Apakah itu Post Carousel Linkedin? Dokumen yang dikongsi pada feed Linkedin anda dikenali sebagai catatan Carousel LinkedIn. Seperti persembahan, pengguna boleh menatal dokumen. Tambahan pula, kerana mereka tidak perlu meninggalkan platform untuk melakukannya, itu menjadikan LinkedIn lebih ceria. Oleh kerana catatan karusel bersifat intuitif dan memikat secara luaran, iklan itu terpisah dari pemberitaan berita. Mereka juga merupakan kaedah terbaik untuk berkongsi kemahiran anda secara luaran dan menarik.

Post Carousel Linkedin

:small_blue_diamond: Dengan 261 juta pengguna aktif bulanan, 40% daripadanya mengaksesnya setiap hari, LinkedIn adalah platform media terbaik untuk para pakar . Dari semua jenis siaran, catatan karusel LinkedIn adalah cara yang kurang digunakan - tetapi menarik - untuk mengembangkan pertunangan LinkedIn anda.

:small_blue_diamond: Posting karusel sering kali merupakan jenis iklan , di mana anda menggunakan iklan karusel LinkedIn ke bentuk generasi utama atau halaman persembahan. Jenis pos lain yang terkenal ialah karusel gambar LinkedIn, yang boleh mendorong individu untuk mengunjungi profil atau halaman LinkedIn anda.

:small_blue_diamond: Dari memuat naik PDF atau power-point terus ke pos, beberapa contoh karusel LinkedIn terbaik dibuat. Oleh kerana catatan tersebut membolehkan individu membaca dokumen lengkap tanpa meninggalkan suapan mereka, anda dapat menikmati pendedahan yang lebih baik kepada khalayak sasaran kegemaran anda.

Bagaimana cara menghantar karusel di Linkedin?

Ikuti langkah berikut untuk menyiarkan karusel di Linkedin:

:small_blue_diamond: Langkah 1. Mulakan siaran linkin baru: Dari umpan berita atau bar alat anda, tekan untuk membuat catatan, seperti yang anda lakukan sekiranya anda membuat kemas kini standard . Anda akan melihat pada garis dasar, LinkedIn memberi anda pilihan untuk menyiarkan gambar, video, atau dokumen.

:small_blue_diamond: Langkah 2. Pilih dokumen yang ingin anda bagikan: Mengetuk simbol dokumen akan membuka rekod anda, dan membolehkan anda memilih laporan yang perlu anda kongsi. Anda juga boleh memutuskan untuk memuat naik dokumen dari Dropbox atau Google Drive jika anda mahu.

:small_blue_diamond: Langkah 3. Beri dokumen anda tajuk deskriptif: Perlu diingat bahawa judul itu harus cukup menarik untuk mendorong individu berhenti sejenak dan membaca dengan teliti - jadi pastikan ia sama deskriptif dan menggoda.

:small_blue_diamond: Langkah 4. Bercakap mengenainya: Pada masa ini anda hanya perlu menulis teks pengantar yang menarik.

Ikuti langkah-langkah ini, dan PDF atau Power-point anda akan diubah menjadi tayangan slaid carousel LinkedIn yang menarik.

Ringkasan Dokumen yang dikongsi pada feed Linkedin anda dipanggil Linkedin carousel post. Untuk meluaskan penglibatan linkin, kiriman karousel adalah yang terbaik. Untuk menghantar karusel di Linkedin ikuti langkah berikut:

 1. Mulakan siaran Linkedin baru
 2. Pilih dokumen yang ingin anda kongsi
 3. Beri dokumen anda tajuk deskriptif
 4. Bercakap mengenainya

Mengapa post carousel Linkedin digunakan?

:small_blue_diamond: Dengan masa dan tenaga yang singkat, anda dapat mengubah catatan statik menjadi rangkaian kad karusel yang menarik yang membantu meningkatkan kesedaran untuk halaman organisasi anda. Tiba-tiba, anda mempunyai kaedah menggambar di banyak mata yang bersedia untuk terlibat dengan bahan anda.

:small_blue_diamond: Seperti halnya penggunaan platform , Anda dapat menggunakan dokumen untuk meningkatkan keterlibatan dan gambar tanpa perlu mendapatkan iklan. Mereka juga merupakan kaedah terbaik untuk menonjol - korsel mengambil banyak harta tanah dalam pemberitaan berita. Selain itu, berbanding dengan individu yang pada dasarnya waspada, kerana mungkin untuk iklan LinkedIn, mereka lebih cenderung membaca catatan tersebut.

:small_blue_diamond: Akhirnya, berbeza dengan promosi video, anda akan melihat bahawa pos karusel sama sekali tersedia. Oleh itu, kami akan merangkumi beberapa amalan terbaik berkaitan dengan spesifikasi karusel, dan yang paling penting, kami harus menyiasat bagaimana membuat kad karusel pertama anda.

Spesifikasi Carousel Linkedin

:small_blue_diamond: Walaupun cukup mudah untuk membina siaran , pasti ada beberapa perkara yang perlu diingat untuk memastikannya kelihatan sebaik mungkin.

Empat perkara yang perlu diingat:

 • Ukuran dokumen anda mestilah di bawah 100 MB

 • Terdapat kekangan 300 halaman

 • LinkedIn mengakui dokumen berikut: PPT, PPTX, DOC, DOCX dan PDF

 • Anda tidak boleh mengubah siaran atau mengubahnya setelah anda menyiarkannya

Petua Membuat Karousel Post

 • Mulakan dengan slaid pertama yang luar biasa yang akan menarik perhatian.

 • Pastikan bahan kandungan sentiasa ringan.

 • Elakkan jumlah slaid yang berlebihan - saya rasa 6 - 10 sudah mencukupi.

 • Tambahkan hashtag yang ketara pada siaran anda (hampir dengan 3).

 • Balas sebarang komen di korsel anda untuk meluaskan penglibatan.

Prinsip Merancang

:small_blue_diamond: Pastikan komponen reka bentuk anda menarik - dengan alasan yang tepat. Ada kemungkinan seseorang akan membaca sebilangan besar teks yang tidak diformat, namun ada cara yang lebih baik untuk menyokong jenama anda.

:small_blue_diamond: Walaupun memerlukan sedikit kebiasaan, berita baiknya ialah dengan aplikasi seperti Canva, anda tanpa banyak usaha dapat membuat PDF yang menarik yang dapat menjadi mesin petunjuk terbaik anda yang seterusnya.

 • Pastikan penanda anda tetap stabil - korsel karousel anda berfungsi sebagai kad panggilan yang luar biasa, jadi anda perlu memastikan individu memahami pekerjaan anda tanpa masalah.

 • Memuat naik dokumen anda sebagai pdf menjamin anda mendapat kualiti visual yang terbaik, dan gambar anda tidak akan menjadi kasar atau piksel.

 • Jangan teragak-agak untuk menyesuaikan dokumen untuk menambahkan grafik dan warna - ini akan membantu siaran anda berdiri tegak daripada kandungan biasa dari catatan LinkedIn biasa

 • Perlu diingat bahawa format ini biasanya berfungsi paling baik di telefon bimbit, jadi cubalah dan pastikan saiz fon anda agak besar namun jumlah keseluruhan teks anda minimum.

Apakah amalan terbaik untuk siaran korsel Linkedin?

:small_blue_diamond: ZenGrowth Marta Olszewska berkata, tiga jenis jawatan bekerja kemajuan mengagumkan:

 • Catatan dengan gambar budaya kumpulan dan rakan anda
 • Pek curang dan aset yang boleh dimuat turun
 • Tayangan slaid

:small_blue_diamond: Segala-galanya bergantung pada keseluruhan penglibatan anda sebagai individu atau sebagai syarikat dan sekiranya anda menambahkan nilai pada perbualan.

Berikut adalah beberapa amalan terbaik tambahan.

Amalan Terbaik-1: Mulakan dengan slaid pertama yang kuat

:small_blue_diamond: Anda tidak dapat menjangka bahawa khalayak anda hanya berminat dengan kata-kata, contohnya tajuk atau persembahan anda sering kali tidak mencukupi. Anda perlu menariknya dengan visual yang luar biasa yang menarik perhatian. Sama seperti dalam pemasaran, standard AIDA juga berlaku untuk LinkedIn Carousel Slides. Singkatan AIDA adalah alat yang sesuai untuk menjamin reka bentuk anda dan pendua anda menarik perhatian khalayak anda.

Akronim bermaksud:

 • Perhatian: (atau Tarikan): Buat slaid pertama yang mengagumkan yang mendorong individu untuk mengklik. Anda boleh menarik perhatian dengan menggunakan warna-warna luar biasa yang berbeza daripada suapan LinkedIn atau visual individu asli berfungsi dengan luar biasa.

 • Minat: Sebaik sahaja anda menarik perhatian khalayak, anda perlu memastikan mereka terus terlibat. Soalan pada slaid seterusnya dapat berfungsi dengan luar biasa untuk menarik minat individu terhadap subjek anda.

 • Keinginan: Katakan anda berharap dapat membina 78 jenama anda sendiri di LinkedIn, individu perlu mengetahui bagaimana mereka dapat menggunakan kebolehan yang digambarkan dalam dokumen anda dengan baik dalam kehidupan mereka sendiri.

 • Tindakan: Akhirnya, anda memerlukan individu untuk mencapai sesuatu: "Muat turun e-book, rancang panggilan, mulakan percubaan, dan lain-lain"

Slaid pertama anda mestilah "Wooooowwww". Fikirkannya sebagai lakaran kecil video: anda menceritakan sebahagian daripada keseluruhan cerita hanya dalam satu bingkai, jadi pilihlah dengan teliti dan berani.

Amalan Terbaik-2: Jangan gunakan video atau animasi lain

:small_blue_diamond: Ciri perkongsian rekod LinkedIn tidak menyokong animasi atau rakaman di dalam slaid anda. Ia hanya akan menunjukkan gambar statik , jadi ingatlah.

Amalan Terbaik-3: Optimumkan Untuk Mudah Alih dan Buat Penukaran Mikro

:small_blue_diamond: Di LinkedIn, Suka, Komen dan Kongsi jauh lebih baik. Sekiranya boleh, anda perlu membuat reka bentuk yang mendorong individu untuk mengikutinya.

Dennis Brown, sekali lagi, melakukan ini dengan senang hati

:small_blue_diamond: Dia kemudian juga memanggil individu untuk menyukai, memberi komen, berkongsi atau menyimpan catatan tersebut. Isyarat visual sangat penting bagi pengguna mudah alih. Seperti yang ditunjukkan oleh perincian pemasaran LinkedIn terbaru, terdapat 62-63 juta pengguna unik di telefon bimbit - setiap bulan. Telefon bimbit meletup dan jumlahnya meningkat setiap bulan. Permudahkan mereka menggesek, mengklik, memberi komen, mengikuti atau menghidupkan pemberitahuan pos.

:small_blue_diamond: Anda pasti perlu memasukkan sebahagian komponen ini ke dalam reka bentuk anda. Sekurang-kurangnya, "Leret untuk tambahan" sederhana dengan sambungan ibu jari atau seperti ini.

Amalan Terbaik-4: Potong Fluff dan permudahkan

:small_blue_diamond: Tidak ada yang betul-betul membaca slaid panjang. Catatan karusel LinkedIn sebenarnya tidak dibuat untuk kandungan teks berbentuk besar. Seperti yang ditunjukkan oleh Nielsen Norman Group, individu memeriksa melalui konten dalam rancangan F-Shape. Ini menunjukkan bahawa baris teks utama pada halaman mendapat jumlah paparan yang lebih besar daripada baris teks yang dihasilkan. Beberapa perkataan pertama di sebelah kiri setiap baris mendapat lebih banyak penetapan daripada perkataan yang dihasilkan.

Apa maksudnya untuk reka bentuk?

:small_blue_diamond: Pastikan tajuk utama anda kuat & berani dan kekalkan hierarki visual untuk membimbing individu melalui kandungan anda.

Ringkasan Post carousel Linkedin digunakan kerana dengan waktu dan tenaga yang singkat anda dapat mengubah pos statik menjadi rangkaian kad karusel yang menarik. Saiz dokumen hendaklah 100 MB. 6-10 slaid mencukupi. Tambahkan hashtag yang ketara. Ikuti beberapa amalan terbaik untuk siaran korsel Linkedin.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa pertanyaan yang sering diajukan mengenai apa itu Linkedin Carousel Post:

S1. Bolehkah anda membuat korsel di LinkedIn?

Kami sangat gembira untuk menyatakan karusel untuk Kandungan Tajaan, kaedah lain untuk menceritakan kisah jenama anda dan bekerjasama dengan khalayak yang anda mahukan di LinkedIn. Sumbangan ini membolehkan anda menambahkan tekstur cerita anda dengan menyoroti banyak visual yang dapat dilalui oleh individu secara melintang semasa berada di suapan LinkedIn.

S2. Bolehkah anda menghantar karusel di twitter?

Twitter menyatakan tambahan lain pada pilihan reka bentuk iklannya: Carousels. Dengan pengiriman reka bentuk Carousels baru Twitter, pengiklan kini dapat menambahkan hingga enam gambar atau video dalam iklan.

S3. Apa sebenarnya masa terbaik untuk menyiarkan di LinkedIn?

Seperti di SproutSocial. Sekiranya anda benar-benar ingin meningkatkan pertunangan anda, masa terbaik untuk menghantar di LinkedIn adalah antara jam 8 pagi hingga 3 petang. Walau apa pun, memandangkan pemeriksaan, jumlah maksimum pertunangan yang dapat anda dapatkan adalah pada hari Rabu dari jam 9-10 pagi, dan rehat makan tengah hari pada waktu tengah hari.

S4. Apa itu Carousel Instagram?

Carousel Instagram adalah catatan dengan banyak gambar atau rakaman yang dapat dilihat dengan meleret atau mengklik kiri. Sehingga 9-10 gambar atau rakaman boleh disertakan dan dikongsi sebagai catatan bersendirian pada suapan.

S5. Apakah jenis jawatan yang berfungsi di LinkedIn?

Tepat pada masanya, bahan yang relevan selalu terbaik untuk idea hantaran LinkedIn. Kongsi catatan blog baru, cerita dari buku harian industri atau apa sahaja yang anda lacak yang ada pada masa ini dan yang menjadi perhatian mungkin bagi anda, industri anda, atau organisasi pengikut yang anda kumpulkan.

S6. Bagaimana saya memuat naik PowerPoint ke LinkedIn?

 • Untuk memuat naik fail ke laman utama anda, ikuti langkah-langkah berikut:
 • Klik Mulakan siaran.
 • Klik simbol Dokumen.
 • Klik Pilih fail untuk memilih fail dari PC anda.
 • Pilih fail yang perlu anda muat naik (pilih satu).
 • Tambahkan tajuk ke fail anda.
 • Tambahkan gambaran pada siaran. Anda boleh menggunakan hashtag atau @ menyebut seseorang.
 • Kemudian klik Kirim

S7. Bolehkah anda menyiarkan banyak foto di LinkedIn?

Anda kini dapat memilih banyak gambar untuk disertakan dalam satu posting di LinkedIn. Dengan sifat baru ini, anda dapat berkongsi lebih daripada satu pandangan mengenai pengalaman yang perlu anda sampaikan kepada organisasi anda. … Kapasiti untuk menambahkan banyak gambar dapat diakses sekarang di iOS, dan akan segera hadir ke Android dan desktop.

S8. Mengapa saya tidak boleh membuat karusel foto di Facebook?

Terdapat beberapa piksel atau resolusi khusus untuk gambar atau video yang akan anda gunakan untuk karusel di halaman Facebook anda. Seharusnya video 1080p atau gambarnya beresolusi 1080 * 1080 piksel.

S9. Adakah carousel berprestasi lebih baik di Instagram 2021?

Kajian Social Insider menunjukkan bahawa catatan karusel Instagram mencapai tahap penglibatan yang lebih tinggi untuk setiap siaran, sehingga 5.12% lebih banyak daripada catatan satu gambar atau satu video, dan mendapat lebih banyak suka. Pos karusel mempunyai kadar pertunangan pasca rata-rata 1.83%, berbeza dengan 1.63% untuk gambar dan 1.46% untuk video.

S10. Apa yang tidak boleh anda hantar di LinkedIn?

Inilah sekilas peraturan tertentu yang harus dipatuhi berkaitan dengan kandungan yang harus anda hindari daripada menyiarkan di LinkedIn:

 • Cuba jangan membuat aduan mengenai ketua, rakan sekerja, atau organisasi anda sekarang atau sebelumnya.
 • Hantar apa-apa dengan kesalahan ejaan.
 • Cuba untuk tidak mempublikasikan penyelidikan pekerjaan anda.
 • Sebarang perkara yang tidak berkaitan dengan pekerjaan lebih baik ditinggalkan dari LinkedIn.

Kesimpulannya

Apakah itu Post Carousel Linkedin? Posting Carousel LinkedIn adalah dokumen yang dikongsi pada feed linkin anda. Catatan karusel selalunya merupakan jenis iklan. Seperti persembahan, pengguna boleh menatal fail. Langkah-langkah untuk cara menghantar karusel di linkin adalah seperti berikut:

 • Mulakan siaran Linkedin baru
 • Pilih fail yang perlu anda kongsi
 • Beri dokumen anda tajuk deskriptif
 • Bercakap mengenainya

Posting karusel Linkedin digunakan kerana dengan waktu dan tenaga yang singkat, anda dapat mengubah catatan statik menjadi rangkaian kad karusel yang menarik yang membantu meningkatkan kesedaran untuk halaman organisasi anda. Ukuran dokumen mestilah di bawah 100 MB dan had 300 halaman.

artikel berkaitan

Mengapa Iklan Facebook Tidak Diluluskan? Pencarian Nombor Telefon Facebook Apakah kaedah terbaik untuk menggodam Mesej Facebook? Bagaimana cara menghapus Akaun Instagram lama? Catatan Paling Banyak Dikomen di Instagram