Apabila anda memikirkan Australia, perkara pertama yang anda lihat adalah sifatnya yang indah, budaya yang hidup, ruang yang luas, masakan yang menakjubkan, udara dan air bersih, orang-orang hebat.

Australia adalah salah satu benua yang menakjubkan di mana orang dari seluruh dunia, berharap dapat berhijrah untuk mencari pekerjaan atau pendidikan atau perniagaan .

mengapa imigresen Australia menjadi trend di India

tinggal di luar negara adalah salah satu impian terbesar bagi orang India. negara seperti Australia adalah tempat yang bagus untuk tinggal dan menetap bagi orang yang bercita-cita untuk pergi ke luar negara

Terdapat beberapa sebab dan keadaan yang mungkin menjadi sebab seseorang berpindah dari India ke Australia. Beberapa mungkin merangkumi yang berikut:

 • Australia mempunyai tradisi sukan yang hebat.

 • sistem penjagaan kesihatan yang baik.

 • Kadar cukai yang lebih rendah

 • Upah yang lebih baik

 • Udara bebas pencemaran dan air bersih pada amnya keadaan yang baik berbanding dengan India.

 • Barangan runcit yang tidak dicairkan dan banyak hasil segar yang murah.

 • Kolej percuma untuk kanak - kanak jika anda mempunyai status PR Australia.

 • Budaya yang benar-benar berbilang kaum.

 • Tempat yang baik untuk koki gourmet.

 • Berbeza dengan India, ada pertimbangan yang adil untuk semua jenis pekerja.

 • Orang biasanya tidak main-main dengan kehidupan orang lain.

 • Tidak ada batasan atau prasangka tentang bagaimana anda bertindak, apa yang anda makan, atau apa yang menjadi pilihan seksual anda.

Reputasi Australia untuk pendidikan tinggi

Australia menjadi salah satu negara yang paling dicari untuk mendapatkan pendidikan tinggi oleh pelajar antarabangsa.

Australia mempunyai rekod prestasi yang kuat dan mantap dalam hal kedudukan universiti dunia. Australia mendapat markah tinggi dalam taraf pendidikan, pengekalan pelajar, dan pengiktirafan di seluruh dunia dalam semua sistem penilaian, keperluan, dan bidang pengajian global.

Tujuh universiti Australia berada di kedudukan 100 teratas di dunia dalam senarai QS 2020.

Universiti Australia menawarkan pelbagai kursus dan ijazah, dalam bidang Seni dan Kemanusiaan, Kejuruteraan dan Teknologi, Sains Semula jadi, Sains Kehidupan dan Perubatan dan Sains Sosial dan Pengurusan. Memudahkan pelajar antarabangsa memilih pendidikan dan bidang yang sesuai untuk mereka.

Pelajar asing pilihan pertama yang harus dibuat ketika mempertimbangkan program ijazah adalah untuk menarik minat dan minat mereka yang terbaik.

Pelajar boleh memilih antara universiti, latihan vokasional, dan latihan dalam Bahasa.

Sekiranya diperlukan, adalah mudah bagi pelajar untuk beralih dari satu standard pensijilan ke standard yang lain.

Penting untuk melihat apa yang akan anda peroleh ketika belajar di Australia iaitu pendidikan bertaraf dunia dan masa depan yang cerah.

Proses untuk Berhijrah ke Australia

Inilah proses langkah demi langkah untuk berhijrah ke Australia

LANGKAH1: Teliti peluang pekerjaan anda

Peluang pekerjaan adalah salah satu kebimbangan utama bagi pendatang. Sangat penting untuk mengetahui peluang pekerjaan apa yang terbuka untuk memastikan kestabilan pekerjaan.

Anda perlu mengumpulkan banyak maklumat yang membantu anda mencari pekerjaan di setiap bahagian negara.

Mulakan Pemburuan Rumah Anda

Terdapat banyak pilihan di hadapan anda. Anda ingin tinggal di Sydney, Melbourne, Queensland, Perth atau Brisbane atau sama ada anda suka tinggal dan bekerja di kawasan tertentu di negara ini. Sekiranya anda mempunyai saudara atau rakan, mereka akan membantu anda dalam memilih tempat yang tepat.

Membuat Langkah

Mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengatur semuanya agar anda dapat melancong ke Australia. Anda perlu mempunyai senarai semak penempatan semula untuk mengetahui berapa lama masa yang diperlukan untuk berhijrah.

Perunding Imigresen Australia dapat membantu anda melakukan perjalanan ke Australia memberikan nasihat mengenai pemindahan, perumahan, dan undang-undang dan peraturan di Negara tertentu.

LANGKAH2: Cari Pencalonan Visa

Setiap wilayah mempunyai berbagai peraturan dan undang-undang. Sekiranya anda memenuhi syarat imigresen , protokol dan mengikuti peraturan visa. Pencalonan negara adalah semua yang anda mahukan kerana mereka menyokong anda dalam masa krisis.

Dua visa utama di mana anda boleh memohon pencalonan adalah

Visa Perniagaan dan Pelabur

Visa Migrasi Mahir

LANGKAH3: Memohon Visa

Setelah anda memutuskan wilayah yang ingin anda tinggali, mulailah memohon visa dengan mengemukakan permohonan dalam talian.

LANGKAH4: Bersedia untuk Bergerak

Setelah permohonan anda diluluskan dan anda telah memperoleh titik migrasi, kumpulkan semua yang anda perlukan dan rancang perpindahan anda ke kawasan yang dikehendaki.

LANGKAH4: Tiba dan Menetap Masuk

Setelah semua butir-butir dipenuhi dan visa yang dikeluarkan semua yang harus anda lakukan adalah diselesaikan.

Perkhidmatan Imigresen di Delhi akan membantu anda dalam proses migrasi untuk

Isu Imigresen Australia

Walaupun Australia mempunyai prosedur imigresen yang sangat sistematik dan teratur.

Kadar pendatang meningkat tinggi setiap tahun dan isu ini masih sangat sensitif di Australia.

Oleh kerana kadar imigrasi yang tinggi , Australia telah menetapkan jumlah pendatang untuk tujuan pengurusan populasi.

Bagaimana PearVisa dapat membantu dengan permohonan visa?

Perkhidmatan Imigresen Pearvisa di Delhi akan membantu anda melalui keseluruhan proses imigrasi iaitu, dari dokumentasi hingga perkhidmatan selepas pendaratan.

Sekiranya anda tidak mengetahui proses dan peraturan imigresen, hubungi Perunding Imigresen Australia hari ini! Untuk kelulusan visa yang lebih baik dan penyelesaian tanpa masalah di negara ini.