMS" dari senarai.

:iphone: Aktifkan "Aplikasi SMS lalai".

S: Bagaimana saya menghantar teks kepada diri sendiri?

Menghantar pesanan teks kepada diri sendiri semudah menghantarnya kepada rakan. Cukup buka mesej kosong baru dan masukkan nombor telefon anda di medan Kepada. Di samping itu, jika anda sering menggunakan helah ini, anda boleh menambahkan diri anda ke senarai kenalan anda.

Kesimpulannya

Menghantar mesej dan e-mel dengan cara positif adalah baik di Textem, tetapi jika orang mengirim mesej yang mengganggu melalui Textem, ia tidak boleh digunakan untuk tujuan seperti alamat IP anda harus dilihat oleh penerima dan laman web itu sendiri. Oleh itu, seseorang harus memikirkan kemungkinan terjebak sebelum melakukan ini.