Jawapan tepat kapan pendaftaran terbuka untuk insurans kesihatan adalah bahawa tempoh Pendaftaran terbuka 2021 bermula dari hari Ahad, 1 November hingga Selasa 15 Disember 2020. Sekiranya anda terlepas tarikh pendaftaran terbuka, maka panduan permohonan disenaraikan di bawah

Liputan pendaftaran 2020 terbuka

Insurans Open Enrollment Marketplace 2020 berhenti pada 15 Disember 2019, jika anda masih memerlukannya ada 2 cara untuk mendapatkannya:

 1. Anda boleh layak untuk tempoh pendaftaran khas sekiranya anda mengalami perubahan dalam hidup anda seperti berkahwin atau mempunyai bayi dll.

 2. Anda boleh memohon bila-bila masa sekiranya anda berpengetahuan mengenai Medicaid atau Program Insurans Kesihatan Kanak-kanak (CHIP).

Adakah saya perlu menunggu pendaftaran terbuka untuk mendapatkan insurans kesihatan?

Akta Penjagaan Mampu (ACA) tidak memerlukan jaminan kesihatan untuk semua orang, jika anda tidak mempunyai jaminan tahun 2020 dan ketinggalan pendaftaran, anda tidak perlu membayar denda cukai. Walaupun tanpa Insurans Kesihatan, risiko perubatan yang tinggi tidak dijangka.

Tarikh pendaftaran terbuka perkhidmatan kesihatan

Sekiranya anda belum mendaftar untuk Insurans, maka ini adalah masa yang tepat untuk membeli insurans kesihatan individu atau anda perlu mengubah rancangan anda, namun, belum terlambat untuk mendaftar melalui Penjagaan Kesihatan, pertukaran Insurans Kesihatan kerajaan selama anda masih ada tarikh akhir yang paling tinggi, dan jika anda ingin mengetahui mengenai tarikh pendaftaran terbuka penjagaan kesihatan oleh kerajaan, anda mesti tahu bahawa ia akan bermula dari 1 November hingga 15 Disember 2020.

Ringkasannya ada pemerintah memberikan tarikh insurans kesihatan yang akan bermula dari 1 November dan akan berakhir pada 15 Disember anda harus mendaftar antara jangka waktu tertentu jika tidak, anda harus pergi untuk insurans kesihatan swasta.

Apa yang berlaku sekiranya anda terlepas pendaftaran terbuka 2020?

Apabila anda terlepas tempoh pendaftaran terbuka untuk faedah insurans kesihatan, anda mungkin akan mengalami kegembiraan, jika anda tidak mendaftar untuk insurans kesihatan mungkin anda tidak dapat melakukannya tahun ini tetapi jika anda mempunyai program mengaktifkan diri maka insurans anda akan menghasilkan secara automatik dengan rancangan yang sama dengan anda tahun lalu.

Apa yang berlaku jika anda terlepas pendaftaran terbuka untuk insurans kesihatan di tempat kerja?

Sekiranya tarikh tutup pendaftaran majikan anda telah terlewat, anda mungkin tidak lagi mempunyai perlindungan untuk diri sendiri dan orang yang anda sayangi, anda boleh dikenakan denda yang dipaksa oleh Akta Penjagaan Mampu (ACA). Sekiranya anda melewati tarikh akhir yang bermaksud anda tidak lagi dapat mengubah atau mendaftar faedah sehingga tempoh pendaftaran terbuka berikutnya.

Adakah terdapat tempoh tangguh untuk pendaftaran terbuka?

Sebilangan besar penghantar membenarkan tempoh rahmat 30 hari untuk pendaftaran terbuka untuk kemas kini pilihan. Sekiranya kategori anda berada dalam tempoh ini, anda boleh disahkan oleh pekerja anda dengan penghantar anda bahawa mereka masih boleh membuat perubahan.

Bagaimana cara mendapatkan insurans kesihatan?

Sekiranya anda memikirkan bagaimana mendapatkan insurans kesihatan maka anda harus mengetahui bahawa setelah mendaftar melalui tempoh kerajaan yang diberikan, melalui pasaran atau melalui rancangan penaja majikan dan telah membayar pembayaran pertama, maka akan memakan masa sekitar 3 minggu untuk menyiapkan permohonan, bagaimanapun, jika memohon Insurans Kesihatan Perubatan utama dan mereka menerima pendaftaran anda dalam lima belas hari pertama bulan tersebut, perlindungan anda pada amnya akan bermula dari hari pertama bulan berikutnya.

Ringkasan Pertama, anda harus didaftarkan melalui jangka waktu yang ditentukan oleh pemerintah, atau rancangan penaja majikan atau mendaftar melalui syarikat insurans kesihatan swasta, maka anda harus membayar yuran untuk itu dan proses anda akan selesai dalam 3 minggu dan anda mempunyai program insurans kesihatan di tangan anda.

Mengapa ada tarikh pendaftaran terbuka penjagaan kesihatan?

Tarikh pendaftaran terbuka Penjagaan Kesihatan pasti digunakan di pasar pendaftaran untuk menyekat pilihan yang tidak berfaedah untuk mengelakkan reaksi ketika para pendaftar menukar rancangan mereka dengan kehendak mereka sendiri. Dalam jangka masa ini, majikan biasanya bercakap dengan semua pekerja lain yang berkelayakan untuk mengetahui pilihan lain yang mereka ada untuk faedah mereka.

Ringkasan Selalu ada masa yang terhad untuk mendaftarkan diri anda untuk insurans kesihatan, penting kerana sepanjang masa ini mereka akan mengetahui berapa banyak orang yang memerlukan insurans kesihatan dan mungkin memeriksa kelayakan mereka sehingga mereka tahu pilihan mana yang harus dipilih oleh enrollee.

Adakah Akta Penjagaan Mampu berjaya?

Akta Penjagaan Mampu (ACA) berjaya menjalankan penjagaan kesihatan ekonomi kepada berjuta-juta orang Amerika. ACA meningkatkan insurans kesihatan kepada 20 juta orang dan lebih, dan pelanggan mendapat perlindungan untuk dolar mereka.

Mengapa Akta Penjagaan Mampu tidak baik?

Akta Penjagaan Mampu (ACA) sangat kontroversi, walaupun terdapat hasil yang bermanfaat. Pelan konservatif dalam kenaikan cukai dan ansuran insurans yang berlebihan harus membayar perawatan Obama. Sedikit orang dalam industri penjagaan kesihatan mengecam beban kerja dan kos tambahan yang ditetapkan untuk penyedia perubatan.

Apa sebenarnya penjagaan Obama?

Penjagaan Obama yang juga dikenal sebagai Akta Penjagaan Terjangkau (ACA) adalah undang-undang yang disetujui untuk memastikan bahawa semua orang Amerika mempunyai pintu masuk ke insurans kesihatan ekonomi. Penjagaan Obama terutama bagi orang yang membayar insurans sendiri sehingga setiap orang dapat memiliki insurans kesihatan dan kredit cukai mereka sendiri.

Adakah Penjagaan Obama Percuma?

Setiap orang harus membeli insurans, jadi setiap orang harus mempunyai perlindungan kesihatan yang berpatutan. Majikan hanya perlu membayar 60% daripada kos ansuran insurans; oleh itu anda masih akan membayar baki kos insurans.

Mengapa doktor membenci penjagaan Obama?

Penjagaan Obama dibenci oleh doktor kerana mendakwa membenarkan pemerintah memerintah amalan perubatan dan memaksa pengedaran rawatan, sehingga menyakitkan pesakit.

Mengapa penjagaan Obama begitu mahal?

Penjagaan Obama menjamin insurans kesihatan ekonomi kepada setiap orang Amerika, bahkan menghukum mereka yang menolak untuk membelinya, dan undang-undang tidak melakukan apa-apa untuk mengawal kos asas. Bentuk asas undang-undang yang memaksakan mandat baru bernilai berbilion dolar juga melakukan ansuran insurans gergasi.

5 syarikat insurans kesihatan terbaik

5 syarikat insurans kesihatan terbaik yang boleh diandalkan disenaraikan di bawah:

 1. Terbaik untuk Pelancongan: Blue Cross Blue Shield

 2. Terbaik untuk HMO: Kaiser Permanente

 3. Terbaik untuk warga tua: Penjagaan kesihatan Bersatu

 4. Terbaik untuk Penjagaan Pencegahan: Penjagaan Kesihatan Molina

 5. Terbaik untuk Ketersediaan: Cigna

Apakah rancangan insurans kesihatan yang paling popular?

HMO's baru muncul sebagai rancangan insurans kesihatan yang paling dituntut daripada kebanyakan Pembeli kesihatan.

Apakah syarikat insurans terburuk?

Semasa bercakap mengenai syarikat insurans kesihatan, kita mesti mengetahui syarikat terburuk dengan nama seperti yang disenaraikan di bawah:

Sepuluh Syarikat Insurans Terburuk

 1. Allstate

 2. Unum

 3. AIG

 4. Ladang Negeri

 5. Conseco

 6. Titik Baik

 7. Petani

 8. UnitedHealth

 9. Tanda obor

 10. Liberty Mutual

Syarikat insurans mana yang mempunyai kepuasan pelanggan tertinggi?

Insurans erie dan insurans bersama kebebasan adalah syarikat yang mempunyai penarafan bintang 4a atau 5. Syarikat-syarikat ini mendapat tempat pertama dalam pengalaman membeli kepuasan pelanggan tertinggi. Terutama insurans Eric mendapat peringkat pertama untuk tahun ke-4 yang berjaya.

Berapa lama anda mempunyai insurans kesihatan setelah diberhentikan?

Insurans kesihatan berkuatkuasa sekurang-kurangnya 2 bulan setelah berakhir dalam kebanyakan kes tetapi sebilangan orang menyimpannya sehingga 3 tahun.

Adakah layak mendapat insurans kesihatan swasta?

Insurans kesihatan tidak terlalu sukar bagi kebanyakan orang kerana kebanyakan orang stabil dari segi kewangan, kerana dengan liputan hospital, anda dapat dengan mudah menanggung kos tambahan perubatan jika anda dibayar lebih dari $ 90,000 juga jika anda membayar insurans kesihatan swasta sebelum usia 31 tahun usia, anda boleh menyelamatkan diri dengan membayar perlindungan kesihatan seumur hidup.

Soalan Lazim

Beberapa soalan yang sering diajukan disenaraikan di bawah:

Pada usia berapa anda harus berhenti menggunakan pelan insurans kesihatan penjaga anda?

Alternatif yang paling berguna dari Akta Penjagaan Mampu (ACA) adalah kemudahan yang membenarkan anak itu tinggal dalam rancangan insurans kesihatan Ibu Bapa atau Penjaga kecuali mereka berumur 26 tahun; ia membantu orang dewasa muda untuk terus mendapat liputan kesihatan pada tahun-tahun yang sering diragukan setelah sekolah menengah.

Apa yang berlaku jika anda tidak mempunyai insurans kesihatan dan anda terluka?

Sekiranya anda tidak mempunyai perlindungan insurans kesihatan boleh menjadi risiko kewangan yang serius bagi anda, mereka yang tidak mempunyai insurans kesihatan juga boleh pergi ke ER untuk penyakit dan kecederaan yang dapat dirawat di tempat lain mereka memilih untuk melakukan ini kerana biasanya kami membayar bil selepas rawatan.

Adakah memindahkan acara kelayakan untuk insurans kesihatan?

Bagi orang yang memenuhi syarat liputan lebih awal, migrasi berterusan ke negeri baru akan mengaktifkan tempoh pendaftaran terbuka khas, kerana setiap negeri mempunyai rancangan kesihatannya sendiri. Malah penghijrahan dalam negeri boleh menjadi acara yang memenuhi syarat kerana beberapa negeri mempunyai QHP yang hanya disediakan di wilayah tertentu.

Bolehkah anda menambahkan ibu anda ke insurans kesihatan anda?

Anda bernasib baik jika syarikat insurans kesihatan anda membenarkan ibu bapa sebagai tanggungan, jika ibu anda memenuhi syarat dalam polisi anda, anda boleh menambahkannya sebagai tanggungan dengan menghubungi syarikat insurans anda, kebanyakannya dilakukan semasa pendaftaran terbuka iaitu tempoh masa di mana anda dibenarkan membuat perubahan rancangan anda.

Berapakah pendapatan maksimum untuk memenuhi syarat insurans Marketplace?

Biasanya anda mungkin layak mendapat kredit cukai untuk menurunkan ansuran anda jika anda belum berkahwin dan pendapatan tahun 2020 anda adalah sekitar $ 12,490 hingga $ 49,960 atau jika pendapatan keluarga anda antara $ 21,330 hingga $ 85,320 untuk keluarga tiga (had berpendapatan rendah adalah besar di negeri-negeri yang meningkatkan Medicaid).

Bolehkah ibu bapa anda mengeluarkan insurans kesihatan anda?

Ibu bapa anda boleh menghentikan insurans kesihatan anda tidak kira sama ada anda memberi mereka wang atau tidak, tidak ada perlembagaan yang mengatakan bahawa mereka harus memberikannya kepada anda. Undang-undang persekutuan sekarang memerlukan syarikat insurans untuk memberi pilihan kepada ibu bapa untuk menjadi penjaga anak-anak mereka yang dewasa sehingga usia 26 tahun dalam rancangan kesihatan mereka.

Adakah insurans kesihatan berakhir pada ulang tahun ke-26 anda?

Itu bergantung sepenuhnya pada jenis rancangan insurans kesihatan yang dimiliki oleh ibu bapa anda; anda mungkin kehilangan liputan serta-merta pada hari ulang tahun ke-26 anda. Sebilangan rancangan membenarkan orang dewasa muda mengikuti rancangan ibu bapa mereka hingga akhir bulan, sebaliknya ada yang membiarkan mereka mengikuti rancangan ibu bapa mereka sehingga akhir tahun pajak.

Adakah pasangan mendapat pekerjaan baru adalah acara kelayakan?

Sekiranya anda menghadapi perubahan hidup yang luar biasa atau kehilangan kesihatan, sepertinya anda telah menjalani QLE jika pasangan anda memberikan insurans kesihatan dan pasangan anda kehilangan perlindungan tersebut dengan meninggalkan pekerjaan (secara sukarela atau tidak) itu akan dipertimbangkan.

Kesimpulannya

Kerajaan AS memberikan jangka waktu tertentu kepada warganegara mereka untuk mendaftarkan diri mereka untuk insurans kesihatan dan apabila pendaftaran terbuka untuk jangka waktu insurans kesihatan berakhir dan anda belum mendaftar antara waktu yang ditentukan maka anda harus pergi sendiri untuk insurans kesihatan swasta, ini hanya perlu jika anda tidak mempunyai pilihan untuk program penaja majikan.

Baca artikel berkaitan

Apa itu Insurans Kesihatan?

Bagaimana cara mendapatkan Insurans Kesihatan?

Adakah Haram Tidak Memiliki Insurans Kesihatan?

Berapa Banyak Insurans Kesihatan Sebulan?

Berapa Banyak Insurans Kesihatan