Bilakah Spring Break 2020? Di kebanyakan kolej dan universiti, cuti musim bunga 2020 diadakan pada 14 Mac dan berakhir pada 21 Mac. Pada dasarnya, musim cuti musim bunga adalah Februari, Mac atau April, bergantung pada tempat anda berada di negara ini, dan nama khusus yang diberikan institusi anda mungkin juga berbeza.

Bilakah Spring Break 2020?

Tarikh Cuti Musim Bunga untuk 2020

:arrow_right: Alabama

 • Universiti Alabama di Huntsville (28 Mac-4 April)

 • Universiti Alabama (14-21 Mac)

 • University of Alabama di Birmingham (14-21 Mac)

 • Universiti Auburn (7-14 Mac)

:arrow_right: Arizona

 • Universiti Negeri Arizona (7-14 Mac)

 • Universiti Grand Canyon (7-14 Mac)

 • Universiti Arizona (7-14 Mac)

:arrow_right: Arkansas

 • Universiti Arkansas (21-28 Mac)

 • University of Arkansas di Little Rock (21-28 Mac)

 • Universiti Harding (7-14 Mac)

:arrow_right: California

 • Universiti Politeknik Negeri California, Pomona (28 Mac-4 April)

 • Universiti Negeri San Diego (28 Mac-4 April)

 • Universiti Negeri San Jose (28 Mac-4 April)

 • Universiti Negeri Politeknik California (21-28 Mac)

 • Universiti Stanford (21-28 Mac)

 • Universiti California, Irvine (21-28 Mac)

 • Universiti California, Berkeley (21-28 Mac)

 • Universiti Negeri California, Chico (14-21 Mac)

 • Universiti California Selatan (14-21 Mac)

 • Universiti Loyola Marymount (7-14 Mac)

 • Universiti San Diego (29 Feb-7 Mac)

 • Universiti Pepperdine (22-29 Feb)

:arrow_right: Colorado

 • Kolej Colorado (14-21 Mac)

 • University of Colorado di Denver (14-21 Mac)

Bilakah Musim Cuti Musim Bunga?

Bilakah cuti musim bunga? Cuti musim bunga adalah musim percutian pada awal musim bunga di universiti dan sekolah yang bermula pada tahun 1930-an di Amerika Syarikat dan kini terbukti di banyak negara lain. Cuti musim bunga sering dikaitkan dengan perhimpunan besar dan aktiviti rekreasi yang bergolak di iklim yang lebih hangat seperti Pantai Daytona, Florida dan Cancun, Mexico, yang hadir tanpa mengira pendirian akademik para peserta. Sebagai percutian, ia dikenali sebagai percutian Paskah, cuti April, cuti musim bunga, cuti pertengahan minggu, minggu belajar, minggu Paskah atau cuti Mac, bergantung pada konvensyen wilayah.

Bilakah cuti musim bunga?

Sejarah Cuti Musim Bunga

Idea cuti musim bunga bermula pada tahun 1938 dengan acara forum renang di Ft. Lauderdale, Florida. Namun, pada tahun 1960, para pelajar mulai tiba di kota dalam jumlah besar, dan perniagaan tempatan memanfaatkan langkah ini dengan memberikan tawaran istimewa seperti alkohol dengan harga $ 1.50. Akhirnya, bandar ini mendapat julukan "Ft. Liquordale "juga menjadi destinasi bagi pelajar yang berminat dalam hiburan semasa musim bunga pada tahun-tahun akan datang.

Ketika orang ramai bertambah dari tahun ke tahun, mereka juga sukar dikawal. Pada tahun 1985 lebih daripada 370,000 pelajar pergi ke Ft. Lauderdale untuk menikmati percutian musim bunga mereka. Namun, tingkah laku sembrono menyebabkan penangkapan sekurang-kurangnya 2,500 pelajar pada tahun itu, dan peristiwa yang berlaku semasa cuti musim bunga akhirnya ditutup oleh pihak berkuasa tempatan. Minum di pantai tidak dibenarkan, dan pelajar diberitahu bahawa mereka tidak lagi diterima di bandar. Walau bagaimanapun, banyak tempat lain dengan cepat naik ke resort musim bunga pertama selepas itu.

3 tempat paling biasa untuk bersantai pada musim bunga hari ini ialah Panama City, Florida, Pulau Padre Selatan, Texas dan Cancun, Mexico. Panama City menempatkan lebih daripada 370,000 pelajar setiap tahun, sementara Pulau Padre Selatan mempunyai sekitar 150,000 pengunjung dan Cancun hampir 100,000. Di Texas dan Florida sahaja, pelajar yang bercuti musim bunga menghabiskan sekitar 1 bilion dolar, memberikan dorongan besar kepada ekonomi tempatan. Rata - rata "spring breaker" berharga kira-kira $ 1,100 seminggu, yang lebih tinggi daripada keluarga rata-rata 4 orang yang menghabiskan sebulan makan.

Kelakuan Berisiko

Ilustrasi berita cuti musim bunga termasuk pelajar kolej yang hanya memakai pakaian renang, penggunaan alkohol berat, tarian yang tidak terkawal, dan seks yang tidak selamat. Demonstrasi ini bukanlah perkara buruk, dan minum di usia muda dan melakukan hubungan seks yang tidak selamat sering menjadi perhatian utama pegawai bandar semasa acara cuti musim bunga. Di Pulau Padre Selatan, polis melaporkan rata-rata 25 tangkapan sehari selama minggu percutian musim bunga. Di Panama City, ketika musim cuti musim bunga berlangsung dari bulan Mac hingga April, kira-kira 700 pada beberapa minggu pertama bulan Mac sahaja. Akibatnya, jabatan polis dan bilik kecemasan harus meningkatkan usaha mereka untuk memastikan bahawa pelajar kolej tidak dicederakan oleh alkohol, angin ahmar, dan kecederaan lain.

Satu kajian yang diberikan kepada pelajar perempuan mengenai aktiviti cuti musim bunga mendedahkan bahawa kira-kira separuh responden mabuk sepanjang hari pada waktu cuti musim bunga, dengan anggaran 40% minum sehingga mereka lulus, dan kajian yang sama terhadap lelaki menunjukkan jumlah yang lebih tinggi.

Perkara yang anda tidak tahu mengenai musim bunga

Sekiranya cuti musim bunga adalah watak , itu adalah ibu Regina George dari Middle Girls. "Saya bukan rehat biasa. Saya rehat yang sejuk, ”katanya. Tidak seperti percutian musim sejuk atau musim gugur, penuh dengan potongan epal keluarga dan perjumpaan keluarga, percutian musim bunga adalah sesuatu yang sukar.

Antara bulan Mac dan April, pelajar dari tempat-tempat berhampiran Amerika Syarikat berduyun-duyun ke kawasan tropika sepanjang minggu untuk menghadiri acara yang tidak berkesudahan. Pergolakan itu, termasuk peningkatan gangguan seksual dan penyalahgunaan dadah dan alkohol, telah menyebabkan banyak destinasi percutian musim bunga yang popular untuk memerangi cabul cuti musim bunga.

Pada bulan Mei 2015, Pantai Panama City memilih untuk melarang penggunaan alkohol di pantai sepanjang bulan Mac. Gulf Shores mengenakan larangan serupa pada 2016 yang akan tetap berlaku pada musim cuti musim bunga.

1. Semuanya bermula di Yunani dan Rom

Asal-usul cuti musim bunga dapat ditelusuri kembali ke festival musim bunga Yunani dan Rom, yang terkenal pada zaman kuno untuk Kesuburan dan permulaan baru. Perayaan musim bunga di Yunani dan Rom diadakan untuk menghormati Dionysus dan Bacchus, dewa anggur.

2. Percutian musim bunga moden mula muncul pada tahun 30-an

Cuti musim bunga berlaku di sekolah-sekolah di seluruh dunia dengan pelbagai alasan. Beberapa hari cuti menjelang Paskah, dan yang lain dirancang untuk memberi peluang kepada pelajar untuk belajar atau berehat. Selama bertahun-tahun, pelajar kolej sering menghabiskan cuti musim bunga di rumah. Namun pada tahun 1930-an, pasukan musim bunga Colgate College mula melakukan perjalanan ke Benteng Lauderdale untuk latihan. Tidak lama kemudian, perenang dari seluruh negara mula bertanding di Florida.

3. Kedai berita utama pertama kali meliputi musim bunga pada tahun 50-an.

Menjelang tahun 1950-an, musim bunga telah merebak ke seberang tasik. Pelajar kolej menuju ke selatan untuk menghabiskan percutian mereka di laut. TIME menerbitkan kisah percutian musim bunga pertamanya, "Bir dan Laut," pada tahun 1959.

4. Musim rehat melanda layar lebar

Pada tahun 1958, Glen Swarthout, seorang profesor di Michigan State University, mengetahui bahawa pelajarnya merancang perjalanan ke Florida. Ingin membuat keputusan, dia memutuskan untuk mengunjungi Benteng Lauderdale dan menyaksikan percutian musim bunga yang baru. Perjalanan Swarthout mengilhami dia untuk menulis Where the Boys Are, sebuah buku popular, MGM yang kemudian menjadi filem utama pada tahun 1960. Setelah filem dilancarkan, puluhan ribu pelajar mengunjungi Benteng Lauderdale untuk cuti musim bunga.

5. Program percutian musim bunga pertama MTV ditayangkan pada tahun 1986

Penyebaran MTV terus menyokong dan menonjolkan hubungan antara percutian musim bunga dan hiburan yang melampau. Sebagai tindak balas terhadap kebimbangan yang semakin meningkat, Persatuan Perubatan Amerika mula mengeluarkan amaran tentang minum, ubat-ubatan, dan seks, dan banyak kolej dan universiti mula menawarkan "beg relaksasi" kepada para pelajar yang diisi dengan risalah pelindung matahari dan gangguan seksual.

6. Musim rehat musim bunga sekarang

Ia lebih dari sekadar pesta dan permainan. Pada tahun 2015, Chicago Tribune melaporkan bahawa lebih daripada 50 peratus pelajar universiti bercadang untuk bercuti musim bunga. Banyak tempat tinggi sangat panas, termasuk Miami, San Juan dan Cancun. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, percutian musim bunga mula berubah menjadi sesuatu yang lebih dari sekadar keseronokan seminggu. Pada tahun 2006, United Way mula menawarkan Alternative Spring Break, sebuah program yang membolehkan pelajar menolong jiran mereka di seluruh Amerika Syarikat. Peserta ABS sejak itu telah menyumbangkan lebih dari 150,000 jam perkhidmatan kepada 15 komuniti yang berbeza.

Kebaikan dan Keburukan Spring Break

Berikut ini disebutkan beberapa kebaikan dan keburukan musim cuti;

Kelebihan

:one: Tiada kelas! Sepanjang minggu, tidak ada tekanan untuk bangun awal di kelas, melupakan kerja rumah, atau menghadapi profesor yang tegas.

:two: Anda mempunyai masa untuk mengejar atau meneruskan kerja. Beberapa profesor menawarkan banyak pekerjaan kepada pelajar mereka, dan tidak mempunyai seminggu hari atau kelas yang tepat memberi anda peluang untuk mendapatkan beberapa tugas besar itu.

:three: Anda dapat berjumpa dengan keluarga anda. Salah satu perkara paling sukar untuk pergi ke kuliah adalah tidak sering bertemu ibu bapa anda. Cuti musim bunga memberi kita peluang untuk menghabiskan lebih dari satu hujung minggu bersama mereka.

:four: Sekiranya anda mempunyai pekerjaan di kampus, anda tidak perlu bekerja sepanjang minggu. Anda bukan sahaja berada di luar kelas, tetapi anda juga tidak bekerja! Sepanjang seminggu dari tanggungjawab yang berkaitan dengan pekerjaan dan rakan sekerja yang menjengkelkan.

:five: Anda mempunyai masa untuk duduk, tidak melakukan apa-apa, berehat. Walaupun kita mungkin berpeluang untuk bebas di kuliah, harganya tetap ada - selalu ada beberapa jenis pekerjaan rumah yang harus dilakukan, dan anda menyesal tidak melakukan apa-apa apabila anda buntu bekerja lewat.

Keburukan

:one: Jadual anda menjadi kacau. Tubuh anda dalam keadaan bangun awal di kelas, jadi semasa anda berada di rumah, anda tidak boleh tidur di dalamnya. Sekiranya badan anda menjadi santai dan anda boleh tidur di atasnya, baik! - sudah tiba masanya untuk bangun untuk kelas pagi lagi.

:two: Anda sibuk membuat kerja pada cuti musim panas. Ya, anda ingin terus menyiapkan tugasan tersebut, tetapi siapa yang ingin menghabiskan masa lapangnya untuk belajar?

:three: Anda merindui rakan anda di kampus. Ya, anda menghabiskan sebahagian besar masa dengan rakan anda di sekolah, tetapi itu bermakna anda sering melihatnya. Menjauhkan diri dari mereka sepanjang minggu boleh mengecewakan.

:four: Anda tidak dibayar sepanjang minggu. Walaupun anda dibayar dua minggu sekali, itu adalah setengah gaji yang anda tidak dapat bayar.

:five: Orang lain yang anda kenali menghabiskan waktu rehat mereka semasa anda tidak melakukan apa-apa. sebilangan orang menghabiskan percutian musim bunga dalam perjalanan ke seluruh negara atau di seluruh dunia. Tidak semua dari kita dapat melakukan itu, jadi kita hanya melihat catatan mereka di media sosial dan merasa gembira kerana kita tidak melakukan apa-apa yang menyenangkan semasa bercuti. Apa sahaja yang anda lakukan pada cuti musim bunga ini, biarkan sedikit berehat! Kita semua berhak mendapatkannya.

Kesan Ekonomi Cuti Musim Bunga

Bagi sebilangan besar pelajar kolej, bulan Mac terkenal kerana satu sebab hanya cuti musim bunga. Sepanjang semester pertengahan, adalah biasa bagi sekurang-kurangnya 55% pelajar kolej untuk berkemas sepanjang minggu, dan kemudian pergi ke pantai. Memutuskan sama ada percutian adalah pilihan paling bijak dengan bajet kolej, banyak pelajar mengizinkan kos untuk menghilangkan minggu yang menyeronokkan, hangat dan santai untuk membimbing pilihan perjalanan mereka. Resort kolej yang terkenal di Amerika Syarikat termasuk Pantai Panama City dan Pulau Padre Selatan.

Dengan pertambahan penduduk pada bulan Mac, terdapat pergeseran ke kanan pusat sumber di Spring Break. Pelajar perlu membayar pengangkutan , bilik hotel, makanan, dan barang-barang lain yang berkaitan dengan percutian pantai, termasuk pelindung matahari, cermin mata hitam, dan pakaian renang. Pelajar kolej sahaja menyumbang lebih daripada "$ 1 bilion setiap tahun untuk Texas dan Florida ekonomi sahaja" untuk percutian musim bunga, yang membantu perniagaan kecil terutamanya di kawasan itu (Pekerja). Wang ini tidak selalu tersedia di seluruh wilayah, malah banyak terdapat di beberapa bandar.

Kesan Ekonomi Cuti Musim Bunga

Walau bagaimanapun, sementara pelajar kolej boleh dengan bangga mengembangkan ekonomi tempatan pada bulan mereka menyerang, banyak faktor luaran negatif dikaitkan dengan cuti musim perguruan. Dengan reputasi untuk huru-hara, spring percutian di Pantai Panama City tersekat kawasan itu dengan 42 -1 pelajar penduduk , dan kadar jenayah telah meningkat dengan ketara. Selain itu, petikan bukan bermotor ditulis pada bulan Mac daripada bulan lain, mungkin untuk minum ringan atau mabuk orang ramai. Kemasukan pelajar kolej menjadikan bandar kurang aman, yang merupakan senario terburuk.

Dan sementara ekonomi sedang berkembang pesat di negara-negara selatan pada bulan Mac, perniagaan tempatan kembali ke rumah dan banyak pelajar ini melihat penurunan pendapatan. Dengan jumlah penduduk yang menurun, atau sepanjang minggu, terdapat pergeseran kiri dalam permintaan untuk banyak perniagaan kolej tempatan. Penurunan pelajar yang berkunjung dan membeli-belah di perniagaan tempatan bermakna semakin sedikit pekerja yang dapat bekerja, menjadikan mereka lebih sedikit wang. Secara keseluruhan, ekonomi bandar kolej mengalami penurunan pada minggu cuti musim bunga.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan berkaitan dengan waktu cuti musim bunga.

1. Apakah tarikh cuti musim bunga di Texas?

Cuti musim bunga bagi pelajar dan staf adalah pada hari Jumaat, 19 Mac. Pegawai universiti mengatakan hari terakhir kelas adalah pada hari Khamis, 29 April, dan hari terakhir final adalah pada hari Jumaat, 7 Mei.

2. Berapakah jangka masa untuk musim bunga?

Di Amerika Syarikat, cuti musim bunga di universiti, kolej, dan banyak program sekolah k-12 dapat berlangsung dari bulan Mac hingga April, bergantung pada hari-hari penggal dan ketika cuti Paskah jatuh. Biasanya, cuti musim bunga kira-kira satu minggu.

3. Adakah Benteng Lauderdale masih menjadi destinasi percutian musim bunga?

Fort Lauderdale adalah tempat peranginan musim bunga yang hebat, tetapi bukan cara anda berfikir. Cuti musim bunga adalah masa untuk memulakan lawatan, tetapi gaya percutian telah berubah dari pusat pesta ke tempat percutian mewah.

Kesimpulannya

Cuti musim bunga ini adalah sebahagian daripada kalendar akademik untuk program sarjana, program Sarjana Kerja Sosial, Sekolah Audiologi, Pusat Pengajian Kebersihan Gigi, Sekolah Terapi Pekerjaan, Sekolah Terapi Fizikal & Latihan Atletik, dan Sekolah Psikologi Siswazah. Musim rehat 2020 diadakan di kebanyakan kolej dan universiti pada 14 Mac dan berakhir pada 21 Mac.