APABILA FORTNITE DITUTUP?

Epic Games telah mengesahkan bahawa permainan Fortnite akan ditutup sekitar jam 9 pagi GMT, pada hari Selasa, 3 November 2020. Laman pekerja pihak berkuasa mencadangkan agar pekerja Fortnite dapat diputuskan selama tiga jam, namun ada kemungkinan bahawa percutian akan berakhir sebelum lewat pagi. Perbaiki nota untuk kemas kini ini dapat dibagikan tidak lama kemudian oleh Epic Games, walaupun pada hakikatnya tidak ada jaminan kapan ini dapat terjadi, atau berapa banyak data yang akan dimasukkan. Perlu juga diperhatikan bahawa gangguan pekerja dapat difahami menuju ke sokongan, yang bermaksud anda mungkin melihat watak anda dimuat dari permainan langsung selama 15 minit sebelum waktu peribadi bermula. Epic Games dengan berkesan telah mengesahkan bahawa penyelesaian sekarang adalah mustahak untuk penghantaran Fortnite di PS5 dan Xbox Series X. Epic Games telah mengesahkan bahawa pekerja Fortnite tutup pada sekitar jam 09:00 GMT, pada hari Selasa, 3 November 2020. Laman pekerja pihak berkuasa mencadangkan agar Pekerja Fortnite boleh terputus selama tiga jam, namun ada kemungkinan bahawa percutian akan berakhir sebelum lewat pagi. Perbaiki nota untuk kemas kini ini dapat dibagikan tidak lama kemudian oleh Epic Games, walaupun pada hakikatnya tidak ada jaminan kapan ini dapat terjadi, atau berapa banyak data yang akan dimasukkan. Perlu juga diperhatikan bahawa gangguan pekerja dapat difahami menuju ke sokongan, yang bermaksud anda mungkin melihat watak anda dimuat dari permainan langsung selama 15 minit sebelum waktu peribadi bermula. Epic Games dengan berkesan telah mengesahkan bahawa penyelesaian sekarang adalah mustahak untuk penghantaran Fortnite di PS5 dan Xbox Series X.

Inilah yang kami fikirkan mengenai penyampaian Fortnite yang canggih, melalui Epic Games:

FORTNITE ON XBOX SERIES X | S:

10 November menunjukkan kemunculan bukan satu tetapi lebih dari dua rangsangan Xbox di mana anda boleh bermain Fortnite. Pada Xbox Series X | S, peningkatan Hari 1 ke Fortnite merangkumi:

PENYELESAIAN 4K PADA 60 FPS DI SIRI X

Alami Fortnite di Xbox lebih daripada sebelumnya di Xbox Series X dengan 4K mengejutkan yang berjalan pada 60 FPS yang lancar.

VISUAL DAN FIZIK DINAMIK DI SIRI X

Alami dunia yang lebih unik dan cerdas dengan rumput dan pokok yang bertindak balas terhadap letupan, peningkatan semula cairan untuk asap dan cecair (kesan asap dan cecair yang lebih sejuk), dan kesan ribut dan awan baru.

PENYELESAIAN 1080P PADA 60 FPS DI SERI S

Lompat ke mana-mana mod permainan dan hargai 1080P berjalan pada 60 FPS yang lancar. Xbox Series S akan mempertahankan sebahagian besar peningkatan visual yang dapat diakses pada Siri X.

DAPATKAN PERTANDINGAN LEBIH CEPAT

Pelaksanaan stacking secara asasnya telah direka semula, meningkatkan susun permukaan serta membantu anda mendapatkan matc h dari permainan yang dimulakan lebih cepat.

SKRIN SPLIT yang diperbaiki

Pada Xbox Series X | S, Split Screen pada masa ini menyokong 60 FPS.

FORTNITE ON PLAYSTATION 5

PlayStation 5 akan menghantar 12 November atau 19 November bergantung pada domain anda. Pada PS5, peningkatan Hari 1 ke Fortnite merangkumi:

PENYELESAIAN 4K PADA 60 FPS

Alami Fortnite di PlayStation lebih daripada sebelumnya di PlayStation 5 dengan 4K yang mempesonakan berjalan pada 60 FPS yang lancar.

VISUAL DAN FIZIKAL DINAMIK

Alami dunia yang lebih hebat dan cerdas dengan rumput dan pokok yang bertindak balas terhadap letupan, rekreasi cecair yang ditingkatkan untuk asap dan cecair (kesan asap dan cecair yang lebih sejuk), dan kesan ribut dan awan baru.

PENGESAHAN PENGAWAL DUALSENSE

Input haptik menyebabkannya terasa seperti anda memegang Suppressed SMG atau Bolt-Action Sniper Rifle. Walaupun sokongan getaran yang luas, kami telah menyelaraskan input pemicu haptik untuk senjata pergi pada pengatur DualSense yang baru.

PILIH MODEN KEGEMARAN ANDA DARI LAMAN RUMAH PS5

Fortnite menegakkan Kegiatan PS5, dimulai dengan kemampuan untuk langsung masuk ke Battle Royale Lobby dengan satu atau lain yang dipilih oleh Solo, Duos, atau Squad . Setelah berada di Lobi, tentukan untuk berbaris untuk mod pilihan anda

DAPATKAN PERTANDINGAN LEBIH CEPAT

Pelaksanaan stacking pada dasarnya telah diperbaiki, meningkatkan susunan permukaan dan juga membantu anda mendapatkan pertandingan dari permainan yang dimulakan dengan lebih cepat.

APA ITU FORTNITE?

Fortnite adalah permainan komputer dalam talian yang dibuat oleh Epic Games dan diserahkan pada tahun 2017. Ia boleh diakses dalam tiga bentuk mod permainan tertentu yang mana pun berkongsi interaksi dan motor permainan umum yang serupa: Fortnite: Save the World, satu setengah dan puncak yang dapat disepakati permainan perlindungan penembak tahan sehingga empat pemain untuk menangkis binatang seperti zombie dan melindungi objek dengan perangkap dan kubu yang boleh mereka hasilkan; Fortnite Battle Royale, permainan royale pertarungan yang dibenarkan untuk bermain di mana sehingga 100 pemain bertarung untuk menjadi individu terakhir; dan Fortnite Creative, di mana pemain diberi peluang selesai untuk membuat alam semesta dan medan pertarungan. Save the World dan Battle Royale dihantar pada tahun 2017 sebagai tajuk akses awal, sementara Creative disampaikan pada 6 Disember 2018. Save the World hanya dapat diakses untuk Windows , macOS, PlayStation 4, dan Xbox One, sementara Battle Royale dan Creative dihantar untuk masing-masing tahap tersebut, dan lebih jauh lagi untuk peranti Nintendo Switch, iOS, dan Android. Permainan ini juga perlu dihantar dengan kedatangan PlayStation 5 dan Xbox Series X / S yang canggih.

Walaupun varian Save the World dan Creative berkesan untuk Epic Games, Fortnite Battle Royale secara khusus berubah menjadi pencapaian yang menggema - menarik lebih dari 125 juta bahagian dalam waktu kurang dari satu tahun, memperoleh banyak dolar setiap bulan, dan berubah menjadi keajaiban sosial.

MOD PERMAINAN:

Fortnite disampaikan sebagai tiga mod permainan khas, menggunakan motor yang serupa; masing-masing mempunyai ilustrasi perbandingan, sumber daya kerja, dan mekanik permainan.

Fortnite: Save the World adalah permainan pemain-lawan-iklim yang bermanfaat, dengan empat pemain bekerjasama menuju sasaran khas dalam misi yang berbeza. Permainan ini dibuat setelah badai kecelakaan muncul di Bumi, menjadikan 98% penduduk hilang, dan mangsa yang selamat diserang oleh "sekam" seperti zombie. Pemain memainkan peranan sebagai pemimpin penutup markas, mengumpulkan aset, menyelamatkan mangsa, dan alat perlindungan yang berfungsi untuk mengumpulkan maklumat mengenai ribut atau untuk menolak ribut. Dari misi, pemain diberikan pelbagai hal dalam permainan, yang merangkumi watak legenda, skema senjata dan perangkap, dan yang masih hidup, yang semuanya dapat ditingkatkan melalui wawasan yang diperoleh untuk meningkatkan ciri mereka.

Fortnite Battle Royale adalah permainan pemain lawan pemain sehingga 100 pemain, yang membolehkan seseorang bermain sendiri, pasangan atau kru (biasanya terdiri daripada tiga atau empat pemain). Pemain tanpa senjata AirDrop daripada "Fight Bus" yang melintasi panduan permainan. Pada saat mereka mendarat, mereka harus mencari senjata, barang, aset, dan juga kenderaan sambil berusaha untuk tetap hidup dan menyerang dan membunuh pemain yang berlainan. Sepanjang pusingan, ruang panduan yang dilindungi akan bersaiz kecil kerana ribut mendekati berbahaya; pemain di luar had itu membahayakan dan dapat dihapuskan sekiranya mereka mengabaikan untuk membersihkan dengan cepat. Ini memberi peluang kepada pemain yang tersisa ke ruang yang lebih ketat dan memberi tenaga kepada pengalaman pemain. Pemain, pasangan, atau kru terakhir yang tinggal adalah pemenang.

Fortnite Creative adalah mod permainan kotak pasir, seperti Minecraft kerana pemain diberi peluang selesai untuk menghasilkan semua yang ada di dalam permainan di sebuah pulau, dan dapat membuat permainan, misalnya, medan perang, kursus perlumbaan, kesukaran platform, dan hanya itu permulaan.

Pemain boleh menggunakan beliung mereka untuk membongkar pembinaan yang ada di panduan untuk mengumpulkan aset penting seperti kayu, blok, dan logam. Dengan cara ini, dalam semua mod, pemain dapat menggunakan bahan-bahan ini untuk membuat kubu kuat, seperti pembahagi, lantai, dan tangga. Potongan kubu seperti itu boleh diubah untuk menambahkan perkara seperti tingkap atau pintu masuk. Bahan-bahan yang digunakan mempunyai sifat tahan lasak yang beragam dan dapat disegarkan kepada variasi yang lebih berasas menggunakan lebih banyak bahan dari jenis yang serupa. Inside Save the World ini memberi peluang kepada pemain untuk membuat kubu yang dijaga di sekitar gawang atau petak yang dipenuhi perangkap untuk menarik perhatian. Dalam Battle Royale, ini memberi jalan untuk menavigasi panduan dengan cepat, melindungi diri dari api musuh, atau untuk menunda musuh yang mendorong. Pemain diminta untuk berkhayal dalam merancang kubu kuat mereka dalam Kreatif.

Walaupun Battle Royale dan Creative dibenarkan bermain, Save the World adalah bayar untuk bermain. Permainan diadaptasi menggunakan V-Bucks, wang dalam permainan yang dapat dibeli dengan aset sebenar, tetapi juga diperoleh melalui misi penamat dan pencapaian yang berbeza di Save the World. V-Bucks di Save the World dapat digunakan untuk membeli kotak rampasan, seperti piñatas yang dibentuk seperti llamas, untuk memperoleh pilihan barang yang tidak teratur. Di Battle Royale, V-Bucks dapat digunakan untuk membeli barang-barang pemulihan seperti model watak Bugs Bunny Characters atau semacamnya, atau juga dapat digunakan untuk membeli permainan tempur permainan, gerakan anugerah penyesuaian berlapis untuk memperoleh pengalaman dan menyelesaikan sasaran tertentu sepanjang jangka masa Battle Royale.

PEMBANGUNAN:

Fortnite: Selamatkan Dunia:

Fortnite bermula dari kesesakan permainan dalam Epic Games berikutan pengedaran Gears of War 3 sekitar tahun 2011. Walaupun pada hakikatnya ia bukan merupakan tajuk pertama yang dibuat semasa jem, idea untuk menggabungkan klasifikasi permainan pembangunan, menangani permainan seperti Minecraft dan Terraria, dan permainan penembak muncul, mendorong penubuhan Fortnite. Pengembangan Fortnite berkurang kerana beberapa masalah, termasuk menukar dari Unreal Engine 3 menjadi Unreal Engine 4, cara permainan berpura-pura yang lebih mendalam untuk menangani memperluas kewujudan permainan, dan peralihan gaya pembuatan dari topik yang membosankan menjadi gaya yang lebih bodoh. Selanjutnya, Epic berharap dapat masuk ke dalam permainan sebagai model bantuan, dan memperoleh pengedar Cina Tencent untuk membantu; Tencent mengambil bahagian besar dalam Epic sebagai ciri ini, mendorong pelarian beberapa ketua, termasuk Cliff Bleszinski, yang telah menjadi bahagian penting dari pergantian peristiwa Fortnite. Metodologi Fortnite diubah menjadi tempat tes Epic untuk permainan sebagai bantuan, dan selanjutnya mengurangkan perkembangannya.

Epic mempunyai pilihan untuk bersiap sedia untuk memberikan Fortnite sebagai tajuk akses awal berbayar pada bulan Julai 2017, dengan rancangan untuk memberikannya seperti yang dibenarkan untuk dimainkan pada suatu ketika pada tahun 2019 sambil mendapat kritikan dari para pemain untuk meningkatkan permainan. Dengan kedatangan Fortnite Battle Royale, mod pemain dengan iklim diiktiraf sebagai "Selamatkan Dunia". Akhirnya, Epic memilih untuk menyampaikan Save the World sebagai tajuk yang luar biasa, membebaskannya sekali lagi dari akses awal pada 29 Jun 2020.

Fortnite Battle Royale:

Hampir pada masa Epic menyampaikan Fortnite ke akses awal, PlayerUnknown's Battlegrounds telah menjadi keajaiban keseluruhan, setelah menjual lebih dari 5 juta pendua tiga bulan dari penyampaiannya pada bulan Mac 2017, dan menarik minat yang kuat dari jenis battle royale. Epic berpendapat bahawa dengan permainan asas Fortnite, mereka juga dapat melakukan mode royale pertarungan, dan dengan cepat membangun bentuk mereka sendiri di Fortnite dalam sekitar dua bulan. Menjelang September 2017, Epic bersiap untuk menyampaikan ini sebagai mod kedua dari "Save the World" dalam akses sebelumnya yang dibayar, namun setelah itu memilih untuk memberikannya sebagai permainan percuma, Fortnite Battle Royale, yang disokong dengan transaksi mikro. Borang ini dengan segera memperoleh pemain, dengan lebih dari 10 juta pemain selama empat belas hari awal penghantarannya, dan mendorong Epic membuat kumpulan yang terpisah untuk meneruskan kemajuan Fortnite Battle Royale yang dipisahkan dari rendisi Save the World , di luar komponen motor biasa dan keahlian aset. Ini membolehkan Fortnite Battle Royale meluas ke tahap yang berbeza dalam hal apa pun yang tidak ditegakkan oleh Save the World, termasuk telefon bimbit iOS dan Android dan Nintendo Switch.

Fortnite Creative:

Mod kotak pasir imajinatif yang dihantar pada 6 Disember 2018, diselaraskan dengan permulaan musim 7 Fortnite Battle Royale. Setiap pemain menghampiri sebuah pulau swasta yang rajin di mana mereka mengembangkan struktur dan menambah dan mengawal objek seperti yang dikehendaki. Pemain boleh mengalu-alukan rakan ke pulau ini dan berminat dalam permainan tidak rasmi, misalnya, trek lumba atau kursus memantul. Pada mulanya, hanya pemain yang membeli tiket pertarungan dapat mendapatkan pulau mereka sendiri, walaupun pemain yang tidak membelinya masuk ke mod permainan pada 13 Disember.

PENGAMBILAN:

Mod Save the World berjaya mencapai lebih dari 1,000,000 pemain menjelang Ogos 2017, hanya sebelum ketibaan Battle Royale. Fortnite Battle Royale berubah menjadi pencapaian kewangan yang besar untuk Epic Games, mendorong mereka untuk mengasingkan kumpulan antara Save the World dan Battle Royale untuk menawarkan pertolongan yang lebih baik untuk kedua mod tersebut. Dalam kira-kira empat belas hari penghantaran, lebih daripada 10 juta pemain telah memainkan mod itu, dan pada bulan Jun 2018, sejurus selepas pemberhentian Nintendo Switch, telah mencapai 125 juta pemain. Pendapatan dari Fortnite Battle Royale pada separuh utama tahun 2018 telah dinilai dalam dolar yang tidak terkira jumlahnya setiap bulan, dengan pendapatan 2018 yang lengkap dinilai pada $ 2.4 bilion oleh firma pemeriksaan SuperData Research.

Fortnite Battle Royale juga menjadi fenomena sosial, dengan beberapa VIP memperincikan mereka bermain permainan, dan pesaing yang menggunakan Fortnite bertindak sebagai perayaan kemenangan. Acara penstriman yang mencolok pada bulan Mac 2018, dengan hiasan Ninja bermain Fortnite Battle Royale dekat dengan Drake, Travis Scott, Kim DotCom, dan pengumpul luas Pittsburgh Steelers JuJu Smith-Schuster, memecahkan rekod penonton untuk Twitch setakat ini, dan mendorong Epic mengatur Fortnite Battle Royale menyokong am dengan 50 set hiasan dan pemain pakar yang diselaraskan dengan VIP pada E3 2018 pada bulan Jun 2018. Epic Games telah mewujudkan persaingan esports yang diselaraskan di sekitar Fortnite Battle Royale, sebagai contoh, pertandingan pertama Piala Dunia Fortnite bernilai AS $ 30 juta yang berlangsung pada bulan Julai 2019.

Terdapat juga kebimbangan mengenai tarikan Fortnite Battle Royale terhadap anak-anak kecil, yang diserlahkan dengan kedatangan pelanggan yang serba boleh. Penjaga dan pengajar telah menyampaikan kebimbangan bahawa pelajar sedang dialihkan dan ditarik keluar dari pekerjaan sekolah kerana bermain Fortnite. Kebimbangan juga ditimbulkan mengenai kesan bermain permainan termasuk penggambaran semula tindakan biadab senjata pada anak-anak kecil.

KATEGORI LANJUT:

FORTNITE SIMPAN DUNIA:

Fortnite: Save the World adalah permainan komputer ketahanan perlindungan menara penembak individu dan setengah ketiga yang boleh dibuat dan diedarkan oleh Epic Games. Permainan ini disampaikan sebagai tajuk akses awal berbayar untuk Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4 dan Xbox One pada 25 Julai 2017, dengan rancangan untuk pelepasan permainan yang dibenarkan sepenuhnya diumumkan pada akhir 2018. Epik akhirnya memilih untuk memindahkan game to pay-to-play pada bulan Jun 2020. Bentuk-bentuk runcit permainan telah diedarkan oleh Gearbox Software, sementara penyampaian penyesuaian PC secara dalam talian ditangani oleh pelancar Epic.

Fortnite bertekad untuk Bumi kontemporari, di mana kemunculan badai keseluruhan secara tiba-tiba menjadikan 98% daripada jumlah populasi lenyap, dan haiwan seperti zombie naik menyerang yang lain. Dianggap oleh Epic sebagai gabungan Minecraft dan Left 4 Dead, Fortnite mempunyai hingga empat pemain yang berpartisipasi dalam misi yang berbeza pada pelbagai panduan untuk mengumpulkan aset, membuat benteng di sekitar gol yang dijaga yang bertujuan untuk membantu memerangi badai dan memastikan mangsa yang selamat, dan mengembangkan senjata dan perangkap untuk mengambil bahagian dalam pertempuran dengan kemasukan haiwan ini yang berusaha untuk memusnahkan sasaran. Pemain memperoleh pampasan melalui misi ini untuk memperbaiki watak-watak suci mereka, kumpulan sokongan, dan skema persenjataan dan perangkap untuk mempunyai pilihan untuk melakukan misi yang lebih menyusahkan.

Permainan ini ditegakkan melalui transaksi mikro untuk membeli kotak rampasan dalam permainan yang dapat digunakan untuk perbaikan ini. Pertunjukan permainan battle royale bebas, Fortnite Battle Royale, disampaikan untuk peringkat yang serupa pada bulan September 2017. Setelah penyampaian, mod pemain-lawan-iklim secara formal diakui sebagai "Selamatkan Dunia".

PERMAINAN:

Fortnite memberikan tiga mod interaktiviti item tertentu: kemasukan ke Fortnite Battle Royale dan Fortnite Creative (yang boleh diakses sebagai tajuk yang dibenarkan untuk bermain) dan pemain selamat berbanding iklim "Selamatkan Dunia" berbayar, yang khas untuk permainan Fortnite asas.

Perjalanan dan majlis:

Fortnite: Save the World digambarkan sebagai gabungan novel permainan perlindungan menara RPG lightbox komuniti ketahanan pasir, dan merupakan perpaduan pergerakan pemain, penyiasatan, pencarian barang, berkongsi aset yang sedikit, membuat senjata, membina reka bentuk lestari, dan memerangi banjir yang melanggar raksasa. Tim Sweeney, penganjur Epic, menggambarkan permainan sebagai "Minecraft bertemu Left 4 Dead". Permainan ini dimainkan dalam sudut pandang individu ketiga dan berpusing-pusing antara berurusan dengan aset seseorang di markas yang dilindungi, dan selepas itu akan melakukan misi untuk menyelesaikan perjalanan untuk mengumpulkan aset dan memperoleh anugerah untuk mendorong cerita permainan. Pemain dapat mengaudit perkembangan dan perjalanan cerita mereka sekarang, yang dapat menggabungkan setiap hari, minggu demi minggu, misi sampingan, cabaran, dan kesempatan, yang apabila selesai memberikan wang atau aset dalam permainan.

Fortnite: Save the World menawarkan majlis bertema dengan barisan pergerakan yang menarik, kawasan baru, dan hadiah yang bergantung pada mata pelajaran tersebut. Prinsipal daripadanya ialah Halloween yang majlis , "Fortnitemares", yang menawarkan orang-orang kudus Halloween bertemakan, watak-watak, senjata, dan perangkap (di luar boleh digunakan dalam majlis itu) dengan kemasan pelbagai objektif.

Panduan dan misi

Misi dibahagi antara empat kawasan dunia, ada yang dapat diakses hanya setelah maju dalam cerita, dan kawasan yang unik untuk majlis yang dirancang dan untuk mod Survive the Storm. Di dalam suatu kawasan terdapat beberapa wilayah misi yang berpotensi menunjukkan jenis misi, lanskap di mana ia berada, perbandingan masalahnya dengan tahap kekuatan pemain sekarang, dan sama ada misi itu sekarang dalam keadaan "ribut" yang unik yang melancarkan impak tidak teratur. , sebagai sekam atau pengawas kecil yang digilap, ke dalam misi namun mungkin mendapat ganjaran yang lebih baik apabila selesai. Pemain boleh memilih pilihan "bermain dengan orang lain" yang tidak biasa yang seterusnya berkoordinasi dengan mereka dengan pemain pada tahap kekuatan perbandingan dan pergerakan cerita mengenai misi yang tidak tetap untuk mendapat ganjaran tambahan.

Semasa misi, pemain dapat membuat benteng mereka dari salah satu daripada tiga bahan asas (kayu, blok, dan logam), dan dalam pelbagai persediaan, termasuk lantai / bumbung, pembahagi, tangga, dan lereng; pemain boleh mengubahnya untuk reka bentuk tambahan, misalnya, menambah pintu masuk atau tingkap ke pembahagi. Setiap bahagian kubu dapat didesain semula dengan lebih banyak aset yang serupa untuk meningkatkan kekukuhan mereka, dan apabila mereka dirugikan, dapat diperbaiki dengan membelanjakan aset tambahan. Perangkap, yang memiliki jumlah inisiasi yang telah ditentukan sebelum mereka merosakkan diri sendiri, dapat diletakkan di lantai, pembahagi, dan atap, dan disusun dengan tujuan untuk menjadikannya lebih mematikan atau menarik terhadap sekam. Perangkap juga boleh memasukkan aset berharga untuk pemain, seperti memulihkan kusyen, tiang pelindung, dan platform. Begitu juga, pemain dapat menggunakan ruang lingkup senjata namun ini telah membatasi kekokohan yang jatuh ketika mereka digunakan atau sebagai hukuman jika pemain harus dijatuhkan oleh sekam dan perlu membalas tanpa bantuan rakan kongsi. Pemain boleh mengembangkan senjata, peluru, dan perangkap baru dari aset terkumpul, atau mencarinya dari mencari melalui petak di seberang panduan. Semasa misi, permainan maju melalui pusingan siang-malam; pada siang hari, sekam lebih menyendiri dan tidak banyak postur bahaya, sementara pada waktu petang, sekumpulan sekam mungkin menghasilkan dan akan mencari pemain secara paksa .

Sebilangan besar misi berlaku pada pemandangan yang dihasilkan secara prosedur. Sebilangan besar misi bergantung pada mencari destinasi yang memenuhi tujuan dalam panduan ini, mengembangkan kubu kuat di sekitar kawasan tersebut, dan setelah itu bertungkus lumus menghadapi beberapa banjir sekam yang akan berusaha melenyapkan sasaran. Semasa menyelesaikan misi ini, pemain sebahagian besarnya diberi "alat pengukur ribut" untuk menyedari di mana sekam akan dihasilkan untuk meningkatkan kubu kuat di sekitar sana, namun tajuk ini dapat berubah dalam misi yang lebih menyusahkan. Misi yang berbeza dihadkan masa, memerlukan pemain mencari dan menolong pelbagai mangsa yang selamat, mencari beberapa radar, atau membersihkan pelbagai lapisan sekam yang tersebar di sekitar panduan dengan cepat. Misi ini mendesak para pemain untuk menyiasat panduan dan rumah tumpangan untuk aset (baik melalui melihat objek atau memusnahkannya dengan kapak) yang digunakan untuk memasang kubu kuat, senjata, peluru, dan perangkap yang diharapkan dapat melindungi atau menyerang sekam. Pemain juga seringkali perlu mencari bluglo, aset unik yang tidak berterusan antara panduan untuk memulakan destinasi misi tertentu. Beberapa misi dipandang sebagai musibah jika tujuannya dimusnahkan atau masa tamat, sementara misi yang berbeza membolehkan pemain mengubah benteng mereka dan memulakan perlindungan mereka semula jika tujuan itu dihapuskan. Panduan selalunya akan mempunyai sasaran budi bicara yang dapat dijumpai melalui penyiasatan, misalnya, manusia yang memerlukan bantuan. Menyelesaikannya dengan berkesan memperoleh ganjaran dalam permainan yang cepat seperti aset, senjata, dan perangkap. Misi sendiri mungkin memberikan sasaran tambahan, misalnya, dengan menyelesaikan misi dalam jangka masa permainan yang pasti, dengan menggunakan sejumlah benteng yang telah ditentukan

kepingan, atau menyelamatkan sebilangan besar mangsa yang selamat daripada asas yang diperlukan, yang mempengaruhi kelayakan imbuhan yang diperoleh pemain setelah kemuncak misi misi yang efektif.

Salah satu jenis misi novel ialah misi Storm Shield Defense (SSD). Di setiap salah satu dari empat kawasan dunia, pemain diberi panduan yang tetap stabil, menangani laman web di mana penjana perlindungan tempest pangkalan mereka diatur, dan dalam mod tempest, pemain harus kembali ke panduan ini untuk mengembangkan perlindungan badai , mengharapkan mereka menambah matlamat lain untuk berjaga-jaga dengan berkesan untuk meneruskan cerita. Bila-bila masa, pemain boleh memasukkan panduan ini tanpa memulakan misi perlindungan, dan menggunakan aset mereka yang diperluas untuk menyelesaikan kubu dan perangkap, atau menambahkan aset ke kawasan penyimpanan stok yang tidak biasa untuk panduan ini. Menyelesaikan misi SSD dengan berkesan membuka "Perseverance Mode" yang membolehkan pemain menguji kemampuan mereka dan berusaha melawan serangan yang tidak dapat disangkal dan tanpa henti di pangkalan mereka.

Pesanan dan senjata:

Pemain mempunyai program watak suci, watak pelindung, dan watak sokongan (dipanggil Survivors). Karakter Saint menangani watak dari salah satu daripada empat kelas yang dapat digunakan pemain semasa dalam misi, sama seperti digunakan untuk mencuba misi mengumpulkan aset menjadikannya tidak dapat diakses sehingga mereka kembali dari misi. Karakter pelindung boleh dibawa untuk membantu penjaga namun sekiranya terdapat kurang dari empat pemain dalam misi. Karakter sokongan (disebut "Survivors", yang seharusnya disimpan) digunakan untuk membingkai kru yang tidak boleh dimainkan yang berbeza yang memberikan ganjaran yang tinggi terhadap kekuatan serangan, kadar binaan, lapisan pelindung, dan kesejahteraan pemain, dengan kelebihan tambahan jika pemain dapat berkoordinasi dengan kepujian penggambaran tertentu di dalam kru.

Pemain boleh menghabiskan fokus kepakaran merombak keahlian, yang diperoleh dengan menyelesaikan misi, dan fokus penyelidikan inovasi, yang diperoleh dalam jangka masa panjang, untuk membuka kemampuan, alat dan instrumen bantuan asas baru. Ini dapat meningkatkan kredit asas pemain, yang diberikan kepada pemain yang berlainan ketika dalam misi, membuka tahap kemajuan yang lebih tinggi untuk skema dan watak, membuka kedudukan kru baru, atau membuka kemampuan umum yang dapat digunakan pemain di lapangan. Secara keseluruhan, kemajuan pemain pada peringkat komandan, kru awak yang terselamat, dan watak suci yang mereka pilih membentuk "tahap kuasa" pemain yang sekarang mengenal pasti dengan apa masalah misi yang harus dilakukan oleh pemain dan pentadbiran perjodohan permainan.

Pemain mempunyai stok organisasi skema senjata dan perangkap, di samping aset yang dikumpulkan. Skema penciptaan digunakan untuk membina senjata dan perangkap ketika berada di lapangan. Pemain dapat menghabiskan pelbagai jenis fokus penglibatan dan aset yang diperoleh sebagai anugerah misi untuk meningkatkan dan memajukan skema dan watak. Untuk senjata dan perangkap, ini sebahagian besarnya menyokong kecukupan mereka sama seperti membuka ganjaran harta tambahan, sementara meningkatkan watak saint akan menambah perincian dan membuka kebolehan luar biasa yang dimiliki oleh watak semasa berada di lapangan. Skematik dan watak pada amnya dilantik sebagai orang yang luar biasa, yang menentukan jumlah yang dapat mereka tingkatkan dan dikembangkan. Stok pemain dan skema watak adalah terhad, namun pemain boleh memilih untuk membuka sesiapa sahaja yang tidak mereka perlukan ke dalam buku pelbagai untuk memperoleh ganjaran apabila set kumpulan tertentu selesai; gunakan sekurang-kurangnya salah satu skema atau watak ini untuk mengubahnya menjadi perkara sewenang-wenangnya, atau hanya mengundurkan diri untuk mendapatkan kembali fokus pengalaman dan aset yang berbeza untuk melepaskan slot stok.

Stor, kedai dan kedai barang:

Pemain mendekati pameran keseluruhan semua perkara pembetulan Fortnite di semua mod interaktiviti, menonjolkan pakaian, back bling, dan menuai alat. Pemain dapat membelanjakan wang asli serta pelbagai jenis wang tunai dalam permainan, fokus pengalaman dan aset yang diperoleh sebagai ganjaran misi, dari kotak rampasan (disebut sebagai llama pinatas), atau aset yang berbeza untuk meningkatkan dan memajukan skema dan watak.

SEJARAH:

Asal:

Fortnite ditemui pada Anugerah Permainan Video Spike 2011 (VGA), dengan ketua rancangan Epic Cliff Bleszinski sebelum ini menyampaikan treler untuk permainan itu. Donald Mustard, pemimpin imajinatif di Epic, mengatakan pada tahun 2017 bahawa pengisytiharan ini adalah "tiga minggu setelah kami memikirkan pemikiran itu, bahkan sebelum kami membuat permainan". Judulnya, apa yang dimulakan sebagai projek kesesakan permainan dalaman berikutan kejayaan Gears of Perang 3, menangani lepas landas dari pekerjaan masa lalu organisasi. Seperti yang dijelaskan oleh Bleszinski semasa peristiwa Spike, Epic perlu "mengubah segalanya dan menyelesaikan sesuatu yang lain dan menyenangkan" dengan Fortnite, menggambarkannya sebagai "kewujudan di mana anda menyiasat, anda mencari, anda membuat rekaan dan akhirnya anda bertahan." Dalam pertemuan dengan Engadget, dia juga mengulangi artikulasi ini, dengan menyatakan bahawa permainan itu tidak akan sama dengan pengaturan Gears of War: “Tidak ada dudebro di dalamnya. Bukannya ada yang tidak kena, betul? Namun, secara imajinatif untuk kumpulan itu, Gears sangat mengejutkan bagi kami. Bagaimanapun, sangat menggembirakan untuk meregangkan sayap dan mencapai sesuatu yang agak unik dalam hubungannya dengan yang biasa. " Pada jam penciptaannya, pembuat Roger Collum mengatakan bahawa permainan

berjaya mengambil dua kelas terkenal: membina permainan seperti Minecraft dan Terraria, dan menembak pertandingan seperti Gears of War untuk membuat sesuatu yang baru, membezakannya dengan membuat cawan mentega kacang daripada mentega kacang dan coklat. Pada saat mereka menunjukkan cara ini untuk berurusan dengan perancang yang berbeza, mereka melihat bahawa idea itu adalah pemikiran yang tidak pernah dilakukan oleh orang lain setelah hasil akhir, dan dari itu mereka menyedari bahawa mereka mempunyai sesuatu yang berpotensi untuk mereka reka.

Oleh kerana permainan ini berada di tahap awal pada pembungkusan VGA, objektif pembongkaran ini adalah untuk mencari minat masyarakat terhadap judul dan potensi pembantu untuk menentukan tahap penyampaian permainan dan jangka waktu. Semasa Komik Komik San Diego pada bulan Julai 2012, Epic melaporkan bahawa Fortnite akan menjadi tajuk PC terpilih, dan yang pertama dibuat oleh Epic menggunakan motor permainan Unreal 4 baru mereka, dengan penyampaian yang diatur pada tahun 2013. Peningkatan permainan pada mulanya bermula pada motor Unreal 3, namun ketika mereka maju, mereka telah melihat peluang untuk bekerja dalam beberapa kemampuan dan bahasa skrip baru yang ditawarkan oleh Unreal 4 untuk Fortnite, sementara masih berjalan di kebanyakan PC pada masa itu. Mereka lebih jauh memperhatikan keterbatasan PC untuk menjauhkan diri dari masalah untuk menjalani sijil sokongan, dan karena mereka bermaksud untuk terus memerhatikan dan mengubah permainan, sebagai penjara ace, pendekatan PC akan membolehkan mereka melakukan ini tanpa batasan biasanya ditetapkan oleh pengeluar keselesaan. Bleszinski kemudian menjelaskan bahawa mereka tidak akan melakukan pembebasan pada tahap yang berbeza ketika mereka membina gelaran.

Kemajuan Fortnite tersebar di antara beberapa studio satelit Epic, dan juga diciptakan bersama oleh studio Poland People Can Fly, yang pernah bekerja dengan Epic pada permainan sebelumnya, dan telah dimenangi sepenuhnya oleh Epic pada suatu ketika pada tahun 2012. Individu Can Fly dinamakan semula sebagai Epic Games Poland pada tahun 2013 sebagai sebaris dengan studio Epic yang lain. Menjelang Mac 2014, terdapat sekitar 90 pereka yang bermain di permainan ini. People Can Fly kemudian kembali menjadi studio autonomi dan nama mereka sendiri pada tahun 2015, namun terus membantu Epic dengan perkembangan Fortnite.

Kemajuan di bawah Tencent:

Kemajuan awal Fortnite melanda pelbagai jalan memutar. Di tempat pertama, Epic mula memanfaatkan Fortnite sebagai landasan untuk Unreal Engine 4 baru, yang mengurangkan beberapa perkembangan. Faktor selanjutnya adalah memahami bahawa untuk menjaga minat dalam permainan, diharapkan memiliki kerangka kerja yang mendalam untuk pergerakan pemain dan pemisahan, seperti permainan PC yang berpura-pura. Mereka menghubungkan dan memperoleh perancang kerangka dari permainan berasaskan web berbilang pemain arus perdana, termasuk Darren Sugg, untuk memperoleh sumbangan kaedah paling mahir untuk membuat sistem seperti ini. Isu bulatan penuh yang muncul dalam kesesakan log adalah usaha dari Tencent dalam Epic Games pada tahun 2012, yang mengubah pelbagai ketua tahap yang tidak dapat disangkal, termasuk Bleszinski, keluar dari syarikat itu. Epic had remembered they expected to get ready for offering games that followed the games as a help model. Tencent had dominated at this in China, and consented to help Epic in return for critical proprietorship in Epic. Epic decided to utilize Fortnite as the initiate for Epic's games-as-a-administration model which made extra street knocks, as per Mustard . Further, with the change of chiefs, new authority was expected to take over for Fortnite's advancement group. Sugg, for instance, had been examining the different game frameworks inside and out with Bleszinski, who in any case was driving the plan. With Bleszinski's takeoff, Sugg needed to take over as lead configuration to attempt to proceed with the vision that Bleszinski's group had. Rod Fergusson, who had left Epic after Tencent's interest in 2012, expressed that in the event that he had remained on with Epic, he would almost certainly have dropped Fortnite by this point.

Simultaneously, Epic settled on a few choices on ongoing interaction that felt set up the premise of Fortnite. At first when players put dividers and different fortresses, they would have had players complete a small scale game to finish the development. They tracked down that the game was more fruitful when these strongholds assembled themselves, permitting players to make fortifications rapidly, and kept this approach. They were additionally ready to get different game modes that had been imagined in Gears of War 3, however which at that point were restricted by the game's motor. The powerful idea of the game world because of players' strongholds and de-development expected them to concoct a man-made brainpower pathfinding answer for the enemies. Epic considered they were attempting to construct a tool compartment for players to communicate with as to make emanant interactivity arrangements dependent on the circumstance of the missions, from which they can keep on developing with new things for the duration of the existence of the game.

By November 2013, Epic affirmed that Fortnite would not delivery that year, nor offered an objective delivered date, however avowed the game was as yet being developed by a few of its studios. Epic Games Vice President of Publishing Mike Fischer said in 2015 that Epic perceived that they “declared this game too early”, and that its extensive improvement period was because of “excellent reasons.” Fortnite was an element in the May 2014 issue of Game Informer, uncovering that the title would be delivered as an allowed to-play game.

By 2014, Fortnite was at a "pretty useful model" with the greater part of the Unreal 4 motor components streamlined, as per Mustard. Epic expected it would in any case require around three additional years to finish, in cleaning and adjusting the game, however setting set up the fundamental backend components for the games-as-a-administration model. To help support improvement and get player input, Epic utilized a progression of shut alpha trials. The game's originally shut alpha, called Online Test 1, ran from December 2 to 19, 2014, while Online Test 2 ran from March 24 to April 14, 2015. Epic said the primary alpha was intended to help it “ensure the entirety of our fundamental frameworks are working” and build up “a benchmark for how individuals play to make Fortnite better.” After being demoed at WWDC 2015 on Mac, Fortnite entered shut beta testing in the fall of 2015. Approximately 50,000 players took part in these periods.

Fortnite was being created close by Paragon, which Epic declared in November 2015. As Paragon appeared to take Epic's center, leaving little information about Fortnite, CEO Tim Sweeney said in March 2016 that they were as yet dedicated to Fortnite whenever Paragon was dispatched and set up, given that a large part of the work on Fortnite would set aside effort to get the correct equilibrium for ongoing interaction. "We figure we should begin with one significant effective dispatch and do each in turn. Fortnite will be straightaway.

RECEPTION:

Jualan:

On July 26, 2017, it was reported that Fortnite had sold more than 500,000 computerized pre-request copies. On August 18, 2017, Epic affirmed that Fortnite had outperformed over 1,000,000 players.

Lawful issues:

Following the expansion of x-beam plunder confines February 2019, Epic Games was the subject of a legal claim asserting that its previous model for plunder boxes was savage since they didn't report the chances which uncommon things would show up in these boxes. Epic offered to settle the case in February 2021, as well as holding about $26 million to validated cases from individuals from the class especially to minors influenced by the case, by additionally crediting all players of Save the World with 1,000 V-bucks (about $8 same), with Epic's legal counselors expressing "it's the correct a ctivity and we feel unequivocally about arbitrary thing plunder boxes

Soalan Lazim:

1.How many modes does the game have?

The game is Fortnite, and it has four significant games modes, all giving something for a player. The modes are; Battle Royale, party Royale, imaginative, and save the world. Fight Royale; you can get it on PC, consoles, and portable; it very well may be download and play openly. Excursion through the fight transports to a remote location and battle it out to be the last individual left; you can also permit companions to go along with you to outlive different gatherings. Utilize the strength of metal, block, and wood to raise a structure that rescues you. Gathering Royale; it is a mode inside Battle Royale, instead of battling, it is an exploratory and developing space that focuses on no perspiration, absolute fun. Inventive; places you in charge of your island. It gives units to plan both simple and troublesome. Save the world; go through a universe of beasts known as husks, become more grounded by extending your base, and avoid the husks at all costs.

2. All in all, Why Is It Called “Fortnite?”

A fortnight is a time of about fourteen days. Be that as it may, the title additionally alludes to fortification structure, knight fight and the obscurity of the tempest mists. Sharp, correct?

3. “Craving Games?” Monsters?? Is This Game Violent?

“Fortnite” is evaluated T for Teen, which implies reasonable for a long time 13 and up. It absolutely contains viciousness, however its movement is animation like and there's no blood or butchery.

The Entertainment Software Rating Board clarifies its parental direction thusly: “This is an activity game in which players assemble fortifications, accumulate assets, create weapons and fight crowds of beasts in frantic battle … players use firearms, swords, and explosives … (and) can likewise crush foes by utilizing different snares (eg, electric, spikes, harmful gas). Fights are featured by continuous gunfire, blasts, and cries of agony.” A few guardians have griped about the game. Be that as it may, while the goal is to execute the entirety of your rivals, “Fortnite” is not even close as rough as games like “Obligation at hand” or “Fantastic Theft Auto.”

4. What Makes It So Popular?

One driving element behind “Fortnite's” ubiquity is its expense, or scarcity in that department. Since the “Fight Royale” form is completely free and available on various stages, it has a low obstruction to section — permitting new players to rapidly adapt and feel achieved. The designers of the game are sensitive to its notoriety and delivery refreshes week by week with new things and activities. Players additionally contend on Twitch, an Amazon-claimed live streaming site for gamers, and now on the Nintendo Switch (alhough they're actually working out the bugs on this stage). The game's suddenness and childish merriment make it profoundly available. In any case, “Fortnite” likewise has a high-ability roof, keeping players snared and anxious to improve.

5. How Could This be Game Making Any Money If It's Free?

The first form of “Fortnite” costs $40, and a choice rendition is $60. In any case, it for the most part makes money from its in-game cash, V-bucks.

“Fortnite” created more than $125 million in income in March alone — for the most part from in-game buys. Players go through genuine cash to obtain V-bucks, which can be utilized to purchase adaptable parts of the game like apparatuses, weapons, equips and even acts out.

6. Moderate Down — What's An Emote?

Acts out are moves or motions that characters can do in the game. They are perhaps the most mainstream parts of “Fortnite” and have created many images. Famous acts out incorporate the Floss dance, Carlton's “New Prince of Bel Air” dance and the Take the L dance, where a player makes a L on their brow while kicking, jackass like, from one side to another.

7. Is It A Passing Fad, Or Ss “Fortnite” Here To Stay?

Until further notice, it would seem that “Fortnite” has backbone. Its portable stages alone procure $1 million every day, and its fans range from 13-year-old young men to 30-something gamers. The game is likewise famous with big names. Rappers Drake and Travis Scott, NFL player JuJu Smith-Schuster and mainstream Twitch gamer Ninja all contended on a Twitch livestream of the game and broke the site's record for simultaneous watchers. Other well known fanatics of the game incorporate Joe Jonas, Chance the Rapper and Norm MacDonald. The current month's Fortnite E3 Celebrity Pro Am Tournament highlighted 50 VIPs and 50 gamers going after a $3 million cause prize pool. A month ago, maker Epic Games declared that “Fortnite” will join the serious gaming world. During the 2019 Fortnite World Cup, players will actually want to seek $100 million in prize cash.

8. $100 Million? Is That A Typo?

Tiada peluang. $100 million. Qualifying adjusts start this fall, so you better beginning rehearsing.

KESIMPULAN:

As players signed in on Sunday to partake in Fortnite's season X finale, “The End”, millions were left to observed powerlessly as a meteor annihilated the guide, leaving a singular dark opening; even the anteroom and character screens succumbed to the meteor's blast! Since, players have gotten themselves incapable to play as theory encompassing Fortnite's future twistings. This hypothesis was just fuelled when the authority Fortnite Twitter account erased the entirety of its Tweets and surprisingly Epic's public Trello board, which had been recently used to follow in-game issues.

As players were left justifiably bewildered, many kept on tuning into the game's live stream of the dark opening; around 100,000 on Twitch and another 50,000 were all the while watching on YouTube!

RELATED ARTICLE:

2 Suka