Keseronokan untuk bercuti bersama keluarga tidak dapat dijelaskan dengan kata-kata, terutama ketika anda ditemani oleh anak-anak anda. Ini menawarkan semua anggota keluarga untuk menghabiskan kualiti antara satu sama lain dalam persekitaran yang ceria menikmati pemandangan destinasi dan pemandangan indah yang menghalangi mereka. Tetapi mencari lokasi yang sesuai untuk percutian keluarga adalah tugas yang agak sukar kerana bukan sahaja anda harus menjelajahi keindahan destinasi itu tetapi anak-anak anda juga akan berada di sana anda perlu menjaganya.

Sekiranya anda juga mengalami kebingungan yang sama maka tidak ada yang lebih baik daripada mengunjungi salah satu pulau di Yunani. Menarik untuk mengetahui bahawa terdapat lebih dari 6,000 pulau di Yunani, dan kebanyakannya dihuni dan dibangunkan dengan baik. Sebenarnya, sebilangan dari mereka diakui sebagai tempat terbaik untuk berpesta dengan rakan dan keluarga. Bagaimanapun anda akan melakukan perjalanan dengan anak-anak anda, maka di bawah ini terdapat beberapa pulau yang paling sesuai untuk menikmati percutian bersama anak-anak anda. Pantai-pantai ini berpasir, dikelilingi oleh gua dan teluk, menawarkan banyak ruang untuk anak-anak bermain di pantai mereka, dan tentu saja cukup masa untuk ibu bapa mereka untuk menikmati percutian yang menyeronokkan dengan semua keluarga hadir di satu tempat.

Bilakah anda mesti melawat Greece?

Tidak diragukan lagi Greece boleh dikunjungi sepanjang bulan sepanjang tahun, tetapi biasanya waktu terbaik untuk melawat Greece adalah antara bulan Mei dan Ogos ketika suhu mencapai puncaknya di atas 40 darjah dan orang dapat dilihat berjuang untuk mencari tempat untuk berehat di tempat teduh. Oleh kerana anda akan bepergian dengan anak-anak anda, lebih baik anda menjauhkan diri dari bulan-bulan ini, kerana melihat anak-anak menangis dalam gelombang panas tidak kurang dari kutukan bagi ibu bapa. Oleh itu, disyorkan untuk mengunjungi pulau-pulau Yunani pada awal Oktober.

Tiga pulau terbaik di Greece untuk dikunjungi bersama anak-anak

Walaupun sebahagian besar pulau di Yunani adalah pulau yang mesra pesta, beberapa dari mereka bahkan dinobatkan sebagai pulau pesta, namun, ada beberapa pulau yang paling baik dikunjungi dengan anak-anak. Huraian ringkas mereka disebutkan di bawah:

  1. Crete: Ini adalah salah satu pulau terbesar di Yunani yang mempunyai segala sesuatu untuk ditawarkan kepada semua orang. Pulau ini diberkati dengan pantai yang besar dan selamat. Oleh kerana pulau ini menyaksikan asal-usul peradaban Minoan, kehadirannya dapat dilihat di tempat-tempat yang berlainan seperti Knossos, diikuti oleh banyak tempat untuk dikunjungi keluarga semasa percutian. Cara terbaik untuk menerokai keindahan pesisirnya adalah melalui kapal, di mana anda akan menemui lebih daripada 2,000 rempah kehidupan laut Mediterranean. Untuk orang dewasa, ada taman air Aquaplus untuk menikmati gelongsor air yang lebat, sedangkan untuk kanak-kanak terdapat kolam renang dan gelongsor air yang selamat. Anda harus membawa anak-anak anda ke gua ajaib Dikteon, tempat kelahiran Zeus.

  2. Paxos : Terletak pada jarak ribuan batu dari daratan Yunani, pulau Paxos adalah yang terkecil di Yunani yang terletak di Laut Ionia dekat Corfu. Pulau ini dianggap sebagai tempat cinta yang dikembangkan oleh Dewa Yunani Poseidon untuk menghabiskan masa yang berkualiti dengan cinta wanita. Oleh kerana pulau ini merupakan pulau terkecil dan terletak di kawasan terpencil di Yunani, ia hanya dikunjungi oleh orang yang terhad dan oleh itu tempat terbaik untuk dikunjungi bersama anak-anak. Di sini bukan sahaja anda akan menjumpai suasana damai dan bersih tetapi pemandangan pulau yang menakjubkan dan ikonik. Untuk menawarkan penginapan yang selesa kepada para pengunjung, terdapat banyak vila ekonomi dan mewah di Paxos , yang dilengkapi dengan aksesori yang diperlukan dengan elegan. Pulau ini dikelilingi oleh banyak pulau kecil yang dapat dikunjungi dengan feri, beberapa tempat terbaik untuk dikunjungi berdekatan pulau ini adalah Gaios, Lakka, Loggos, dan banyak lagi.

  3. Rhodes : Rhodes diiktiraf sebagai salah satu pulau terbaik untuk dikunjungi bersama anak-anak. Pantai timur pulau ini mempunyai pantai berpasir keemasan yang tersebar di kawasan yang luas bersama dengan perairan cetek yang sesuai untuk anak-anak kecil untuk menikmati berjalan di pantainya. Pulau ini mempunyai gabungan hutan, gunung, gereja, perkampungan yang indah, dan banyak destinasi yang indah. Menarik untuk mengetahui bahawa bandar lama Rhodes telah dihormati dengan gelaran Tapak Warisan Dunia oleh UNESCO.

Pemikiran Akhir

Di pantai selatan pulau, kota Lindos menawarkan pemandangan bukit yang indah bersama dengan menara semula jadi yang memainkan peranan luar biasa dalam melindungi kekayaan kota pada zaman kuno. Beberapa gereja dengan kepentingan sejarah penuh sesak dengan pengunjung. Di utara pulau, terdapat lembah rama-rama tempat terbaik untuk dikunjungi keluarga dengan anak-anak.

Selain itu, tiga pulau utama ini terdapat banyak pulau yang dapat dikunjungi bersama anak-anak semasa percutian.