Apa Jenis Plum Merah Di Dalam

Plum mana yang gelap di dalamnya?

Ruby Hitam adalah plum merah dan hitam yang besar dengan daging kuning yang sangat berair. Tidak seperti kebanyakan jenis Jepun yang lain, intinya adalah mandiri yang bermaksud sedikit berbeza dengan bubur. Sebilangan besar plum Jepun yang lain adalah lubang melekit, yang bermaksud daging akan melekat ke lubang.

Begitu juga, anda mungkin tertanya-tanya warna apa yang terdapat di dalam plum hitam?

Plum hitam adalah buah bulat dengan kulit biru-hitam yang nipis dan halus. Pulpa dalaman berwarna merah gelap, ungu atau kuning dengan rasa manis dan masam.

Adakah plum juga mesti dicantumkan?

Plum boleh cantik di bahagian luar, tetapi berwarna coklat dan tidak boleh dimakan di bahagian dalam.

Dan warna apa yang harus ada di dalamnya?

Plum hitam dan kuning mempunyai daging ambar di bawah kulit. Kulit plum halus, ditutup dengan serbuk putih yang disebut bunga, dan boleh dimakan. Buburnya berair dan apabila buahnya dimasak, batu yang tidak dimakan dibuang.

Apakah nama plum yang berwarna merah di dalamnya?

Sebilangan, seperti Santa Rosa, memiliki buah berwarna kuning, tetapi plum merah lain, seperti Simcas, mempunyai daging merah terang yang sesuai dengan kulit mereka. Kupas memberikan kelembutan yang mengimbangi buah manis. Apabila masak, plum ini agak lembut, sehingga tidak berjalan lancar. Elephant Heart adalah plum merah biasa yang lain.

Bagaimana anda tahu bila plum hitam matang?

Cuba masak plum.

Plum mana yang berwarna ungu?

Jenis-jenis plum

seperti apa plum hitam?

Amber Hitam dan Laroda adalah plum hitam dengan warna merah. Mereka memiliki rasa yang agak ringan, tetapi kulit gelap memberikan kompot warna yang mendalam. Frontier - Satu lagi plum hitam dengan pulpa merah jambu yang manis. Tepi boleh menjadi sangat manis apabila dituai masak dan enak dimakan.

Bagaimana anda tahu jika plum buruk?

Bagaimana anda tahu jika plum buruk atau buruk? Plum yang hancur biasanya menjadi sangat lembut, tumbuh bintik-bintik gelap, dan plum mula menembus ketika jamur tumbuh atau plum berbau atau kelihatan.

Bagaimana anda makan plum hitam?

Apa yang boleh saya lakukan dengan terlalu banyak plum?

Crazy Plum: 10 Kegunaan Untuk Plum Terlalu

Apa Perbezaan Antara Plum Merah Dan Plum Hitam?

Plum hitam dan merah kaya dengan vitamin C. Plum hitam adalah buah manis. Tidak seperti plum hitam, plum merah adalah buah manis dan masam. Orang lebih suka makan plum merah dan hitam segar pada musim panas dan mengubahnya menjadi plum untuk musim sejuk.

Bilakah anda mesti makan prun?

Anda boleh menemui sebilangan buah plum merah di pasar tempatan anda. Musim plum berlangsung dari Mei hingga Oktober. Simpan plum masak di dalam peti sejuk selama 1 hingga 2 hari.

Adakah plum membuat anda memotong?

Plum, atau prun, terkenal dengan kesan pencahar pada badan. Kajian tinjauan 2014 melaporkan bahawa memakan 100 gram prun setiap hari meningkatkan kekerapan orang menghasilkan najis, serta konsistensi najis, berbanding dengan psyllium, julap berserat larut yang biasa digunakan.

Sekiranya plum disimpan di dalam peti sejuk?

Apa yang perlu dilakukan dengan plum?

Berikut adalah lapan idea yang boleh anda cuba dengan plum.

Adakah semua plum selamat dimakan?

Walaupun pokok-pokok ini terutama hiasan, mereka juga menghasilkan buah yang serupa dengan pokok buah. Buah tanaman hiasan seperti epal liar dan plum ungu boleh dimakan. Walau bagaimanapun, kualiti rasa buah hiasan agak buruk.

Seperti apa plum berwarna?

Plum adalah warna ungu dengan warna abu-abu kecoklatan, seperti warna di sebelah kanan, atau warna merah keunguan yang merupakan representasi yang baik dari rata-rata warna buah plum. Sebagai warna quaternary pada roda warna RYB, plum adalah gabungan setara dengan warna coklat kemerah-merahan dan warna tertier slate.

Rasa apa yang sesuai dengan prun?

Sepasang Perisa Plum

Adakah plum masak selepas penuaian?

Bagaimana anda menyimpan plum?

Simpan plum masak di dalam peti sejuk.

Mengapa plum saya berwarna coklat di bahagian dalam?

Apa Jenis Plum Merah Di Dalam

Apa jenis plum berwarna merah di dalamnya adalah persoalan mengenai keadaan dalaman plum . Ruby Hitam adalah plum merah dan hitam besar dengan daging yang sangat kuning. Tidak seperti banyak spesies Jepun yang lain, temanya adalah bebas yang bermaksud ia sedikit berbeza dengan gipsum. Sebilangan besar plum Jepun yang lain adalah lubang melekit, yang bermaksud daging akan melekat ke lubang. Sebilangan, seperti Santa Rosa, mempunyai buah-buahan merah, tetapi sebilangan buah plum merah, seperti Simcas, mempunyai daging berwarna coklat kemerahan yang sesuai dengan kulitnya. Daun memberikan kelembutan yang menutup buah manis. Apabila masak, plum ini sangat lembut, sehingga tidak begitu baik.

Pengiktirafan plum

Kita dapat menentukan plum mana yang berwarna merah dengan memeriksa (memeriksa). Kadang-kadang kita tidak mengenali plum plum. Untuk mengetahui plum mana yang berwarna merah terlebih dahulu kita harus memeriksa warna kulit kerana kulit adalah pantulan bahagian dalam. Sekiranya kulit tidak masam dan tidak dalam warna yang dipantulkan maka kita dapat membayangkan bahawa plum itu boleh dimakan dengan warna gelap di dalamnya.

kategorikan plum melalui warna kulit

Plum seperti Santa Rosa, Simcas , Myrobalan plum. Plum darah. Damsons plum, Moyer plum dapat dikenali melalui warna dan keadaan dalaman mereka .

Santa Rosa:

Ia sangat Berair, kaya dengan rasa dan rasa. Santa Rosa sangat dalam warna kulitnya Saiznya sangat besar daripada varietas lain. Kulitnya sangat lembut dan mudah mengelupas.

(ii) Simcas.

Ini adalah jenis plum yang tinggi dengan bentuk hati. Ia mempunyai warna kulit kemerahan dan kebiruan. Rasanya berpeluh dan berair. Mereka lebih besar.

(iii) Myrobalan plum.

Ia menyerupai ceri sebab itu ia juga dikenali sebagai ceri plum. Mereka berwarna merah dan kuning. Setelah merobek mereka bertukar menjadi hitam. Kaya dengan vitamin. Mereka sangat berasid tetapi boleh dimakan

(iv) Plum darah.

Ini adalah yang kecil tetapi menarik. Saiznya sekitar 4x3m. Mereka sangat berair. Mereka berwarna merah gelap kerana warna kulit mereka.

(v) Damsons plum.

Yang ini kaya dengan rasa dan sangat bergula. Bentuknya unik mengikut caranya. Nada kulitnya berwarna biru tua dan indigo. Ia dituai dari bulan Ogos hingga September.

(vi) Moyer plum.

Manis dan sedap. Umurnya sekitar 2-3 tahun. Nada kulitnya berwarna ungu segar.

Plum Jepun berdaging merah

Beberapa buah seperti plum Santa Rosa berukuran sederhana dan mempunyai warna kulit merah gelap. Plum ini disenyawakan sendiri, ini juga membantu dalam proses pendebungaan. Plum ini ditanam secara komersial oleh Luther Burbank di sekitar tahun 1906 USA.

Damson Warna keunguan
Hati gajah Berwarna merah tua
Moyer Warna kemerah-merahan
Hijau Warna Hijau
Bahasa Perancis Warna gelap dan berasap
Terbang Nada lebih ringan

Ringkasan Kita dapat melihat plum merah mana yang ada di dalamnya dengan memeriksa (melihat). Kadang-kadang kita tidak melihat plum. Untuk mengetahui plum merah mana yang pertama harus memeriksa warna kulit kerana kulit adalah ciri bahagian dalam. Sekiranya kulitnya masam dan tidak dalam warna yang rusak maka kita dapat menganggap bahawa plum itu akan memakan warna gelap di dalamnya.

Beberapa langkah keselamatan

1: Ganti plum yang sudah masak. 2: Simpan dalam beg blok / Kotak 3: Tutup dengan pelindung. 4: Menyusun pada suhu bilik. 5: Potong kawasan yang sudah masak dari plum yang membantu mengikat plum yang lain. 6: Sejukkan dengan berhati-hati

Gantikan plum yang sudah masak

Untuk mengelakkan plum digunakan kemudian, kita mesti mengganti plum yang sudah masak kerana plum yang sudah masak mesti dikeluarkan kerana ia mempengaruhi plum yang lain.

Simpan dalam beg / Kotak blok.

pertama anda harus menyimpan plum dalam beg / kotak blok Sekiranya salib udara dihentikan maka kita boleh menyimpan plum untuk digunakan kemudian.

Tutup dengan helaian glace

Untuk membuat plum dapat digunakan selepas musim, kita mesti menutupnya untuk mengelakkannya dari udara, debu. Udara dan debu menimbulkan kesukaran dan menjadikannya masak sebelum jangkaan masa. Oleh itu, wajib menutup penutup kotak dengan helaian untuk mengelakkannya digunakan kemudian.

Menyusun pada suhu bilik

Mesti menyusun plum pada suhu bilik mengikut keperluan . Suhu bilik mestilah dengan cara unik yang diperlukan untuk menyimpan plum.

Potong kawasan masak dari plum yang membantu mengikat plum yang lain.

Ini adalah bahagian penting semasa menyimpan mesti memotong kawasan masak untuk mengelakkannya daripada racun perosak dari kuman. Mesti memotong kawasan yang terjejas kerana kawasan yang terjejas mengganggu plum yang lain dan membuatnya masak sebelum waktunya.

Sejukkan dengan berhati-hati

Ini adalah kerja yang luar biasa jika kita mahu menyejukkannya, kita mesti mengikuti langkah berjaga-jaga.

Soalan Lazim

Soalan-soalan berkaitan mengenai Jenis Plum yang Merah di dalamnya adalah seperti berikut

1: Bagaimana kita dapat mematangkan plum dengan cepat?

Apabila kita meletakkan plum di dalam beg blok yang tidak ada udara melintas di dalamnya. Letakkan pisang di dalam beg. Pisang mengeluarkan gas etilena yang membantu mematangkan plum dengan mudah.

2: Bagaimana kita mengenali plum kering?

Apabila kulit plum terkelupas dengan mudah buah berair dalaman menghisap secara automatik plum menjadi kering yang membantu kita mengenali.

3: Bagaimana kita boleh menyimpan plum untuk kegunaan kemudian?

Musim plum bermula dari Mei hingga Oktober tetapi untuk penggunaan kemudian, kita harus mengambil langkah berjaga-jaga untuk menggunakannya nanti.

4: Bagaimana kita dapat mengenal pasti plum coklat dan kemerahan?

Warna kulit membantu kita 50% untuk mengenali warna dalaman. Kulit segar dapat memberikan warna segar warna kulit kusam dan keringkan kedudukan dalaman plum mestilah tidak baik.

5: Apa yang harus kita periksa semasa membeli plum kemerahan?

Pertama, kita mesti memeriksa sama ada plum matang dengan teruk. Sekiranya benar, mereka tidak perlu membelinya Kedua, anda mesti memeriksa warna kulit dari luar yang membantu anda menilai yang dalaman.

6: Bagaimana kita dapat menilai kebolehgunaan dalaman dengan warna kulit luar?

Permukaan dalaman adalah pantulan dari bahagian luar jika nada warna luar jauh berpuas hati maka permukaannya mestilah dalam keadaan baik. Terdapat hampir 80% persamaan antara warna kulit yang dapat kita menilai dan menyimpulkan yang dalaman jika kita mempunyai preskripsi yang baik mengenai perkara yang kita dapat menilai dengan mudah jika kita mempunyai tahap penilaian yang baik.

7: Bagaimana jika kita tidak dapat memperoleh yang diinginkan Setelah semua langkah berjaga-jaga?

Sekiranya semua langkah berjaga-jaga itu sesuai dengan keperluan dan dipenuhi sepenuhnya menurut pernyataan tersebut maka tidak ada kemungkinan kemungkinan untuk memiliki fitur If itu.

8: Bagaimana jika plum masak lebih baik daripada yang lain?

Plum masak mempunyai sedikit kalsium karbida, dan etephon yang boleh mempengaruhi kualiti buah dan memusnahkan nutrien yang membahayakan kesihatan dan mempengaruhi buah sehingga masak buah tidak mungkin baik untuk kesihatan dan plum.

Kesimpulannya.

Plum dari bahagian terpenting dalam diet kita, baik dari segi nilai pemakanan dan nutriennya. Buah-buahan ini menjadi semakin popular sebagai sebahagian daripada diet sihat yang dilakukan pada manusia dan haiwan, meneliti kesan penggunaan plum pada fungsi tubuh. kita mesti memahami plum mana yang kemerahan dengan mengikuti preskripsi terperinci.

Orang juga bertanya

Apakah nama plum yang berwarna merah di dalamnya? Bagaimana anda tahu jika plum berwarna merah di dalamnya? Plum mana yang berwarna merah atau hitam yang lebih manis? Bolehkah anda makan plum merah?

Artikel berkaitan.

1: Apa Jenis Plum Merah Di Dalam 2: Dimakan Makna 3: Keadaan

Apa jenis plum yang berwarna merah kerana hitam, merah, kuning, dan lebih banyak plum terdapat di seluruh dunia? Setiap varieti mempunyai rasa dan ciri khasnya yang lain. Satsuma Plum berwarna merah tua di dalam sehingga disebut juga "Blood Plum. Jenis lain yang berwarna hitam dan merah dari luar ialah Ruby Hitam. Kedua-dua Plum Satsuma dan Ruby Hitam adalah jenis Jepun.

Apa itu plum?

Plum adalah buah berkhasiat dan enak dari genus Prunus, masing-masing mempunyai pelbagai jenis dan warna dengan rasa yang berbeza.

Ciri-ciri penting tanaman plum

 • Jenis tanaman adalah pokok

 • Jenis buah adalah drupe (buah mempunyai batu di dalam buah, yang dikelilingi oleh daging manis atau asam)

 • Hingga hari ini terdapat sekitar 40 spesies plum yang diketahui

 • Penghasilan pokok tunggal dalam satu musim ialah sekitar 45kg

 • Saiz pokok sederhana antara 5-6 meter

 • Julat saiz Plum ialah 2-7 cm

 • Plumtree mempunyai bunga putih yang indah pada musim mekar

 • Buah sama ada batu berpaut (daging melekat pada batu dan tidak dapat berpisah dengan mudah) atau batu karang (daging dapat dipisahkan dengan mudah seperti pada plum Black Ruby.

Kategori utama plum

Plum dibahagikan kepada dua kategori utama

 1. Plum Jepun (Prunus salicina)

 2. Plum Eropah (Prunus domestik)

Gambaran ringkas kedua-dua kategori

Plum Jepun Plum Eropah
Prunus salicina Prunus domestica
Berasal dari China Dari Eropah
Berbentuk bujur atau jantung Bulat dalam pelbagai saiz
Daging yang tegas dan kebanyakannya dimakan segar Manis dan berair, kebanyakannya digunakan untuk membuat jem dan jeli. Juga digunakan dalam penaik
Varieti kuning, hitam dan merah Warna kuning, hijau, ungu, merah, kuning
Contoh Ruby Hitam Damson, greengage

Nilai pemakanan plum

Plum terdiri daripada

 1. 87% air

 2. Karbohidrat 11%

 3. 1% lemak

 4. 1% protein

 5. Vit C

 6. Vit K

Cara yang berbeza untuk menggunakan plum

 • Dimakan buah segar

 • Plum digunakan dalam pelbagai resipi seperti

 • Jam dibuat dari plum

 • Jus plum diperam menjadi wain plum

 • Jus seperti sari disediakan dari plum yang disebut plum jerkum di beberapa kawasan di England

 • Digunakan sebagai makanan ringan dalam bentuk Salao (kering dan asin)

 • Plum juga dipelihara sebagai acar

 • Plum digunakan untuk membuat brendi

Kegunaan plum yang lain

 1. Kayu plum digunakan dalam alat muzik

 2. Kayu juga digunakan untuk membuat pegangan pisau dan perkara serupa.

Kepentingan perubatan

Ringkasan

Plum dimakan segar dan juga digunakan dalam banyak resipi seperti jem, acar, brendi dll. Kayu plum juga digunakan untuk membuat pegangan pisau, alat muzik, dan benda-benda serupa. plum juga mempunyai kepentingan perubatan yang besar dan meningkatkan kesihatan .

Perbandingan pelbagai jenis

Ruby Hitam

Plum Jepun, berbentuk bujur besar

Freestone

Kulit merah hitam

Daging kuning

Rasa manis

Dimakan segar dan juga digunakan dalam resipi

Satsuma

Ragam Jepun juga disebut plum darah

Sederhana hingga besar, berbentuk bulat,

Batu separa berpaut.

Kulit maroon dengan rasa masam

Daging merah di dalamnya dengan rasa yang sangat manis

Dimakan segar dan juga dalam hidangan lain

Moyer plum

Pelbagai Eropah (terbaik)

Bentuk bujur panjang dan besar

Kulit burgundy hingga ungu

Daging amber berair

Rasanya sangat manis

Dimakan segar, juga dikeringkan untuk prun manis

Damsons

Pelbagai Eropah

Bersaiz sederhana dan batu berpaut

Kulit biru ungu

Daging kuning-hijau

Rasa masam dan astringen

Digunakan dalam hidangan Savory dan manis

Plum Simca

Pelbagai Jepun

Besar, berbentuk hati

Kulit merah gelap

Daging kuning keemasan

Manis dan berair

Dimakan segar

Soalan Lazim

beberapa soalan yang sering diajukan adalah

1- Apa itu prun?

Apabila plum dikeringkan maka kita akan mendapat prun yang berwarna gelap dan berkerut.

2- Apa itu lilin mekar?

Apabila plum matang, ini dilindungi oleh lilin putih berdebu, yang memberikan warna kelabu pucat atau hijau kebiruan ini. Lapisan ini dipanggil lilin mekar.

3- Bilakah penanaman plum dimulakan oleh lelaki?

Plum mungkin merupakan salah satu buah pertama yang ditanam oleh lelaki di sekitar kawasan penempatan mereka.

4- Negara mana yang menjadi pengeluar utama plum?

China adalah pengeluar utama, menyumbang hampir 56% daripada jumlah pengeluaran di dunia.

5- Adakah varieti Jepun berasal dari Jepun?

Tidak, ini berasal dari China, tetapi Jepun termasuk dalam namanya kerana Jepun memperkenalkannya ke AS.

6- Adakah plum memerlukan penyerbuk untuk persenyawaan ?

Ya, persenyawaan silang memerlukan pendebunga.

7- Pada usia berapa pokok plum darah menghasilkan buah?

Hampir 2 hingga 5 tahun tanaman dapat matang dan menghasilkan buah.

8- Busuk coklat disebabkan oleh mikroorganisma yang mana dalam plum?

Ia adalah jangkitan kulat pada plum.

9- Namakan beberapa jenis plum hitam?

 1. Ruby Hitam

 2. Jumat

 3. Hitam menawan

 4. Kemegahan hitam

 5. Amber Hitam

10- Pelbagai jenis plum yang manakah kebanyakannya merupakan batu kling?

Kepelbagaian Jepun menjangkakan ruby ​​hitam kebanyakannya mempunyai batu permata.

Kesimpulannya

Apa plum jawapan dalam merah adalah plum darah. Plum adalah buah yang enak dengan 40 jenis. Varieti berbeza rasanya berbeza dari tart, masam, astringen hingga manis. Warna, ukuran, dan bentuknya juga spesifik untuk setiap ragam. Sebilangan jenisnya enak apabila dimakan segar, sementara yang lain lebih disukai dalam beberapa resipi. Dua jenis utama adalah plum Jepun dan Eropah. Setiap varieti mengandungi kultivar yang berbeza. Plum mengandungi air, CHO, protein, lemak, dan vitamin C. beberapa buah plum juga mengandungi vit k dan zat besi. Plum dimakan segar serta digunakan dalam beberapa resipi. jem, acar, makanan ringan. Minuman jenis sari, anggur plum, dan brendi dibuat dari plum di berbagai belahan dunia. plum sangat berkhasiat dan juga mempunyai kepentingan perubatan.

Plum yang berwarna merah dari dalam akan seperti Santa Rosa, mempunyai buah berwarna kuning ambar Plum lain yang berwarna merah di dalamnya adalah Simcas, ia boleh kelihatan seperti daging merah terang yang sesuai dengan kulit mereka. Plum sangat lembut ketika kita masak, sehingga tidak bergerak. Lain plum merah biasa adalah gajah jantung.

Nama plum yang berwarna merah di dalamnya:

Plum yang berwarna merah di dalamnya adalah satsuma . Kulit plum ini berwarna merah dan berwarna merah terang dari dalam. Kita boleh membuat prun setelah mengeringkan plum . Kita boleh mengeluarkan benihnya dengan mudah dan kemudian mengeringkannya untuk penggunaan yang lebih lama.

jenis plum:

Beberapa jenis plum utama adalah seperti berikut:

Blackamber: Ia sangat popular . Plum ini mempunyai kulit ungu gelap dan dari dalamnya berwarna kuning muda.

Damson: kulit plum ini juga berwarna ungu tetapi ia akan sedikit lebih lembut. Jadi ia boleh digunakan untuk tujuan penaik dan membuat jem .

Greenage (atau Rein Claude): Plum ini bersaiz kecil. Warna kulitnya berwarna kuning kehijauan. Pelbagai jenis plum ini sangat manis. Tetapi agak sukar untuk didapat.

Mirabelle: Plum ini juga kecil dan warnanya kuning . Ia juga sangat manis.

Satsuma: Plum ini berwarna merah dari luar dan berwarna merah terang dari dalam.

Prun: Prun adalah plum kering . Ia dapat dibuat ketika kita mengeluarkan biji dari plum dan menjadikannya lebih kering untuk penggunaan yang lebih lama . Mereka sarat dengan serat, sorbitol dan gula alkohol.

Bagaimana cara menyimpan plum?

Sekiranya anda melihat bahawa plum anda keras dan tidak masak . Anda mesti menyimpannya dalam beg kertas Brown pada suhu bilik selama beberapa hari. Ini dapat menumpukan gas etilena berhampiran plum, sehingga dapat masak lebih cepat. Apabila plum anda masak kemudian simpan di dalam peti sejuk dan kemudian anda boleh menggunakannya selama 2 hingga 3 hari. Plum boleh binasa dengan cepat sehingga anda harus memerhatikannya .

Kombo perisa plum:

Rasa sebenar plum sangat sedap . Anda juga boleh mencampurkannya dengan pelbagai bahan untuk tujuan memasak. Anda boleh menirunya dengan: • Halia. • Kayu manis • Lemon • Madu • Jeruk • Cuka balsamic • Sesame • Beberapa buah Batu lain seperti ceri, aprikot, badam dan nektarin.

Ringkasan:

Plum yang berwarna merah dari dalam adalah satsuma . Mereka sangat manis dan masak. Plum sangat lembut sehingga anda tidak dapat memperolehnya semasa dalam perjalanan. Anda juga boleh menyimpan dalam bentuk prun . Prun adalah plum kering. Perisa plum yang berbeza tersedia mengikut musim dan tempat. Anda juga boleh menggunakannya untuk tujuan memasak. Anda juga boleh membuat jem dari itu.

Pelbagai jenis plum:

Nama Warna kulit Warna daging
Angin matahari kuning kuning
Kegembiraan Afrika Merah Kuning
Laetitia Merah Kuning
Kekacauan Ruby Merah Merah
Ruby merah Merah Merah
Nilam Merah Merah

Soalan Lazim:

Terdapat beberapa soalan yang berkaitan dengan topik kami adalah sebagai berikut:

1: Plum mana yang berwarna merah atau hitam yang lebih manis?

Sekiranya anda ingin mendapatkan plum yang lebih manis, maka anda boleh memilih plum hitam. Mereka lebih manis. Tetapi jika anda ingin mendapatkan campuran rasa manis dan masam maka anda boleh memilih plum merah. Kualiti ini berbeza dengan mereka berdua.

2: Plum mana yang hitam di dalam?

Sebilangan plum berwarna hitam dari dalam adalah:

Kulit ruby hitam dari plum ini berwarna hitam kemerahan . Ini adalah plum yang besar dan sangat berair dengan daging kuning.

Friar ini juga berwarna hitam dan dengan warna kuning muda.

Keindahan hitam saiznya berbeza dari sederhana hingga besar. Kulit berwarna ungu tua.

Kemegahan hitam itu juga plum hitam dari dalam.

3: Apakah jenis plum yang paling manis?

Plum paling manis adalah Mirabelle . Ia sedikit kuat kerana saiznya yang kecil . Ini adalah plum paling manis dari semua. Ia sangat menyenangkan secara estetik. Warna kulitnya berwarna hijau kekuningan. Sekiranya anda ingin membuat gurun berasaskan plum maka plum ini adalah pilihan yang tepat untuk itu. Ia boleh menjadikan hidangan anda lebih manis.

4: Adakah plum merah baik untuk anda?

Plum adalah makanan yang sangat sihat dan berkhasiat. Kedua-dua plum dan prun mengandungi sejumlah besar nutrien, vitamin, mineral dan serat. Selain itu mengandungi banyak ciri lain yang dapat mengurangkan risiko penyakit kronik seperti penyakit jantung, barah dan osteoporosis .

5: Bagaimana anda tahu jika plum buruk?

Plum yang tidak baik untuk anda dan tidak dapat dimakan akan menjadi lembut. Bintik-bintik gelap muncul di kulitnya dan mereka mula keluar . Jangan makan plum yang berbau busuk dan jika acuan muncul di plum.

6: Apa warna plum?

Plum mempunyai warna yang berbeza terutamanya berwarna hitam, ungu atau merah, dan hijau pucat. Sangat sukar untuk mengatakan bahawa buahnya matang hanya dengan penampilannya. Cara terbaik untuk menentukan bahawa makanan masak atau tidak adalah dengan merasainya. Sekiranya plum matang maka ia akan sangat manis, dan berair .

7: Berapa banyak plum yang harus saya makan sehari?

Setiap hari, anda mesti mendapat 80g buah. Syaratnya dapat dipenuhi jika anda makan dua buah lain dan sebiji sebiji sehari. Anda juga boleh makan 5 biji sehari tetapi pada mulanya anda harus memeriksa kemampuan pemakanan anda.

8: Apakah perbezaan antara plum kering dan prun?

Tidak ada perbezaan antara plum kering dan prun. Ini hanya nama baru untuk membuat perbezaan antara mereka berdua.

9: Apa jenis plum yang baik untuk dibakar?

Plum yang baik untuk tujuan pembakar adalah Makan plum Santa Rosa dan Burbank. Kulit mereka berwarna kuning yang sangat baik dan bermanfaat untuk memasak . Beberapa plum lain yang juga digunakan untuk memanggang adalah Greengage, Mirabelle dan Damson . Mereka juga digunakan untuk tujuan penaik.

10: Apa yang disebut plum merah kecil?

Plum merah kecil adalah Myrobalan . Ia juga dikenali sebagai buah ceri . Ini adalah plum bulat kecil yang boleh kelihatan seperti ceri merah atau kuning. Mereka sangat sedap apabila anda memakannya segar.

Kesimpulan:

Pelbagai jenis plum boleh didapati di seluruh dunia. Plum mempunyai pelbagai warna. Plum merah manis dan masam manakala plum hitam lebih manis. Anda juga boleh menggunakan plum untuk tujuan penaik dan membuat jem. Plum yang paling manis adalah Mirabelle . Anda juga boleh memasak plum masak di rumah. Anda hanya boleh memelihara plum di rumah selama 2 hingga 3 hari. Selepas itu mereka menjadi berbau dan jamur mula tumbuh di atasnya yang tidak baik untuk kesihatan anda. Mereka penuh dengan nutrien yang dapat digunakan untuk mengurangkan penyakit jantung yang teruk.

Artikel Berkaitan:

Video berkaitan: