Setiap tanda mempunyai ciri-ciri yang tersendiri, tetapi Cancer Zodiac Sign adalah hebat kerana Kanser dikenali sebagai setia dan setia juga mereka menyimpan barang-barang yang tersembunyi di dalamnya sehingga mereka kuat untuk diri mereka sendiri dan orang lain.

tanda zodiak

Dalam astrologi 12 tanda zodiak dianggap sangat tinggi dalam astrologi . Walaupun astrologi dikaji sebagai ilmu pseudosains, yang bermaksud bahawa ia bukan sains sebenar kerana kita tahu ia tidak memberikan bukti untuk maklumatnya, tetapi terdapat banyak orang, sekitar 70%, yang masih percaya bahawa tanda-tanda zodiak adalah nyata dan mempengaruhi kehidupan mereka dengannya. Tanda zodiak khusus tidak dapat ditandakan dengan melihatnya yang terbaik kerana setiap tanda mempunyai ciri khasnya yang tersendiri. Setiap tanda mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri Artikel ini akan sangat berguna bagi orang yang benar-benar mempercayai tanda-tanda zodiak untuk menunjukkan tanda zodiak terbaik. Setelah membaca artikel ini kita dapat memutuskan sendiri bahawa Di antara semua tanda zodiak mana yang harus dianggap terbaik?

Sebelum memperpanjang lagi, saya fikir kita harus mengadakan perbincangan kecil mengenai Zodiac .

Apa itu Zodiak?

Ia diperoleh dari kata Yunani Zodiacs yang bermaksud roda kehidupan.

Zodiak adalah tali atau tali yang tidak nyata dari domain ilahi atau astronomi yang mengembang sekitar lapan darjah utara dan selatan gerhana w / c membentuk bahagian di langit di mana jalan untuk planet dan bulan pergerakan matahari dijumpai. Zodiak lebih terbahagi kepada beberapa rasi bintang atau segmen. Tanda - tanda zodiak diekstrak dari buruj ini yang sebenarnya dapat mengetahui pergerakan matahari pada gerhana dalam jarak satu tahun.

 • Buruj : Buruj adalah sekumpulan bintang di langit yang berkelompok dan telah diberi nama.
 • Ekliptik: Ekliptik adalah jalan khusus di mana matahari, bulan dan planet lain bergerak semasa putaran bumi.

Tanda-tanda Zodiak dan 12 Buruj Zodia

S.No Tanda zodiak Bulan & Tarikh Buruj Zodia
1 Aries. Mac. 21 hingga 19 April Aries adalah buruj ** Musim Gugur ** tanpa dapat dilihat di langit malam pada bulan November
2 Taurus 20 April hingga 20 Mei Taurus adalah buruj ** Autumn **, dan tidak dapat dilihat dengan jelas di langit malam pada bulan Disember
3 Gemini 21 Mei hingga 21 Jun Gemini adalah buruj ** Winter **, dan tidak dapat dilihat dengan jelas di langit malam pada bulan Januari.
4 Kanser 22 Jun - 22 Julai Kanser adalah Buruj ** Musim Sejuk **, dan tidak dapat dilihat di langit malam pada bulan Februari
5 Leo 23 Julai hingga 22 Ogos Leo adalah buruj ** Winter **, dan tidak dapat dilihat pada malam hari pada bulan ** Mac **.
6 Virgo 23 Ogos hingga 22 September Virgo adalah buruj ** Spring **, dan tidak dapat dilihat dengan ketara pada bulan April.
7 Libra 23 September hingga 23 Oktober Libra adalah buruj ** Spring **, dan tidak dapat dilihat di langit malam pada bulan Mei
8 Scorpio 24 Oktober hingga 21 November Scorpio adalah buruj ** Spring ** dengan nama astronomi Scorpius, dan w / c dapat dilihat dengan jelas di langit malam pada bulan Jun
9 Sagitarius 22 November hingga 21 Disember Sagittarius adalah buruj ** Musim Panas **, dan tidak dapat dilihat dengan jelas di langit malam pada bulan Julai
10 Capricorn 22 Disember hingga 19 Januari Capricorn adalah buruj ** Musim Panas ** yang secara astronomi nama Capricornus, dan tidak dapat dilihat dengan jelas di langit malam pada bulan Ogos
11 Aquarius 20 Januari hingga 18 Februari Aquarius adalah buruj ** Musim Panas **, dan tidak dapat dilihat di langit malam pada bulan September.
12 Pisces 19 Februari hingga 20 Mac Pisces adalah buruj ** Autumn **, dan tidak dapat dilihat di langit malam selama bulan Oktober

Kira-kira 2500 tahun yang lalu, sistem Zodiak terbentuk di Babilonia. Kemudian konsep Zodiac dipengaruhi oleh budaya Hellenistic.

Ketika mengelilingi matahari bumi berputar, matahari diharapkan dapat melintas di depan berbagai rasi bintang yang terbentang di seluruh bumi (pergerakan matahari pada dasarnya adalah fantasi, itu adalah gerakan bumi sebenarnya). Lokasi matahari ke arah buruj ini berubah setiap hari. Jauh sekali jika satu tahun, matahari terbit di depan gugusan bintang yang berlainan. Contohnya dalam satu bulan matahari muncul satu tanda zodiak, di bulan yang lain muncul tanda zodiak yang lain.

Pertama difikirkan bahawa Zodiak terletak di bulan kerana lokasi bulan yang menyentuh ke bumi. kemudian kemudian ia menjadi berdasarkan matahari.

Zodiak lebih terbahagi kepada 12 bahagian yang dikenali sebagai tanda-tanda Zodiak. Dalam astrologi, tanda-tanda Zodiak menyatakan kedudukan yang memegang lokasi matahari pada saat kelahiran seseorang. Setiap tanda menunjukkan sudut pandang individu terhadap kehidupan bersama dengan kelebihan dan kekurangannya Menurut astrologi, tanda Zodiak mempunyai kesan yang kuat terhadap keperibadian, pendapat dan perasaan seseorang. Ini ditetapkan pada tarikh lahir dan menerangkan jalan yang berbeza di mana satu orang melihat dunia. Ia membuat profil yang berbeza untuk setiap individu. Tanda-tanda ini bukan sahaja memberikan maklumat mengenai keperibadian seseorang, tetapi juga memberi konsep keserasian orang antara satu sama lain.

Tanda-tanda Zodiak:

Tanda zodiak berjumlah 12. Setiap tanda ini mempunyai ciri khas tersendiri yang merangkumi sifat baik dan sifat buruk. Semuanya sempurna dengan cara unik mereka sendiri. Mereka sangat terkenal dengan ciri-ciri mereka yang berbeza. Kami akan mempunyai pengenalan ringkas untuk masing-masing dalam artikel ini.

ARIES

Aries pada dasarnya dilahirkan antara (21 Mac dan 19 April). Tanda ini dilambangkan dengan simbol ram. Orang-orang ini pendiam dan sombong. Mereka terkenal dengan keyakinan diri dan ketajaman mereka. Mereka juga boleh dilihat agresif. Orang-orang ini dapat melihat semuanya dengan jelas dan dapat bertindak tepat pada waktunya. Mereka adalah orang yang sangat rasional dan lurus ke hadapan. Pendek kata Aries orang lebih aktif secara semula jadi dan cukup bersemangat.

tanda zodiak

Kita akhirnya dapat mengatakan bahawa Aries sangat terkenal dengan keberanian dan keyakinan diri mereka

Kelebihan Aries:

 • Mereka sangat kuat

 • Mereka juga berminat dengan pekerjaan dan hubungan mereka .

Kekurangan Aries:

 • Mereka kurang sabar

 • Mereka hilang sabar dengan cepat

TAURUS

Bagi orang yang dilahirkan antara 20 April dan 20 Mei, tanda bintangnya adalah Taurus . Ia dilambangkan dengan simbol Bull. Oleh itu, seperti yang ditunjukkan oleh simbol, orang-orang ini mudah menjadi agresif dan tidak boleh bertoleransi dengan tingkah laku karut atau tindakan orang lain. Orang-orang ini adalah peneroka; mereka suka menetap di bumi dengan betul. Mereka sangat pantas dalam membuat keputusan dan tidak berfikir dua kali sebelum membuat keputusan. Mereka adalah makhluk bertenaga yang tenang. Tidak syak lagi mereka jatuh cinta dengan sangat mendalam dan, mereka tetap setia dan setia dengan orang yang mereka sayangi.

tanda zodiak

Orang-orang ini dianggap terbaik kerana cinta, kesetiaan dan kesal mereka yang mendalam. Mereka kadang-kadang dianggap sebagai yang paling dipercayai.

Kelebihan Taurus:

 • Secara semula jadi mereka anggun

 • Mereka adalah rakan yang jujur

Kekurangan Taurus:

 • Mereka murung

 • Kadang-kadang mereka agak degil.

GEMINI

Bagi orang yang dilahirkan antara 21 Mei dan 20 Jun, tanda bintangnya adalah Gemini. Ia dilambangkan dengan simbol kembar. Ini bermaksud orang yang mempunyai Gemini sebagai tanda bintang umumnya tidak pasti. Mereka tidak pernah dikenali sepenuhnya. Mereka selalu berbeza dengan orang yang berbeza atau baru. Mereka terkenal dengan kasih sayang dan komunikasi mereka. Mereka sangat pandai memberitahu ringkasan dan menarik minat orang. Mereka mempunyai kemahiran komunikasi yang kuat yang membolehkan mereka menempuh segala cabaran dalam hidup mereka. Mereka juga penyiasat yang baik. Mereka sangat sibuk dengan sebilangan orang.

tanda zodiak

Mereka terkenal kerana cinta yang bersemangat, kemahiran komunikasi yang berkesan dan tidak yakin dengan orang yang berbeza.

Kelebihan Gemini:

 • Mereka adalah pembicara yang hebat

 • Mereka sangat tangkas

Kekurangan Gemini:

 • Mereka cukup menyindir

 • Mereka sangat menghakimi

KANSER

Orang yang dilahirkan antara tarikh jika 21 Jun hingga 22 Julai mempunyai tanda Kanser Zodiak. Kanser dilambangkan dengan simbol ketam. Orang yang mempunyai tanda ini adalah orang yang fleksibel. Pesona mereka membuat penutup luar mereka dan di dalamnya mereka adalah orang yang paling lembut dan setia. Mereka sangat wujud dan kemahiran psikologi mereka ditunjukkan di tempat yang besar. Mereka sangat asli. Mereka adalah jenis orang yang tidak berbahaya. Mereka adalah yang terbaik dalam persahabatan mereka dengan seseorang. Sekiranya anda mempunyai rakan yang mempunyai tanda zodiak barah, dia tidak akan pernah menipu anda dan akan selalu setia dengan anda kecuali anda menyakiti atau mengecewakan mereka. Mereka akan selalu mempertahankan rakan mereka sehingga menghembuskan nafas terakhir. Mereka mengumpulkan tempat perlindungan untuk rakan dan rakan mereka yang berharga.

tanda zodiak

Mereka dianggap terbaik untuk persahabatan mereka yang setia dan setia serta sifat mereka yang indah dan tidak berbahaya.

Kebaikan Kanser:

 • Mereka sayang pada orang lain

 • Mereka pada dasarnya adalah hati peluh yang sebenarnya.

Kekurangan Kanser:

 • Mereka terlalu sensitif

 • Mereka tidak yakin

LEO

Ini adalah tanda ke-5 tanda-tanda Zodiak. Orang yang dilahirkan antara tarikh 23 Julai dan 22 Ogos adalah mereka yang tergolong dalam tanda zodiak Leo. Ia mempunyai simbol pinggang. Orang-orang ini adalah makhluk yang paling bertenaga dan kuat. Mereka tidak memerlukan motivasi dan dorongan untuk menyelesaikan tugas ketika diberikan kepada mereka. Seperti yang ditunjukkan oleh simbol, orang-orang ini adalah raja dan permaisuri oleh keperibadian mereka. Mereka bersemangat, bersemangat tinggi dan dramatis. Mereka sangat cantik dan menawan. Mereka sangat emosional dan bersikap posesif ketika berhubungan dengan orang yang mereka sayangi. Salah satu sifat terpenting dari keperibadian mereka adalah ego mereka.

tanda zodiak

Mereka terbaik untuk keperibadian mereka yang bertenaga dan berani.

Kebaikan Leo:

 • Mereka sangat kreatif

 • Mereka menolong semua orang

Kekurangan Leo:

 • Mereka adalah kompleks keunggulan

 • Mereka sangat menguasai

VIRGO

Tanda zodiak ke-6 yang disebut Virgo diterima oleh orang yang dilahirkan antara 23 Ogos dan 22 September. Tanda ini diwakili oleh simbol Gadis atau anak dara. Orang yang mempunyai tanda ini adalah orang yang berakar umbi, praktikal dan sistematik. Mereka adalah perfeksionis. Mereka mempunyai tujuan hidup yang tetap. Mereka adalah orang yang tidak bersalah, gembira dan baik. Keindahan mereka menggemaskan. Mereka sangat pandai merancang sesuatu sama ada program atau jadual. Mereka mempunyai norma yang luar biasa dalam hidup mereka. Mereka tidak dapat menahan kekecewaan, ini mematikan bagi mereka.

tanda zodiak

Mereka dipanggil terbaik untuk minda mereka yang berkesan dan teratur. Mereka terbaik dalam merancang majlis dan acara.

Kelebihan Virgo:

 • Mereka agak orang tidak banyak bercakap

 • Mereka baik hati

Kekurangan Virgo:

 • Mereka mempunyai kesihatan yang buruk pada masa kanak-kanak

 • Mereka sangat pemalu

LIBRA

Orang yang mempunyai tanda-tanda zodiak Libra telah menetapkan tarikh kelahiran mereka antara 23 September hingga 22 Oktober. Orang-orang ini pintar cerdas tetapi mereka tidak pernah memanipulasinya. Mereka kadang-kadang disalah anggap sebagai orang yang tidak jujur ​​dan tidak percaya. Mereka berperanan sebagai pengadil sekiranya terdapat perselisihan. Mereka selalu memilih keseimbangan dan skala yang seimbang untuk setiap aspek kehidupan. Mereka banyak makhluk yang fokus dan suka damai. Mereka akan selalu berusaha mencari keseimbangan antara dua orang yang bertentangan. Mereka sangat baik dalam cinta dan hubungan.

tanda zodiak

Mereka terkenal kerana sifatnya yang memecahkan konflik.

Kelebihan Libra:

 • Seronok dapat bersama mereka

 • Mereka berfikiran terbuka

Kekurangan Libra:

 • Mereka sangat malas

 • Orang lain dengan mudah memanfaatkan anda

SCORPIO

Orang yang mempunyai tanda Zodiak kalajengking dilahirkan antara 23 Oktober hingga 21 November. Ia mempunyai simbol kala jengking. Orang-orang ini adalah makhluk yang paling fleksibel dan mudah disesuaikan. Mereka adalah rakan sejati dan setia apabila dilayan secara positif dan melakukan apa sahaja untuk rakan sejati mereka. Kerana semangat dan kekuatan mereka yang luar biasa, orang-orang ini sering disalahpahami. Mereka mempunyai kekuatan keperibadian psikik dan emosi. Mereka sangat setia kepada orang yang baik hati tetapi juga jenis orang yang sangat keras kepala, apabila diperlakukan salah. Mereka mempunyai sifat yang menyenangkan.

tanda zodiak

Mereka terkenal dengan kesetiaan dan menilai balas dendam.

Kelebihan Scorpio:

 • Mereka adalah penyiasat yang hebat

 • Mereka adalah kekasih yang hebat

Kekurangan Scorpio:

 • Mereka menyembunyikan barang di dalam

 • Mereka menjaga jari kaki anda

SAGITTARIUS

Ini adalah yang ke-9 dari tanda-tanda Zodiak. Ia mempunyai simbol pemanah. Orang yang dilahirkan antara 22 November dan 21 Disember mempunyai tanda zodiak Sagittarius. Mereka jenis kreatif yang tenang. Mereka adalah orang yang tidak berbahaya yang mempunyai niat yang jelas untuk orang lain. Mereka adalah pencinta yang sangat bertenaga, kuat dan pengembaraan. Mereka adalah orang yang sangat romantis, tidak biasa dan yakin. Mempunyai kualiti toleransi.

tanda zodiak

Mereka adalah yang terbaik untuk sifat kreatif dan pengembaraan mereka.

Kelebihan Sagittarius:

 • Mereka berdikari dengan orang lain

 • Mereka mempunyai sifat penyayang

Kekurangan Sagitarius:

 • Mereka sangat tumpul

 • Mereka terlalu bertenaga

CAPRICORN

Orang yang dilahirkan pada tarikh antara 22 Disember dan 19 Januari mempunyai tanda zodiak Capricorn. Ia mempunyai simbol kambing laut. Orang-orang ini pintar cerdas tetapi sukar difahami. Mereka sangat tidak berhati perut. Mereka sangat bercita-cita tinggi dan praktikal untuk mencapai tujuan mereka. Orang-orang ini sangat mementingkan cinta dalam hidup mereka. Mereka sangat aktif, kuat dan luar biasa. Mereka dapat memberikan hasil terbaik dalam apa sahaja yang mereka lakukan. Mereka sangat mementingkan diri sendiri. Ciri keperibadian mereka yang lain adalah mereka boleh bersikap ganas dengan orang-orang yang menghalangi kejayaan mereka.

tanda zodiak

Orang-orang seperti itu dipanggil terbaik untuk kuasa besar, cita-cita dan sifat praktikal dan teratur mereka.

Kelebihan Capricorn:

 • Mereka sangat pintar

 • Mereka adalah tanda yang paling boleh dipercayai

Kekurangan Capricorn:

 • Mereka tidak dapat memaafkan perkara

 • Mereka sangat sensitif

AKUARIUS

Orang yang lahir antara 20 Januari dan 18 Februari tergolong dalam tanda zodiak Aquarius. Orang-orang ini sangat pintar dan kreatif. Mereka sangat bersemangat untuk melakukan pengembaraan dalam setiap hari dalam hidup mereka. Mereka mempunyai banyak perubahan mood. Mereka dengan mudah tidak mempunyai masalah dengan seseorang. Orang seperti itu sangat menarik. Mereka mempunyai sifat progresif. Mereka hidup di dunia yang ideal. Mereka mempunyai sikap tidak konsisten dan agak pelik.

tanda zodiak

Mereka adalah yang terbaik untuk minda mereka yang sangat kreatif. Mereka kadang-kadang disebut sebagai saintis atau teknologi yang dilahirkan.

Kelebihan Aquarius:

 • Anda boleh selesa dengan mereka

 • Mereka berfikiran terbuka

Kekurangan Aquarius:

 • Mereka sangat kasar kepada orang lain

 • Mereka sangat degil

PISCES

Tanda Zodiak terakhir dinamakan sebagai Pisces. Orang yang dilahirkan antara 19 Februari dan 20 Mac. Tanda ini mempunyai simbol ikan. Orang-orang ini juga sangat fleksibel dan mudah menyesuaikan diri dalam semua keadaan. Mereka strategik dan perancang yang baik. Mereka sangat bersimpati, memahami dan membiarkan. Mereka dapat memberikan sokongan moral yang sangat baik kepada rakan-rakan mereka ketika mereka berada dalam masalah dan mencari seseorang yang dapat mendengarkan mereka. Mereka kadang-kadang dipanggil penyembuh semula jadi.

tanda zodiak

Mereka adalah yang terbaik untuk sokongan moral dan sifat memahami rakan sekerja mereka.

Kelebihan Pisces:

 • Mereka sangat artistik

 • Mereka sangat sentimental kepada orang lain

Kekurangan Pisces:

 • Mereka adalah pemikir yang kompleks.

 • Mereka sangat agresif

Tanda Zodiak mana yang terbaik ??

Dengan memberikan pengenalan ringkas mengenai setiap tanda zodiak, mungkin jelas bahawa semua tanda itu unik dan sempurna dengan sifat baik dan buruk mereka sendiri. Perbezaan antara mereka mewujudkan kepelbagaian dalam roda kehidupan. Oleh itu, sukar untuk menandakan tanda zodiak terbaik. Namun seseorang boleh memanggil tanda zodiak tertentu sesuai pilihan dan pendapatnya. Pada pendapat saya, saya berpendapat bahawa tanda-tanda Kanser dan Libra adalah yang terbaik kerana ion Kanser terkenal dengan kesetiaan dan kesetiaan mereka sebagai rakan. Mereka akan selalu mempertahankan rakan-rakan mereka sehingga kematian mereka. Tanda zodiak terbaik lain pada pendapat saya adalah Libra kerana orang Libra dianggap yang terbaik untuk memecahkan konflik dan kedamaian mereka. Setiap orang mempunyai pemikiran dan idea mereka sendiri, sehingga mereka dapat memilih tanda zodiak terbaik sesuai pilihan mereka. Saya harap tulisan saya dapat membantu anda dalam menunjukkan tanda-tanda ini.

Ringkasan Secara ringkas dapat dikatakan bahawa tanda-tanda zodiak adalah bab penting dalam astrologi yang digunakan untuk menentukan sifat keperibadian seseorang. Tanda-tanda ini unik dalam ciri-ciri mereka sendiri, sifat baik dan buruk. Oleh itu, tidak mudah untuk mengatakan tanda zodiak mana yang paling baik dan terkenal.

Soalan Lazim

1. Tanda-tanda zodiak mana yang boleh melawan?

Tanda-tanda Leo, Scorpio Taurus dan Aquarius Zodiac dapat bertarung. Tanda-tanda Zodiak ini tahu bagaimana mendapatkan apa-apa dengan cangkuk atau penjahat.

2. Tanda zodiak mana yang malas?

Leo, Sagittarius dan Aquarius adalah tanda zodiak paling malas.

3. Tanda zodiak mana yang membunuh diri?

Penyebaran bunuh diri adalah sangat tinggi di Virgo dan pengedaran bunuh diri paling rendah di Scorpio & Sagittarius.

4. Tanda-tanda zodiak yang dibuat satu sama lain?

Terdapat banyak tanda zodiak yang dibuat untuk satu sama lain adalah seperti berikut.

 1. Gemini dan Aquarius
 2. Kanser dan Pisces
 3. Aries dan Aquarius
 4. Taurus dan Kanser
 5. Gemini dan Aquarius
 6. Kanser dan Pisces
 7. Leo dan Sagittarius
 8. Sagitarius dan Aries
 9. Capricorn dan Taurus
 10. Virgo dan Taurus
 11. Libra dan Gemini
 12. Scorpio dan Kanser

5. Tanda zodiak mana yang tidak dibuat satu sama lain?

Terdapat banyak tanda zodiak yang tidak dibuat satu sama lain adalah seperti berikut.

 1. Scorpio dan Aries
 2. Kanser dan Aquarius
 3. Leo dan Scorpio
 4. Virgo dan Sagittarius
 5. Aries dan Taurus. Yakub
 6. Taurus dan Sagittarius
 7. Gemini dan Capricorn
 8. Libra dan Virgo
 9. Pisces dan Virgo
 10. Aquarius dan Taurus
 11. Gemini dan Kanser

6. Apakah tanda Zodiak yang mudah jatuh cinta?

Sebagai tanda zodiak terkuat, Aries tidak sabar dan mudah jatuh cinta

7. Apakah tanda zodiak yang paling teruk?

Scorpio mungkin merupakan tanda paling kejam yang akan anda temui, jadi berhati-hatilah semasa anda berada di sekitar Scorpio.

Kesimpulannya

Tanda-tanda zodiak mungkin dianggap nyata oleh banyak orang tetapi tidak benar kerana astrologi bukanlah sains sebenar. Tanda-tanda ini adalah struktur khayalan. Namun bagi mereka yang mempercayainya, tanda-tanda ini adalah nyata dan ada dan mereka bergantung pada ini untuk peristiwa kehidupan seharian mereka. Dan mereka mempunyai perspektif masing-masing mengenai sifat setiap tanda zodiak.

artikel berkaitan

Bacaan Sawit - Cara Membaca Palma

Tanda

Orbit

Meridian

1 Suka

Kedengarannya lucu untuk memberikan 'tanda zodiak terbaik' kepada sesiapa sahaja berdasarkan tarikh lahir yang tidak sepenuhnya berada di tangan sesiapa. Saya rasa kita perlu memberikan tanda seperti itu kepada orang yang bekerja lebih keras untuk mencapainya.

1 Suka