• Insurans hayat sejagat adalah polisi yang boleh disesuaikan kerana anda dapat meningkatkan atau mengurangkan pembayaran premium anda, tidak seperti insurans seumur hidup.

Insurans Hayat Sejagat

 • Insurans hayat sejagat adalah kekal selagi premium dibayar.
 • Polisi insurans hayat Universal mempunyai ciri simpanan atau nilai tunai yang melekat padanya.

Pengenalan:

Biasanya rancangan polisi insurans tidak menawarkan ciri tambahan bagi orang yang mengeluarkannya. Pelan tersebut tidak mempunyai pilihan simpanan atau faedah yang dirancang. Alternatif yang sangat baik untuk rancangan insurans ialah membina portfolio pelaburan di mana anda boleh mencairkan bila-bila masa dan membiarkan wang berkembang dengan sendirinya memerlukan banyak masa dan kesabaran dan anda harus tahu apa yang anda lakukan. Pelan Insurans adalah pilihan yang lebih selamat tetapi mungkin tidak menawarkan kemampuan untuk membiarkan wang bertambah atau mendapat faedah. Syarikat insurans telah membuat rancangan di mana polisi mempunyai semacam nilai tunai tidak seperti polisi seumur hidup dan menawarkan pelbagai ciri yang menuntut polisi mempunyai beberapa pilihan kecairan. Di sinilah rancangan insurans hayat sejagat masuk.

Insurans Hayat Sejagat:

 • Insurans hayat sejagat adalah polisi yang dapat disesuaikan kerana anda dapat meningkatkan atau menurunkan pembayaran premium mengikut keadaan, kesihatan, atau pekerjaan anda, tidak seperti insurans seumur hidup.
 • Insurans hayat sejagat kekal selagi premium dibayar dan semua syarat tambahan dipenuhi.
 • Polisi insurans hayat Universal mempunyai ciri simpanan atau nilai tunai yang melekat padanya. Ini bererti bahawa tidak seperti polisi lain, setiap kali premium dibayar, sebahagian daripadanya masuk ke dalam portfolio pelaburan yang berisiko tinggi tetapi juga mempunyai ganjaran yang tinggi.
 • Anda juga boleh mengeluarkan wang dari nilai tunai polisi.
 • Anda juga boleh membuat pinjaman dengan nilai tunai polisi.
 • Manfaat kematian juga dapat disesuaikan, tertakluk kepada ujian perubatan, dan penyesuaian premium.
 • Sekiranya keadaan anda mampu, anda juga boleh mengalihkan nilai tunai untuk digunakan sebagai pembayaran premium selanjutnya jika penyedia anda membenarkannya.

Baca Topik Berkaitan

Apa itu insurans?

Berapa Banyak Insurans Anjing? Panduan Yang Perlu Dibaca Untuk Setiap Pemilik Haiwan Peliharaan

Apa itu Insurans Hayat Seluruh?

Kelebihan polisi insurans hayat sejagat:

Polisi insurans hayat sejagat adalah polisi yang sangat baik untuk dipertimbangkan dengan beberapa kelebihan berikut

Perlindungan Sepanjang Hayat:

Polisi insurans nyawa sejagat menawarkan perlindungan seumur hidup dengan syarat premium dibayar.

Pelarasan:

Premium insurans hayat Universal sangat boleh disesuaikan. Penyesuaian anda boleh berbeza-beza dari menyesuaikan premium hingga menyesuaikan faedah kematian. Anda boleh menaikkan atau menurunkan pembayaran premium anda bergantung pada keadaan anda. Anda juga dapat menyesuaikan faedah kematian anda yang dibayar kepada benefisiari anda. Meningkatkan faedah kematian anda akan menyebabkan anda menjalani ujian perubatan dan kos premium yang lebih tinggi juga.

Minat:

Anda boleh memperoleh faedah dari nilai tunai polisi anda kerana sebahagian daripada pembayaran anda diberikan kepadanya. Ia kemudian dilaburkan dalam akaun bank dan portfolio pelaburan yang berisiko tinggi tetapi umumnya juga mendapat ganjaran yang tinggi. Pasaran naik dan turun tetapi beberapa syarikat menawarkan semacam jaminan prestasi minimum di atasnya.

Keluarkan duit:

Sekiranya suatu hari anda memutuskan bahawa anda tidak lagi memerlukan polisi insurans maka anda juga boleh mengeluarkan nilai tunai anda. Anda perlu membayar wang penyerahan tetapi selepas itu, wang itu adalah milik anda untuk melakukan sesuka hati.

Pinjaman:

Ingat, aspek nilai tunai? Nah, nilai tunai ini juga boleh digunakan sebagai jaminan untuk pinjaman. Ini bermaksud gagal membayar balik pinjaman dan anda kehilangan nilai tunai polisi anda.

Baca Topik Berkaitan

Berapa banyak insurans rumah?

Apakah insurans gadai janji?

Apakah insurans PPO?

Kelemahan polisi Insurans Hayat Universal:

Pada hari polisi yang sepenuhnya menyokong pengguna mencecah pasaran insurans adalah hari di mana unicorn akan menjadi penguasa dunia. Syarikat insurans berada di sini untuk menjana wang dalam jangka masa panjang, jadi terdapat beberapa kelemahan untuk ini.

Premium yang lebih tinggi:

Nilai tunai, tunai keluar, portfolio pelaburan tidak menjadi murah. Oleh itu, pelan Universal biasanya premium yang lebih tinggi daripada polisi insurans hayat jangka biasa. Sekiranya anda mempunyai masa dan kesabaran serta toleransi risiko, cadangannya adalah untuk mendapatkan polisi insurans hayat jangka panjang dan membuat portfolio pelaburan anda sendiri.

Bayaran Penyerahan:

Anda akhirnya berpuas hati dengan hidup anda dan anda telah membina banyak aset sehingga anda tidak lagi memerlukan insurans nyawa untuk menjaga waris anda. Anda mahu mengeluarkan nilai wang tunai anda dengan alasan apa pun. Baiklah, ambil, wang tunai tetapi sebelum itu, anda perlu membayar caj penyerahan yang bergantung pada berapa lama anda memilikinya. Anda juga tidak akan dilindungi, tetapi anda sudah tahu.

Ketidakpastian:

Anda mendaftar untuk polisi insurans hayat sejagat setelah melakukan usaha sewajarnya. Harga menarik dan berpatutan. Nah, harga boleh disesuaikan, bukan sahaja oleh anda tetapi juga oleh pembekal anda kerana mereka menetapkannya setiap suku tahun. Dan secara tiba-tiba anda membayar sesuatu yang anda tidak mampu lagi, jadi ketidakpastian pasti ada dalam persamaan.

Baca Artikel Berkaitan:

Berapa banyak insurans motosikal?

Apakah terma insurans hayat?

Berapa Banyak Insurans Kereta Sebulan ?

Kesimpulan:

Sekarang kerana saya telah meletakkan kad di hadapan anda sekiranya anda memilih untuk membayar setiap bulan untuk insurans nyawa Universal? Itu bergantung kepada anda.

 • Sekiranya anda dapat membayar premium hingga pembayaran akhir, polisi ini akan melindungi anda tidak kira berapa usia anda. Manfaat kematian anda dibayar setiap kali anda mati.
 • Sekiranya anda ingin menjimatkan wang untuk masa yang lama tetapi anda tidak mempunyai disiplin untuk melakukannya sendiri dan anda tidak akan memanfaatkan pendapatan itu untuk waktu yang sangat lama, maka rancangan insurans ini adalah untuk anda.

PENAFIAN:

Semua strategi pelaburan dan pelaburan melibatkan risiko kerugian. Tidak ada yang terkandung dalam laman web ini yang boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan. Segala rujukan mengenai prestasi pelaburan masa lalu atau potensial tidak, dan tidak boleh ditafsirkan sebagai, rekomendasi atau sebagai jaminan hasil atau keuntungan tertentu.

Juga, bahagian ini tidak boleh dianggap sebagai nasihat untuk membeli atau tidak membeli apa-apa rancangan tetapi usaha yang bermaklumat.

Baca Artikel Berkaitan:

APAKAH INSURANS HAYAT TAMBAHAN?

Apa itu Insurans Bahaya?

Apa itu Insurans Hakmilik?

Berapakah insurans gadai janji?

Apakah Insurans Hayat Sejagat?

Keselamatan tambahan am adalah sejenis insurans bencana yang berpanjangan. Dengan strategi kehidupan yang merangkumi semua, individu yang dilindungi dijamin untuk jangka waktu yang tidak menentu selagi mereka membayar perbelanjaan dan memenuhi beberapa prasyarat lain dari pengaturan mereka untuk menjaga kemasukan. Dengan cara yang sama seperti pengaturan jangka hayat yang lain, liputan nyawa yang meluas menyatukan segmen dana pelaburan (disebut "nilai wang") dengan keselamatan yang mendalam. Pada saat anda meninggal dunia, kelebihan penyerahan dibayar kepada penerima anda.

APA KEBAIKAN INSURANS HAYAT UNIVERSAL?

Jaminan jangka panjang yang lalu, terdapat beberapa sorotan tambahan mengenai liputan hidup yang meluas:

 • Anda boleh menarik balik wang tunai atau memperoleh harga yang tidak setimpal dengan pendekatan wang.
 • Nilai wang anda mendapat premium .
 • Anda mempunyai kemampuan menyesuaikan diri dengan caj.
 • Anda boleh mengubah kelebihan kematian.

Tarik balik Wang atau Pinjam Terhadapnya

Pada saat anda membayar perbelanjaan anda dengan strategi insurans bencana yang merangkumi semua, sebahagian dari setiap ansuran adalah untuk membayar keuntungan kematian. Bahagian lain juga berfungsi untuk meningkatkan nilai wang pengaturan. Dalam jangka masa panjang, setelah wang tunai terkumpul, anda mungkin mempunyai pilihan untuk menarik balik atau memperoleh berdasarkan anggaran anggaran pendekatan (jumlah yang dapat diakses akan berbeza mengikut syarikat) 1. Prinsip bagaimana dan kapan anda dapat melakukan perubahan ini mengikut agensi dan strategi insurans. Walaupun begitu, sedar bahawa ini dapat mengurangkan kelebihan kematian anda, membuat cadangan penilaian, atau bahkan membuat strategi anda gagal.

Dapatkan Faedah atas Nilai Tunai Polisi Anda

Anggaran wang strategi kehidupan yang meluas oleh dan umumnya memperoleh premium yang sesuai dengan kadar pasaran mata wang semasa, kata Institut Maklumat Insurans (III). Jelas sekali, adalah mustahak untuk mengambil perhatian bahawa yuran pinjaman akan berubah seiring dengan pasaran, yang bermaksud premium yang anda dapat juga akan turun. Namun, beberapa organisasi menawarkan insurans untuk itu dengan pameran asas memastikan strategi.

Kesesuaian dengan Premium

Sekiranya anggaran wang anda dapat mengurus kos, anda mungkin dapat menurunkan atau berhenti membayar caj anda pada strategi hidup umum untuk jangka masa tertentu, kata III.

Ini boleh berguna sekiranya wang tunai menjadi ketat dan anda mencari kaedah untuk menurunkan bil bulan ke bulan. Bagaimanapun, mungkin ada hasil negatif juga, kata III. Sebagai contoh, penyertaan anda mungkin berakhir jika anda melalui insentif wang rekod untuk membayar perbelanjaan.

Ingatlah bahawa anda harus terus membayar caj untuk memastikan pendekatan anda tetap berkuasa. Sekiranya anda tidak membayar perbelanjaan anda, pengaturan anda akan lulus (yang bermaksud anda tidak lagi mempunyai penyertaan). Sekiranya anda tidak dapat membayar premium mengikut jadual, penjamin anda mungkin menawarkan jangka masa tanpa usaha jangka masa yang telah ditentukan di mana anda perlu membuat ansuran yang belum dijelaskan sebelum dimasukkan. Teliti strategi anda atau hubungi pakar anda untuk mendapatkan lebih banyak data.

Ubah Manfaat Kematian Polisi

Kebolehsuaian strategi hidup yang meluas juga menjurus kepada kelebihan kematian. Cepat atau lambat, anda mungkin perlu memperbanyak jumlah yang dibayar setelah kematian anda. Ini adalah sesuatu yang dibenarkan oleh beberapa agensi insurans, selagi anda melalui ujian klinikal, kata 2,3. Dengan cara yang sama, anda boleh memutuskan untuk mengurangkan kelebihan kematian, untuk mengurangkan perbelanjaan strategi. Ingatlah bahawa sekiranya anda meningkatkan kelebihan strategi, ia mungkin akan menghasilkan kelebihan yang anda bayar.

PERBEZAAN B / W INSURANS HAYAT UNIVERSAL DAN INSURANS HAYAT SELURUH

Dengan strategi keselamatan tambahan umum, anda mungkin mempunyai pilihan untuk mengubah perbelanjaan anda dan kehilangan keuntungan setelah beberapa waktu untuk memenuhi keperluan anda. Dengan keseluruhan strategi keselamatan tambahan, perbelanjaan dan kelebihan lulus ditetapkan sepanjang jangka masa pengaturan.

Manfaat Insurans Hayat Keseluruhan Insurans Hayat Sejagat
Jaminan yang mendalam, selagi perbelanjaan dibayar Ya Ya (jika strategi mempunyai penilaian persetujuan bersih)
Nilai wang Ya Ya
Kesungguhan terhadap nilai wang N / A Sejajar dengan kadar pasaran mata wang semasa
Premium Memperbaiki Fleksibel
Manfaat Lulus Memperbaiki Fleksibel

SIAPA YANG MUNGKIN MEMILIH INSURANS HAYAT UNIVERSAL?

III menawarkan beberapa peraturan mengenai kaedah yang paling mahir untuk memilih sama ada liputan kehidupan kekal seperti kehidupan yang meluas adalah langsung untuk anda:

Sekiranya anda mencari penyertaan yang berterusan selagi anda ingat.

Sekiranya anda terus mengetahui tuntutan pendekatan anda, kehidupan umum memberi kelebihan kepada penerima tanpa mengira bila anda mati.

Anda mempunyai objektif dana pelaburan jarak jauh.

Sekiranya anda perlu membina dana rizab kebebasan dan jangan berharap dapat memanfaatkan aset untuk beberapa lama, kehidupan yang meluas mungkin merupakan pilihan yang sesuai untuk anda, kata III. Pilihan nilai wang yang penting untuk strategi kehidupan yang merangkumi semua mungkin dapat diakses oleh anda untuk menarik kembali atau mengatasi dalam krisis.

Merupakan idea yang bijak untuk berbual dengan pakar perlindungan yang berdekatan dengan kemungkinan anda memahami pilihan keselamatan tambahan anda. Mereka dapat membantu anda memeriksa keadaan anda sendiri dan objektif jarak jauh untuk membantu anda dalam memilih strategi yang merupakan keputusan yang tepat untuk anda dan keluarga anda .