New York Fashion Week, yang diadakan pada bulan Februari dan September setiap tahun, adalah pengaturan semi- tahunan ketika pelbagai reka bentuk global muncul kepada pembeli, pers, dan keseluruhan penduduk. Ini adalah salah satu dari empat gaya penting sejak lama di planet ini, yang secara keseluruhan dikenal sebagai "Enormous 4", bersama dengan gaya di Paris, London, dan Milan. Majlis Fashion Designers of America membuat pemotongan idea pinggir dibawa bersama-sama "New York Fashion Week" pada tahun 1993

Minggu fesyen New York dan asal usulnya

NYFW bergantung pada susunan majlis yang lebih berpengalaman yang disebut "Press Week", yang ditubuhkan pada tahun 1943., walaupun masyarakat bandar seperti London pada ketika itu menggunakan nama bandar mereka yang berkaitan dengan kata-kata minggu rekaan pada tahun 1980-an. pelbagai majlis ketara, sebagai contoh, Olympus Fashion Week New York dan Minggu Fesyen MADE, dan banyak reka bentuk autonomi ciptaan di sekitar bandar.myfw

Asal

Minggu Fesyen New York utama dibuat pada tahun 1943 oleh Eleanor Lambert, ketua akhbar persatuan khas pertama industri reka bentuk Amerika, New York Dress Institute. Acara itu, minggu gaya awal yang diselaraskan di dunia, diklasifikasikan sebagai "Minggu Akhbar", dan dibuat untuk menonjol dari reka bentuk Perancis semasa Perang Dunia II, ketika orang dalam industri reka bentuk tidak dapat pergi ke Paris untuk melihat pertunjukan gaya Perancis. Ini juga bertujuan untuk menampilkan pencipta Amerika untuk kolumnis reka bentuk, yang telah mengabaikan kemajuan reka bentuk AS. Press Week adalah kemenangan, dan majalah gaya seperti Vogue, yang selalu dimuat dengan rancangan Perancis, secara progresif termasuk fesyen Amerika. Pembuat Minggu Fesyen New York menggabungkan IMG, The Fashion SOCIETY Week, FTL Moda yang berkaitan dengan Fashion Week Online, Style 360, dan Art Hearts Fashion, Style Fashion Week, dan ASC Fashion minggu antara lain. Jadual bersama acara-acara di seluruh bandar (menghitung anak-anak syarikat dengan WME / IMG) disimpan oleh CFDA, dan diperoleh dari penyelenggara jadual Ruth Finley. Kesan kewangan Minggu Fesyen New York dinilai pada $ 887 juta.

Mengenai

New York Fashion Week adalah acara pertunjukan dan perkenalan landasan tahunan yang digunakan untuk memaparkan pelbagai jenis arkitek untuk musim reka bentuk berikut. Walaupun begitu, sekarang dan lagi beberapa perancang telah mulai memutuskan model "lihat sekarang, beli sekarang", di mana pelbagai yang mereka tunjukkan adalah untuk musim surut. Acara ini diselaraskan oleh WME / IMG dan Council of Fashion Designers America (CFDA). Ini penting untuk Bulan Fesyen, yang juga menggabungkan Minggu Fesyen untuk London, Milan, dan Paris. Setiap tahun, NYFW dihadiri oleh lebih daripada 230.000 tetamu dengan lebih dari 300 pertunjukan dalam 7-9 hari: pemeriksaan mendapati bahawa Minggu Fesyen New York menghasilkan lebih dari 900 juta dolar untuk ekonomi City setiap tahun. Berhampiran dengan NYFW semasa, pakaian lelaki mendapat Minggu Fesyen tersendiri yang dipanggil New York Fashion Week: Men's. Kesempatan itu juga bersifat separa tahunan dan dimajukan oleh CFDA.

Menetapkan

Sebelum musim gugur 2015, suasana untuk New York Fashion Week adalah Pusat Lincoln ketika Mercedes-Benz menjadi sokongan. Ketika WME / IMG mengambil alih kendali, dua adegan asas baru menjadi Skylight Clarkson Square dan Skylight Moynihan Station, yang pertama adalah Minggu Fesyen New York: Tetapan penting lelaki. Chelsea Piers dan Park Avenue Armory juga telah menjadi kawasan terkenal untuk pertunjukan dan majlis, dengan beberapa pertunjukan yang berbeza tersebar di seluruh pusat bandar Manhattan. Pengaturan yang terkenal merangkumi Hammerstein Ballroom yang dipilih untuk pertunjukan Marc Jacobs musim bunga 2017 atau Muzium Seni Moden yang digunakan untuk pertunjukan musim bunga 2018 Carolina Herrera.tetapan

5 Perkara yang Anda Tidak Tahu Mengenai Minggu Fesyen New York

Tidak kira sama ada anda peminat couture yang mudah atau mengikuti jadual Anna Wintour untuk masa ini , pendekatan yang paling ideal untuk menilai masa depan reka bentuk adalah untuk mengatasi masa lalu. Sebelum meneliti pelbagai koleksi terbaru, yang disusun untuk mengumpulkan 5 perkara yang mungkin tidak akan anda fikirkan mengenai Minggu Fesyen New York.

1) MINGGU TEKAN PERTAMA DIHADAPI DI LOKASI TINGGI: HOTEL PLAZA.

Norman Norell, Claire McCardell, dan Valentina adalah antara 53 pencipta yang mempamerkan gaya mereka di Plaza Hotel yang terkenal di New York. Ini adalah pengalaman yang tidak dapat disangkal lagi bagi para kolumnis dalam penyertaan , kerana keseluruhan rancangan rancangan diadakan di kawasan yang serupa. Sepanjang beberapa tahun berikutnya, Minggu Fesyen akan menjadi mimpi buruk yang strategik; tanpa markas, menjadi normal bagi para wartawan untuk berkeliling kota dari pertunjukan ke pertunjukan.

2) MINGGU FASHION HANYA TELAH DIBATALKAN PADA SEPTEMBER 2001.

Serangan penindas berdasarkan ketakutan 9/11 berlaku pada apa yang sepatutnya menjadi hari keempat NYFW. Berikutan pertunjukan landasan bersalin Liz Lange jam 9 pagi yang menunjukkan larian pertama melalui garis bersalin telah diserlahkan pada Minggu Fesyen - semua kejadian berlebihan dijatuhkan.

3) NYFW DIPERLUKAN UNTUK MENGELUARKAN DARI PUSAT LINCOLN SELEPAS TAMAN ADVOKASI SUED JABATAN TAMAN KOTA.

Kelemahan pencapaian Minggu Fesyen New York yang terus berkembang adalah bahawa pada tahun 2010, kawasan Taman Bryant tidak dapat, pada tahap ini sesuai dengan kerumunan peserta yang banyak dan memperkenalkan pencetus. Prosedur tersebut dipindahkan ke Lincoln Center, kompleks ekspresi pelbagai tetapan terkenal di kota itu, selama empat tahun berikutnya, namun pada tahun 2013 sebuah perjumpaan yang disebut New York City Park Advocates menggugat Jabatan Taman kota kerana NYFW yang dinyatakan melanggar Lincoln Center yang berdekatan dengan Damrosch Taman. Tahun berikutnya, Mahkamah Agung negeri memutuskan Lincoln Center tidak dapat mengisi kembali perjanjiannya dengan IMG (organisasi yang memiliki dan bekerja NYFW). Dalam penyelesaian itu, disimpulkan bahawa acara setengah tahunan mesti membawa khemah dan berjalan di tempat lain. Sekarang, rancangan NYFW adalah diaturkan dalam Tribeca, bagaimanapun kemajuan lain di sepanjang Sungai Hudson dipanggil Shed itu boleh menjadi rumah baru sempena kerana lebih awal daripada jadual sebagai satu tahun dari sekarang. Seperti yang biasa dikatakan dalam perniagaan: Suatu hari anda masuk, dan pada hari berikutnya anda keluar.

4) POIN BREAKING MINGGU FASHION BOLEH DITANGGUHKAN KE KORS MICHAEL YANG PENTING DITUNJUKKAN PADA AWAL 1990-an.

Bertahun-tahun selepas Minggu Akhbar utama menyaksikan pertunjukan reka bentuk bergerak dari Plaza dan Pierre Hotel yang membosankan ke loteng, pameran, kelab dan restoran. (Pertunjukan Betsey Johnson yang hebat ini dari tahun 1980-an adalah ilustrasi luar biasa mengenai fesyen "apa sahaja yang berlaku" pada Minggu Fesyen sekarang.) Tetapi itu adalah kecelakaan di pertunjukan Michael Kors yang memerlukan penambahan seluruh pengalaman Minggu Fesyen. Pada saat bass ditendang semasa melodi "Go through It and Wear It Out" oleh Odyssey, mortar dari atap bebas dan mula jatuh ke atas dua editor di khalayak ramai dan model ketika mereka berjalan di landasan. "Saya secara khas mengingat pembersihan sisa dan melihat Anna Wintour memilih potongan mortar dari rambut Suzy Menkes," ulas Barney's Simon Doonan dalam bukunya 2013, The Asylum.

5) FILM PERTAMA TIDAK SEBENARNYA MENUNJUKKAN SAINS MINGGU FASHION DI NYFW.

Apa yang anda dapat apabila menggabungkan tajaan syarikat dengan tarikan filem? Pertunjukan Minggu Fesyen New York yang kelihatan praktikal termasuk dalam filem Sex and the City tahun 2008. Kebenaran lebih aneh daripada fiksyen tempat di mana Carrie, Charlotte, Miranda, dan Samantha berkumpul untuk membincangkan faedah tempat duduk lajur pertama di NYFW berbanding tempat duduk barisan pertama di akuarium Brooklyn, dengan beberapa pihak bertanya-tanya mengenai pelbagai jenis terbaru, semuanya palsu. Oleh kerana Fashion Week tidak selaras dengan rancangan penggambaran filem itu , Mercedes-Benz, pada ketika itu penyokong NYFW, bersetuju untuk mengumpulkan khemah putihnya yang cepat tidak jelas untuk tempat kejadian — sebagai ganti kedudukan masa yang terhad.

6 Pereka Terbaik di NYFW

Walau bagaimanapun, potensi keuntungan dari rancangan NYFW yang kurang berkumpulan, adalah keupayaan untuk fokus pada beberapa kemampuan baru di New York, sama seperti kedatangan beberapa pilihan utama lama dari perniagaan. Di hadapan Minggu Fesyen New York, berikut adalah sekilas 6 perancang inventif yang pastinya perlu anda perhatikan untuk musim ini. perancang terbaik

- Christopher John Rogers

Musim ini, bergantung pada pandangan semua orang pada Christopher John Rogers, pencetus pakaian wanita yang sangat mahir yang membawa pulang CFDA / Vogue Fashion Fund Award pada bulan November 2019. Pelan Baton Rouge, pencipta yang berpusat di Brooklyn dengan bangga - fikirkan permata besar set rok panen dan pakaian bola yang dikondisikan dan merangkul selendang, gaun selubung sherbert - disokong oleh kemiripan Rihanna, Lizzo, dan Gabrielle Union.

- Fe Noel

Fe Noel akan membuat debut landasan NYFW musim ini dengan pertunjukan rasmi pertama mengikut jadual. Garis, yang dirancang oleh Felisha "Fe" Noel, adalah pemeriksaan dalam bahasa sederhana. Gaun louche, seluar streaming, dan lengan baju Fe Noel menunjukkan bahawa pakaian yang berpatutan juga boleh menjadi seksi. Dengan peminat seperti Beyoncé dan Michelle Obama, itu adalah tanda anda boleh melihat bungkusan lebih banyak lagi di kemudian hari.

- Brandon Maxwell

Tidak banyak perancang yang dapat membawa tenaga dan kekayaan untuk membentuk minggu seperti Brandon Maxwell, yang pelbagai dinamik dan halus, terasa seperti pengaruh berpakaian untuk wanita masa kini. Selain rancangan Maxwell yang mempesona, pertunjukan fesyen secara konsisten merupakan tiket panas untuk perniagaan, kerana terdapat sedikit kenalan seperti menarik kumpulan rancangannya untuk melakukan haluan terakhir atau memuaskan selera pengunjung dengan sayap atau Shake Shack. Pencipta, pilihan utama Lady Gaga yang tahan lama dan juri aliran di Project Runway, akan menunjukkan koleksi musim ini di Muzium Sejarah Alam, dalam apa yang pasti akan menjadi malam di Muzium untuk dikenang.

- Wilayah

Sejak akhir-akhir ini, belum ada jenama yang bersinar lebih indah (dalam arti sebenarnya) daripada Area. Penekanan tanda tangan yang terang pada garis itu adalah permata yang bersinar, yang dapat anda temukan sebagai pinggiran yang melapisi gaun, kasut, dan pakaian yang lebih kecil daripada biasa atau sebagai tambahan yang terbaik. Tahun ini, pertunjukan mereka akan diadakan Pusat Afrika di Fifth Avenue.

- PH5

PH5 telah menjadi terkenal dengan pakaian rajutnya yang energik namun rapi yang mungkin merupakan gambaran terbaik bagaimana gaya dan teknologi bergabung secara progresif dalam perniagaan. PH5 menggunakan jahitan 3D untuk membuat rancangan mereka yang cerdas dan cemerlang - teknik yang merupakan barisan hadapan, tetapi tidak ada sia-sia, sesuatu yang dapat dibeli oleh pembeli yang layak.

- Rodarte

Ditubuhkan oleh Kate dan Laura Mulleavy, Rodarte akan membuat lawatan semula mereka yang dinanti-nantikan di New York Fashion Week dengan pelbagai jenis FW 2020 mereka secara tidak dijangka sejak September 2018. Saudara perempuan Mulleavy telah memutuskan untuk melihat buku dan misi sosial dan majlis sosial di Barat Tinggal di pantai lama sejak mereka meninggalkan New York Fashion Week.

Soalan Lazim

Apa yang berlaku di New York Fashion Week? New York Fashion Week adalah acara pertunjukan landasan dan perkenalan setengah tahun yang digunakan untuk memaparkan koleksi pencipta untuk musim gaya berikut. Walaupun begitu, sekarang dan lagi beberapa pencetus telah mulai memutuskan model "lihat sekarang, beli sekarang", di mana pelbagai yang mereka tunjukkan adalah untuk musim momentum. Adakah ada yang boleh pergi ke pertunjukan gaya? Anda boleh pergi ke pameran reka bentuk dengan kualiti yang sangat baik. Pereka tidak hanya bersantai mencari individu untuk mengisi persembahan mereka. Terdapat lebih banyak individu yang perlu pergi daripada ada tiket. Perkara berikut yang perlu difahami adalah ada beberapa usaha kewangan untuk mendapatkan persembahan gaya. Adakah NY Fashion Week disiarkan? E adalah tempat yang sesuai untuk segalanya Minggu Fesyen New York ... Juga, E! Berita mempunyai penyebaran yang selektif untuk pengiriman yang luar biasa dari jalur dan kesempatan kehormatan Anugerah 20th Target — dan kami tidak dapat lebih bertenaga.

KESIMPULAN

New York, NY — Minggu Fesyen di New York secara konsisten merupakan peluang yang menggembirakan untuk melihat dan melihat di seluruh bandar kota impian besar dan cahaya yang cemerlang. Ketika terus memikat otak dan hati para fashionista di seluruh dunia, kami mengarahkan perhatian kami ke arah kerjasama yang luar biasa yang memaparkan permata besar Alex Soldier di pertunjukan landasan pacu oleh perancang gaya dan pengrajin hebat, Katya Leonovich.

Hasil akhir akhirnya menjadi penyokong pertunjukan, dipenuhi dengan campuran permukaan dan nada yang dapat disesuaikan, sama hebatnya dengan mercun. Permata Alex Soldier berkilauan dengan daya tarikan luar biasa seorang penjelajah dunia yang maju, menyambut impiannya untuk pengalaman lain dalam bidang keunggulan dan keahlian.