BTS bukan sekadar nama, tetapi kini menjadi jenama. Populariti mereka terbukti dari kenyataan bahawa setiap album mereka memaparkan senarai papan iklan dan pada minggu pertama album mereka melancarkan semua tren lagu mereka di YOUTUBE.

Apakah maksud BTS?

KENAPA BTS? :hole::hole:

BTS bermaksud pengakap Boy Peluru. BTS adalah kumpulan pop Korea yang mengandungi 7 ahli dalam kumpulan mereka. Menurut beberapa khabar angin, ada dua lagi anggota selain tujuh tetapi sebelum mereka memulakan debutnya, kedua-dua anggota itu mundur meninggalkan mereka hanya kepada tujuh kumpulan ahli. BTS bukan sahaja namanya, tetapi mereka juga merupakan nama keseluruhan seperti yang saya katakan di atas. Mereka adalah kumpulan budak paling berbakat yang pernah dipertimbangkan dalam sejarah K-pop. BTS adalah gabungan artis yang merangkumi RM (RAP MONSTER), yang juga ketua kumpulan. Menurut peminat dia mempunyai beberapa kualiti kepemimpinan Situasional . Min Yoongi, Hobi hoseok, Kim Taehyung, Jeon Jungkook, Kim seokJin (yang tahu Bahasa Jerman , Park Jimin. Nama penuh Rap Monster (RM) ialah Kim Namjoon. Mereka adalah tujuh ahli kumpulan yang melakukan rap, menyanyi dan menari. Rap ​​Monster ( RM), Min Yoongi, Hobi hoseok adalah rapper. Kim Taehyung, Jeon Jungkook adalah vokalis utama. Hobi hoseok adalah penari utama sementara vokalis sampingan adalah Park Jimin dan SeokJin. Hanya empat ahli yang mempunyai pentas yang merangkumi V untuk Kim Taehyung , Jhope untuk Hobi hoseok, Suga untuk Min Yoongi, Rm untuk Kim Namjoon. Seperti kumpulan lain, kumpulan K-pop ini bermula dari tanah. Pada mulanya, mereka diabaikan oleh pelbagai pertunjukan anugerah muzik.BTS bukan satu-satunya K -pop jenama tetapi ada ratusan kumpulan KPOP lain juga.BTS memanggil peminat mereka BTS ARMY

ANUGERAH BTS :blossom::blossom:

Orang akan mengenali sebaik sahaja anda menyatakan nama BTS. Populariti mereka meningkat beberapa saat sekarang. Sejak BTS mendapat populariti untuk lagu 'I NEED U' dari album mereka, anugerah mereka meningkat dari tahun ke tahun. Di Korea, ada dunia muzik di mana kumpulan K-pop lain juga membuat persembahan. MAMA adalah persembahan anugerah Korea di mana kumpulan K-pop yang berbeza seperti merah jambu hitam, Ateez, Mamoo, Gfriend, dan banyak lagi kumpulan K-pop membuat persembahan. Dalam temu ramah baru-baru ini, ketua kumpulan RM memberitahu penonton bahawa MAMA (Mnet ASIAN MUSIC AWARDS) adalah satu-satunya anugerah yang mereka tidak dijemput untuk kembali pada hari debut mereka. Tetapi ironinya mereka adalah mereka yang mendapat anugerah MAMA terbanyak dalam sejarah. Mereka kini dianggap sebagai Komposer Muzik Berbakat Terbaik

SENARAI ANUGERAH YANG DIKENAKAN OLEH BTS :anger::anger:

Ini adalah anugerah yang tidak terkira banyaknya dan diterima oleh BTS, bukan hanya mereka satu-satunya boy band yang mendapat nominasi terbanyak. BTS, boy band K-pop Korea Selatan yang memulakan debutnya pada bulan Jun 2013 di bawah Big Hit Entertainment. Pada 5 Mei 2015, kumpulan ini memperoleh kemenangan nombor satu pertama mereka di program muzik Korea Selatan SBS. Ini adalah kemenangan pertama kumpulan selepas 2 tahun debut. Kemenangan ini bukan sahaja mengejutkan budak lelaki dalam kumpulan tetapi juga syarikat hiburan mereka. Syarikat Big Hit Entertainment tidak begitu terkenal dengan syarikat Korea yang lain. BTS adalah kumpulan pertama yang mereka pimpin. Setelah bertahun-tahun ketika Bts berjaya dengan pesatnya maka syarikat hiburan, Big Hit Entertainment juga memulakan debut kumpulan gadis, tetapi kumpulan gadis ini masuk ke dalam skandal dan segera dihantar. Setelah bertahun-tahun kumpulan gadis itu dihantar, syarikat itu memutuskan untuk memulakan debut dengan kumpulan lelaki lain yang bernama TXT (Esok X Bersama) yang juga popular tetapi tidak sebanding dengan BTS. BTS dianggap mempunyai konsert paling besar.

ANUGERAH BTS PADA 2015 :point_left:t2::point_left:t2:

Pada tahun 2015, bts bukan kumpulan yang popular sehingga mereka tidak mendapat anugerah tetapi ketika lagu mereka 'I Need U' keluar, ia memecahkan rekod. Dengan populariti yang semakin meningkat, mereka diundang ke banyak pertunjukan anugerah termasuk MAMA juga. BTS memenangi Disc Bonsang kerana lagu mereka The Most Moment in Life, Pt. 1 kerana tarian mereka dalam lagu single mereka 'I need U' mereka menerima anugerah Best Male Dance pada tahun yang sama. Album BTS mempunyai genre yang berbeza di dalamnya dan mengikut genre mereka memakai pakaian mereka. Dalam album terbaru mereka, dinamit mereka menggunakan Hip Hop Fashion 90-an

ANUGERAH BTS PADA 2016 :globe_with_meridians:

Kumpulan budak lelaki, BTS, dicalonkan untuk tiga anugerah tahun ini, termasuk Anugerah Populariti, Penyanyi, Anugerah Ikon Terbaik, Penyanyi, Anugerah Artis Terbaik, Penyanyi Lelaki. Tetapi mereka hanya memenangi dua anugerah iaitu Anugerah Ikon Terbaik, Penyanyi dan Anugerah Artis Terbaik, Penyanyi Lelaki. Anugerah ini diperkenalkan pada tahun 1990. Bts dicalonkan untuk wad ini dan mereka juga memenangi anugerah ini dua kali dalam arow.

ANUGERAH BTS PADA 2017 DAN 2018 :soccer::soccer:

BTS, dicalonkan untuk anugerah Popularity Award, Singer, tetapi malangnya, mereka tidak memenangi anugerah ini. Walaupun begitu, kumpulan K-pop, BTS, memenangi sesuatu yang besar. Mereka memenangi anugerah artis sosial teratas di anugerah papan iklan . Mereka adalah kumpulan pemuda yang memecahkan rentak kemenangan Justin Bieber, yang memenangi anugerah selama hampir 7 tahun berturut-turut. Kumpulan budak lelaki, BTS, memenangi anugerah ini untuk lagu mereka, Blood Sweat and Tears. BTS kini memenangi wad ini secara berterusan dengan empat tahun berturut-turut dari 2017 hingga 2020. Mari lihat siapa kumpulan yang akan meraih anugerah ini pada masa akan datang. Selepas kemenangan mereka pada tahun 2018, Big Hit Enternamint di mana bts bekerja telah melaburkan sejumlah besar di pasaran saham menyebabkan mereka menyumbang sebahagian besar dalam ekonomi Korea. Pencalonan anugerah untuk BTS pada tahun 2018 sangat besar. Mereka dicalonkan untuk Anugerah Populariti (Penyanyi), Anugerah Penghargaan Pelancongan Korea, Anugerah Hebat, Artis Terbaik - Muzik, dan Anugerah Daesang (Penyanyi). Kumpulan ini bukan sahaja dicalonkan dalam semua anugerah ini, tetapi mereka memenangi semua anugerah yang disebutkan di atas.

maksud bts

Anugerah Daesang: DAN Anugerah Ikon Terbaik: :cherry_blossom:

Daesang adalah perkataan Korea dan penghargaan yang diberikan hanya untuk kumpulan K-pop. Penghargaan ini diberikan kepada artis yang paling banyak menjual salinan dan memecahkan banyak rekod pada tahun ini. Wad Daesang ini, pendeknya, diberi perhatian melihat persembahan tahunan mereka Anugerah ini diperkenalkan pada tahun 2015. Bts dicalonkan untuk anugerah ini tetapi mereka tidak memenangi anugerah ini.

Pelancongan Korea DAN NOMBOR 2019 :cherry_blossom:

Anugerah ini diberikan kepada BTS pada tahun 2018, tidak diragukan lagi kumpulan ini meningkatkan pelancongan di negara mereka tahun ini. Banyak peminat baru memasuki fandom BTS yang dipanggil 'Army' pada tahun ini. Konsert BTS diadakan kebanyakannya di Korea kerana anggaran dalam beberapa tahun pertama debut BTS, jadi banyak Fans iaitu tentera mengunjungi Korea untuk menghadiri konsert mereka yang memimpin industri pelancongan mendapat manfaat dari ini. Ini adalah salah satu sebab terbesar mengapa kumpulan K-pop, BTS, memenangi anugerah ini pada tahun 2018. Oleh kerana peningkatan pelancongan, Korea tidak lama lagi masuk dalam senarai Negara Terbaik yang Akan Dilawat untuk bercuti. BTS dicalonkan untuk anugerah AAA X Dongnam Media & FPT Politeknik Populariti dan Populariti Award - Music Award tetapi sayangnya, mereka tidak memenangi anugerah ini.

AAA X Dongnam DAN 2020 :cherry_blossom:

Anugerah ini adalah salah satu daripada beberapa anugerah yang tidak pernah dimenangi oleh BTS. BTS hanya dicalonkan untuk anugerah ini, tetapi mereka tidak pernah memenangi anugerah ini. Tempat ini dan kebanyakannya Korea tetapi kerana beberapa sebab teknikal upacara penganugerahan ini diadakan di luar Korea di Vietnam. Ramai artis yang mengunjungi [Vietnam kerana menghadiri anugerah juga mengunjungi 9 tempat terbaik semasa lawatan Vietnam . BTS, yang merupakan Bangtan Sonyeondan, yang kemudian menukar nama mereka menjadi Bulletproof Boy Scouts telah dicalonkan untuk Popularity Award tetapi tidak memenangi anugerah ini. Sebaliknya, mereka memenangi Artist of the Year, U + Idol Live Popularity Award, Daesang Award. Mereka menerima anugerah untuk lagu mereka 'Love Yourself: Answer'.

Ringkasan: Baik tahun-tahun pertama BTS benar-benar menyedihkan mereka melakukan diet, bersenam dan terus berlatih gerakan tarian mereka. Tetapi tidak ada yang memperhatikan, pada akhirnya, mereka berjaya dengan nama lagu mereka 'I Need U'

ANUGERAH CUTI EMAS- KOREA :cherry_blossom::cherry_blossom:

BTS adalah orang jenama yang selalu mendapat anugerah ini. Golden Disk Awards adalah anugerah muzik Korea Selatan setiap tahun yang memberikan penghargaan kepada artis muzik tempatan. Anugerah GOLDEN DISCS ini dirancang dengan alasan untuk meningkatkan lagi variasi muzik di seluruh Korea dan mencari bakat baru yang menambah perkembangan muzik. Sejak dimulakan pada tahun 1986, majlis ini dikenali sebagai Korea Grand and Records Award , dalam bahasa Korea, ditulis sebagai (대한민국 영상 음반 대상) hingga tahun 2001 ketika keseluruhan rancangan penghargaan ini diubah menjadi nama Golden Disk Awards. Lokasi pertunjukan penghargaan ini berubah setiap kali, pertama, ia diadakan di Korea Selatan hingga 2012, kemudian diadakan di Osaka, Jepun. Anugerah ini dianggap sebagai salah satu daripada beberapa anugerah Tunai di Korea.

Anugerah Golden Disk ini juga diadakan di Kuala Lumpur, Malaysia pada tahun 2013, dan di Beijing, China pada tahun 2015. Hadiah Golden Disk Awards diberikan oleh Kim Su-Hyeon, seorang guru di Universiti Nasional Chungbuk. Sehingga ke-34 Golden Disk Awards, terdapat banyak kategori pertunjukan anugerah iaitu Album of the Year (disebut Album Daesang) dan Digital Song of the Year (kadang-kadang disebut Digital Song Daesang).

2014 dan 2015: :cherry_blossom:

BTS dicalonkan untuk anugerah Newcomer Award dan mereka berjaya memenangi anugerah ini. Bts pada tahun ini terus menyampaikan lagu. Pada masa itu semua anggota Bts berumur kecil. Jeon Jugnkook, vokalis utama kumpulan itu baru berusia 13 tahun ketika itu. Bts mengeluarkan album mereka Dark & ​​Wild pada tahun 2015 yang merangkumi banyak Lagu BTS yang terkenal iaitu 'War Of Hormone'. Oleh kerana populariti dan lirik lagu ini kumpulan ini memenangi anugerah Disk Bongsang.

Anugerah 2016 dan 2017: :cherry_blossom:

Bts mengeluarkan album bernama The Most Beautiful Moment in Life, Bahagian 1 yang merangkumi lagu-lagu seperti dope, menahan saya, saya memerlukan U, dan banyak lagi lagu. Mereka sekali lagi menerima anugerah, Disk Bonsang untuk album ini. Mereka dicalonkan untuk Anugerah Populariti Global pada tahun yang sama. Bts mencatat kemenangan dengan memenangi Disk Bonsang di barisan ketiga, mereka dicalonkan untuk Golden Disk Asian Choice tetapi tidak memenangi anugerah ini. Tetapi sebaliknya, mereka memenangi Global K-Pop Artist Award.

PENGHENTIAN DAN PENGHARGAAN BTS PADA 2018: :cherry_blossom:

BTS memenangi wad Disk Bonsang sekali lagi untuk album Love Yourself 'Her'. mereka dicalonkan dalam Digital Daesang tetapi tidak memenangi anugerah itu. Pada tahun sam, SeokJin yang paling tua sebagai anggota boyband mendapat Ijazah Pendidikan Dalam Talian . Semasa Mama 2018 di Hongkong, Jin mendedahkan fakta bahawa BTS hampir bubar pada awal tahun 2018. Walaupun tidak ada alasan yang diberitahu oleh SeokJin mengenai pembubaran mereka menurut peminat, ada banyak kemungkinan mereka akan cuba bubar. Walaupun merupakan fakta yang terkenal bahawa BTS adalah satu-satunya kumpulan K-pop yang terkenal lebih banyak daripada kumpulan K-pop lain dalam sejarah.

 1. Dalam keluarga Jin, saudara terdekat meninggal menyebabkan dia mengalami kemurungan.

 2. V kehilangan saudara (neneknya). Menurut V (Kim Teahyngy), neneknya membesarkannya selama hampir 14 tahun.

 3. RM mempunyai beberapa masalah perubatan terutamanya masalah pernafasan.

 4. Keletihan dari amalan. Sw

 5. Masalah hubungan (rakan, keluarga, rakan sekerja, isteri / teman wanita)

 6. Masalah perubatan Jungkook.

 7. Masalah untuk bertemu ahli keluarga mereka kerana peminat terus mengganggu privasi mereka.

 8. Ancaman bunuh.

 9. Masalah bahasa. Bts kebanyakannya menggunakan perkataan Korea dalam lagu mereka kerana kecuali RM tidak ada seorang pun dalam kumpulan yang tahu banyak bahasa Inggeris.

 10. Keselamatan rendah. Untuk menyelesaikan masalah ini Big Hit Entertainment memberikan sebuah apartmen yang terpisah untuk

 11. Mereka tidak merasa gembira lagi dengan membuat persembahan

 12. Rasa tidak memenuhi kehendak peminat mereka.

 13. Wartawan dan wartawan bersedia untuk mengganggu kehidupan peribadi mereka dengan teruk

 14. Fiksyen peminat menjadikannya tidak selesa.

 15. Keinginan yang berlebihan datang dari ketenaran mereka

 16. Gangguan yang dilakukan oleh rakan mereka kerana populariti mereka.

 17. Peminat berfikir bahawa mereka sempurna tetapi sebenarnya mereka tidak sempurna. Mereka adalah manusia normal dengan beberapa kekurangan.

 18. Merasakan bahawa mereka tidak berhak mendapat banyak kejayaan.bts Jhope

DONASI DAN PEMINAT BTS :cherry_blossom:

Pada tahun 2015, BTS memberikan tujuh tan (7,187 kg) beras kepada perkhidmatan pembukaan K-pop Star Road yang diadakan di Apgujeong-dong. Pada tahun berikutnya, mereka mengambil bahagian dalam kerjasama ALLETS “We Should Share the Heart” dan dengan Naver untuk mengumpulkan hadiah untuk LISA, sebuah yayasan klinikal Korea yang memberikan sumbangan organ dan darah.

Pada Januari 2017, BTS dan Big Hit Entertainment memberikan ₩ 100 juta ($ 87,915) kepada 4/16 Sewol Families for a Society, sebuah persatuan yang berkaitan dengan kumpulan Sinking MV Sewol 2014. Mereka memberi million 10 juta dan Big Hit Entertainment memberikan tambahan 30 juta ₩. Wang itu diberikan kepada mereka secara rahsia. Pada akhir tahun itu, BTS dengan sendirinya mengirimkan album 'Love Myself' mereka, dan melakukan aktiviti yang menumpukan untuk mewujudkan kejahatan terhadap anak-anak dan ibu bapa mereka dan untuk menawarkan pertolongan kepada mangsa banjir yang bekerjasama dengan Jawatankuasa Korea untuk UNICEF. Dikabarkan bahawa beberapa anggota BTS juga merangkumi insurans banjir mangsa banjir .

BTS memanggil peminat mereka Army sebagai singkatan dari Adorable Representative MC for Youth. Fandom mengandungi 90% kanak-kanak perempuan dan 10% kanak-kanak lelaki. Maksud sebenar nama ini adalah bahawa tentera digunakan untuk melindungi rakyat dan merupakan simbol keselamatan. fandom BTS mengatakan bahawa ini bermaksud bahawa BTS dan Army akan sentiasa bersama. Selain daripada pencinta BTS, pembenci BTS disebut kpoppies. Nama ini tidak diberikan oleh kumpulan itu sendiri tetapi diberikan oleh pihak ARMY. Menurut ARMY, perkataan kpoppies ini bermaksud k-pop yang mengganggu. Salah satu sebab peminat K-pop menyukai BTS adalah kerana video muzik lagu mereka menunjukkan banyak kepelbagaian Budaya Korea.

Ringkasan: Ketika BTS membuat keputusan untuk bubar maka peminat semua sedih dan terkilan. Tetapi kemudian dikeluarkan oleh syarikat hiburan bahawa kontrak dengan mereka telah ditarik balik yang membawa kebahagiaan kepada seluruh fandom. Perkara yang paling mengagumkan dari BTS adalah, yang juga dirasakan peminat adalah bahawa mereka selalu menganggap Masa sebagai Wang mereka . Mereka banyak berlatih dan berjaya memenangi semua persembahan anugerah. Dengan kemenangan mereka, semua mulut pembenci disekat sekali.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA: :cherry_blossom::cherry_blossom:

Ada banyak orang yang tidak tahu mengenai BTS. Sebilangan orang berpendapat bahawa BTS adalah kumpulan yang sederhana yang menyanyi atau menari. Tetapi sebenarnya BTS menyanyi dan juga menari. Oleh kerana peningkatan populariti mereka, pelancongan Korea telah meningkat secara meluas dan kini Korea berada dalam senarai 20 Negara Teratas yang Akan Dilawati pada tahun 2021

Apa itu Hiburan Big Hit? Siapa Bang Si-hyuk?

Big Hit Entertainmentmen adalah organisasi Korea Selatan yang ditubuhkan oleh Bang Si-hyuk pada tahun 2005. Bang Si-hyuk, disebut ahli sebagai "Hitman" Bang. Dia adalah penulis lirik, penulis, dan ketua muzik Korea Selatan. Dia adalah co-CEO Big Hit Entertainment.

Siapa rapper BTS terbaik? dan rapper BTS yang paling teruk?

Rapper BTS terbaik ialah RM (Kim Nam-Joon) atau SUGA (Min Yoon-Gi). Nah, tidak ada rap buruk menurut peminat mereka. Jadi secara ringkas, setiap rapper dalam kumpulan rap sangat baik.

Siapa yang terbaik di BTS sebagai penari? atau artis BTS yang paling dahsyat?

Artis BTS terbaik ialah Jimin (Park Ji-Min) atau j-Hope (Jung Ho-Seok). Baik, tidak ada penyanyi yang bernyanyi dengan teruk menurut peminat mereka.

KESIMPULAN:

BTS bukan hanya nama tujuh anggota tetapi dunia yang berbeza. BTS pada dasarnya adalah kumpulan kpop sehingga mereka tidak mempunyai lagu sedih yang menyertakan lagu perlahan. Sebagai pop adalah mengenai muzik yang menggelegar, begitu juga dengan K-pop. Kerana popularitinya, BTS mendapat banyak kumpulan yang berbeza juga menjadi terkenal. BTS adalah satu-satunya kumpulan lelaki yang pernah membuat persembahan di Arab Saudi, negara di mana terdapat larangan untuk setiap jenis muzik. BTS tidak begitu popular di Korea tetapi mereka sangat popular di Amerika dan Filipina.