Bilakah Pendaftaran Terbuka Untuk Insurans Kesihatan?

Membuat permohonan insurans kesihatan cukup mudah setelah anda mendapat semua maklumat yang sesuai. Sebilangan kecil kajian penyelidikan pasti akan memberikan anda semua maklumat yang diperlukan seperti kadar relatif dari pelbagai kelebihan syarikat insurans kesihatan. Permohonan boleh dilakukan secara on atau off line dan bahkan melalui strategi pasukan. Simpan fail anda dengan mudah mengenai rancangan terbaru, maklumat panggilan doktor anda, dan maklumat salah satu pemeriksaan / lawatan terkini kerana ini semestinya memerlukan masuk ke dalam aplikasi anda.

Pelan berasaskan syarikat

Pada masa ini, jika anda menggunakan dengan syarikat anda atau mendaftar berdasarkan rancangan firma, anda perlu menunggu sehingga tempoh pendaftaran terbuka syarikat muncul, dan juga prosedur permohonan dapat dimulakan; namun, jika anda merupakan pekerja baru selepas itu, biasanya perniagaan melibatkan kebanyakan orang tanpa mencari masalah yang ada sebelumnya serta keadaan kesihatan dan kesejahteraan yang ada dan sebagainya.

Jenis Pendaftaran

Jenis pendaftaran pastinya memerlukan maklumat seperti nombor keselamatan sosial, alamat, dan semua maklumat individu tanggungan seperti nama, umur, dan hari kelahiran. Mereka tentu juga memerlukan perincian mengenai insurans kesihatan sebelumnya yang mungkin anda miliki selain nama penyedia insurans dan juga nombor pelan. Biasanya ujian perubatan tidak diperlukan, dan akhirnya, aplikasi ini dilakukan untuk penganjur kelebihan yang menyelesaikan pengendalian jenis anda.

Katakan anda bersiap untuk mencari insurans kesihatan sendiri. Dalam kes itu, prosedurnya agak setanding selain daripada itu anda mungkin tidak meminta seseorang melakukan pengendalian dokumentasi sebenar. Sebilangan besar syarikat menghantar wakil untuk melancarkan perbincangan mengenai prosedur permohonan , bantuan mengumpulkan semua maklumat yang berkaitan, menyelaraskan pemeriksaan perubatan jika ada jenis, dan mengumpulkan jumlah pra-pembayaran. Anda perlu berpengetahuan mengenai pelbagai rancangan dan membuat pilihan yang berpendidikan serta prosedur permohonannya sangat mudah.

Adakah proses yang rumit?

Sederhana sebenarnya mendorong individu untuk menggunakan dalam talian. Aplikasi tersedia di tempat yang dilindungi untuk beberapa syarikat insurans kesihatan, isi semua maklumat yang berkaitan, dan kirimkan, dan sistemnya selebihnya. Sekali lagi, fahami rancangan yang berbeza dan sangat jelas mengenai perlindungan apa yang anda cuba cari. Walau bagaimanapun, jika anda tidak senang meletakkan semua maklumat anda dalam talian, selepas itu, patuhi teknik tradisional. Minta wakil dan juga pastikan bahawa keseluruhan tawaran itu jelas dan juga anda jelaskan. Apabila ia berkaitan dengan polisi insurans berbayar, seseorang tidak boleh begitu baik. Perlu membuat kajian penyelidikan anda dan juga membuat pilihan yang diberitahu.

Selain daripada memasukkan pasangan atau tanggungan, pengubahsuaian terbesar yang dapat dilakukan individu tentu saja adalah dengan mengubah alternatif rancangan, yang menjadikannya diharuskan untuk mengenali perbezaan antara HMO, PPO, dan juga POS. Syarikat penjagaan kesihatan memerlukan anda memilih profesional perubatan perubatan, yang anda dapatkan pra-kelayakan untuk rawatan klinikal yang pasti, seperti kelahiran anak. Mereka adalah yang paling murah, tetapi juga yang paling mudah disesuaikan. Faktor strategi perkhidmatan sedikit lebih mudah disesuaikan; namun, anda juga perlu memilih profesional perubatan rawatan perubatan. Syarikat penyedia perkhidmatan pilihan memerlukan anda menggunakan rangkaian doktor mereka, yang menawarkan anda serba boleh ketika melibatkan pemilihan penyedia perkhidmatan anda.