Bilakah McDonald's menyediakan makan tengah hari? McDonald's menyajikan makan tengah hari pada pukul 10:30 pagi pada hari perniagaan dan 11:00 pagi pada hujung minggu hingga 5:00 petang

Bilakah McDonald's menyediakan makan tengah hari

Sejarah McDonald

McDonald's adalah syarikat makanan segera Amerika. Ia didirikan oleh saudara McDonald bernama Richard dan Maurice McDonald, pada tahun 1940 di San Bernardino, California, Amerika Syarikat. Kemudian pada tahun 1955, seorang ahli perniagaan, Ray Kroc, pertama kali bergabung dengan syarikat itu sebagai ejen francais dan kemudian membelinya dari saudara-saudara ini. "Chris Kempczinski" kini menjadi presiden dan CEO McDonald's. McDonald's adalah rangkaian makanan segera yang terkenal dan terkenal di seluruh dunia, dari kanak-kanak hingga remaja hingga orang dewasa, masing-masing menyukai rasanya yang sedap.

Pada tahun 1937, kedua bersaudara, Maurice dan Richard, bersama ayah mereka memulakan sebuah kedai makanan kecil berhampiran Lapangan Terbang Monrovia, di California dan menamakannya sebagai "The Airdrome". Tempat makan terdiri daripada menu ringkas tetapi lazat. Kemudian, pada bulan Oktober 1948, mereka menyedari bahawa mereka mempunyai keahlian yang hebat dalam hamburger, jadi mereka memutuskan untuk memajukan tempat makan mereka dan membuat sebuah restoran kecil yang dinamakan sebagai "McDonald's" dan dibuka semula pada 12 Disember 1948 dengan penuh pesona. Ia kemudian diserahkan kepada Ray Kroc pada tahun 1955.

PEKERJA McDonald's

Kini, McDonalds menjadi tuan rumah di ratus negara plus, dengan sejumlah 38,695 gerai di seluruh dunia. Merupakan peruncit perkhidmatan makanan global terkemuka di dunia. McDonald's adalah majikan swasta kedua terbesar di dunia dengan 2,10,000 pekerja pada tahun 2019. Pada tahun 2020, McDonalds memperoleh sehingga 163 bilion Dolar AS. Menurut laporan itu, McDonald's melayani lebih dari 69 juta pelanggan setiap hari.

Logo Jenama McDonald

Logo untuk McDonald's adalah lengkungan emas huruf M yang berlatar belakang merah. Ini adalah salah satu logo yang paling dikenali di dunia. Pada 4 Mei 1961, McDonald pertama mengajukan tanda dagang AS dengan nama "McDonald's" dengan keterangan "Drive-In Restaurant Services". Kemudian di bawah bimbingan Ray Kroc, pada 13 September, McDonald mengajukan tanda dagang pada logo baru yang bertindih, melengkung dua, seperti simbol "M".

Lengkungan emas selalu kekal dengan logo McDonald's. Walau bagaimanapun, lengkungan ini muncul dalam pelbagai bentuk. Ini adalah bahagian utama reka bentuk restoran. Lambang semasa diberikan kepada McDonald's pada tahun 2003, dengan slogan "Saya suka". Kira-kira enam kali logonya telah ditukar. Logo ini telah menjadi identiti restoran terbaik di dunia.

JENIS-JENIS RESTORAN McDonald's

Beberapa restoran McDonald's menawarkan perkhidmatan kaunter atau perkhidmatan drive-thru - perkhidmatan keluar, beberapa restoran menawarkan kedua-dua perkhidmatan kepada pelanggan mereka, dengan susunan tempat duduk dalaman dan luaran. Ini adalah restoran layan diri.

1. McCafe

McCafe pertama kali ditubuhkan di Melbourne - ibu kota Victoria, Australia - pada tahun 1993. Ia adalah gaya kafe yang menyertai restoran McDonald's. Sejak itu, kebanyakan McDonald's di Australia mempunyai McCafe yang terletak di dalam restoran. Oleh kerana McCafe, sebahagian besar kadar penjualan restoran McDonald's meningkat 60%.

McCafe

2. McDrive ATAU Drive-Thru

Drive-thru bermaksud mereka tidak menawarkan perkhidmatan kaunter dan tempat duduk untuk pelanggan. McDrive adalah sejenis perkhidmatan bawa pulang yang sebenarnya membeli barang tanpa meninggalkan kereta mereka. Format ini dipelopori di Amerika Syarikat.

3. RESTORAN "TANDATANGAN YANG DILAKUKAN"

Ini sebelumnya dinamakan sebagai "buat anda rasa". Idea restoran ini diberikan pada tahun 2015 di Australia dan kemudian dikembangkan ke Singapura, Hong Kong, New Zealand, China dan Arabia. Di restoran ini, pelanggan dibenarkan memilih semua ramuan makanan mereka, termasuk sos, roti, daging dan tambahan pilihan lain sendiri. Kemudian pada bulan November 2016, dinamakan sebagai "resipi buatan tangan".

4. TEMPAT McDonald's

Beberapa McDonald's menawarkan taman permainan dalaman atau luaran yang besar yang dikenali sebagai tempat permainan di bandar-bandar tertentu. Tempat permainan pertama diperkenalkan pada tahun 1987 di Amerika Syarikat. Selepas AS banyak negara lain mendirikan tempat bermain di restoran McDonald's mereka. Ini menimbulkan kegembiraan di kalangan anak-anak.

TEMPAT McDonald

5. McExpress

Ini terletak di stesen minyak, pusat membeli-belah dan kedai serbaneka atau kedai sudut. Mereka mempunyai tempat duduk dan menu yang terhad.

6. McTrax

McTrax diperkenalkan di Netherland. Ia terdiri daripada studio rakaman. Pelanggan boleh membuat rentak sendiri dengan suara synth dan tweak dengan kesan khas.

PANDEMIK DARI SELAMA McDonald's-19

Keutamaan utama mereka adalah melindungi pekerja dan pelanggan mereka dari coronavirus dan memastikan mereka selamat dan sihat. McDonald's mengambil semua langkah proaktif untuk memastikan keselamatan di restoran mereka di seluruh dunia. Selain daripada prosedur kebersihan.

Pasukan McDonald telah mengambil langkah berjaga-jaga yang diperlukan terhadap wabak ini:

 • Periksa suhu sebelum pekerja atau pelanggan memasuki kedai.

 • Pemasangan penghalang pelindung pada titik pesanan.

 • Lekatkan pelekat lantai jarak jauh untuk membimbing pelanggan menjaga jarak yang tepat.

 • Pekerja memakai topeng dan sarung tangan sepanjang masa dan menyediakan topeng untuk pelanggan, jika mereka tidak mempunyai topeng.

 • Beberapa tempat duduk dan meja dikeluarkan untuk menampung jarak sosial.

 • Meningkatkan kekerapan pembersihan, pembersihan, dan pembasmian kuman permukaan sentuhan tinggi termasuk meja.

 • Pekerja tidak menyentuh atau dekat dengan orang lain.

Selain langkah-langkah ini, beberapa restoran mempunyai kawasan permainan tertutup dan tempat duduk telah diminimumkan. Ia dipindahkan ke Drive-Thru dan perkhidmatan penghantaran pesanan makanan dalam talian melalui laman web rasminya. Restoran di beberapa negara berbeza ditutup buat sementara waktu dan dibuka semula hanya untuk penghantaran, bawa pulang, penghantaran dalam talian dengan menu terhad.

Pukul berapa McDonald's menyediakan makan tengah hari?

Pukul berapa MacDonald menyajikan makan tengah hari ? Jawapannya ialah makan tengah hari berakhir pada pukul 10:00 pagi, jadi mereka mula menghidangkan makan tengah hari pada pukul 10:30 pagi pada hari bekerja iaitu Isnin hingga Jumaat. Pada hujung minggu, McDonald's menawarkan makan tengah hari kepada pelanggan mereka dari 11:00 Waktu makan tengah hari berakhir pada jam 5:00 petang, kemudian mereka memulakan persiapan untuk makan malam.

Oleh itu, biasanya waktu makan siang McDonald bergantung pada lokasi geografi gerai. Waktu boleh diubah dari cabang ke cabang; kebanyakannya bergantung pada keputusan pemilik cawangan itu. Semasa COVID, beberapa restoran terpaksa menyesuaikan waktu operasi atau waktu operasi mereka. Beberapa restoran mempunyai waktu dari jam 10:30 pagi hingga 5:00 petang sementara beberapa restoran menempatkan pelanggan mereka sepanjang hari - selama 24 jam.

Perkhidmatan 24 jam McDonald

Berkhidmat selama 24 jam bermaksud outlet mempunyai banyak pelanggan juga pada waktu larut malam, itu pasti akan tetap dibuka selama 24 jam. Beberapa gerai menunjukkan "buka selama 24 jam" yang bermaksud hanya perjalanan atau bawa pulang yang dibuka pada waktu malam dan ruang makan ditutup.

MAKANAN MAKANAN McDonald

Restoran McDonald's menyajikan menu makanan dan minuman berkualiti baik, dengan harga yang berbeza tetapi berpatutan. McDonald's merevolusikan industri makanan dengan makanan yang sedap. Menu termasuk:

1. Mc BURGERS

 1. McBacon yang rangup

 2. Mac Besar

 3. McChicken

 4. Hamburger

 5. McSpicy

 6. Burger Jalapeno McCrispy

 7. Filet-o-ikan

 8. Quarter pounder dengan keju

2. MAKANAN AYAM

 1. McNugget ayam

 2. Kotak ayam

 3. ayam rangup

 4. Jalur ayam

 5. Kepak ayam

3. PENGAKAP

 1. McFlurry Oreo

 2. pai epal

 3. McFlurry M&M

 4. Strawberry, vanila, milkshake coklat

 5. Caramel sundae dan caramel sundae deluxe

 6. Strawberry sundae dan strawberry sundae deluxe

 7. Sundae coklat dan sundae coklat mewah

 8. Kon vanila

 9. brownie

 10. Buah Berlingo

 11. Kek keju Oreo

 12. Donut coklat

4. McCafe

 1. McCafe latte

 2. Mocha frappe

 3. Milo ais

 4. Frappe karamel

 5. Latte ais

 6. McCafe cappuccino

 7. Reviver hijau

 8. Beri syurga

 9. Matahari terbenam nanas

Selain daripada ini, segitiga keju nacho, kentang goreng renyah, salad, minuman sejuk, makanan selamat dan banyak lagi meningkatkan rasa McDonald's.

Menu McDonald's

RINGKASAN: McDonald melakukan beberapa ukuran untuk memastikan keselamatan pekerja dan pelanggannya, semasa COVID. Di beberapa tempat, makan malam telah beralih ke pemanduan melalui atau penghantaran makanan dan pesanan pesanan dalam talian. McDonald's menyajikan makan tengah hari pada pukul 10:30 pagi pada hari bekerja dan 11:00 pagi pada hujung minggu dengan makanannya yang enak.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Beberapa soalan yang sering diajukan mengenai jam makan tengah hari McDonald's:

Adakah McDonald's hanya menyajikan sarapan sebelum jam 11?

McDonald's menyajikan sarapan hingga 10:00 pagi di semua gerainya. Kedai-kedai yang dibuka selama 24 jam sehari mula menghidangkan sarapan dari jam 6 pagi.

Bolehkah anda memesan makan tengah hari McDonald semasa sarapan?

Tidak, anda tidak boleh memesan makan tengah hari semasa waktu sarapan di McDonald's. Sarapan pagi di McDonald's berakhir pada pukul 10:00 pagi, selepas jam 10, anda boleh memesan makan tengah hari anda.

Adakah daging McDonald's Haram?

Ya, daging yang disediakan untuk negara bukan Islam kebanyakannya adalah Masjidil Haram. Walau bagaimanapun, negara-negara Islam seperti Malaysia, Pakistan, Indonesia dan lain-lain menggunakan 100% daging Halal dan diimport oleh pembekal yang dipercayai.

Apa yang ada di menu lewat malam McDonald?

Barangan yang disediakan lewat malam termasuk Big Mac, Chicken Mcnuggets, burger Quarter Pounder, Sarapan Sepanjang Hari, kentang goreng dan makanan sampingan lain seperti pai epal, Makanan Selamat dan minuman McCafe.

Seberapa teruk Big Mac?

Big Mac mengandungi 540 kalori dan 25 gram lemak. Mengonsumsi sandwic ini sahaja, walaupun tanpa kentang goreng dan soda, merangkumi lebih daripada 25% pengambilan kalori harian orang dewasa dan lebih daripada 40% pengambilan lemak harian yang disyorkan .

KESIMPULAN

McDonald's adalah salah satu rangkaian makanan segera yang terbesar berdasarkan hasil. Ia menjadi tuan rumah di lebih dari 100 negara dengan rasanya yang enak. Bilakah McDonald's menyediakan makan tengah hari? Jawapan untuk soalan ini adalah, dari jam 10:30 pagi hingga 5:00 petang Waktu makan tengah hari McDonald's ini diikuti hampir di seluruh dunia kita, ia adalah rangkaian francais. McDonald's memberi anda rasa, kebersihan, kebersihan, perkhidmatan dan harga yang pantas.

ARTIKEL BERKAITAN

Pukul berapa McDonald's menyajikan sarapannya? Restoran atau Kafe Bagaimana membuat kotak makanan khusus untuk pelanggan?