Adakah anda ingin tahu mengenai pantai pasir putih? Pantai dengan hanya satu mineral di pasir disebut pantai pasir putih. Dan mineral itu adalah kristal kuarza putih. Pantai di Pantai Teluk Florida mempunyai pasir paling putih di AS, terutama Panhandle dan pantai barat daya. Menurut Stephen Leatherman (Pantai Dr.), yang paling cantik dari pantai pasir putih ini adalah Pantai Siesta Key di Sarasota.

Pantai Pasir Putih Terbaik di Dunia:

Kami telah mengumpulkan beberapa pilihan utama kami dari pantai pasir putih terbaik yang boleh didapati untuk membantu anda. Kami juga menyertakan beberapa permata tersembunyi yang mungkin agak sukar untuk dipukul, tetapi untuk pandangan, mereka sangat bernilai. Ini adalah senarai pantai pasir putih teratas di dunia.

  • Bequia, Saint Vincent, dan Grenadines

  • Pantai Carillon, Miami

  • Maldives

  • Grand Exuma, Bahama

  • Pantai Panama City, Florida

  • Teluk Kapalua, Maui

  • Tahiti

  • St Lucia

Di manakah terletaknya pantai pasir putih?

Terdapat lebih dari 50 pantai putih di seluruh dunia yang terkenal dengan keindahannya. Selain pantai pantai timur , bagi para pecinta pantai laut, daya tarik pasir putih lembut benar-benar dapat membuat garis pantai menonjol & tidak tertahankan.

Apakah pantai pasir paling putih di dunia?

Pantai pasir paling putih di dunia adalah Pantai Hyams di New South Wales dan ia mempunyai Rekod Dunia Guinness untuk membuktikannya. Kehidupan di pantai adalah anda tidak boleh kehilangan keluarga & orang tersayang. Hanya tiga jam di selatan Sydney, di tengah-tengah orang ramai, pantai yang menarik dan pelancongan ini akan membuat anda kagum dengan keindahannya.

Pantai pasir putih ini adalah pantai panjang yang terletak di Jervis Bay dengan pasir putih yang indah. Dari Pantai Greenfield atau Vincentia, cara terpantas ke sana adalah dengan berjalan kaki White Sands Walk, sehingga anda dapat menikmati lebih dari satu pantai pasir putih Jervis Bay yang indah.

Seperti pantai lain, Pantai Hyams tidak sesak. Malangnya, tidak ada penyelamat. Tetapi pantai itu sendiri adalah tempat yang sihat dan menyenangkan untuk bersantai.

Baca juga

Tempat Percutian Romantis Teratas di Seluruh Dunia yang merupakan Kepulauan Yunani Terbaik untuk Dikunjungi bersama Kanak-kanak 10 Idea Percutian Musim Sejuk AS Dari Resort Ski ke Pantai Sunny

Pantai Pasir Putih di Amerika Syarikat

Berikut adalah pantai pasir putih di Amerika Syarikat. Orang-orang tergila-gila dengan keindahan tempat ini & meluangkan masa untuk pergi ke tempat berkelah ini.

Pantai Clearwater, Florida

Ini adalah pantai berpasir putih yang sempurna. Kedua, tempat makan yang sangat baik, apatah lagi dengan dua kepakaran; Frenchies dan Cooters. Damai dan sunyi, Clearwater Beach adalah tempat yang sempurna untuk berehat sebelum pulang setelah kesibukan Orlando.

Pantai Carmel, California

Dengan pasir permen dan suasananya yang indah, dikelilingi oleh pohon-pohon cemara yang diukir angin dan tebing-tebing yang dihiasi dengan pondok-pondok kuno dengan pemandangan berbilion dolar, sabit ini adalah tempat yang sempurna untuk bersantai dan bermain. Hari musim luruh dan musim sejuk selalunya jelas, renyah, dan memukau. Pantai Carmel bukan hanya syurga bagi orang; ini juga tempat hiburan anjing. Tempat letak kenderaan boleh menjadi cabaran, terutama pada musim panas dan pada hujung minggu, kerana tempat letak kenderaan rasmi tidak begitu besar.

Pantai Lanikai, Oahu, Hawaii

Hanya disarankan tempat di sebelah timur Oahu adalah snorkeling di Pantai Lanikai. Di sisi pulau ini, pendedahan angin kencang sangat menyukarkan snorkeling. Pantai pasir putih yang indah menakjubkan di sisi positifnya dan perairannya adalah kedalaman snorkeling yang baik.

Pulau Marco, Florida

Keistimewaan Pulau Marco adalah pantai pasir putih yang indah, sukan air, menonton burung, dan pengembaraan luar. Percutian anda akan menjadi Floridian yang unik dengan satu mata untuk melindungi alam sekitar dan yang lain untuk keseronokan habis-habisan. Pulau Marco sesuai untuk menikmati cahaya matahari.

pantai USA pasir putih

Pantai Pasir Putih Filipina

Filipina sangat disukai oleh penggemar pantai, diberkati dengan pantai putih yang bersih dan perairan zamrud yang bertentangan dengan tanah tropis yang subur. Ini adalah senarai pantai pasir putih terbaik kami di Bali, dari permata tersembunyi hingga permata tersembunyi. Kehidupan di pantai tidak dapat ditahan & sukar untuk diabaikan pada musim percutian.

Pantai Dumaluan

Bagi mereka yang mencari percutian surga tropika, Pantai Dumaluan mempunyai pasir putih halus dan perairan tenang yang jernih. Jangan biarkan pemasaran kawasan menghalang anda untuk menikmatinya; ada kawasan di mana anda boleh menjauhkan diri dari orang ramai.

Oleh kerana pantai cukup besar, anda boleh melakukan banyak aktiviti: bermain bola tampar pantai, melemparkan Frisbee dengan rakan, menaiki jet ski, atau pergi berkayak untuk menamakan beberapa sahaja.

Pantai Cagwait

Kira-kira 32 kilometer (20 mi) tenggara Tandag, ibu kota Surigao del Sur, adalah Cagwait. Ia berbatasan di utara oleh kota-kota Bayabas, di selatan oleh Marihatag, di barat oleh Pergunungan Diwata, dan di sebelah timur oleh Lautan Pasifik. Ia mempunyai luas tanah seluas 21,410 hektar (52,900 ekar).

San Juan, La Union

San Juan, La Union adalah salah satu destinasi melayari utama di dunia. Untuk semua peselancar, daerah ini memiliki gelombang, sama ada anda hanya mempelajari tali atau mengasah kemahiran persaingan anda. Anda boleh duduk dan bersantai di pasir putih yang kotor setelah menaiki ombak dan menikmati salah satu matahari terbenam Luzon yang terbaik. Dengan banyak restoran, bar, dan kedai kopi, kawasan ini juga mempunyai suasana yang berbeza.

Anawangin Cove

Salah satu destinasi melayari utama negara adalah San Juan, La Union. Untuk semua peringkat peselancar, daerah ini memiliki gelombang, sama ada anda hanya mempelajari tali atau mengasah kemahiran anda untuk bersaing. Anda boleh duduk dan bersantai di pasir putih yang kotor setelah menaiki ombak dan menikmati salah satu matahari terbenam terbaik di Luzon. Dengan banyak restoran, bar, dan kedai kopi, kawasan ini juga memiliki nuansa yang berbeda.

Pulau Daku

Yang terbesar dari tiga yang termasuk dalam lawatan hopping pulau adalah pulau Daku dan satu-satunya tempat anda boleh membeli makan tengah hari untuk hari itu. Terdapat bayaran masuk yang sangat tidak perlu kerana semua wang yang kami bayar semasa lawatan dan makan tengah hari. Anda boleh membeli makanan anda sendiri dari pasar dan membawanya untuk memanggangnya dengan bayaran. Secara keseluruhan, kapal memenuhi air dan tanah dipenuhi orang, panggangan, dan pondok sewa. Airnya bagus, tetapi masalahnya adalah harga terlalu banyak dan kesesakan.

Ringkasnya, Pantai Pasir di Amerika Syarikat adalah tempat anda akan menjadualkan percutian yang anda impikan. Imej pantai yang sempurna adalah, tentu saja, selalu berisi pasir putih, pohon palem, air jernih, dan langit biru. Walaupun banyak pantai pasir putih di dunia terletak di lokasi tropika, anda akan dapati bahawa AS adalah yang terbaik setakat ini.

Pantai Pasir Putih Caribbean

Fikirkan Caribbean dan khayalan secara automatik memunculkan pemandangan pantai sepi talcum-tepung yang dibatasi oleh pokok palma di satu sisi dan air jernih di sisi lain. Dan dengan gembira, fakta itu berlaku sama sekali. Pantai-pantai tampak seperti pasir putih bersih, dengan kebanyakan pulau dikelilingi oleh terumbu karang. Pantai romantis untuk pasangan adalah tempat terbaik untuk berbulan madu.

Pantai Eagle, Aruba

Pantai dan kejiranan di Oranjestad, Aruba, adalah Pantai Eagle. Untuk banyak resort rendah dan pantai awam yang besar, kawasan kejiranannya popular. Ia adalah pantai terbesar di Aruba dan mempunyai pantai putih lembut. Ia telah dinilai sebagai salah satu pantai terbaik di dunia. Ini bukan pantai yang bogel. Ketelanjangan awam di Aruba adalah haram.

Trunk Bay, St. John

Trunk Bay adalah pasir putih dan air pirus bertaraf dunia dan pantai yang paling banyak difoto dengan jejak bawah air yang ditandai untuk snorkeling. Kerana popularitinya, penumpang kapal pesiar dan lawatan bersiar-siar dapat menjadi sangat ramai.

Pantai Crane, Barbados

Ramai yang menganggap Pantai Crane, yang awalnya merupakan pelabuhan, adalah salah satu pantai paling indah di pulau ini. Pada kenyataannya, ia digolongkan oleh Lifestyles of the Rich and Famous sebagai "salah satu dari sepuluh pantai terbaik di dunia". Di tempat ini, terdapat ombak yang kuat, menjadikan Crane Beach sebagai tempat menaiki boogie yang hebat. Sejak dibuka pada tahun 1867, Crane Resort & Residences, berdiri di tebing di atas pantai, telah menjadi kegemaran di kalangan berbulan madu.

Pulau Palominos, Puerto Rico

Pulau Palomino, sebuah pulau persendirian dengan kemewahan tempat peranginan, sempurna menangkap inti surga tropika terpencil. Luangkan hari menari ke selancar, menyelam, snorkeling, dan menikmati sukan air di air biru yang indah dengan warna hijau pirus dan zamrud, bersantai di bawah pohon palem yang tinggi.

Philipsburg, St Maarten

Ibu kota, dan pelabuhan laut dalam yang sibuk, adalah Philipsburg. Ia adalah pelabuhan yang popular untuk kapal pesiar dan dengan itu menawarkan kota perbelanjaan bebas cukai yang meriah, pelbagai resort dan vila, serta lapangan terbang yang dilayan dengan baik, dan banyak aktiviti riadah dan bersiar-siar. Pulau ini mempunyai pantai berpasir yang menakjubkan, kota-kota bergaya Eropah yang pelik, dan bukit-bukit hijau yang bergulir dalam sejarahnya.

Rundown: Kepulauan seperti Bahama, Turks dan Caicos, Antigua, Anguilla, dan Aruba terkenal dengan garis pantai yang menarik, dan banyak bahagian pasir dan laut yang indah ini juga menyediakan akses mudah ke beberapa resort pantai terbaik di Caribbean . Dalam senarai pantai teratas di Caribbean ini, anda akan menemui hamparan pasir yang ideal untuk memenuhi impian tropika anda, dari sabit pasir putih yang menggoda dan laut biru yang disokong oleh hutan yang subur hingga kepingan yang indah di pinggir terumbu karang.

Pantai Pasir Putih di UK

Landskap pesisir UK bervariasi dan membentang sejauh ribuan batu, yang bermaksud anda tidak perlu meninggalkan pulau-pulau untuk mencari pantai pasir putih dan laut nilam.

Camber Sands, Sussex

Camber Sands adalah salah satu pantai yang sangat baik di daerah ini kerana ia adalah salah satu dari sedikit yang memiliki pantai berpasir, dengan pantai batu dan sirap menjadi banyak jirannya. Berenang di Camber Sands adalah selamat, tetapi pelancong perlu menyedari air pasang yang pesat naik di pantai. Riptides - menyapu perenang ke laut jika tersapu satu - adalah salah satu penyebab kematian pesisir yang paling biasa.

Pantai Holkham, Norfolk

Pantai ini disokong oleh bukit-bukit lavender dan keemasan, dan serangkaian pondok pantai yang dicat dengan warna-warna lusuh. Perhatikan rama-rama fritillary dengan elang hijau gelap dan peregrine. Tetapi perhatikan berenang - berenang hanya di mana bendera merah dan kuning ditunjukkan dengan selamat kerana terdapat arus pasang surut.

pantai pasir putih

Pantai Porthcurno, Cornwall

Terletak di barat jauh Cornwall, Pantai Porthcurno telah menerima beberapa anugerah dan mudah untuk mengetahui sebabnya. Ini adalah sebuah oasis keindahan alam yang mempesona dengan pasir putih lembut yang indah yang dicuci oleh laut yang berubah menjadi pirus di bawah sinar matahari dan tebing tinggi di kedua-dua sisi yang menawarkan perlindungan. Ini adalah sebuah oasis keindahan semula jadi yang luar biasa dengan pasir putih halus yang sempurna yang dicuci oleh laut yang berubah menjadi pirus di bawah sinar matahari dan tebing tinggi di kedua-dua sisi yang menawarkan perlindungan.

Pentel Bay, Tresco, Kepulauan Scilly

Tresco adalah permata subtropika dan pulau terbesar kedua dengan pantai pasir putih yang indah. Ia adalah satu-satunya pulau yang dimiliki secara persendirian; Lucy dan Robert Dorrien-Smith sedang mengurusnya. Untuk bersantai di pantai atau hanya bersantai di pantai, pulau ini juga sangat baik - tidak ada tempat yang lebih baik untuk bersantai daripada pasir putih halus Pentle dan Appletree Bays.

Rundown: Di sini, di UK, terdapat banyak pantai berpasir yang menakjubkan. Nantikan jalan-jalan pesisir yang indah, pasir halus dari Caribbean yang kelihatan seperti sesuatu, pemandangan hijau yang subur, dan banyak aktiviti yang menyeronokkan. Sukan air, berbasikal, dan hari-hari pantai yang malas dijual, dan mudah untuk mencari segala-galanya dari pusat peranginan yang sibuk hingga permata yang lebih tenang dengan begitu banyak pantai pasir putih.

Mungkinkah pantai putih tiruan menggegarkan bencana eko?

Ya, pantai putih buatan seperti itu merupakan ancaman besar bagi ekosistem. Sarung modelnya adalah Manila, Filipina, sebuah pantai putih buatan yang dikritik hebat dari seluruh dunia.

Pemerintahan Presiden Rodrigo Duterte telah memenuhi garis pantai sepanjang 500 meter di samping kedutaan AS di Manila dengan pasir yang terbuat dari banyak batu dolomit Filipina Tengah yang hancur, walaupun mendapat tentangan dari para pejuang alam sekitar.

Setelah membuang pasir dolomit, yang biasanya digunakan dalam pembinaan, di pesisir Teluk Manila sebagai sebahagian daripada skema pengindahan, Jabatan Alam Sekitar dan Sumber Asli Filipina diserang oleh kumpulan hijau dan pegawai pemerintah.

Pengkritik berpendapat bahawa projek 389 juta peso ($ 8 juta) telah melangkau perundingan awam dan penilaian alam sekitar dan sijil tidak lengkap, yang bermaksud bahawa kesan sebenarnya terhadap kehidupan laut Teluk Manila masih belum diketahui.

pantai putih

Terdapat kritikan terhadap penggunaan pasir buatan, dengan kumpulan pemuliharaan mengatakan bahawa facelift hanya berfokus pada estetika dan tidak ada hubungannya dengan alam sekitar. Pengkritik berpendapat bahawa projek 389 juta peso ($ 8 juta) telah melangkau perundingan awam dan penilaian alam sekitar, yang bermaksud bahawa kesan sebenarnya terhadap kehidupan laut Teluk Manila masih belum diketahui.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Berikut adalah beberapa soalan yang diajukan sekarang & yang pasti akan meningkatkan minat anda terhadap topik ini. Selamat membaca.

Negara mana yang mempunyai pantai berpasir putih?

Amerika Syarikat, UK, Filipina, Caribbean & India semuanya mempunyai pantai pasir putih dengan kualiti yang hampir sama. Cuma bezanya yang ada di sana.

Apakah pantai # 1 di dunia?

Menurut tinjauan, kedudukan nombor satu menuju Grace Bay di Turks dan Caicos, diikuti oleh Pantai Whitehaven di Australia dan Anse Lazio di Seychelles.

Di manakah air paling jernih di dunia?

Tanpa Maldives, kawasan perairan paling biru di dunia tidak akan lengkap. Ini adalah rumah perairan biru kehijauan yang kelihatan tidak nyata, begitu jelas. Perairan Maldivia, sebenarnya, sangat tembus dan merawat mata.

Kesimpulan:

Sekiranya anda mencari pantai pasir putih di dunia maka kami telah memberikan anda senarai semua pantai pasir putih yang terkenal di dunia untuk merancang perjalanan anda tahun depan. Dunia kita mempunyai lebih banyak pantai dengan pasir gula daripada bahagian yang adil, yang akan anda temui di hampir setiap benua. Semua pantai pasir putih yang indah dalam senarai ini adalah transendental. Tidak kira di mana rancangan perjalanan masa depan anda akan membawa anda ke negara ini, cubalah masuk ke salah satu tempat yang cerah dan melayari pantai putih eksotik ini.