Siapakah orang yang paling terkenal di dunia? Dwayne Johnson, juga dikenali sebagai The Rock , adalah orang yang paling terkenal di dunia. Dia menjadi terkenal pada zamannya sebagai ahli gusti WWE sehingga dia terus menjadi bintang filem Hollywood. Pada tahun 2017, dia adalah pelakon dengan bayaran tertinggi kedua dalam biz. Instagramnya mempunyai banyak video senaman, catatan lucu, dan petua diet yang merupakan cara hubungan dengan peminatnya dari semua peringkat umur.

Siapakah Orang Paling Terkenal di Dunia?

Orang Terkenal Terbaik di Dunia

Berikut disebutkan nama dan biografi pendek orang paling terkenal di dunia.

:one: Dwayne Johnson

Dwayne Johnson, The Rock, adalah salah satu orang paling terkenal di dunia. Dia mengejar profesion lakonan setelah bersara dari juara gusti WWE. The Rock adalah salah satu pelakon dengan bayaran tertinggi pada tahun 2020. Nilai bersih Dwayne Johnson bernilai sekitar $ 320 juta. Video senaman dan petua dietnya di Instagram menjadikannya personaliti paling terkenal di dunia.

Dwayne Johnson

:two: Donald Trump

Donald Trump adalah presiden Amerika Syarikat ke-45. Dia telah lama dalam berita untuk banyak tindakan dan komen kontroversial . Sebelum masuk dalam politik, dia adalah ahli perniagaan dan personaliti TV yang berjaya. Tanpa perkhidmatan ketenteraan atau pemerintahan sebelumnya, dia menjadi presiden AS pertama. Selama bertahun-tahun, strategi dan kebijakannya telah menimbulkan berbagai protes. Banyak pernyataan yang tidak tepat dibuat oleh Trump semasa kempen pilihan raya 2020. Dia banyak kali memberi pendapat terhadap perkauman. Trump telah bertindak balas dengan tegas terhadap wabak COVID-19, menekankan bahaya, menolak cadangan banyak pegawai kesihatan, dan menyatakan berita palsu mengenai rawatan dan ketersediaan ujian yang tidak menentu. Dia dikalahkan dalam pilihan raya presiden AS pada tahun 2020 oleh Joe Biden tetapi enggan menerima kalah.

Donald Trump

:three: Joe Biden

Joe Biden akan diperkenalkan sebagai presiden ke-46 pada 20 Januari 2021. Dia adalah orang yang paling google pada tahun 2020. Dalam sejarah Amerika Syarikat, dia adalah Senator keenam termuda pada usia 30 tahun. Dia juga terpilih sebagai naib presiden ke-47 semasa pemerintahan obama dari 2009 hingga 2017. Obama dianugerahkan Joe Biden sebagai Anugerah Kebebasan Presiden. Banyak selebriti menyokongnya seperti lagu Taylor Swift yang hadir untuk menyokong Biden yang berkempen menentang Trump untuk memenangi pilihan raya presiden AS pada tahun 2020 dan menjadi tajuk utama dalam jangka masa ini. Akhirnya, dia menang atas Donald Trump dalam pemilihan presiden Amerika Syarikat 2020.

Joe Biden

:four: Jeff Bezos

Jeff Bezos terkenal sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, pengasas dan Presiden multinasional corporation Amazon. Bezos telah menjadi orang terkaya di dunia dan telah disebut "orang terkaya dalam sejarah moden." Menurut Forbes, dia adalah orang pertama dengan nilai bersih lebih dari $ 200 bilion.

Jeff Bezos

:five: Bill pagar

Bill Gates adalah contoh untuk orang biasa. Dia memberi inspirasi kepada orang lain dengan kehidupannya yang berjaya, pemimpin yang hebat dan keperibadian yang baik hati. Gates mengambil berat tentang orang lain yang memerlukan. Dia tergolong dalam keluarga dengan sejarah perniagaan, politik, dan pekerjaan sosial yang kaya. Semasa masih di sekolah rendah, dia mengatasi semua rakan sekelasnya, terutama dalam Sains dan Matematik. Sebaik sahaja ibu bapanya melihat kepintarannya, mereka mendaftarkan Gates di Lakeside School, sebuah sekolah swasta. Sekolah ini terkenal dengan latar belakang akademiknya. Dan sekolah pertama kali memperkenalkan Gates ke komputer. Kemudian, Gates dimasukkan ke Universiti Harvard. Di Harvard, dia bertemu dengan Paul Allen, yang menjadi teman rapat Gates. Mereka terobsesi dengan komputer bahawa mereka tiba lewat untuk beberapa kelas mereka. Malah mereka melangkau kelas untuk tinggal di makmal komputer. Namun, mereka tidak lulus dari Harvard.

Pada masa ini, Bill Gates adalah ketua Syarikat Microsoft yang dibentuk pada tahun 1975 dengan Paul Allen. Sebab mereka membuat syarikat ini adalah kerana mereka ingin membuat perisian untuk komputer mereka. Gates mempunyai nilai bersih $ 113.7 bilion pada November 2020 dan menjadikannya orang ketiga terkaya selepas Bezos dan Elon Musk. Dia bekerja keras untuk menjadikan syarikat Microsoftnya lebih baik dan lebih sesuai untuk orang, bukan hanya orang Amerika, tetapi di seluruh dunia.

Bill pagar

:six: Kylie Jenner

Kylie Jenner dilahirkan pada tahun 1997 di California. Dia adalah jutawan termuda. Dalam siri realiti, Kylie Jenner, bintang Kardashians, selalu menjadi tumpuan di kalangan adik-beradiknya dalam siri realiti. Dia telah menggunakan nama keluarganya untuk memulakan perniagaan kosmetiknya sendiri, Kylie Cosmetics, dan memperoleh berjuta-juta dengan menjual produk khasnya Kylie Lip Kit. Di samping itu, dia telah mengumpulkan media sosial mega berikut dan, pada tahun 2015, disenaraikan sebagai salah satu Majalah Pemuda Paling Berpengaruh di Time. Forbes telah menamakannya sebagai jutawan termuda yang pernah dibuat sendiri pada tahun 2019.

Kylie Jenner

:seven: Robert Downey

Robert Downey adalah salah satu pelakon berbayar tertinggi di Hollywood dengan lebih $ 300 juta aset. Dia terkenal dengan peranannya sebagai Iron Man, Sherlock Holmes, dan Chaplin. Dilahirkan pada 4 April 1965, di New York. Dia mula bertindak sebagai artis kanak-kanak. Dia pertama kali muncul sebagai pemain pemeran di Saturday Night Live pada tahun 1980, tetapi kejayaannya berubah-ubah ketika dia bertarung dengan penyalahgunaan dadah. Akhirnya dia mengubah hidupnya, menerima kebangkitan kemasyhuran kritikal dan luar biasa dan dianggap sebagai salah satu pelakon A-list Hollywood.

Robert Downey

:eight: Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo telah menandakan selebriti dengan bayaran tertinggi dalam senarai Forbes 2020. Dia adalah atlet yang paling banyak diikuti di media sosial. Dia terkenal di seluruh dunia sebagai salah satu pemain bola sepak yang paling murah hati dan berpengaruh sepanjang masa.

Setelah berpindah dari Manchester United ke Real Madrid dengan harga hampir 80 paun, Ronaldo adalah pemain bola sepak paling mahal. Semasa menjadi pemain Real Madrid, dia disambut oleh 80,000 orang di Stadium Santiago Bernabeu.

Dia adalah pemain bola sepak pertama yang memenangi Liga Juara-Juara UEFA sebanyak lima kali. Dia memegang rekod untuk gol terbanyak dalam sejarah Real Madrid. Hingga hari ini, dia kekal sebagai satu-satunya pemain dalam sejarah La Liga yang telah menjaringkan 30 gol atau lebih dalam enam musim berturut-turut. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

:nine: Barack Hussein Obama II

Barack Obama adalah orang Afrika pertama yang memegang jawatan tersebut. Dia adalah Presiden ke-44 dan mantan Presiden AS, Obama sebelumnya berkhidmat sebagai Ahli Parlimen Amerika Syarikat dari Illinois, dari Januari 2005 hingga pengunduran dirinya berikutan kemenangannya dalam pemilihan presiden 2008. Kempen presidennya dimulakan pada Februari 2007, dan setelah kampanye dekat Parti Demokrat tahun 2008 melawan Hillary Rodham Clinton, dia memenangkan pencalonan partinya. Pada pemilihan presiden 2008, ia mengalahkan calon Republikannya, John McCain, dan terpilih sebagai presiden pada 20 Januari 2009. Pada Oktober 2009, Obama dicalonkan untuk Hadiah Nobel Perdamaian 2009.

Barack Hussein Obama II

:keycap_ten:Justin Bieber

Justin Bieber adalah penyanyi POP yang paling popular. Pengikutnya sangat sukar dikendalikan. Jiwa tua adalah perkara terakhir yang boleh anda jangkakan di dalam Justin Bieber. Setelah menyiarkan beberapa video buatan sendiri di YouTube pada tahun 2007, di mana Bieber berbakat mengumpulkan lagu-lagu dari artis seperti Usher, Ne-Yo dan Stevie Wonder, Justin mencipta lebih dari 10,000,000 idea dari mulut ke mulut.

Justin Bieber

Orang mati yang paling terkenal di dunia

Berikut adalah perpisahan kepada selebriti yang telah meninggal pada tahun 2021. Orang-orang ini telah membuat perbezaan dalam hiburan, sukan, politik dan banyak lagi. Kami menghormati nyawa mereka, dan kami meratapi kehilangan mereka. Berikut adalah senarai orang-orang yang paling terkenal di dunia.

:one: Tanya Roberts

Pelakon 'Itu' 70-an Show 'Tanya Roberts adalah bekas gadis Bond, meninggal pada 4 Januari 2021, pada usia 65, pasangannya Lance O'Brien telah mengesahkan kematiannya. The New York Times melaporkan bahawa Roberts meninggal dunia di Pusat Perubatan Cedars-Sinai di Los Angeles. Punca kematian tidak pernah diumumkan, tetapi dia dimasukkan ke hospital setelah runtuh dari rumahnya pada malam Krismas. Dia diletakkan di ventilator tetapi tidak mempunyai COVID-19. Roberts pada mulanya dianggap meninggal pada 3 Januari setelah pengumuman awal oleh penerbitnya, Mike Pingel.

Tanya Roberts

:two: Phil Spector

Phil Spector, pengeluar muzik revolusioner yang mengubah muzik rock menjadi kaedahnya sendiri "Wall of Sound" dan kemudian disabitkan dengan pembunuhan, telah meninggal dunia. Dia berumur 81 tahun. Pegawai penjara California mengatakan bahawa dia meninggal pada 16 Januari 2021, disebabkan oleh sebab semula jadi di hospital. Spector diumumkan sebagai penulis lagu tiga minit Wagnerian, menciptakan "Wall of Sound" yang menggabungkan vokal berapi dan pengaturan orkestra yang mulia untuk menghasilkan memorabilia seperti "Da Doo Ron Ron," "Be My Baby" dan "Dia adalah Pemberontak." Di rumahnya di pinggiran Los Angeles, dia dijatuhi hukuman penjara 19 tahun pada tahun 2009.

:three: Hank Aaron

Hank Aaron besbol besbol lahir pada 5 Februari 1934, di Mobile di sisi apartheid yang salah. Dia meninggal pada 22 Januari 2021, sebagai ikon negara. WGCL-TV di Atlanta melaporkan kematian Aaron pada usia 86, dan Major League Baseball mengesahkan berita itu. Aaron mencapai kemuncak kemasyhurannya pada 8 April 1974.

:four: Dustin Diamond

Dustin Diamond, yang mendapat kemasyhuran dalam sitkom remaja tahun 90-an "Saved by the Bell," meninggal pada 1 Februari 2021, pada usia 44 tahun. Diamond telah memperkenalkan Samuel "Screech" Powers yang aneh, selama hampir 13 tahun. tahun berlalu beberapa kali francais, yang bermula pada tahun 1989 di NBC. Berjuta-juta penonton terlalu prihatin dengan "Iron Rescue," terutama semasa pameran tahun 90-an. Pertunjukan ini sangat revolusioner dan retret itu semestinya disaksikan selepas sekolah dalam generasi peminat.

Dustin Diamond

:five: Hal Holbrook

Hal Holbrook, pelakon yang terkenal dengan watak Mark Twain di Broadway dan Deep Throat dalam "All the President's Men," meninggal dunia pada 23 Januari di Beverly Hills. Dia berumur 95 tahun. Holbrook mendapat kemasyhuran untuk karyanya sebagai Mark Twain dalam pertunjukan one-man "Mark Twain Tonight" pada tahun 1954, dia kemudian memenangi Tony Award pada tahun 1966 kerana bermain sebagai pengarang. Holbrook juga memenangi lima Emmy dan memenangi pencalonan Oscar sebagai pelakon terbaik pada tahun 2007 untuk persembahannya dalam "Into the Wild." Holbrook juga memainkan peranan penting dalam Deep Throat, seorang pegawai pemerintah rahsia di Bob Woodward semasa siasatan The Washington Post terhadap skandal Watergate, dalam filem 1976 "All the President's Men."

Hal Holbrook

:six: Michael Jackson

Michael Joseph Jackson dilahirkan pada 29 Ogos 1958 - dan meninggal pada 25 Jun 2009 adalah penyanyi, penulis lagu, dan penari Amerika. Digelar sebagai "Raja Pop", dia dianggap sebagai salah satu tokoh budaya terpenting abad ke-20. Dengan bermain panggung dan video, dia melakukan gerakan tarian yang kompleks seperti moonwalk, menamakannya, dan robot. Suara dan gayanya telah mempengaruhi seniman dari berbagai genre, dan dedikasinya terhadap muzik, tarian, dan fesyen, serta kehidupannya yang diperibadikan, menjadikannya watak global dalam budaya popular selama lebih dari empat puluh tahun. Jackson adalah artis yang paling banyak memenangi anugerah dalam sejarah muzik popular.

Phil Spector

:seven: Bob Marley

Robert Nesta Marley, OM dilahirkan pada 6 Februari 1945 dan meninggal pada 11 Mei 1981. Dia adalah penyanyi, penulis lagu, dan pemuzik Jamaica. Sebagai salah satu pelopor reggae, karier muziknya terkenal kerana mencampurkan unsur-unsur reggae, ska, dan rocksteady, serta gaya bicara dan penulisan lagu yang unik. Sumbangan Marley terhadap muzik meningkatkan populariti muzik Jamaica di seluruh dunia, dan menjadikannya tokoh global dalam budaya popular selama lebih dari satu dekad. Meneruskan kerjayanya, Marley dikenali sebagai ikon Rastafari, dan dia memperkenalkan muziknya dalam arti spiritual. Dia juga dianggap sebagai simbol global musik dan budaya dan identitas Jamaika, dan telah lantang mendukungnya untuk menghalalkan ganja, dan dia telah menganjurkan Pan-Afrikaisme.

Bob Marley

:eight: Albert Einstein

Albert Einstein dilahirkan pada 14 Mac 1879 dan meninggal pada 18 April 1955. Dia adalah seorang saintis teori kelahiran Jerman. Dia adalah salah satu daripada dua ahli fizik terhebat yang pernah hidup, yang lain adalah Isaac Newton. Einstein mengembangkan konsep relativiti, salah satu daripada dua tonggak fizik moden (di sebelah mekanik kuantum). Rumusnya untuk kesetaraan tenaga massa E = mc2, yang berasal dari teori ini, telah disebut "persamaan paling terkenal di dunia". Karyanya juga terkenal dengan pengaruhnya terhadap falsafah saintifik. Dia menerima Hadiah Nobel Fizik pada tahun 1921. Pencapaian intelektual dan kemunculannya telah menyebabkan "Einstein" menyerupai "genius".

Albert Einstein

Orang Pakistan Paling Terkenal di Dunia

Pakistan adalah negara keenam terpadat di dunia. Artikel ini memperkenalkan beberapa orang Pakistan yang paling terkenal yang merupakan warganegara asing dalam beberapa cara. Selebriti pada masa lalu terkenal dengan projek yang luar biasa dan sumbangan penting yang akan menjadikan mereka terus menjadi perhatian. Usaha, dedikasi dan kerja keras yang hebat akan dilaksanakan berdasarkan pangkalan peminat yang hebat.

Pakistan adalah negara Islam pertama yang mempunyai tenaga nuklear. Oleh itu, Pakistan telah memberikan selebriti dunia seperti Muhammad Ali Jinnah, Ustad Nusrat Fateh Ali Khan, Wasim Akram, Imran Khan dan banyak pahlawan lain yang turut serta dalam promosi pro-Pakistan.

Senarai berikut didasarkan pada pengikut, populariti dan pencapaian peminat Pakistan yang paling terkenal di dunia:

:one: Abdul Qadeer Khan

Abdul Qadeer Khan, juga dikenal sebagai 'Mohsin-e-Pakistan' di Pakistan. Abdul Qadeer Khan adalah saintis nuklear Pakistan dan jurutera metalurgi. Dia dikenal sebagai "bapak projek pengayaan uranium" melalui program bom atom rahsia negaranya. Dia adalah antara orang yang terkenal di Pakistan.

Khan dilahirkan di India dan berpindah ke Pakistan pada tahun 1947. Dia belajar kejuruteraan logam di universiti teknologi di Eropah Barat. Pada tahun 1974, Khan kembali ke Pakistan dan mula mengerjakan Projek Nuklear. Dia menyertai Atom Bomb Program dan menjadi anggota Bahagian Pengayaan di PAEC.

Khan terus mencari lingkungan uranium dalam sejumlah usaha yang bertujuan menghasilkan plutonium. Berkat usaha hebatnya, Pakistan menjadi kekuatan atom dengan berjaya menjelajah bom uranium di Chagai-1 dan Chagai-2. Khan dianugerahkan oleh Nishan-i Imtiaz dan Hilal-i-Imtiaz.

Abdul Qadeer Khan

:two: Noor Jahan

Penyanyi dan pelakon kelas dunia Pakistan, Noor Jahan, juga terkenal dengan gelaran kehormatnya 'Malika Taranum'. dia telah bekerja di Britain, India dan Pakistan. Noor Jahan terkenal di seluruh Asia Selatan sebagai salah satu penyanyi terkemuka dan paling berpengaruh dan dianugerahkan gelaran Malika-Taranum di Pakistan. Dia mengendalikan muzik India kuno dan bentuk muzik lain.

Noor dilahirkan di Kasur; Pakistan dan nama kelahirannya adalah Allah Wasai. Pada usia 6 tahun, dia muncul di panggung di Calcutta sebagai Baby Noor jahan untuk pengarah Diwan Sardari Lal. dia memegang rekod menyanyikan lagu filem terbanyak dalam sejarah pawagam Pakistan. Dianggarkan bahawa dia membuat lebih dari 40 filem dan menyanyikan sekitar 20,000 lagu sepanjang kariernya. Dia dianggap sebagai salah satu artis yang paling terkenal.

noor jahan

:three: Abdul Sattar Edhi

Abdul Sattar Edhi adalah seorang dermawan yang terkenal. Dia pindah ke Pakistan pada awal 20-an dan mula bekerja sebagai ejen komisen untuk pasaran tekstil dan dari sana membuka pusat percuma seterusnya di Pakistan dan berpindah bekerja untuk kesejahteraan.

Beliau adalah pengasas Yayasan Edhi, yang menjalankan rangkaian ambulans terbesar di dunia dengan tempat perlindungan tempat tinggal, tempat perlindungan haiwan, pusat pemulihan dan rumah anak yatim di seluruh dunia. Selepas kematiannya, anaknya Faisal Edhi mengambil alih jawatan sebagai ketua Edhi Foundation.

Bersama isterinya, Bilquis Edhi, dia menerima Anugerah Ramon Magsaysay pada tahun 1986 untuk khidmat masyarakatnya. Dia juga menerima Hadiah Damai Lenin dan Hadiah Balzan. Pada bulan September 2010, Edhi dianugerahkan gelar doktor oleh University of Bedfordshire. Edhi menerima anugerah 'Nishan-e-Imtiaz' dari Kerajaan Pakistan pada tahun 1985.

Abdul Sattar Edhi

:four: Imran Khan

Imran Khan adalah ahli politik, selebriti, dan bekas pemain kriket Pakistan yang paling terkenal. Imran Khan adalah kapten kriket Pakistan yang paling berjaya, memimpin negaranya ke kemenangan dalam Piala Dunia Kriket 1992. Setelah melepaskan kriket, dia terlibat dalam politik. Pada tahun 1996 parti politik Pakistan, تحریک-Insaf, ditubuhkan dan Khan menjadi pengerusinya.

Imran Khan adalah perdana menteri Pakistan sekarang dan ke-22. Dia dilahirkan pada tahun 1952 dalam keluarga Pastun di Lahore dan lulus dari Oxford Keble College pada tahun 1975. Dia memulakan karier kriket antarabangsa pada usia 18 tahun dalam siri Ujian 1971 menentang England. Khan bermain sehingga tahun 1992, menangkap pasukan dari semasa ke semasa antara tahun 1982 dan 1992, dan juga memenangi Piala Dunia Kriket, satu-satunya kemenangan Pakistan dalam kejohanan tersebut. Dia dianggap antara orang yang paling terkenal di Pakistan.

Pada tahun 1991, dia memulai kampanye penggalangan dana untuk mendirikan rumah sakit barah untuk ibunya, Puan Memory dari Shaukat Khanum. Dia mengumpulkan $ 25 juta pada tahun 1994 untuk membina sebuah hospital di Lahore, dan pada tahun 2015 dia mendirikan sebuah hospital kedua di Peshawar. Khan juga pernah berkhidmat sebagai Canselor Universiti Bradford antara tahun 2005 dan 2014.

Imran Khan

:five: Malala Yousafzai

Malala Yousafzai, gadis paling terkenal di dunia, adalah gadis Pakistan dan pendidik dari Mingora, Daerah Swat, wilayah KPK. Dia terkenal memperjuangkan hak asasi manusia, terutama untuk pendidikan wanita dan anak-anak di Lembah Swatnya di Pakistan barat laut, KPK. Taliban tempatan telah melarang kanak-kanak perempuan untuk bersekolah.

Pada 9 Oktober 2012, Yousafzai ditembak di kepala dan leher oleh lelaki bersenjata Taliban ketika dia pulang ke rumah dengan menaiki bas sekolah. Percubaan pembunuhan itu mencetuskan konflik nasional dan antarabangsa dengan sokongan Yousafzai.

Pada majalah Time Magazine pada 29 April 2013, Malala muncul di halaman depan majalah tersebut. Yousafzai menjadi pemenang pertama Anugerah Keamanan Pemuda Nasional di Pakistan dan dicalonkan untuk Hadiah Nobel Keamanan 2013. Pada usia 17 tahun, dia adalah pemenang hadiah termuda yang menerima Anugerah Keamanan Nobel.

Malala Yousafzai

:six: Nusrat Fateh Ali Khan

Penyanyi Pakistan, pemuzik dan pengarah muzik, pada dasarnya pemuzik Qawwali, muzik Islam yang taat adalah genre Nusrat Fateh Ali Khan.

Dia adalah saudara kepada Farrukh Fateh Ali Khan dan bapa saudara Rahat Fateh Ali Khan. Keluarganya telah menjadi pemuzik dan penyanyi Qawwali (muzik Islam yang taat) selama enam ratus tahun.

Nusrat Fateh Ali Khan dilahirkan pada tahun 1948 di Faisalabad, Pakistan dari keluarga Muslim Punjabi.

Dia adalah anak kelima dan anak pertama Fateh Ali Khan, seorang pemuzik, penyair dan artis. Nusrat bangun untuk menyanyi, dan 40 hari kemudian membuat persembahan awam pertamanya di pesta ayahnya yang berusia 15 tahun. Dia meninggal pada tahun 1997.

Nusrat Fateh Ali Khan

:seven: Shahid Afridi

Shahid Khan Afridi 'Boom Boom' Pakistan yang berjaya dan bekas ketua pasukan. Khan memegang rekod dunia untuk ODI ke-100 terpantas dalam 37 penghantaran dan juga mempunyai perbezaan enam mata dalam sejarah kriket ODI. Afridi menganggap dirinya sebagai pemain bola yang lebih baik dan mengambil 350 wiket dan 48 wuduk Ujian dalam ODI. Sehingga Januari 2020, Afridi berada di tangga kedua dalam carta T20 dengan 98 wiket dalam 99 perlawanan. Dia adalah satu-satunya pemain kriket yang telah menjaringkan enam enam dalam sejarah kriket. Dia mempunyai kelab peminat terbesar di dunia.

Pada bulan Mac 2014, Shahid Afridi mendirikan Yayasan Shahid Afridi, yang bertujuan untuk menyediakan kemudahan kesihatan dan pendidikan di Pakistan. Pada bulan Ogos 2015, dia menamakan salah satu atlet paling membantu di dunia. UNICEF dan banyak pegawai Pakistan telah membawa Shahid Afridi untuk memerangi polio di negeri Waziristan.

Afridi dianugerahkan Pride of Performance oleh Presiden Asif Ali Zardari pada bulan Mac 2010. Pada 23 Mac 2018, Presiden Mamnoon Hussain memberikannya Stara-e-Imtiaz.

Shahid Afridi

:eight: Benazir Bhutto

Benazir Bhutto adalah anak perempuan bekas Perdana Menteri Zulfikar Ali Bhutto dan isteri Presiden Asif Ali Zardari. Seorang ahli politik Pakistan yang berkhidmat sebagai Perdana Menteri Pakistan dari tahun 1988 hingga 1990 dan dari tahun 1993 hingga 1996.

Bhutto dilahirkan di Karachi dari keluarga yang penting dari segi politik. Perdana Menteri Pakistan yang dibunuh oleh Benazir Bhutto telah menghabiskan 20 tahun untuk melanjutkan pelajaran ke luar negara. Dia belajar di Radcliffe College, Harvard University dan kemudian belajar falsafah, undang-undang antarabangsa, diploma, politik dan ekonomi di Lady Margaret Hall, Oxford.

Pada tunjuk perasaan politik di Rawalpindi, dia dibunuh. Al-Qaeda mengaku bertanggungjawab, walaupun penglibatan Taliban Pakistan dan agensi perisik yang kuat disyaki. Dia dikebumikan di kuil keluarganya.

benazir bhutto

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanya berkaitan dengan topik siapa orang paling terkenal di dunia

1. Berapa banyak selebriti India yang meninggal pada tahun 2020?

Industri filem dan televisyen India kehilangan beberapa selebriti pada tahun 2020. Dari Sushant Singh Rajput, Irrfan Khan, SP Balasubrahmanyam, Rishi Kapoor hingga Nishikant Kamat, Saroj Khan dan Jagdeep, banyak selebriti telah meninggalkan jurang dalam industri hiburan India.

2. Siapakah pelakon paling berbayar di dunia?

Sofia Vergara adalah pelakon dengan bayaran tertinggi di dunia dengan harga $ 43 juta, kerana bintang TV itu membawa kepada munculnya hari gaji layar kecil yang mengalahkan mereka dalam perniagaan filem.

3. Apakah nilai Tom Cruise?

Dia terkenal dengan peranannya sebagai 'Ethan Hunt' dalam filem 'Mission: Impossible'. Siri ini adalah siri 17 filem dengan nilai tertinggi bernilai 2 bilion dolar di seluruh dunia. Sehingga 2021, nilai Tom Cruise adalah $ 600 juta.

4. Siapakah Raja Pop 2020?

Justin Bieber juga Raja Pop dan Grand Monarch of Music yang baru. Menurut statistik kami, Justin Bieber adalah artis yang paling banyak diedarkan, dengan media sosial kedua terbesar mengikuti Taylor Swift (160 juta diikuti di semua rangkaian ini).

Kesimpulannya

Tidak ada seorang pun di dunia ini yang dianggap sebagai orang paling terkenal di dunia. Dalam artikel ini ada disebut selebriti paling terkenal di seluruh dunia termasuk mati atau hidup. Sebagaimana kebanyakan orang terkenal mati tetapi mereka masih hidup dalam kenangan orang kerana "Pahlawan tidak pernah mati".

Baca Juga:point_down:

Jayne Posner

Suami Maria Taylor

Karen Backfisch Olufsen

Tinggi Joe Biden

Dwayne Johnson , yang dikenali sebagai The Rock, adalah orang yang paling terkenal di dunia. Dia menjadi popular pada zamannya sebagai juara gusti WWE sehingga dia beralih menjadi bintang filem Hollywood. pada tahun 2017, dia adalah pelakon dengan bayaran tertinggi kedua dalam biz! Instagramnya penuh dengan video senaman, petua diet, atau catatan lucu yang menjadikannya berhubung dengan peminat dari semua peringkat umur.

Dwayne Johnson , The Rock, adalah salah satu orang paling terkenal di dunia. Dia mengejar profesion lakonan setelah persaraan juara gusti WWE. The Rock adalah salah satu pelakon dengan bayaran tertinggi pada tahun 2020. Jualan Dwayne Johnson bernilai sekitar $ 320 juta. Video senaman atau petua dietnya di Instagram menjadikannya keperibadian yang paling terkenal di dunia.

Will Smith telah berada di radar semua orang sejak The Fresh Prince, tetapi pelancarannya ke superstardom benar-benar bermula jika dia membintangi blockbuster anggaran besar seperti Hari Kemerdekaan atau Men in the Black. adakah Smith akan terus berlakon dalam filem blockbuster besar-besaran atau baru-baru ini memulakan saluran YouTube sendiri!

Donald Trump terpilih sebagai Presiden Amerika Syarikat pada tahun 2017 setelah penggal 8 tahun Barack Obama. Tetapi sebelum dia berusaha menjadikan Amerika kembali hebat, dia sudah menjadi antara orang terkaya atau paling terkenal di dunia! Sama ada anda suka atau tidak, dia mempunyai nilai bersih terbesar dalam senarai. Donald Trump adalah presiden Amerika Syarikat ke-45 Amerika Syarikat. Dia telah lama dalam berita untuk banyak tindakan atau komen kontroversial.

Sebelum masuk dalam politik, dia adalah ahli perniagaan atau personaliti TV yang berjaya. Tanpa perkhidmatan ketenteraan atau pemerintahan sebelumnya, dia menjadi presiden AS pertama. Selama bertahun-tahun, strategi atau kebijakannya telah menimbulkan berbagai protes. Banyak pernyataan yang tidak tepat dibuat oleh Trump semasa kempen pilihan raya 2020. Dia banyak kali memberi pendapat terhadap perkauman.

Trump telah bertindak balas dengan tegas terhadap wabak COVID-19, menekankan bahaya, menolak cadangan banyak pegawai kesihatan, atau menyatakan berita palsu mengenai rawatan yang tidak pasti atau ketersediaan ujian. Dia dikalahkan dalam pilihan raya presiden AS pada tahun 2020 oleh Joe Biden tetapi menolak penerimaan yang kalah. Anda mungkin mengenali Trump dari The Apprentice, tetapi dia juga terkenal dengan syarikat harta tanahnya yang bernilai berbilion dolar atau tweet kontroversialnya.

Michael Jackson meninggal dunia secara tragis 10 tahun yang lalu, tetapi warisannya masih hidup! Dia tidak diragukan lagi merupakan bahagian dari royalti muzik atau sering dipuji sebagai salah satu penyanyi atau pelakon terbaik dalam sejarah. dari bintang kanak-kanak hingga Raja Pop, albumnya menduduki tangga teratas dengan hits seperti 'Thriller', 'Beat It', atau 'Billie Jean'. Sumbangan besar lain untuk kemasyhurannya adalah kontroversi seputar tuduhan penderaan seksualnya.

Drake bermula sebagai pelakon TV atau berkembang menjadi salah satu artis rap paling berjaya sepanjang masa. Dia akhirnya bertindak dalam filem, kemudian memulakan label rakaman sendiri atau jenama di bawah OVO. Penyanyi 'Hotline Bling' terus menyuarakannya, atau terdapat khabar angin di kalangan peminat bahawa dia sedang mengusahakan album baru!

Bekas bintang kanak-kanak Nickelodeon Ariana Grande kini menjadi sensasi pop ikonik! Penyanyi ini terkenal dengan lagu-lagu 'Break Free', 'Problem', atau 'Thank U, Next'. Dia pernah bertarikh beberapa orang berprofil tinggi pada masa lalu, termasuk Mac Miller atau lelaki lucu SNL Pete Davidson. beberapa kekacauan tatu kemudian, Ari masih berada di puncak permainannya atau dikagumi oleh jutaan pengikutnya!

Jennifer Lopez memikat kami dengan gerakan tarian seksi atau beberapa lagu klasik mutlak seperti 'If You Have My Love', 'Love Don't Cost the Thing', atau 'Menunggu Malam Ini'. Dia memulai debutnya sebagai seorang aktris di Selena, dan kemudian menjadi salah satu aktris Latin dengan bayaran tertinggi di layar lebar. JLO terus membuat muzik, baru-baru ini mengumumkan bahawa dia akan tampil di Super Bowl pada tahun 2020.

Biebs ditemui di Youtube pada tahun 2007 atau satu perkara menyebabkan yang lain jika dia dibimbing oleh superstar R&B Usher. Dia memikat penonton dengan single seperti 'One Time', 'Baby', atau 'U Smile'. Sekarang semua dewasa atau berkahwin dengan isterinya Hailey Baldwin, Justin Bieber terus membuat muzik terkenal atau Beliebersnya masih setia seperti biasa.

Bill Gates adalah salah satu lelaki terpenting yang masih hidup kerana telah mengusahakan sistem operasi Windows Microsoft. Dia mengubah dunia atau cara kita menggunakan komputer, tetapi kesannya tidak berakhir di sana. Dia kerap memberi sumbangan kepada badan amal atau memberikan vaksinasi percuma kepada masyarakat miskin di negara lain.

Rihanna memenangkan kami dengan lagu-lagunya 'Pon de Replay', 'Umbrella', atau 'Rude Boy', antara banyak lagu lain. Selama bertahun-tahun, bintang R & B telah berubah menjadi penggiat trend, ratu fesyen, atau mogul perniagaan. Jenama Fenty Beauty menyediakan alat solek, pakaian, atau pakaian dalam untuk banyak wanita dari pelbagai bentuk atau saiz. Riri telah mengumumkan bahawa dia sedang mengerjakan album studio keempatnya atau kita tidak sabar!

Siapa pelakon paling terkenal di dunia

Dengan begitu banyak bintang yang akan datang, dan selebriti terkenal di puncak karier mereka, siapa sebenarnya pelakon paling terkenal di dunia sekarang? Pasti, ada senarai panjang pelakon terkenal atau terkenal yang membintangi peranan kiri atau kanan, tetapi siapa yang akan menduduki tempat teratas sebagai yang paling terkenal pada tahun 2021?

Perlu diingat, pelakon terhebat hari ini tidak semestinya paling terkenal, walaupun perkara ini sering berlaku. Walaupun begitu, anda mungkin juga mempertimbangkan faktor-faktor seperti siapa yang lebih banyak dalam berita pada tahun 2021, yang terus menerus memecahkan rekod box office, atau yang membintangi filem atau rancangan TV terbanyak. dengan ini, siapa yang anda fikir kini memegang gelaran sebagai pelakon paling terkenal?

Ketika ini mengenai pelakon teratas masa kini, beberapa pelakon terbaik sepanjang masa pastinya berada di kedudukan teratas, seperti Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, atau Brad Pitt. Walaupun superstar ini adalah atau pernah menjadi pelakon paling terkenal, banyak bintang yang lebih baru juga boleh dianggap sebagai yang paling terkenal, seperti bintang Deadpool, Ryan Reynolds atau pahlawan aksi, Chris Evans. Chris Hemsworth adalah pelakon yang paling popular, bersama dengan bintang Marvel seperti Benedict Cumberbatch atau Robert Downey Jr. Tetapi adakah bintang superhero boleh dianggap sebagai 10 pelakon terkenal di dunia? Bintang Spider-Man, Cherry, atau The Devil All the Time Tom Holland nampaknya menjadi salah satu pelakon paling terkenal di dunia pada tahun 2021, sudah pasti.

Jelas sekali, senarai pelakon terkenal di dunia ini mempunyai sebilangan besar selebriti yang perlu dipertimbangkan dari segi yang paling terkenal, atau peminat anda harus memutuskan siapa yang mengambil kek itu. Undi siapa yang anda percayai sebagai bintang filem terbesar di dunia sekarang. Pastikan bintang kegemaran anda mendapat pengiktirafan yang mereka layak sebagai pelakon terkenal di dunia.

Soalan Lazim

Berapa banyak selebriti India yang meninggal pada tahun 2020?

Industri filem dan televisyen India kehilangan beberapa selebriti pada tahun 2020. Dari Sushant Singh Rajput, Irrfan Khan, SP Balasubrahmanyam, Rishi Kapoor hingga Nishikant Kamat, Saroj Khan dan Jagdeep, banyak selebriti telah meninggalkan jurang dalam industri hiburan India.

Siapakah pelakon paling berbayar di dunia?

Sofia Vergara adalah pelakon dengan bayaran tertinggi di dunia dengan harga $ 43 juta, kerana bintang TV itu membawa kepada munculnya hari gaji layar kecil yang mengalahkan mereka dalam perniagaan filem.

Berapa nilai Tom Cruise?

Dia terkenal dengan peranannya sebagai 'Ethan Hunt' dalam filem 'Mission: Impossible'. Siri ini adalah siri 17 filem dengan nilai tertinggi bernilai 2 bilion dolar di seluruh dunia. Sehingga 2021, nilai Tom Cruise adalah $ 600 juta.

Nilai bersih Abdul qadeer khan

Dia mempunyai nilai bersih $ 400 juta

5 orang terkenal di dunia

Keperibadian terkenal di dunia adalah:

 1. Joe Biden

 2. Donald Trump

 3. Jeff Bezos

 4. Bill Gates

 5. Dwayne Johnson

Orang yang paling terkenal di dunia 2020

The Rock, Dwayne Johnson adalah salah satu tokoh paling terkenal di dunia.

adalah justin bieber orang yang paling terkenal di dunia

Tidak, Justin bieber bukan orang terkenal di dunia

Siapa orang terkenal di dunia

Dwayne Johnson the rock adalah orang yang terkenal di dunia

Orang paling terkenal di dunia sekarang

Bill Gates adalah orang yang paling terkenal

Sepuluh orang terkenal di dunia

Inilah senarai orang terkenal di dunia:

 1. Joe Biden

 2. Donald Trump

 3. Jeff Bezos

 4. Bill Gates

 5. Dwayne Johnson

 6. Kylie Jenner

 7. Robert Downey

 8. Cristiano Ronaldo

 9. Barack Hussein Obama II

 10. Justin Bieber

Selebriti paling terkenal di dunia

:o: Gigi hadid

:o: Justin bieber

:o: Lionel Messi

:o: Cristiano Ronaldo

:o: Kylie jenner

:o: Taylor Swift

:o: Robert Downey Jr.

:o: Scarlett johansson

:o: Shahrukh Khan

:o: Dwayne johnson

Siapa orang paling terkenal di dunia 2021

Jeff Bezos adalah orang yang paling terkenal di dunia

Orang paling popular di dunia

Orang yang paling popular di dunia ialah Bill Gates

Orang terkenal di dunia 2017

Leonardo Dicaprio adalah orang yang paling terkenal di dunia 2017

Bagaimana menjadi orang yang paling terkenal di dunia

7 cara mudah untuk terkenal dalam setahun

:arrow_forward: Mulakan dengan bercakap tentang orang lain, bukan diri anda sendiri.

:arrow_forward: Dapatkan wajah dan keperibadian anda "di luar sana"

:arrow_forward: Sediakan kandungan yang konsisten, terbuka, menarik, dan percuma.

:arrow_forward: Taja badan amal utama.

:arrow_forward: Mengembangkan hubungan dengan influencer.

:arrow_forward: Kerjakan ketenaran anda setiap hari.

:arrow_forward: Memupuk status anda sebagai guru.

Orang yang paling dikenali di dunia

Bill Gates adalah orang yang paling terkenal di dunia

orang paling terkenal dalam sejarah

Abraham Lincolin adalah orang yang terkenal dalam sejarah

Farrukh fateh ali khan penyebab kematian

Tidak ada punca kematiannya yang diketahui

yang merupakan orang yang paling terkenal sepanjang masa

Michael Jackson adalah orang yang paling terkenal sepanjang masa

Siapakah orang yang paling terkenal di bumi

Justin bieber adalah orang yang paling terkenal di bumi

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Siapakah orang paling terkenal di dunia sekarang 2020?

Forbes baru saja melancarkan senarai Selebriti 100 edisi 2020, yang merangkumi selebriti dengan bayaran tertinggi di dunia. Teratas adalah Kylie Jenner, yang memperoleh $ 590 juta dari Jun 2019 hingga Mei 2020.

S: Siapakah lelaki paling terkenal yang masih hidup?

Donald Trump mungkin merupakan orang paling terkenal yang masih hidup hari ini. Presiden Amerika Syarikat pada umumnya akan berada di kedudukan 10 teratas.

S: Adakah Charli D'Amelio selebriti?

TikTok superstar yang terkenal dengan saluran eponimnya. Dia telah mendapat populariti yang sangat baik untuk tariannya dengan rutin virus dan koreografi asli, montaj dan penyegerakan bibir.

S: Siapakah selebriti terkaya pada tahun 2020?

Georges lucas

Dengan nilai bersih $ 6.5 bilion, George Lucas adalah selebriti terkaya di dunia 2020. Teman baiknya Steven Spielberg berada di tempat kedua dengan nilai bersih $ 3.7 bilion. Oprah melengkapkan tiga teratas dengan $ 3,5 bilion.

S: Siapakah orang terkenal di dunia 2021?

Joe Biden. Joe Biden adalah Orang Paling Googled pada tahun 2021 dan akan diperkenalkan sebagai Presiden ke-46 pada 20 Januari 2021.

Q: Adakah Charli D'Amelio kaya?

TikTok Queen Charli D'Amelio adalah pencipta kandungan yang paling banyak diikuti di aplikasi dengan lebih daripada 107 juta pengikut. Forbes menganggarkan pendapatan tahunannya dengan TikTok pada $ 4 juta, dan kekayaan bersihnya dianggarkan sekitar $ 8 juta.

S: Siapa yang mempunyai suara terbaik di dunia?

Berdasarkan hasilnya, barisan depan Guns N 'Roses Axl Rose menunjukkan rangkaian vokal terhebat di studio. Mariah Carey berada di tempat kedua, diikuti oleh Putera, Steven Tyler dari Aerosmith, James Brown, Marvin Gaye, Christina Aguilera dan David Bowie.

S: Siapakah gadis paling cantik di dunia 2020?

Yael Shelbia yang berusia 19 tahun mendahului senarai tahunan 'Gadis Paling Cantik di Dunia' untuk tahun 2020.

Q: Berapa harga R Kelly sekarang?

Kelly adalah penyanyi, penulis lagu, pelakon dan penerbit Amerika. Pada tahun 2020, nilai bersih R Kelly adalah NEGATIF ​​$ 2 juta. Pada puncaknya, kekayaan bersihnya dengan mudah mencapai puluhan juta, mungkin hingga $ 100 juta.

 • orang paling terkenal di dunia

 • orang paling terkenal di dunia

 • pelakon paling terkenal

 • orang yang paling terkenal

 • yang merupakan orang paling popular di dunia

 • orang paling terkenal

 • orang paling terkenal di dunia

 • orang yang paling terkenal

 • orang paling popular di dunia

Kesimpulannya

Artikel ini adalah mengenai orang yang paling terkenal di dunia. Anda akan mendapat semua maklumat mengenai orang yang paling terkenal. Sekiranya anda ingin mengetahui mengenai kekayaan bersih selebriti atau siapa yang terkenal atau yang terkenal, rujuk artikel ini dan kenali.

Orang Terkenal di dunia:

1. Batu

Umur: 47 tahun (2 Mei 1972)

280 juta dolar dalam nilai bersih

The Rock, Dwayne Johnson, adalah orang yang paling terkenal di planet ini. Dia menjadi terkenal sebagai juara gusti WWE sebelum beralih menjadi bintang filem Hollywood. Dia adalah pelakon dengan gaji tertinggi kedua di Hollywood pada tahun 2017! Instagramnya dipenuhi dengan video kecergasan, cadangan pemakanan, dan catatan lucu yang membuatkan peminat dari semua peringkat umur tetap terlibat.

2. Will Smith

Umur : 51

Nilai bersih: $ USD 300 juta

Will Smith telah berada di radar semua orang sejak The Fresh Prince , tetapi pelancarannya ke superstardom benar-benar bermula ketika dia membintangi blockbuster anggaran besar seperti Hari Kemerdekaan dan Men in Black . Will Smith terus berlakon dalam filem blockbuster besar-besaran dan baru-baru ini memulakan saluran YouTube sendiri!

3. Donald Trump

Umur: 73 tahun (14 Jun 1946)

Nilai Bersih: Nilai bersih $ USD 3.1 bilion

Selepas presiden Barack Obama selama lapan tahun, Donald Trump dipilih sebagai Presiden Amerika Syarikat pada tahun 2017. Tetapi, sebelum berusaha mengembalikan kehebatan Amerika, dia sudah menjadi salah satu individu terkaya dan terkenal di dunia! Dia mempunyai nilai bersih tertinggi dalam senarai, sama ada anda suka atau tidak. Trump terkenal dengan The Apprentice, tetapi dia juga terkenal dengan perniagaan harta tanah bernilai jutaan dolar dan tweet yang meradang.

4. Michael Jackson

50 tahun (29 Ogos 1958, hingga 25 Jun 2009)

Nilai Bersih: 236 juta dolar

Michael Jackson mati dalam kemalangan kereta yang mengerikan sepuluh tahun yang lalu, tetapi warisannya masih berterusan! Dia tidak diragukan lagi adalah ahli bangsawan muzik, dan dia sering diakui sebagai salah satu vokalis dan penghibur terbaik sepanjang masa. Albumnya, yang termasuk single seperti "Thriller," "Beat It," dan "Billie Jean," melonjaknya dari bintang kanak-kanak ke King of Pop. Kontroversi mengenai tuduhan serangan seksualnya juga memberi sumbangan besar kepada selebriti.

5. Drake

Umur: 32 tahun (24 Oktober 1986)

Nilai Bersih: 150 juta dolar

Drake memulakan kerjayanya sebagai pelakon televisyen sebelum terus menjadi salah satu rapper paling berjaya sepanjang masa. Dia segera mula tampil dalam filem sebelum melancarkan label rakaman dan jenama sendiri, OVO. Penyanyi 'Hotline Bling' terus menerimanya, dan peminat berspekulasi bahawa dia sedang mengerjakan album baru!

6. Ariana Grande

Umur: 26 tahun (26 Jun 1993)

Nilai Bersih: 50 juta dolar

Ariana Grande, bekas bintang kanak-kanak Nickelodeon, kini menjadi sensasi pop seluruh dunia! Vokalis terkenal dengan lagu "Break Free," "Problem," dan "Thank You, Next." Dia berpacaran dengan beberapa lelaki berprofil tinggi pada masa lalu, termasuk mendiang Mac Miller dan Pete Davidson dari Saturday Night Live. Ari masih berada di puncak permainannya dan dipuja oleh jutaan peminatnya, walaupun terdapat beberapa kesalahan tatu!

7. Jennifer Lopez

Umur : 50 (24 Julai 1969)

Nilai bersih: $ USD 380 juta

Jennifer Lopez memikat kami dengan gerakan tariannya yang seksi dan beberapa lagu klasik mutlak seperti 'If You Had My Love' , ' Love Don't Cost a Thing ', dan ' Menunggu Tonigh t'. Dia memulai debutnya sebagai seorang aktris di Selena, kemudian membuat jalan untuk menjadi salah satu aktris Latin dengan bayaran tertinggi di layar lebar. JLO terus membuat muzik, baru-baru ini mengumumkan bahawa dia akan tampil di Super Bowl pada tahun 2020.

Siapakah orang yang paling terkenal di dunia?

Orang yang paling terkenal di dunia adalah Dwayne "The Rock" Johnson begitu popular dan berjaya sejak dia menjadi ahli gusti televisyen untuk WWF pada akhir 1990-an dan awal 2000-an.

Tetapi pada tahun 2021 orang yang paling terkenal adalah Cristiano Ronaldo yang mempunyai 272 juta pengikut.

"Sejarah keluarga"

Dia dilahirkan pada 5 feb pada tahun 1985 di Madeira, Portugal, kepada Jose Dinis Aveiro dan isterinya Maria Dolores dos Santos Aveiro. Dia adalah anak keempat dan termuda dari Maria Dolores dos Santos Viveiros da Aveiro, seorang tukang masak, dan José Dinis Aveiro, seorang tukang kebun bandar dan orang yang bekerja sambilan. Dia dinamai Ronald Reagan, salah satu pelakon kegemaran ayahnya.

Dia tergolong dalam keluarga miskin, tetapi perjuangan dan kerja kerasnya menjadikannya pemain bola sepak terbaik dan paling popular di dunia. Isteri Ronaldo adalah Georgina Rodriguez, bekas pembantu kedai yang menjadi model. Pasangan ini mempunyai anak perempuan bersama: Alana Martina dilahirkan pada bulan November 2017. Ronaldo mempunyai tiga anak lagi. Anaknya Cristiano Jr.

" Kerja keras"

"Ini adalah pepatah bahawa dalam kehidupan setiap orang ada naik turun, naik dan turun". Dalam kehidupan Ronaldo ada masanya dia berfikir bahawa kariernya kini sudah berakhir. Kecederaan itu digambarkan sebagai 'degenerasi' dan bukannya 'radang' yang bermaksud keadaan lutut pemain antarabangsa Portugal itu akan bertambah buruk setiap kali dia menggunakannya. Ronaldo mempunyai keadaan lutut yang dikenali sebagai 'tendinosis', yang nampaknya tidak dapat disembuhkan. Pemenang Ballon d'Or lima kali itu telah bermain bola sepak biasa dan tidak mengalami kecederaan dalam kariernya, kecuali kecederaan lutut yang diambilnya pada tahun 2014. Itulah masanya dia begitu bimbangkan kerjayanya tetapi mungkin disebabkan dengan perbuatan baiknya kecederaan itu pulih dan kami melihat Ronaldo bahkan hari ini bermain bola sepak. Semua orang berjuang, rajin, untuk mendapatkan kehendaknya. "Ini pepatah bahawa kerja keras membuahkan hasil". Kita boleh memikirkan sejauh mana Ronaldo berlatih setiap hari untuk menjadi pemain bola sepak terbaik di dunia. Jadual senaman hariannya adalah seperti berikut: Latihan harian selama 3-4 jam memastikan tahap rendah lemak (kurang dari 10 peratus) Latihan kardio termasuk beberapa sesi berjalan, masing-masing berlangsung selama 25-30 minit. Latihan jangka pendek seperti latihan pecut intensiti tinggi.

"Kerjaya"

Kerja keras dan praktik ini menjadikan matlamat, hatrik, trofi dan rekod yang tidak baik untuk kedua-dua kelab dan negara inilah yang menjadikannya lelaki yang dia ada sekarang.

Dia bermain musim terbaiknya bersama United Came pada 2007 hingga 2008. Dia menjaringkan 42 gol liga dan Piala dan memenangi anugerah kasut Emas sebagai penjaring terbanyak Eropah, dengan 31 gol liga.Ronaldo cukup beruntung dapat bermain untuk dua dari yang terbesar di dunia kelab di Real Madrid dan Manchester United.

Salah satu sifatnya yang unik ialah dia dapat melonjak hingga 9 kaki dan 4 inci yang tidak mungkin dilakukan oleh lelaki normal. Bagi orang biasa, lompat berdiri 7 kaki untuk lelaki. Oleh kerana Ronaldo dan kemahiran bermainnya, kelab Serie A, Juventus dan pasukan kebangsaan Portugal telah memenangi banyak perlawanan. Dia bergabung pada 6 julai 2009, di mana dia disertai oleh Eusebio dan Alfredo Di Stéfano, dan sejak hari itu, tujuannya terus datang. Dia melakukan gol 451 kali dalam 438 penampilan kompetitif bersama Real Madrid. Dia mendaftar dalam semua pertandingan yang dia tampilkan: 312 di LaLiga, 105 di Liga Juara-Juara, 22 di Copa del Rey, enam di Piala Dunia Kelab, empat di Piala Super Sepanyol dan dua di Piala Super UEFA. Selepas sejarah kelab Ronaldo berubah * Dengan Real Madrid dia mendapat penghormatan berikut 4 Piala Eropah 3 Piala Dunia Kelab 3 Piala Super UEFA 2 gelaran LaLiga 2 Piala Super Sepanyol 2 Copas del Rey

 • dengan Portugal 1 Championship Eropah dengan Portugal

Dia menjaringkan 66 gol dalam 56 penampilan bersama Madrid dan pasukan kebangsaan Portugal pada tahun 2013 untuk memperoleh anugerah pemain kedua dunia tahun ini (Pemain Terbaik Dunia FIFA dinamakan semula sebagai FIFA Ballon d'Or pada tahun 2010).

"Amal"

Perkara yang menjadikannya Pahlawan sebenar adalah bahawa dia cukup baik, memberikan banyak wang untuk persatuan untuk anak-anak yang tidak sihat.

Pada tahun 2012 dia menjual kasut emas yang dilelongnya tahun sebelumnya, memperoleh hasil - satu juta setengah euro - untuk pembiayaan sekolah untuk anak-anak di Gaza. Baru-baru ini, dia telah bersetuju untuk pemotongan gaji untuk bulan Mac hingga Jun, yang menelan belanja sekitar € 3,8 juta. Selain itu, dia juga telah menyumbang hampir satu juta Euro ke hospital-hospital di Portugal untuk menyediakan tempat tidur, ventilator, kipas angin, dan pam infusi.

Oleh kerana itu, dia terkenal sebagai atlet paling amal di dunia. Dia seorang pahlawan, dia mengilhami banyak anak untuk menjadi seperti dia.

Inilah beberapa sifat yang menjadikannya orang paling terkenal di dunia.

Siapakah orang yang paling terkenal di dunia?

Terdapat masalah yang memberi kemasukan ke kandungan yang dipastikan. The Rock adalah orang yang paling terkenal di dunia, beberapa yang lain ditulis di bawah.

Ketika anda berada di pusat perhatian, tidak ada tempat mundur. Superstar menguruskan paparazzi, tabloid, dan peminat yang hiruk pikuk dari hari ke hari. Namun, adakah semuanya hebat? Untuk beberapa selebriti, mereka telah mengetahui cara memanfaatkan populariti untuk potensi keuntungan mereka!

Walaupun tidak ada kaedah yang tepat untuk menunjukkan betapa terkenalnya seseorang, kita dapat memperoleh pemikiran pintar dengan menggabungkan item pertanyaan Google mereka dengan jumlah aset mereka.

Rundown individu paling terkenal yang pernah ada!

1. Batu

Umur: 49 (2 Mei 1972)

Jumlah aset: $ USD 320 juta

Dwayne Johnson, yang dikenali sebagai The Rock , adalah orang yang paling terkenal di dunia. Dia menjadi arus perdana pada zamannya sebagai juara WWE juara sehingga dia terus berubah menjadi pelakon terkenal Hollywood.

Pada tahun 2017, dia adalah penghibur kedua yang paling murah hati dalam perniagaan ini! Instagramnya dipenuhi dengan rakaman senaman, petua diet, dan catatan menghiburkan yang menjadikannya berkaitan dengan penggemar, semuanya sama.

2. Will Smith

Umur: 52 (25 September 1968)

Jumlah aset: $ USD 350 juta

Will Smith telah berada di radar semua orang sejak The Fresh Prince , namun pengirimannya ke superstardom benar-benar bermula ketika dia tampil dalam blockbusters perbelanjaan besar seperti Hari Kemerdekaan dan Lelaki berpakaian Hitam.

Will Smith terus berlakon dalam filem- filem blockbuster yang luar biasa dan sejak akhir memulakan saluran YouTube sendiri!

3. Donald Trump

Umur: 75 (14 Jun 1946)

Jumlah aset: $ USD 2.4B

Donald Trump dipilih sebagai Presiden Amerika Syarikat pada tahun 2017 setelah penggal 8 tahun Barack Obama. Namun, sebelum dia berusaha menjadikan Amerika sekali lagi luar biasa, dia pada ketika itu adalah salah satu lelaki paling mewah dan terkenal di dunia!

Sekiranya anda menyukainya, dia mempunyai jumlah aset terhebat. Anda mungkin mengenali Trump dari The Apprentice, tetapi pada masa yang sama dia terkenal dengan organisasi tanahnya yang bernilai berbilion dolar dan tweetnya yang dipersoalkan.

4. Michael Jackson

Umur: 50 (29 Ogos 1958 hingga 25 Jun 2009)

Jumlah aset: $ USD 236 juta

Michael Jackson malang menghabiskan 12 tahun sebelumnya, namun warisannya masih hidup! Dia tanpa ragu-ragu menjadi sebahagian daripada kehebatan muzik dan selalu disapa sebagai vokalis dan penghibur terbaik yang pernah ada.

Dari bintang muda hingga King of Pop, koleksinya mengalahkan orang lain dengan hits seperti 'Thrill ride', 'Beat It', dan 'Billie Jean'. Komitmen besar lain untuk ketenarannya adalah perbincangan yang merangkumi tuduhan penganiayaan seksualnya.

5. Drake

Umur: 34 (24 Oktober 1986)

Jumlah aset: $ USD 150 juta

Drake bermula sebagai penghibur TV dan berkembang menjadi mungkin tukang rap terbaik yang pernah ada.

Akhirnya dia menceburkan diri dalam bidang lakonan , kemudian, pada saat itu memulakan nama rakamannya sendiri dan jenama di bawah OVO.

6. Ariana Grande

Umur: 28 (26 Jun 1993)

Jumlah aset: $ USD 180 juta

Bintang kanak-kanak Nickelodeon sebelumnya Ariana Grande kini menjadi sensasi pop terkenal! Vokalis terkenal dengan lagu-lagu 'Break Free', 'Issue', dan 'Say thanks to U, Next'.

Dia pernah berkencan dengan beberapa rakan berprofil tinggi sebelumnya, termasuk mendiang Mac Miller dan SNL yang menghiburkan lelaki Pete Davidson. Beberapa tattoo-up tato kemudiannya, Ari masih berada di tahap terunggul dan dihormati oleh sebilangan besar pemuja!

7. Jennifer Lopez

Umur: 52 (24 Julai 1969)

Jumlah aset: $ USD 400 juta

Jennifer Lopez memikat kami dengan gerakan tariannya yang provokatif dan beberapa hits teladan yang luar biasa seperti 'On the off the Off that You Have My Love ', 'Love Don't Cost a Thing', dan 'Duduk ketat untuk Malam Ini'.

Dia membuat pengenalannya sebagai penghibur di Selena, kemudian, pada saat itu maju menjadi salah satu penghibur Latin yang paling murah hati di layar lebar .

8. Justin Bieber

Umur: 27 (1 Mac 1994)

Jumlah aset: $ USD 265 juta

Biebs ditemui di Youtube pada tahun 2007 dan satu perkara mendorong orang lain ketika dia dilatih oleh Rush genius Usher.

Dia memikat ramai dengan single seperti 'One Time', ' Child ', dan 'U Smile'. Saat ini sudah dewasa dan berkahwin dengan Hailey Baldwin yang lain, Justin Bieber terus membuat muzik yang dipuji secara meluas dan Beliebersnya masih setia.

9. Bill Gates

Umur: 65 (28 Oktober 1955)

Jumlah aset: $ USD 131.6B

Bill Gates mungkin adalah lelaki utama yang masih hidup kerana telah gagal dalam kerangka kerja Windows Microsoft . Dia mengubah dunia dan cara kita menggunakan PC, namun kesannya tidak berakhir di sana.

Dia secara konsisten memberikan tujuan yang mulia dan memberikan imunisasi percuma kepada rangkaian yang tidak berdaya di pelbagai negara.

10. Rihanna

Umur: 33 (20 Februari 1988)

Jumlah aset: $ USD 600 juta

Rihanna mengatasi kami dengan lagu-lagunya 'Pon de Replay', ' Umbrella ', dan 'Impolite Boy', di antara banyak hits yang berbeza. Sepanjang jangka masa panjang, bintang R & B telah berubah menjadi 'blazer' yang gelisah, rancangan yang berdaulat, dan usaha besar.

Imejnya Fenty Beauty memberikan kosmetik , pakaian, dan pakaian dalam untuk beberapa wanita, semuanya sama, dan saiznya.

Kesengsaraan ini adalah pengesahan yang nyata bahawa menjadi orang yang paling terkenal di dunia boleh mendapat taruhan.

Ringkasan

Ketika anda berada di pusat perhatian, tidak ada tempat mundur. Superstar menguruskan paparazzi, tabloid, dan peminat yang hiruk pikuk dari hari ke hari. Namun, adakah semuanya hebat? Untuk beberapa selebriti, mereka telah mengetahui cara memanfaatkan populariti untuk potensi keuntungan mereka!

Sebutan Baik

Tidak setiap orang membuat kumuh, tetapi lebih tepatnya kita menerima selebriti ini akan naik posisi di tahun-tahun akan datang! Dari bintang media dalam talian hingga nama yang mudah dikenali, berikut adalah beberapa selebriti yang terdapat di Hall of Fame kami:

 • PewDiePie

 • Brian yang kaya

 • Kim Kardashian

 • Billie Eilish

 • Kayu Harimau

 • Keanu Reeves

 • Jay Z

 • Snoop Dogg

 • Batu Bretman

 • Selena Gomez

Tidak Malu Dalam Ketenaran

Sebilangan besar dari kita akan melakukan apa sahaja untuk pertemuan singkat dengan ketenaran, namun beberapa selebriti dapat membuatnya terus berlangsung selamanya! Walaupun pujian mempunyai masa yang baik dan buruk, keseronokan ini adalah pengesahan bahawa menjadi orang yang paling terkenal di dunia boleh mendapat taruhan.

Tidak. Personaliti terkenal Pakistan
1. Abdul Qadeer Khan
2. Noor Jahan
3. Abdul Sattar Edhi
4. Nusrat Fateh Ali Khan
5. Shahid Afridi
6. Benazir Bhutto

Soalan Lazim

1. Berapakah jumlah bintang India yang menendang baldi pada tahun 2020?

Filem dan media India perniagaan kehilangan sebahagian daripada bintang pada 2020. Dari Sushant Singh Rajput, Irrfan Khan, SP Balasubrahmanyam, Rishi Kapoor untuk Nishikant Kamat, Saroj Khan dan Jagdeep, banyak superstar telah meninggalkan lubang di outlet media India.

2. Siapa penghibur yang paling berbayar di dunia?

Sofia Vergara adalah penghibur yang paling murah hati di dunia untuk $ 43 juta, kerana bintang TV mendorong kenaikan gaji layar kecil yang mengaburkan mereka dalam perniagaan filem.

3. Apakah nilai Tom Cruise?

Dia paling popular untuk pekerjaannya sebagai 'Ethan Hunt' dalam filem 'Mission: Impossible '. Siri ini merupakan kemajuan 17 filem teratas dengan nilai 2 bilion dolar di seluruh dunia. Bermula pada 2021, Tom Cruise bernilai adalah $ 600 juta.

4. Siapakah Raja Pop 2020?

Justin Bieber juga Raja Pop dan Grand Monarch of Music yang baru. Seperti yang ditunjukkan oleh pandangan kita, Justin Bieber adalah pengrajin yang paling luas disampaikan, dengan media dalam talian kedua terbesar mengikuti Taylor Swift (160 juta ikuti organisasi ini).

Kesimpulannya

Tidak ada seorang pun di dunia ini yang dianggap sebagai orang paling terkenal di dunia. Dalam artikel ini ada disebut superstar paling terkenal di sekitar perkataan termasuk kematian atau hidup. Sebagai sebahagian besar individu terkenal menendang baldi namun mereka masih hidup dalam ingatan individu dengan alasan bahawa "Legenda tidak akan pernah menggigit debu".

Adakah Dwayne Johnson terkenal? Ya! Dwayne Johnson kebanyakannya dikenali sebagai batu, dia adalah bekas ahli gusti WWE dan wira moden di Hollywood juga. Dwayne Johnson membuat debut di Hollywood dengan filem berjudul The Scorpion king. Dia menjadi terkenal kerana lakonannya yang hangat dan sifat manisnya. Dia mungkin mempunyai badan seperti batu, tetapi hatinya lembut dan itulah yang dia terkenal. Hollywood bukanlah alasan utama untuk popularitinya kerana dia juga bekas ahli gusti.

Bagaimana Dwayne Johnson menjadi terkenal?

Dwayne Johnson menjadi popular setelah dinamakan "The Rock" menjadikannya keperibadian terkenal yang dia perjuangkan selama bertahun-tahun dengan nama ini di WWE. Dia telah berada di industri gusti dari tahun 1996 hingga 2004, kemudian dia membuat debut pertamanya di The Scorpion King, Hercules , dan francais Fast and furious yang paling terkenal.

Filem-filem di Hollywood ini secara harfiah membuatnya menjadi bintang yang bersinar tetapi dia adalah bintang bahkan sebelum Hollywood ia hanya menggilap gambarnya menjadikannya lebih bersinar. Rock menghadapi banyak kesulitan untuk naik takhta bintang yang dia tidak hanya keluar dari mana-mana dan menjadi terkenal, dia menghadapi banyak kesulitan, penolakan, usaha dan perjuangan yang akhirnya memberinya hasil yang membuahkan hasil dan sekarang dia adalah lelaki paling terkenal di dunia.

Dwyane Johnson dalam kehidupan awalnya.

Dwayne Johnson bukan sekadar nama tetapi menjadi contoh bagi mereka yang mempercayai perjuangan dan usaha. Dwayne adalah seorang budak yang rajin sejak awal dia selalu menyukai tubuhnya dan itulah sebabnya dia mula mengepam bisepnya ketika berusia tiga belas tahun. Dia memulakan pekerjaan pertamanya sebagai mesin pencuci pinggan di Emilio's Pizza di Honolulu di mana dia akan dibayar sekitar 3 hingga 4 dolar sejam.

Dia menjadi pemain bola sepak di University of Miami. Dia memenangi kejuaraan kebangsaan pada tahun 1991, setelah ketika dia memutuskan untuk bergabung dengan NFL 1995 tetapi sayangnya, dia menjatuhkannya

Kerjaya Dwayne Johnson di WWE.

Johnson bergabung dengan WWE dengan nama Rocky Maivia dan menjalin hubungan dengan kumpulan yang disebut "bangsa dominasi" pada tahun 1996. Tidak lama kemudian, dia menjadi pemimpin kumpulan itu dan mulai menjadi batu karang yang akhirnya berubah menjadi Rock.

Dia menghiburkan orang di sana selama lapan tahun secara berterusan dan berubah menjadi bintang gusti kerana persembahan dan persembahannya dalam permainan. Akhirnya, pada tahun 2004 dia mula mengharapkan kerjayanya bertindak dan dia meninggalkan dunia gusti Hiburan Media t atau persekutuan.

Kerjaya Dwayne Johnson di Hollywood.

Dwayne Johnson membuat debut lakonan pertamanya dalam sebuah filem Hollywood yang berjudul "The Scorpion King" yang merupakan filem yang cukup bagus dan kemahiran lakonannya sangat mengagumkan seiring dengan berlalunya waktu dia menandatangani lebih banyak filem yang membawanya lebih tinggi dari dunia bintang. Dia juga menandatangani francais terkenal seperti cepat dan marah, Jumanji, Moana, bertengkar dengan keluarga saya dan rundown.

Pengikutnya di Media sosial

Dwayne Johnson mempunyai media sosial yang banyak diikuti di platform media sosial yang berbeza seperti Twitter dan Instagram.

Pengikut di Instagram.

Rock mempunyai 200 Juta pengikut di Instagram menjadikannya dalam dua puluh akaun Instagram teratas .

Pengikut di twitter.

Dia mempunyai 15,293,983 pengikut di akaun Twitternya kerana dia bukan hanya seorang pelakon, dia juga pembina badan menjadi inspirasi untuk kebiasaan kebiasaan oleh itu orang juga mengikutinya kerana itu juga.

Pengikut di Facebook

.

Sejak Julai 2021, halamannya adalah halaman yang paling banyak diikuti di Facebook dengan lebih daripada 213 juta pengikut.

Nama halaman Dwayne Johnson
Penerangan Pelakon dan Wrestler
Pengikut (berjuta-juta) 58
Pangkat 47
Negara Amerika Syarikat

Ringkasan

Dwayne Johnson menjadi popular kerana kerja keras dan ketekunannya . Satu-satunya perkara yang membantunya mencapai kejayaan ini adalah tekad dan ketekunan. Dia adalah bekas ahli gusti dan pelakon semasa.

Bernilai Dwayne Johnson.

Biasanya, selebriti yang bekerja di Hollywood adalah pelakon dengan gaji tertinggi jika kita mengambil kira perspektif itu maka Rock mesti menjadi lelaki yang sangat kaya . Dia mempunyai nilai 400 juta dolar AS.

Nilai bersih: $ 400 Juta
Sumber pendapatan: Bekas ahli gusti / pelakon profesional
Kemas kini Terakhir: 2021

Berapa caj Rock untuk setiap filem?

Dwayne (Rock) adalah pelakon profesional dan dia mengenakan banyak bayaran untuk satu filem menurut laporan terbaru, Dia mengenakan 25.5 juta dolar AS untuk setiap filem.

Filem terbaik The Rock

Ini adalah beberapa filem terkenal oleh The Rock.

 • Raja Scorpion (2002).

 • The Rundown (2003).

 • Perjalanan ke Pulau Misteri (2012).

 • Kesakitan & Keuntungan (2013).

 • Moana (2016).

 • Jumanji: Selamat Datang di Rimba (2017).

 • Berjuang dengan Keluarga saya (2019).

Filem terbaru Dwayne Johnson

.

Filem terbarunya adalah jelajah pelayaran yang dilancarkan pada tahun 2021. Tema filem ini adalah mengenai darat Disney di mana kapal membawa beberapa pelancong melalui hutan, mengalami beberapa jalan berbahaya yang penuh dengan haiwan berbahaya.

Filem Dwayne Johnson yang akan datang.

Dia mempunyai filem yang akan datang di Netflix "notis merah" di mana dia akan dilihat bersama Gal Gadot dan Ryan Reynolds.

Beberapa filem yang akan datang adalah:

 • Adam Hitam.

 • San Andreas 2.

 • Dok buas.

 • Masalah besar di cina kecil.

Ringkasan

Dwayne adalah seorang pelakon profesional dan dia sangat bernilai kerana minatnya untuk berlakon. Orang sangat menyukainya sehingga dia tidak dapat berhenti dan telah menandatangani banyak filem yang akan datang pada tahun ini dan seterusnya.

Soalan Lazim (soalan lazim)

Orang bertanya banyak soalan mengenai Dwayne Johnson. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah.

1. Apakah nama sebenarnya Rock?

Sebilangan besar dunia mengenalnya kerana namanya The Rock tetapi nama sebenarnya adalah Dwayne Johnson.

2. Berapakah bilangan anak yang dimiliki Rock?

Rock mempunyai seorang anak perempuan dan namanya Simone Alexandra Johnson.

3. Di mana Rock berada?

Batu itu milik negara-negara bersatu Amerika.

4. Berapa banyak kewarganegaraan yang dimiliki Rock?

Rock mempunyai dua kewarganegaraan , Kanada dan Amerika.

5. Apa yang dilakukan oleh Dwayne selain bertindak?

Dwayne adalah ahli gusti profesional, ahli perniagaan , dan pengarah.

Kesimpulannya.

Dwayne Johnson adalah pelakon, pengarah, dan ahli gusti yang terkenal. Dia menempuh banyak kesulitan untuk mendapatkan perhatian. Dia bekerja di restoran serta bermain bola sepak dan gusti. Tekadnya berjaya. Ini semua mengenai semangat dan konsistensi tidak ada yang entah dari mana sebagai bintang yang memerlukan kerja keras dan perjuangan.

Artikel berkaitan

10 Orang Terkenal di Dunia pada tahun 2021

The Rock, Dwayne Johnson, adalah orang yang paling terkenal di planet ini. Dia menjadi terkenal sebagai juara gusti WWE sebelum terus membintangi filem Hollywood. Ankita Gupta adalah seorang pelakon Bollywood.

17 ORANG YANG TELAH MENGUBAH DUNIA SEBAGAI KITA MENGETAHUI

Siapakah orang yang telah membuat perbezaan di dunia? Berikut adalah keperibadian dari negara pelajar antarabangsa kami yang telah mengubah dunia seperti yang kita ketahui, seperti yang diilhamkan oleh pelajar asing yang mengunjungi kami setiap musim panas untuk meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris mereka. Warga negara anda yang manakah yang mempunyai kesan yang signifikan terhadap dunia? Berikut adalah 17 orang dari 17 negara yang berbeza yang telah memberikan sumbangan revolusi ke tempat kita semua hari ini. Pablo Picasso adalah pelukis Sepanyol yang berasal, PABLO PICASSO (1881–1973) adalah pelukis Sepanyol yang hidup dari tahun 1881 hingga 1973. Pablo Picasso adalah salah seorang seniman yang paling menarik dan berpengaruh dalam seni abad ke-20, dan gayanya berkembang secara radikal sepanjang perjalanan hidupnya. Apakah kepentingan P?

10 Orang Terkenal di Pakistan

Pakistan adalah negara keenam terpadat di dunia. Halaman ini memperkenalkan beberapa warganegara Pakistan yang paling terkenal, yang semuanya adalah orang Pakistan dengan cara tertentu. Selebriti pada masa lalu terkenal dengan kejayaan dan pencapaian yang berjaya, yang membantu mengekalkannya di mata umum. Mengikuti pangkalan peminat yang besar akan memerlukan banyak masa, kerja, dan perhatian. Pakistan adalah negara Islam pertama yang mengembangkan senjata nuklear. Hasilnya, Pakistan telah menghasilkan tokoh-tokoh terkenal di dunia seperti Muhammad Ali Jinnah, Ustad Nusrat Fateh Ali Khan, Wasim Akram, Imran Khan, dan sejumlah pahlawan lain yang tidak bergerak yang telah membantu mempromosikan sentimen pro-Pakistan.

Apa yang Boleh Kita Belajar dari Keperibadian Hebat?

Pakistan adalah negara keenam terpadat di dunia. Halaman ini memperkenalkan beberapa warganegara Pakistan yang paling terkenal, yang semuanya adalah orang Pakistan dengan cara tertentu. Selebriti pada masa lalu terkenal dengan kejayaan dan pencapaian yang berjaya, yang membantu mengekalkannya di mata umum. Mengikuti pangkalan peminat yang besar akan memerlukan banyak masa, kerja, dan perhatian. Pakistan adalah negara Islam pertama yang mengembangkan senjata nuklear. Hasilnya, Pakistan telah menghasilkan tokoh-tokoh terkenal di dunia seperti Muhammad Ali Jinnah, Ustad Nusrat Fateh Ali Khan, Wasim Akram, Imran Khan, dan sejumlah pahlawan lain yang tidak bergerak yang telah membantu mempromosikan sentimen pro-Pakistan.

Teori Kepemimpinan Orang Besar

"Pemimpin yang hebat dilahirkan, bukan dibuat," seperti kata pepatah. Ucapan ini merangkumi konsep utama paradigma kepemimpinan Great Man, yang berpendapat bahawa kemampuan kepemimpinan adalah hakiki. Anda sama ada pemimpin yang dilahirkan secara semula jadi atau tidak, menurut kepercayaan ini. Oleh kerana kepemimpinan dianggap sebagai ciri khas lelaki pada masa itu, terutama dalam hal kepemimpinan tentera, istilah "Orang Besar" diciptakan.

Sejarah Teori Orang Besar

Selama abad kesembilan belas, teori kepemimpinan manusia hebat berkembang. Legenda mengelilingi beberapa pemimpin paling terkenal di dunia, termasuk Abraham Lincoln, Julius Caesar, Mahatma Gandhi, dan Alexis de Tocqueville.

Soalan Lazim

S: Di mana saya boleh mendapatkan maklumat mengenai orang terkenal?

Pengenalan

Orang yang terkenal adalah orang yang terkenal di seluruh dunia kerana pencapaiannya. Politik, sukan, muzik, seni, sains, dan teknologi hanyalah beberapa bidang dari mana asalnya. Mereka kadang-kadang disebut sebagai selebriti atau pahlawan. Kami akan mengajar anda bagaimana mendapatkan maklumat mengenai orang terkenal dari masa lalu dan masa kini dalam entri ini. Terdapat banyak orang yang lebih terkenal daripada yang disenaraikan di sini. Beberapa selebriti mempunyai laman web atau organisasi rasmi, seperti yang disenaraikan di bawah. Adele adalah vokalis Britain yang aktif sejak tahun 1988. Joan of Arc adalah seorang pahlawan Perancis yang hidup dari tahun 1412 hingga 1431. The Beatles adalah sebuah kumpulan muzik Inggeris yang wujud dari tahun 1960 hingga 1970. Ludwig van Beethoven adalah seorang komposer Jerman.

S: Siapakah orang yang paling terkenal di dunia?

Sebilangan orang menghabiskan seluruh hidupnya untuk mencapai selebriti, tetapi selebriti bukanlah sesuatu yang dapat kita ukur secara sederhana. Terdapat masalah dengan mendapatkan akses ke bahan yang dilindungi kata laluan. Tidak akan kembali setelah anda menjadi tumpuan. Secara berkala, selebriti berurusan dengan jurugambar, tabloid, dan peminat yang gila. Namun, adakah itu semua bernilai? Beberapa selebriti telah mengetahui cara memanfaatkan selebriti mereka dengan sebaik mungkin! Walaupun tidak ada cara yang tepat untuk menentukan selebriti seseorang, kita dapat memperoleh akal sehat dengan menggabungkan hasil carian Google mereka dengan nilai bersih mereka.

Selebriti dan perniagaan pertunjukan adalah dua topik paling popular di dunia gaya hidup. Selebriti adalah orang yang telah mencapai kesedaran masyarakat luas melalui media atau cara lain. Kategori ini mengandungi maklumat dan fakta terkini mengenai pelakon dan artis terkenal, serta ahli perniagaan terkemuka dan jalan menuju kejayaan mereka. Sebilangan besar selebriti hari ini telah menjadi nama rumah tangga dan bernilai berjuta-juta, jika tidak berbilion-bilion dolar. Sophie Marceau adalah pelakon Perancis.

Kesimpulan:

Selebriti Dengan Kesedaran, 9 Bintang Membuat Perbezaan Di Dunia

Selebriti telah lama menyumbangkan nama, masa, dan wang mereka untuk tujuan penting, mulai dari Hospital Penyelidikan Kanak-kanak Danny Thomas St. Jude hingga Jaringan Angel Oprah Winfrey, dengan projek faedah seperti Bob Geldof dan Pertolongan Langsung Midge Urge dan usaha Quincy Jones untuk AS untuk Afrika di tengah. Berikut adalah beberapa usaha amal selebriti yang kurang dikenali. Alicia Keys adalah penyanyi-penulis lagu Amerika. Keep a Child dibentuk pada tahun 2003 oleh vokalis Amerika Alicia Keys. Sains dan teknologi mempunyai kesan yang signifikan terhadap semua aspek kehidupan manusia.

Penemuan dalam sains dan teknologi, penemuan, seperti teori asal usul alam semesta, alam semesta, teori evolusi, dan penemuan. Kemanusiaan telah mendapat banyak petunjuk dari gen. Sumbangan beradab dan budaya terhadap kewujudan manusia pandangan berbeza pandangan Sains dan teknologi telah memberi kesan yang signifikan, kesan yang tidak dapat dibendung pada penciptaan persepsi masyarakat kita, dan pemahaman kita tentang dunia. Teknologi dan sains terdapat dalam pelbagai bentuk. Penemuan kemanusiaan telah menghasilkan pembinaan dan pertumbuhan tamadun. Perkembangan ekonomi yang dipercepat di setiap zaman.

KELEBIHAN DAN KELEBIHAN MENJADI KELUARGA

Lebih mudah untuk menjadi terkenal hari ini daripada beberapa tahun yang lalu. Anda boleh menjadi terkenal dengan memuat naik video ke internet atau mengambil bahagian dalam rancangan realiti. Majoriti orang berhasrat untuk terkenal. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang hanya mempertimbangkan kelebihan selebriti, tetapi bagaimana dengan kekurangannya? Di satu pihak, terdapat pelbagai kelemahan, yang pertama adalah, pada pendapat saya, yang paling penting: kehidupan peribadi anda. Bukan hanya paparazzi yang mengikuti anda di seluruh dunia mencari sesuatu untuk ditulis di akhbar, tetapi surat khabar dan majalah juga membuat khabar angin mengenai anda. Selanjutnya, orang membuat penilaian tentang anda tanpa mengetahui apa-apa mengenai kehidupan peribadi anda. Sekiranya anda terkenal, sebaliknya, anda boleh melakukan perjalanan ke seluruh dunia. Selanjutnya, ke mana sahaja anda pergi.

Siapakah orang yang paling terkenal di dunia?

Tidak akan kembali setelah anda menjadi tumpuan. Selebriti berurusan dengan paparazzi, tabloid, dan peminat gila setiap hari. Tetapi adakah semuanya berbaloi? Bagi beberapa selebriti, mereka telah belajar bagaimana menggunakan kemasyhuran untuk kelebihan mereka! Walaupun tidak ada kaedah yang tepat untuk mengesahkan betapa terkenalnya seseorang, kita dapat memperoleh akal yang baik dengan menggabungkan hasil carian Google mereka dengan nilai bersih mereka.

1. Batu

The Rock, Dwayne Johnson, adalah orang yang paling terkenal di planet ini. Dia menjadi terkenal sebagai juara gusti WWE sebelum terus muncul dalam filem Hollywood. Dia adalah pelakon dengan gaji kedua tertinggi di Hollywood pada tahun 2017! Akaun Instagramnya dipenuhi dengan video latihan, cadangan diet, dan posting lucu yang membuatnya tetap berhubungan dengan peminat yang mengagumi semua peringkat usia.

2. Will Smith

Will Smith telah berada di radar semua orang sejak The Fresh Prince, tetapi peranannya dalam blockbusters bajet besar seperti Hari Kemerdekaan dan Men in Black yang melonjakkannya ke superstardom. Will Smith terus tampil dalam filem dengan anggaran besar dan akhir-akhir ini melancarkan saluran YouTube sendiri!

3. Donald Trump

Selepas presiden Barack Obama selama lapan tahun, Donald Trump dipilih sebagai Presiden Amerika Syarikat pada tahun 2017. Tetapi, sebelum berusaha mengembalikan kehebatan Amerika, dia sudah menjadi salah satu individu terkaya dan terkenal di dunia! Dia mempunyai nilai bersih tertinggi dalam senarai, sama ada anda suka atau tidak. Trump terkenal dengan The Apprentice, tetapi dia juga terkenal dengan perniagaan harta tanah bernilai jutaan dolar dan tweet yang meradang.

4. Michael Jackson

Michael Jackson meninggal dunia secara tragis 12 tahun yang lalu, namun peninggalannya berterusan! Dia tidak diragukan lagi adalah ahli bangsawan muzik, dan dia sering diakui sebagai salah satu vokalis dan penghibur terbaik sepanjang masa. Albumnya, yang termasuk single seperti "Thriller," "Beat It," dan "Billie Jean," melonjaknya dari bintang kanak-kanak ke King of Pop. Kontroversi yang menyangkut tuduhan seksualnya yang berbeza-beza juga telah memberi sumbangan besar kepada selebriti.

5. Drake

Drake memulakan kerjayanya sebagai pelakon televisyen sebelum terus menjadi salah satu rapper paling berjaya sepanjang masa. Dia segera mula tampil dalam filem sebelum melancarkan label rakaman dan jenama sendiri, OVO.

6. Ariana Grande

Ariana Grande, bekas bintang kanak-kanak Nickelodeon, kini menjadi sensasi pop seluruh dunia! Vokalis terkenal dengan lagu "Break Free," "Problem," dan "Thank You, Next." Dia berpacaran dengan beberapa lelaki berprofil tinggi pada masa lalu, termasuk mendiang Mac Miller dan Pete Davidson dari Saturday Night Live. Ari masih berada di puncak permainannya dan dipuja oleh jutaan peminatnya, walaupun terdapat beberapa kesalahan tatu!

7. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez memukau kami dengan gerakan menari yang menggoda dan hits abadi seperti "If You Have My Love," "Love Don't Cost a Thing," dan "Menunggu Malam Ini." Dia membuat debut lakonannya di Selena dan sejak itu telah meningkat menjadi salah satu pelakon Latina dengan bayaran tertinggi di Hollywood.

8. Justin Bieber

Pada tahun 2007, The Biebs ditemukan di YouTube, dan tidak lama kemudian, dia dilatih oleh artis R&B Usher. Dengan lagu seperti 'One Time,' 'Baby,' dan 'U Smile,' dia mengagumkan penonton. Justin Bieber, sekarang semua dewasa dan berkahwin dengan Hailey Baldwin, terus mengeluarkan lagu-lagu yang dipuji secara kritis, dan Beliebersnya tetap setia seperti biasa.

9. Bill Gates

Bill Gates dianggap sebagai salah satu orang yang paling berpengaruh hidup, telah menyumbang kepada pengembangan sistem operasi Windows Microsoft. Dia mengubah dunia dan bagaimana kita menggunakan komputer, tetapi pengaruhnya sangat luas. Dia menyumbang kepada badan amal secara berkala dan memberikan imunisasi percuma kepada penduduk miskin di negara lain.

10. Rihanna

Lagu-lagu Rihanna 'Pon de Replay,' 'Payung,' dan 'Rude Boy,' antara lain, memenangkan kami. Penyanyi Rand B telah berkembang menjadi seorang pencetus trend, ratu fesyen, dan pembesar perniagaan sepanjang tahun. Fenty Beauty adalah perniagaan kecantikan, pakaian, dan pakaian dalam yang memenuhi keperluan wanita dari pelbagai bentuk dan saiz.

Yang Berhormat

Walaupun tidak semua orang berjaya, kami merasakan selebriti ini akan naik pangkat pada tahun-tahun berikutnya! Berikut adalah beberapa selebriti yang hampir dimasukkan ke Hall of Fame kami, mulai dari bintang media sosial hingga nama rumah tangga:

PewDiePie. Brian Kaya. Kim Kardashian adalah bintang televisyen realiti yang terkenal. Billie Eilish adalah penyanyi-penulis lagu Amerika. Tiger Woods adalah pemain golf yang terkenal dengan dirinya. Keanu Reeves adalah pelakon terkenal. Jay Z adalah rapper yang terkenal. Snoop Dogg adalah rapper dari Amerika Syarikat. Bretman Rock adalah kumpulan dari Breton, New Brunswick. Selena Gomez adalah penyanyi dan pelakon dari Amerika Syarikat.

Orang Paling Terkenal

Nabi Isa

Di Betlehem, Palestin, Yesus Kristus dilahirkan. Dia dilahirkan oleh Maria, yang didapati membawa anak Roh Kudus, menurut Alkitab (Matius 1:18). Dia adalah manusia dan makhluk ilahi (Yohanes 20:28). Dia adalah satu-satunya Tuhan, menurut Alkitab (Ulangan 6: 4). Misi Yesus di Bumi, menurut Alkitab Kristen, adalah untuk membawa penebusan dan keselamatan kepada dunia. Dia menyembuhkan orang sakit, mengangkat ■■■■, mengampuni dosa, mati di kayu salib untuk dunia, dan memberi kita jalan untuk penebusan ketika Dia berada di Bumi. Dia pergi ke Yerusalem untuk merayakan Paskah untuk terakhir kalinya bersama para Rasul-Nya, dan di sanalah Dia dikhianati, diserahkan ke Sanhedrin, dan dihukum mati. Dia telah dikabulkan.

Muhammad (Nabi)

Muhammad (570 - 632 M) adalah seorang Nabi Arab yang disanjung sebagai tokoh utama (dan nabi terakhir) agama Islam Ibrahim. Dia adalah salah satu orang sejarah yang paling disayangi dan penting di dunia.

Adolf Hitler

Adolf Hitler (20 April 1889 - 30 April 1945) adalah seorang ahli politik Jerman yang memimpin Parti Nazi, berkhidmat sebagai Canselor Jerman dari 1933 hingga 1945, dan berkhidmat sebagai Führer Nazi Jerman dari 1934 hingga 1945. Dia memulakan Perang Dunia II di Eropah dengan pencerobohan Poland pada September 1939 sebagai diktator Nazi Jerman, dan dia adalah tokoh penting dalam Holocaust.

Albert Einstein

Albert Einstein adalah seorang ahli fizik teori yang lahir di Jerman yang mencipta teori relativiti, salah satu daripada dua tonggak fizik moden. Karyanya terkenal kerana telah mempengaruhi falsafah sains.

Abraham Lincoln

Dari bulan Mac 1861 sehingga ■ ■■■■■■■■■■■■■■ pada April 1865, Abraham Lincoln adalah Presiden Amerika Syarikat ke-16. Lincoln mengarahkan Amerika Syarikat melalui konflik paling berdarah serta krisis moral, perlembagaan, dan politiknya yang paling serius. Abraham Lincoln dilahirkan di Hardin County, Kentucky, pada 12 Februari 1809. Dia mengahwini Mary Todd dan mereka mempunyai empat anak lelaki, tetapi hanya seorang yang hidup hingga dewasa. Pada tahun 1858, Lincoln mencalonkan Senator menentang Stephen A. Douglas. Dia kalah dalam perlumbaan, tetapi perdebatannya dengan Douglas membuatnya mendapat reputasi nasional, yang membantunya memenangkan pencalonan presiden Republik pada tahun 1860.

Elvis Presley

Elvis Presley adalah penyanyi dan pelakon dari Amerika Syarikat. Dia diakui sebagai "The King" untuk single nombor satu seperti "Heartbreak Hotel," "Hound Dog," "Jailhouse Rock," dan "Love Me Tender." Elvis Presley membuat debut dalam filemnya di "Love Me Tender," dan dia terus kurang fokus pada nyanyiannya. Elvis Presley meninggal dunia akibat sakit jantung yang disebabkan oleh overdosis narkotik dan makanan ringan pada 16 Ogos 1977.

Diana, Puteri Wales

Diana, Princess of Wales, adalah isteri pertama Charles, Prince of Wales, putera sulung Ratu Elizabeth II dan pewarisnya.

Buddha

Buddha Gautama adalah seorang pertapa dan bijaksana yang menciptakan agama Buddha berdasarkan ajarannya. Dia juga dikenal sebagai Siddhrtha Gautama, Shakyamuni Buddha, atau hanya Buddha, setelah gelar Buddha.

Barack Obama

Presiden Amerika Syarikat ke-44 ialah Barack Hussein Obama II. Setelah berkhidmat di Senat dari 2005 hingga 2008, dia terpilih sebagai Presiden Amerika Syarikat pada tahun 2008, mengalahkan John McCain dan menjadi orang Afrika-Amerika pertama yang melakukannya. Pada tahun 2012, dia dipilih semula, mengalahkan Mitt Romney.

Shahrukh Khan

SRK (Sahrukh Rukh Khan) adalah pelakon filem, penerbit, dan keperibadian televisyen India. Dia telah berlakon di lebih 80 filem Bollywood dan menerima pelbagai anugerah, termasuk 14 Filmfare Awards. Dia dikenal di media sebagai "Badshah of Bollywood," "King of Bollywood," dan "King Khan."

Martin Luther King Jr.

Dari tahun 1955 hingga tahun-tahunnya ■■■■■■■■■■■■■■ pada tahun 1968, Martin Luther King Jr. (lahir Michael King Jr; 15 Januari 1929 - 4 April 1968) adalah seorang paderi dan aktivis Afrika Amerika yang menjadi suara dan pemimpin yang paling dikenali dalam gerakan hak sivil. King terkenal diakui untuk memajukan hak-hak sipil melalui non-kekerasan dan ketidaktaatan sipil, yang diilhami untuk dilakukan oleh keyakinan Kristiannya dan juga aktivisme tanpa kekerasan Mahatma Gandhi.

Soalan Lazim

Siapakah orang yang paling terkenal di dunia?

Hasil gambar untuk orang paling terkenal di dunia

Batu. Dwayne Johnson , yang dikenali sebagai The Rock, adalah orang yang paling terkenal di dunia.

Siapakah senarai orang paling terkenal yang pernah ada?

Pangkat Nama Tempoh masa
1 Muhammad c . 570–632
2 Isaac Newton 1643–1727
3 Yesus 4 SM – 33 Masihi
4 Buddha (Siddartha Gautama) 563–483 SM

Siapakah orang yang paling terkenal?

 • Pascal Le Segretain, Getty Images.
 • Christopher Polk, Getty Images.
 • Mike Ehrmann, Getty Images.
 • Kevin Winter, Getty Images.
 • Andrew H.
 • Jason Merritt, Getty Images. Britney Spears (Terikat untuk 3)
 • Riccardo S. Savi, Getty Images.
 • Frazer Harrison, Getty Images. Paris Hilton

Kesimpulannya

Nelson Rolihlahla Mandela adalah aktivis, ahli politik, dan dermawan anti-apartheid Afrika Selatan yang bertugas sebagai presiden negara itu dari tahun 1994 hingga 1999. Dia adalah presiden kulit hitam pertama di negara ini, dan juga yang pertama dipilih dalam pilihan raya yang sepenuhnya demokratik. Menurutnya, dia terlalu berlebihan dan dia tidak seharusnya berada di kedudukan sepuluh teratas. Jangan salah sangka, dia lelaki yang hebat, tetapi untuk mempromosikannya dengan harga semua pemimpin Afrika Selatan yang lain pada zamannya, mereka yang berjuang untuk pembebasannya (dia tidak melakukannya sendiri, orang) adalah aib. Dia bukan presiden ANC pertama, bertentangan dengan pendapat umum; sesiapa yang menyatakan bahawa dia terlepas sepuluh pemimpin lain yang hadir di hadapannya.

Siapakah orang yang paling terkenal di dunia? Beberapa orang istimewa dicalonkan untuk tujuan ini tetapi Dwayne Johnson telah memenangi gelaran ini. Dwayne Johnson "The Rock" adalah orang yang paling terkenal di dunia. Dia telah terkenal pada zamannya sebagai ahli gusti WWE sehingga dia langsung muncul sebagai nama besar filem Hollywood. Pada tahun 2017, dia menjadi pelakon gaji maksimum kedua dalam biz. Perpaduannya mempunyai banyak video senaman, catatan lucu, dan petua makan cara ini adalah cara hubungan bersama dengan kekasihnya dari setiap zaman.

BATU:

Dwayne Douglas Johnson (dilahirkan pada 2 Mei 1972), yang juga dikenali dengan nama cincinnya, rock, adalah pelakon Amerika, pengilang, ahli perniagaan, dan ahli gusti ahli yang sudah bersara .

Dilihat sebagai salah satu pegulat profesional terhebat sepanjang masa, dia bergelut untuk federasi gusti arena (wwf, sekarang disebut sebagai wwe) selama lapan tahun sebelumnya untuk meneruskan karier prestasi. Filemnya telah menjana lebih dari $ tiga.

Lima bilion di utara Amerika Syarikat dan lebih dari $ 10. Lima bilion pemain antarabangsa, menjadikannya salah satu pelakon berpendapatan tertinggi dan berpendapatan tertinggi di dunia.

Johnson menjadi peserta bola sepak perguruan tinggi di University of Miami, dengan siapa dia mendapat kejuaraan kebangsaan pada tahun 1991. Dia bercita-cita untuk memiliki kerjaya profesional dalam bola sepak dan memasuki rancangan NFL 1995, tetapi tidak dibuat. Dia menandatangani kontrak dengan Calgary dari liga bola sepak Kanada (cfl), namun ia dikalahkan dari kru pada musim pertamanya. Dengan cepat, dia memulakan pendidikan sebagai ahli gusti profesional.

Kerjaya lakonan Rock:

Johnson memasuki Hollywood dan syarikat perfileman , berubah menjadi bintang pada awalnya melalui reputasi gulatnya dan etika kerja yang terkenal. Atas profesionnya yang muncul, dia menjadi salah satu pelakon yang mendapat gaji maksimum dan paling berjaya di Hollywood.

Dia memulakan kerjaya lakonannya di TV sambil bergelut. Dalam tugas lakonan TV pertamanya, pada tahun 1999, dia melakonkan ayahnya sendiri dalam episod pertunjukan tahun 70-an yang disebut "paparan gusti". Hampir setahun kemudian, dia muncul dalam superstar trek: voyager episode "truncates" sebagai ahli gusti alien yang memerangi individu terkenal tujuh dari 9.

Sementara Johnson jauh dari kehebatan, syarikat itu bertahan untuk menjual produk "the rock ", dan dia tetap tampil menonjol di dalam montaj pertunjukan televisyen mereka.

Johnson memulakan kerjaya teaternya dalam mumia kembali (2001), raja kalajengking (2002), rundown (2003), dan berjalan-jalan tinggi (2004). Dia melakukan fungsi bantu dalam menjadi sejuk (2005) - nota tertinggi tertinggi untuk elemen meta perjudian pengawal yang ingin tumbuh menjadi pelakon- dan berubah menjadi antagonis utama di ruangan (2005).

Dia juga mempunyai peranan dalam geng gridiron (2006), Reno 911! Kisah Miami (2007) dan wilayah selatan (2006). Dia tampil sebagai peserta bola sepak Amerika yang terkenal dalam rancangan sukan (2007) dan ejen 23 masuk pandai (2008). Dia menawarkan penghargaan akademi untuk hasil visual yang hebat pada anugerah akademi lapan puluh .

Anugerah:

Anugerah yang diraih oleh rock dalam kariernya terlalu panjang untuk senarai yang menyebabkan sebilangannya disebutkan di bawah:

Anugerah Tahun
Kejuaraan kebangsaan 1991
Anugerah pilihan remaja 2001
Pawagam 2012
Anugerah pilihan kanak-kanak 2013
Otot dan kecergasan 2015

Orang yang paling terkenal di dunia:

Berikut adalah nama-nama dan biografi ringkas orang-orang terkenal paling terkenal di peringkat antarabangsa.

1. Dwayne Johnson:

Dwayne Johnson, batu, adalah salah satu manusia paling terkenal di peringkat antarabangsa. Dia mengejar karier yang muncul setelah bersara dari gusti juara 1 wwe. Rock adalah salah satu pelakon dengan bayaran tertinggi pada tahun 2020.

Internet Dwayne Johnson bernilai sekitar $ 320 juta. Beliau gambar latihan gerakan dan makan garis panduan regimen pada jenama penting beliau kepadanya maksimum terkenal persona 8 di dunia.

2. Donald Trump:

Donald Trump adalah presiden AS ke-45. Dia telah lama dalam berita untuk banyak tindakan dan 1 komen yang diperdebatkan. Sebelum menceburkan diri dalam politik, dia adalah seorang ahli perniagaan dan televisyen yang berjaya.

Tanpa pengangkut tentera atau pihak berkuasa sebelumnya, dia telah menjadi presiden pertama kami. Selama bertahun-tahun, strategi 1 dan garis panduannya telah menimbulkan protes yang beragam. Banyak pernyataan yang salah telah dibuat dengan bantuan truf sepanjang kempen pemasaran pilihan raya 2020.

Dia memberi ulasan bertentangan dengan perkauman berkali-kali. Trump telah menjawab dengan tegas mengenai wabak covid-19, menekankan bahaya, menolak cadangan banyak pegawai kesihatan, dan menyimpan maklumat palsu mengenai penyelesaian yang tidak pasti dan ketersediaan peperiksaan.

Dia menjadi kalah dalam pilihan raya presiden AS pada tahun 2020 dengan bantuan joe biden namun menolak untuk menerima salah tempat.

3. Joe Biden:

Joe Biden dapat diperkenalkan kerana presiden ke-46 pada 20 Januari 2021. Dia berubah menjadi individu kacamata maksimum 2020. Dalam catatan AS, dia berubah menjadi senator termuda keenam pada usia 30 tahun.

Dia berubah menjadi juga terpilih kerana VP keempat puluh ketujuh semasa pemerintahan Obama dari 2009 hingga 2017. Obama menjadi penghargaan kepada Joe Biden sebagai penghargaan kebebasan presiden .

Banyak selebriti membantunya seperti lagu hadiah Taylor quick untuk menyokong Biden yang berkempen menentang Trump untuk memenangi pilihan raya presiden Amerika pada tahun 2020 dan menjadi tajuk utama penggal ini. Pada akhirnya, dia menang atas Donald Trump dalam pemilihan presiden Amerika 2020.

4. Jeff Bezos

Jeff Bezos disebut sebagai CEO, pengasas, dan presiden agensi multinasional 1 amazon . Bezos telah berkembang menjadi lelaki terkaya di dalam antarabangsa dan telah dikenali sebagai "orang terkaya dalam rekod semasa." sesuai dengan Forbes, dia adalah individu pertama dengan nilai bersih lebih dari $ 200 bilion.

5. Pintu bil:

Bill gates adalah contoh bagi lelaki yang tidak biasa. Beliau arwah sehingga orang lain dengan kehidupan hit, pemimpin yang berkualiti tinggi dan pemurah persona beliau. Gates mengambil berat tentang manusia lain yang memerlukan. Dia tergolong dalam keluarga sendiri dengan sejarah perusahaan komersial, politik, dan lukisan sosial yang kaya .

Walaupun begitu di kolej asas, dia melebihi semua rakan sekelasnya, terutama dalam bidang teknologi dan matematik. Secepat ayah dan ibunya melihat kepintarannya, mereka mendaftarkan gerbang di fakulti tasik, sebuah kolej swasta.

Kolej ini diiktiraf kerana latar belakang pengajarannya. Dan kolej pertama kali menghantar gerbang ke komputer. Kemudian, pintu masuk dimasukkan ke Universiti Harvard. Di Harvard, dia bertemu dengan Paul Allen, yang menjadi teman rapat gerbang.

Mereka terobsesi kira-kira komputer bahawa mereka tiba lewat kerana beberapa kelas mereka. Mereka malah melangkau arahan untuk tinggal di makmal komputer. Namun, mereka tidak lulus dari Harvard. Pada masa ini, gerbang bil adalah ketua syarikat perniagaan Microsoft yang digayakan pada tahun 1975 dengan Paul Allen.

Sebab mereka membuat organisasi ini ialah mereka perlu membuat program perisian untuk komputer mereka. Gates memiliki internet bernilai $ 113. 7 bilion menjelang November 2020 dan menjadikannya orang 1/3 terkaya setelah Bezos dan eon musk.

Dia bekerja keras untuk menjadikan organisasi Microsoftnya lebih tinggi dan lebih sesuai untuk manusia, sekarang bukan hanya orang, tetapi di mana-mana sahaja di dunia.

Ringkasan:

Walaupun anda berada di pusat minat, tidak ada tempat berundur . Superstar mengawal paparazzi, tabloid, dan penggemar kegilaan setiap hari. Tetapi, adakah semuanya cemerlang? Bagi sebilangan selebriti, mereka telah mengetahui cara memanfaatkan reputasi untuk faedah kemampuan mereka !

Sekarang tidak semua orang membuat kemunduran, namun sebagai alternatif kita mengambil selebriti ini akan naik posisi pada tahun - tahun yang akan datang . Dari bintang media dalam talian hingga nama yang mudah dikenali.

Soalan Lazim:

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diminta berkaitan dengan subjek siapa orang paling terkenal di dunia.

1. Berapakah bilangan selebriti India yang meninggal pada tahun 2020?

Syarikat filem dan televisyen India salah menempatkan beberapa selebriti pada tahun 2020. Dari Sushant Singh Rajput, Irfan khan, sp Bala Subrahmanyam, Rishi Kapoor hingga Nishikant kamat, Saroj khan dan Jagdeep, banyak selebriti telah meninggalkan bukunya di dalam syarikat rekreasi India.

2. Siapa pelakon berbayar maksimum di dunia?

Sofia vergara adalah pelakon berbayar maksimum sektor ini dengan harga $ 43 juta, kerana nama besar televisyen membawa kemunculan hari gaji kecil yang mengalahkan orang-orang dalam perniagaan filem.

3. Apa sebenarnya pelayaran tom?

Dia kelas pertama dianggap sebagai perannya sebagai 'Ethan hun t' di dalam filem 'tugas: tidak mungkin'. Koleksi ini adalah rangkaian 17 filem bertaraf puncak dengan nilai 2 bilion dolar yang benar-benar bernilai di seluruh dunia. Sehingga 2021, bayaran tom cruise adalah $ enam ratus juta.

4. Siapa raja ayah 2020?

Justin bieber juga merupakan raja ayah dan raja raja yang baru. Menurut fakta kami, Justin bieber adalah artis yang paling banyak diperuntukkan, dengan media sosial kedua terbesar diikuti di belakang Taylor dengan pantas (160 juta diikuti di semua rangkaian tersebut).

Kesimpulan:

Tidak ada orang yang belum berkahwin di dunia ini yang dianggap sebagai orang paling terkenal di dunia. Dalam artikel ini terdapat sebilangan besar selebriti terkenal di seluruh dunia termasuk kematian atau tinggal. Sebagaimana kebanyakan orang terkenal mati tetapi mereka masih hidup dalam ingatan orang kerana "wira sama sekali tidak mati".

Siapakah orang yang paling terkenal di dunia? Dwayne Johnson, The Rock, adalah salah satu orang paling terkenal di dunia pada tahun 2021 . Dia adalah juara WWE yang telah bersara dan berjuang untuk WWF juga sehingga dia bertindak. Menjelang tahun 2020, The Rock adalah salah satu pelakon dengan gaji tertinggi. Nilai bersih "The Rock" Dwayne Johnson adalah sekitar $ 320 juta. Dia menyiarkan video latihan dan petua diet di Instagramnya, menjadikannya orang paling dominan di dunia.

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

:small_blue_diamond: Dwayne Johnson, the Rock, dilahirkan pada 2 Mei 1972. Dia, juga dikenali sebagai The Rock, adalah pelakon Amerika, pengeluar, ahli perniagaan , dan pesara tentera. Dianggap sebagai salah seorang ahli gusti terhebat, dia bertarung di World Wrestling Federation (WWF, sekarang dikenali sebagai WWE) selama lapan tahun sebelum meneruskan kerjaya dalam bidang lakonan. Filem-filemnya telah menjana lebih dari 3.5 bilion dolar di Amerika Utara dan $ 10.5 bilion di seluruh dunia, menjadikannya salah satu pelakon dengan gaji tertinggi di dunia.

Nama sebenar Dwayne Johnson
Nama Nick Batu
Dilahirkan 2 Mei 1972 (umur 49) Hayward, California, AS
Kewarganegaraan Amerika, Kanada
Pekerjaan Pelakon, pengeluar, ahli perniagaan, ahli gusti profesional
tahun aktif 1990–1995 (bola sepak) 1996–2004; 2011–2013; 2016 (gusti) 1999 – sekarang (lakonan)
Pasangan Dany Garcia (m. 1997; div. 2008), Lauren Hashian (m. 2019)
Anak-anak Tiana Gia Johnson, Jasmine Johnson, Simone Alexandra Johnson

:small_blue_diamond: Rock adalah pemain bola sepak kolej di Miami University, dengan siapa dia memenangi gelaran kebangsaan 1991. Dia berhasrat untuk memiliki kerjaya profesional dalam bola sepak dan menyertai Draf NFL 1995 tetapi tidak didaftarkan. Dia menandatangani kontrak dengan Calgary Stampers dari Liga Bola Sepak Kanada (CFL) tetapi digugurkan dari kelab pada musim pertamanya. Selepas itu, dia mula berlatih sebagai ahli gusti.

:small_blue_diamond: Seorang ahli keluarga Anoa'i yang dihormati, ayahnya Rocky Johnson dan neneknya dari ibu Peter Maivia kedua-duanya adalah ahli gusti, jadi Johnson memenangi kontrak dengan WWF pada tahun 1996. Dia menjadi terkenal ketika dia menjadi terkenal setelah muncul sebagai lambang daya tarikan, kebanggaan, dan sampah. Dia memenangi WWF Championship pada tahun 1998, menjadi juara Kejuaraan Dunia Afrika dan Amerika pertama. Johnson membantu memperkenalkan Era Sikap, tempoh ekonomi industri pada akhir 1990-an dan awal 2000-an.

Kehidupan awal

Johnson tinggal sebentar di Gray Lynn di New Zealand bersama keluarga ibunya, di mana dia bermain ragbi dan bersekolah di Sekolah Rendah Richmond Road sebelum kembali ke AS

:small_blue_diamond: Dia bersekolah di Montclaire Elementary School di Charlotte, North Carolina, sebelum pindah ke Hamden, Connecticut, di mana dia menghabiskan beberapa tahun di Shepherd Glen Elementary School dan Hamden Middle School.

:small_blue_diamond: Dia mengambil bahagian di Sekolah Tinggi Presiden William McKinley di Honolulu, Hawaii. Glencliff High School dan McGavock High School di Nashville, Tennessee, berakhir di Freedom High School di Bethlehem, Pennsylvania. Sebelum berusia 17 tahun, dia berjuang, ditangkap beberapa kali kerana bertengkar, mencuri, dan menipu.

:small_blue_diamond: Seorang atlet berbakat, dia telah berada di gridiron pasukan bola sepak, trek dan padang sekolah menengahnya, dan gusti.

Kerjaya bola sepak

:small_blue_diamond: Johnson adalah pemain bola sepak yang menjanjikan dan mendapat tawaran istimewa dari banyak program kolej Divisi I. Dia memutuskan untuk mendapatkan biasiswa penuh ke Miami, di mana dia bermain sebahagian besar pertahanannya.

:small_blue_diamond: Dia berada di pasukan kebangsaan Miami Hurricanes pada tahun 1991. Johnson akan muncul dalam peranan sandaran, hanya memulai satu pertandingan dalam empat tahun, bermain di belakang Pro Football Hall of Famer Warren Sapp.

Kerjaya gusti profesional

Di WWE, Rock membuka pertunjukan dengan memotong promo. Setelah muncul dalam beberapa tahap di belakang pentas, Rock masuk untuk melancarkan acara penting antara Cena dan The Miz sebagai pertandingan Tanpa Kelayakan, setelah itu berakhir dengan keputusan seri. Sebagai pembalasan atas sikap yang diberikan Cena kepadanya di Raw, Rock mengalahkan Cena dengan Rock Bottom, yang memungkinkan Miz menyematkannya dan mempertahankan Kejuaraan WWE.

:small_blue_diamond: Selepas permainan, Rock memukul Miz dan memukulnya dengan siku manusia. Malam berikutnya di Raw, Rock, dan Cena bersetuju untuk pertandingan di WrestleMania XXVIII pada tahun berikutnya. Mereka kemudian bekerjasama untuk mencegah tuduhan oleh The Corre, yang meliputi Wade Barrett, Heath Slater, Justin Gabriel, dan Ezekiel Jackson.

:small_blue_diamond: Rock disiarkan secara langsung di Raw di kampung halamannya di Miami dan menyambut ulang tahunnya yang berusia 39 tahun. Pada 16 September, WWE mengumumkan bahawa Rock akan bertanding dalam permainan tag Survivor Series 5-on-5 tradisional dengan kerjasama Cena dalam Seri Survivor pada bulan November. Namun, dalam episod Raw 24 Oktober, Cena mencadangkan agar Rock menjadi rakan sepasukannya dalam permainan kumpulan biasa dengan The Miz dan R-Truth, sebuah kumpulan bernama Awesome Truth; Rock bersetuju dengannya pada minggu berikutnya.

:small_blue_diamond: Pada 14 November, semasa Raw Gets Rocked yang istimewa, Rock muncul dalam kehidupan, membawa Rock Bottoms kepada Mick Foley, sebelumnya dari bahagian "This Is Your Life" Cena, dan kemudian kedua-dua anggota Amazing Truth. Rock dan Cena mengalahkan Awesome Truth pada 20 November di Survivor Series, sementara Rock mengalahkan Miz. Selepas permainan, Rock memberikan Cena sebagai Rock Bottom

Kerjaya Lakonan

:small_blue_diamond: Johnson memasuki Hollywood dan industri filem, menjadi bintang pada awalnya dengan kehebatan ketenteraan dan etika kerjanya. Semasa bekerja sebagai pelakon, dia menjadi yang paling berjaya dan salah satu pelakon dengan gaji tertinggi di Hollywood.

:small_blue_diamond: Dia memulakan kerjaya lakonannya di TV ketika bertarung. Dalam peranan lakonan pertamanya di televisyen, pada tahun 1999, dia memerankan ayahnya dalam sebuah episod To '70s Show yang disebut "That Wrestling Show." Kira-kira setahun kemudian, dia muncul di Star Trek: Voyager siri "Tsunkatse" sebagai pelakon antarabangsa menentang legenda Seventh Nine. Sementara Johnson tidak hadir di WWE, syarikat itu terus menjual aset "The Rock" dan tampil menonjol di peringkat pembukaan rancangan televisyen mereka.

:small_blue_diamond: Johnson memulakan kerjaya teaternya di The Mummy Returns (2001), The Scorpion King (2002), The Rundown (2003), dan Walking Tall (2004). Dia memainkan peranan penting dalam Be Cool (2005) - paling menonjol dalam elemen meta bermain penjaga yang ingin menjadi pelakon - dan merupakan lawan utama di Room (2005). Dia juga pernah berperanan dalam Gridiron Gang (2006), Reno 911 !: Miami (2007), dan Southland Tales (2006). Dia bermain sebagai pemain bola sepak Amerika yang terkenal dalam The Game Plan (2007) dan Ejen 23 dalam mendapatkan Smart (2008). Dia menyampaikan Akademi untuk Kesan Visual Terbaik di Anugerah Akademi ke-80.

Kehidupan peribadi

:small_blue_diamond: The Rock mengahwini Dany Garcia pada 3 Mei 1997. Dia adalah ahli perniagaan, pembina badan IFBB, dan pengeluar. Anak perempuan mereka, Simone, dilahirkan pada 14 Ogos 2001. Mereka mengumumkan perpisahan mereka secara aman pada 1 Jun 2007, dan perceraian mereka selesai pada bulan Mei 2008.

:small_blue_diamond: Johnson kemudian jatuh cinta dengan Lauren Hashian, anak perempuan pemain dram Boston, Sib Hashian. Mereka pertama kali bertemu pada tahun 2006 ketika Johnson merakam The Game Plan. Mereka berkahwin pada 18 Ogos 2019, di Hawaii.

:small_blue_diamond: Pasangan ini mempunyai dua anak perempuan: Jasmine (lahir 17 Disember 2015) dan Tiana (lahir 17 April 2018). Keluarga itu tinggal di Los Angeles memiliki sebuah ladang di Virginia dan mempunyai rumah kedua di Southwest Ranches, Florida. :small_blue_diamond: Sebagai penghormatan atas jasanya kepada orang-orang Samoa, dan kerana dia adalah keturunan raja-raja Samoa, Johnson dianugerahkan gelaran Seiuli yang berprestij oleh Malietoa Tanumafili II semasa berkunjung ke sana pada bulan Julai 2004. Pada tahun 2009, dia memperoleh kewarganegaraan Kanada melalui kelahiran ayahnya dan kewarganegaraan.

:small_blue_diamond: Dia menerima tatu pe'a Samoa di sebelah kirinya pada tahun 2003. Pada tahun 2017, dia memakai tatu "Brahma bull" kecil di lengan kanannya yang ditutup dengan gambar besar separuh lengan tengkorak banteng.

:small_blue_diamond: Pada Februari 2020, WWE mengumumkan bahawa anak perempuan Johnson, Simone memulakan latihan di Pusat Prestasi WWE, menjadikannya Wrestler generasi keempat WWE pertama. Pada 16 Mei, Johnson mengumumkan bahawa dia telah menandatangani kontrak dengan WWE.

:small_blue_diamond: Pada bulan September 2020, semasa COVID-19 , Johnson mendedahkan bahawa dia, isterinya, dan dua anak perempuan mereka semua telah mengetahui bahawa mereka telah (dan sejak itu menerima) COVID-19. Dia mengatakan bahawa mereka dijangkiti penyakit itu setelah menghubungi rakan keluarga.

Ringkasan: Dwayne Johnson adalah ahli gusti eksekutif yang telah menjadi pelakon yang terkenal dengan penampilannya dalam sebuah filem petualangan yang mendebarkan, 'The Mummy Returns. Seorang ahli gusti yang sangat berjaya sebelum membuat debut dalam filem, Johnson juga terkenal dengan nama gelanggangnya, 'The Rock'. Dilahirkan dalam keluarga gusti, tidak mengejutkan bahawa dia juga membuat nama untuk dirinya dalam sukan ini.

Soalan Lazim

Orang biasanya bertanya banyak soalan mengenai ** Orang Paling Terkenal di Dunia ** Kami membincangkan beberapa di antaranya di bawah:

1. Berapakah nilai bersih Dwayne Johnson?

Dwayne Johnson adalah pelakon dengan bayaran tertinggi di dunia - dan 'The Rock membelanjakan $ 400 juta untuk kereta dan harta tanah Pagani dan Roll-Royce.

2. Apa yang Dwayne Johnson makan dalam sehari?

Batu makan stik, putih telur, oatmeal, ayam, protein shake, sayuran, ikan, jus oren, nasi, dan kentang, antara makanan lain.

3. Bagaimana Dwayne Johnson mendapat nama panggilannya The Rock?

Dia menolak untuk menerima nama Rocky Maivia, alih-alih memanggil dirinya sebagai orang ketiga sebagai Rock, walaupun dia masih akan dituduh sebagai "Rock" Rocky Maivia hingga tahun 1998.

4. Mengapa Dwayne Johnson tidak cepat marah dan marah?

Dwayne, yang berperanan sebagai Luke Hobbs dalam francais, bertengkar dengan bintang utama Vin Diesel semasa The Fate of the Furious tahun 2017, yang menyebabkan pelakon menjatuhkan ansuran terbaru, Fast and Furious 9. Vin baru-baru ini mengatakan bahawa ia adalah "cinta kerasnya" bertindak. Dia membuat Dwayne dapat melakukan yang lebih baik dalam filem.

5. Apakah nama gusti Dwayne Johnson?

Memandangkan gabungan ukuran, kelajuan, dan kepantasan yang hebat dan kemahiran mikrofon yang tiada tandingannya, Johnson membuat penampilannya di World Wrestling Federation (WWF) pada tahun 1996 sebagai Rocky Maivia. Nama ini memberi penghargaan kepada ayah dan datuknya.

Kesimpulan: Pada tahun 1972, Dwayne Johnson "The Rock" dilahirkan dalam keluarga gusti berbayar. Kecederaan itu mengakhiri karier bola sepaknya di kolej, jadi dia memasuki gelanggang bersama WWE. Seperti "The Rock," dia bergabung dengan selebriti gusti Steve Austin dan memenangi gelaran WWE Heavyweight beberapa kali.

Inilah 10 Personaliti Terkenal di Dunia dan di nombor satu adalah Dwayne Johnson, dia juga dikenali dengan nama cincinnya sebagai batu yang dia pelakon dan bekas ahli gusti profesional . Pada orang cemerlang seterusnya adalah Bill Gates yang membuat perisian dan menjadi orang terkaya di Dunia. Yang lain ialah Leonel Messi, Justin Bieber dan Selena Gomez, Donald Trump, Taylor Swift dan Oprah Winfrey. Semua keperibadian ini adalah yang paling terkenal kerana kerja keras dan kemahiran mereka.

Way Dwayne Johnson:

Dia dilahirkan di Hayward California Amerika Syarikat pada 2 Mei 1972. Nama ayahnya adalah Rocky Johnson dan nama ibunya adalah Auda Johnson. Ayahnya adalah ahli gusti dan pelakon profesional. Di New Zealand dia bersekolah di Sekolah Rendah di Richmond Road untuk jangka masa yang kecil.

★ Penyertaan dalam Aktiviti:

Sebelum kembali ke Amerika Syarikat di mana dia mendaftar di Freedom High School. Pada masa remaja, dia seorang atletik dan dia juga mengambil bahagian dalam aktiviti sukan atau luaran yang berbeza. Dia gemar bermain bola sepak . Dalam pasukan gusti dan trek sekolah, dia tetap menjadi ahli.

★ Latihan Graduasi dan Gulat:

Sukan yang paling disukainya ialah bola sepak. Dari University of Miami dia mendapat biasiswa penuh dan bermain sukan mengatasi. Dia lulus pada tahun 1995. Dia mahu mendapat latihan seperti ahli gusti. Dari ayahnya dia mendapat latihan permulaan.

★ Wrestler yang berjaya:

Dwayne Johnson dibuat sebagai WWF. Kini WWE debut sebagai Rocky Maivia pada tahun 1996 dan memenangi WWF. WWE Intercontinental Championship dari pemburu Hearst-Helmsley pada Monday Night Raw tahun depan. Dia mengubah nama cincinnya menjadi '' The Rock ''. Dia membuktikan dirinya sebagai ahli gusti terlatih yang popular.

★ Keluarga dan Peminat:

Prowl gulatnya digabungkan dengan penampilannya yang kasar dan sangat popular di kalangan peminat wanita dan tidak lama kemudian dia mula menerima tawaran untuk muncul di layar lebar. Dwayne Johnson mengahwini kekasih lamanya Danny Garcia pada 3 Mei 1997. Mereka juga mempunyai seorang anak perempuan.

★ Kerjaya:

Dia menjadi tuan rumah Saturday Night Live pada tahun 2000. Dia membuat filem sulung sebagai Raja Scorpion dalam urutan pembukaan filem ini . The Mummy Returns pada tahun 2001 kejayaan filem ini menyebabkan kejayaannya. The Scorpion King pada tahun 2002 di mana Johnson memainkan peranan sebagai Matthias.

★ Peranan dimainkan dalam Filem:

Pada tahun 2007, dia berperanan sebagai Joe Kingman dalam filem The Gameplan seperti ayah yang bercerai yang merupakan filem komedi. Filem ini ditayangkan di box office dan kekal di tempat pertama dengan mendapat lebih dari 22 juta Dolar dalam seminggu.

★ Langkah menuju Kejayaan:

Dwayne Johnson berlakon dalam filem The Fast and the Furious pada tahun 2011. Siri filem Fast Five sebagai Luke Hobbs ejen Perkhidmatan Keselamatan Diplomatik. Filem ini mendapat lebih dari 86 juta dolar pada hujung minggu. Ini menjadi salah satu hits komersial terbaiknya.

★ Filem terlaris:

Dalam Fast & Furious 6 dia berperanan sebagai Luke Hobbs. Filem ini mendapat lebih daripada 780 juta dolar di seluruh dunia dan ia menjadi tertinggi filem berjaya meraih kutipan pada tahun 2015. Beliau juga telah muncul dalam Fast and the Furious 7. Seperti filem awal filem ini juga menjadi blockbuster a.

▓⡷⠂ Bill Gates:

Bill gates membina Microsoft syarikat perisian terbesar di dunia dengan rakan masa kecilnya Paul Allen. Dia membina melalui inovasi teknologi strategi perniagaan yang sengit dan taktik perniagaan yang agresif. Lelaki terkaya di dunia adalah Bill Gates… Bill gates adalah lelaki sejarah manusia yang bersama-sama dengan isterinya menyelamatkan nyawa melalui Yayasan Bill dan Melinda Gates.

Nama Pelakon Perolehan $
George Clooney $ 239 Juta
Dwayne Johnson $ 124 Juta
Robert Downey Jr. $ 81 Juta
Chris Hemsworth $ 64.5 Juta

Ringkasan:

Dwayne Johnson adalah ahli gusti dan pelakon terkenal. Dia adalah wira filem aksi. Dia terkenal di seluruh dunia kerana keperibadian dan karya cemerlang. Bill Gates menyelamatkan nyawa lebih banyak orang daripada sebelumnya. Pada hari-hari terakhir Bill Gates yayasan berfungsi untuk pembasmian demam Denggi.

▓⡷⠂ Leonel Messi:

Leonel Messi begitu cemerlang. Seorang pemain bola sepak dan dia boleh disumbangkan untuk penyelidikan oleh saintis sukan. Dia adalah pemain pasukan bola sepak Nasional Argentina. Dia terkenal kerana gol rekor dunianya. Dia juga telah memenangi anugerah pemain bola sepak terbaik secara individu di seluruh dunia.

▓⡷⠂ Selena Gomez:

Selena Gomez terkenal dengan peranan yang dimainkannya di Waverly tempat 2007-2012 di Disney TV siri Wizards. Dia memainkan peranan dengan lagu - lagu pop hit seperti datang dan cinta lama yang sama setelah persembahannya di Disney show wizards of Waverly place.

★ Kejayaan:

Selena mendapat kemasyhuran dan kekaguman pada tahun 2007-2012. Pada tahun 2017 Selena dianugerahkan oleh anugerah wanita tahun ini. Selena Gomez telah menjadi orang Instagram yang paling berjaya.

Onal Ronaldo:

Ronaldo menandatangani kontrak dengan pasukan berkuasa Inggeris Manchester bersatu pada tahun 2003. Dia menyerahkan impiannya sebagai pemain bola sepak terbesar. Dia mengusahakan impiannya dan menjadikannya kenyataan dengan menjadi pemain muda terbesar dan berjaya di Eropah. Dia adalah Sensasi segera dan tidak lama kemudian menjadi salah satu pemain terbaik dalam permainan.

★ Kejayaan:

Ramai pemain boleh bermimpi atau mengharapkan untuk mencapai kedudukan ini kemajuan yang selalu dilakukan adalah terkenal. Sekiranya ia bermaksud mencapai matlamat atau Pencapaian untuk mendorongnya ke had. Ronaldo terkenal dengan kerja keras dan mentaliti tinggi yang sepertinya tidak akan pudar dalam waktu dekat.

▓⡷⠂ Oprah Winfrey:

Wanita yang paling dihormati di dunia adalah Oprah Winfrey. Dia adalah salah satu wanita paling terkenal di seluruh sejarah. Dia sangat terkenal kerana keperibadiannya yang hangat dan hati yang murah hati . Dia memberikan seni kepada seluruh penontonnya.

★ Kejayaan:

Dia wanita paling terkenal kerana rancangan bual bicara. Oprah Winfrey menunjukkan sebuah program penyiaran yang berpusat di Chicago sebagai program TV paling popular seumpamanya dalam sejarah, dia memastikan bahawa setiap bahagian segmen Talkshow miliknya. Dia menolong orang untuk menemui diri mereka sendiri dan mencari perkara baik dalam diri mereka.

▓⡷⠂ Taylor Swift:

Pada masa ini Taylor swift adalah salah satu penyanyi paling popular di dunia. Dia menjual banyak salinan drama dan pertunjukan Albumnya di seluruh dunia. Dia mempunyai pelbagai tawaran sokongan yang menghasilkan lebih dari 320 juta dolar.

Nama Penyanyi Pendapatan $
The Beatles $ 12.9 Juta
Permaisuri $ 13.2 Juta
Gelap $ 14.2 Juta
Billie Eilish $ 14.7 Juta
Helang $ 16.3 Juta
Celine Dion $ 17.5 Juta
Post Malone $ 23.2 Juta
Taylor Swift $ 23.8 Juta

▓⡷⠂ Obama:

Obama telah mencipta beberapa pandangan mengenai latar belakang dan keperibadiannya. Beliau telah dipilih sebagai ke-44 Presiden Amerika Amerika . Dia adalah bangsa dan budaya positif dan negatif.

★ Presiden Amerika Syarikat:

Dia adalah presiden Afrika-Amerika pertama AS. Dia terkenal kerana sifatnya yang baik dan ramah. Selama waktunya dia tidak pernah dilaporkan dalam skandal. Dia telah bekerja untuk kemajuan Amerika Syarikat.

▓⡷⠂ Justin Bieber:

Justin Bieber adalah orang yang terkenal di seluruh dunia. Justin Bieber mempunyai Jutaan peminat di seluruh dunia. Sebahagian daripada mereka mencintainya yang lain mungkin membenci tetapi tidak ada yang dapat menafikan kemasyhurannya. Justin Bieber dengan menakjubkan kerja mengambil alih masa dunia pop oleh masa.

★ Kejayaan:

Justin Bieber mengagumkan peminat dan pengikutnya dengan bakat dan muziknya. Dia dianugerahkan dengan gelaran orang yang paling berjaya sebagai keperibadian terbesar dari semua jenis. Justin Bieber aktif sepenuhnya di media sosial. Dia suka mengemas kini peminatnya mengenai kehidupan dan pemikirannya.

★ Sifat mesra dengan Peminat:

Penyanyi itu rendah hati dan manis seperti yang diberitahu oleh banyak peminat di portal media. Dia sangat terkenal dan terkenal kerana sifatnya yang ramah dengan rakan dan peminatnya . Justin Bieber adalah orang yang paling terkenal dengan muzik dan pergaulan rapatnya serta kerjasama yang baik dengan peminatnya.

▓⡷⠂ Donald Trump:

Presiden Donald Trump adalah salah satu pemimpin dunia pada zaman moden yang paling kontroversial dan membakar kemarahan sekutu kuat Amerika. Memuji-Nya pemimpin autoritarian muslihat memberi inspirasi kepada perpecahan mendalam antara manusia.

Ringkasan:

Justin Bieber, Obama, Donald Trump dan personaliti lain sangat terkenal di kalangan orang di seluruh dunia. Mereka semua memulakan perjalanan mereka dari langkah kecil dan menjadi terkenal di kalangan orang.

Soalan Lazim

Orang sering mengemukakan soalan berikut:

1. Siapa penyanyi terbaik di dunia sekarang?

Penyanyi yang paling terkenal dan terkenal sekarang ialah Rihanna. Dia berada di kedudukan pertama di Google dengan penjejakan peminat lebih dari 42 lakh.

2. Siapa pelakon terbaik di dunia?

Pelakon yang paling terkenal di dunia adalah Dwayne Johnson yang terkenal sebagai pelakon dengan bayaran terbaik dan dia memperoleh lebih dari 87 juta Dolar untuk karyanya.

3. Siapa selebriti paling terkenal di dunia?

Selebriti paling terkenal sekarang ialah Oprah Winfrey yang bekerja di rancangan televisyen. Dia terkenal kerana rancangan bual bicara dan perspektifnya yang luas.

4. Siapakah band terbaik di dunia sekarang?

Band terbaik di dunia sudah pasti kumpulan The Bts. Mereka terkenal dengan kerja berpasukan dan muzik, vokal dan persembahan tarian mereka. Mereka mempunyai peminat yang berpangkat tinggi.

Kesimpulan:

Kami telah membincangkan personaliti terkenal di dunia. Ketekalan mereka dalam pekerjaan membawa mereka ke tahap di mana mereka sekarang. Sebab kejayaan mereka adalah kerja keras dan keyakinan diri mereka. Sekiranya anda percaya dengan impian anda, anda dapat mencapai apa yang anda mahukan dalam hidup. Ini akan menjadikan nama anda terkenal di kalangan orang dalam sejarah keperibadian yang dihormati.

Artikel berkaitan:

Kerja Hebat

Pelakon hebat dari seluruh dunia selalu memberi kesan yang berterusan kepada penonton mereka. Mereka mampu menghiburkan, mendidik, dan bahkan memberi inspirasi kepada orang lain. Sebenarnya, sebilangan pelakon mempunyai berjuta-juta peminat, menjadikan mereka peminat blockbusters. Berikut adalah 20 Pelakon dan Pelakon Wanita Terkaya di Dunia . Akibatnya, pelaku seperti itu mendapat pampasan yang besar dari pengeluar, yang memungkinkan mereka membina kekayaan yang besar.

Pernahkah anda terfikir berapa banyak wang yang dihasilkan oleh pelakon kegemaran anda? Siapa yang akan menjadi pelakon terkaya di dunia pada tahun 2021? Hollywood dan Bollywood adalah industri filem yang paling menguntungkan di dunia, menghasilkan bukan hanya filem terbaik tetapi juga pelakon yang paling berbakat dan makmur.

Berikut adalah pengenalan ringkas mengenai 20 pelakon terkaya di dunia:

19- Mia Wasikowska -

Jumlah Aset: $ 275 Juta

Mia Wasikowska (Dilahirkan pada 25 Oktober 1989) adalah seorang pelakon Australia. Dia mula berlakon di siri televisyen Australia. Mia Wasikowska adalah seorang pelakon dari Australia. Pada tahun 2004, dia bekerja dengan hebat dalam filem utama Suburban Mayhem dan kemudian filem All Saints yang sangat dipuji pada tahun 2006. Peranannya yang paling terkenal adalah sebagai Alice di Tim Burton's Alice in Wonderland . Dia terkenal dengan peranannya sebagai Sophie dalam rancangan televisyen In Treatment .

18. Brad Pitt -

Jumlah Aset: $ 300 Juta

Brad Pitt adalah seorang pelakon dan penerbit filem Amerika yang dilahirkan pada 18 Disember 1963. Pitt menjadi popular dalam filem jalan raya Thelma & Louise sebagai seorang cowboy hitchhiker (1991). Dia membuat debut layar lebar dalam filem drama A River Runs Through It (1992) dan Legends of the Fall (1994), dan filem seram Wawancara dengan Vampire (1995). (1994). Dia dicalonkan untuk Anugerah Akademi dan memenangi Golden Globe untuk Pelakon Pembantu Terbaik. Dia telah memenangi banyak hadiah untuk persembahannya, termasuk dua Golden Globes dan sebuah Academy Award.

Filem terbaiknya adalah " Legends of the Fall ," " Fight Club ," " The Curious Case of Benjamin Button ," " Moneyball ," dan " 12 Years a Slave ."

17. Robert Downey Jr

Jumlah Aset: $ 310 Juta

Robert Downey Jr (lahir 4 April 1965) adalah pelakon Amerika yang terkenal kerana bermain dalam filem Iron Man. Pada tahun 2008, majalah Time menamakannya salah satu daripada 100 orang paling berpengaruh di dunia. Forbes menamakannya sebagai pelakon dengan bayaran tertinggi Hollywood dari 2013 hingga 2015. Dia mendapat banyak anugerah termasuk Academy Awards, BAFTA Awards. dan lain-lain.

Robert Downey Jr adalah pelakon Amerika yang terkenal dengan peranan dalam pelbagai filem, termasuk ' Iron Man ,' ' The Avengers ,' Sherlock Holmes ' dan' Chaplin .

16. Jessica Alba :

Jumlah Aset: $ 340 Juta

Jessica Alba (Lahir pada 28 April 1981) adalah seorang pelakon dan ahli perniagaan dari Amerika Syarikat. Dia membuat permulaan televisyen dan filemnya pada usia 13 tahun di Camp Nowhere dan The Secret World dari Alex Mack , tetapi pada usia 19 tahun dia melonjak menjadi popular sebagai pelakon utama siri televisyen Dark Angel , di mana dia dicalonkan untuk anugerah Golden Globe.

Filem yang paling digemari Jessica Alba ialah Never Be Kissed , The Killer Inside Me , Meet Bill , dan banyak lagi.

15.Sean Connery

Jumlah Aset: $ 350 Juta

Sean Conner (Dilahirkan pada 25 Ogos 1930). Seorang pelakon dan penerbit Scotland, mempunyai nilai bersih $ 350 juta ketika meninggal pada tahun 2020. Dia paling terkenal kerana bermain James Bond, tetapi dia mempunyai kerjaya lakonan yang panjang dan berjaya yang merangkumi Anugerah Akademi, Golden Globe, dan Anugerah BAFTA. Dia menjadi terkenal sebagai James Bond, dan banyak orang masih menganggapnya sebagai pelakon terbaik yang pernah memainkan peranan. Walaupun Connery terkenal kerana bermain mata-mata legenda, dia telah membintangi sejumlah filem lain yang tidak dapat dilupakan selama kariernya yang panjang.

Beberapa filem terbaiknya ialah The Hunt For Red October , The Name Of The Rose , The Hill , dll.

14. Will Smith -

Jumlah Aset: $ 350 Juta

Will Smith adalah pelakon terkenal (Lahir pada 25 September 1968). Willard Carroll Smith Jr. dilahirkan pada 25 September 1968, dan merupakan pelakon, rapper, dan penerbit filem Amerika. Smith telah dicalonkan untuk lima Anugerah Golden Globe dan dua Anugerah Akademi dan telah memenangi empat Anugerah Grammy.

Smith, sebaliknya, mempunyai karier yang panjang sebagai pemuzik sebelum menjadi salah satu pelakon dengan bayaran tertinggi di dunia, membintangi filem blockbuster seperti Hari Kemerdekaan , Aladdin , Ali , dan filem Bad Boys bersama Martin Lawrence. Dia juga merupakan pengeluar yang berjaya.

13. Keanu Reeves -

Jumlah Aset: $ 360 Juta

Charles Keanu Reeves (Lahir pada 2 September 1964) Reeves adalah pelakon, pengarah, penerbit, dan pemuzik dari Kanada. Sebelum membuat filem sulungnya di Youngblood , Reeves mula berlakon dalam persembahan pentas dan filem televisyen. Dia membuat debut filemnya dalam komedi fiksyen ilmiah Bill & Ted's Excellent Adventure . Usahanya mendapat banyak pujian, dan orang mula memujinya. Dia adalah pelakon berbakat yang telah membintangi banyak filem blockbuster, meningkatkan kemasyhuran dan kekayaan bersihnya.

Dia berlakon dalam beberapa filem yang berjaya di box office. Anda mungkin mengenalinya sebagai Neo dari ' The Matrix ' atau John Wick dari ' John Wick .'

12. Jackie Chan -

Jumlah Aset: $ 400 Juta

Jackie Chan (7 April 1954) adalah pelakon dan seniman bela diri Hong Kong yang terkenal dengan gaya bertarung akrobatik komedi, masa komedik, dan aksi asal, yang biasanya dilakukannya sendiri. Dia telah berlakon sejak tahun 1960-an dan telah menjalani lebih dari 150 filem. Dia adalah salah satu bintang filem aksi paling terkenal sepanjang masa.

Jackie Chan adalah pelakon, penerbit, dan pengarah Hong Kong. Dia mula membuat persembahan ketika berusia lima tahun. Persembahannya yang cemerlang telah menghasilkan kekayaan bersih yang luar biasa. Filem terkenalnya ialah Rush Hour Film Series, The Tuxedo, Snake In The Eagle's Shadow, dll.

11. Arnold Schwarzenegger -

Jumlah Aset: $ 400 Juta

Arnold Schwarzenegger (BOrn pada 30 Julai 1947). Dia memulakan kerjaya profesionalnya sebagai pembina badan, sukan di mana dia kini menjadi legenda. Namun, dia menjana lebih banyak wang dalam industri filem.

Dia menjadi popular sebagai pembina badan terbaik di dunia, melancarkan karier yang meliputi penampilan dalam filem seperti Conan the Barbarian, The Terminator, dan Total Recall , serta menjadi bintang Hollywood yang sangat besar.

10. Sylvester Stallone -

Jumlah Aset: $ 400 Juta

Sylvester Stallone (lahir 6 Julai 1946) adalah pelakon, penulis skrip, pengarah, dan penerbit Amerika yang terkenal. Dia paling terkenal kerana menulis dan membintangi filem tinju pemenang Anugerah Akademi Rocky (. Dia kemudian menjadi salah satu pelakon aksi paling terkenal di dunia, dengan banyak sekuel Rocky dan First Blood yang memaparkan dia mengulangi peranannya .

Dia mengarahkan dua filem paling berjaya sepanjang masa, menghasilkan sekitar $ 4 bilion. Stallone adalah salah satu pelakon bergaji tinggi Hollywood. Rocky dan Rombo menjadikannya terkenal oleh orang ramai.

09. Amitabh Bachchan -

Jumlah Aset: $ 400 Juta

Amitabh Bachan (Dilahirkan pada 11 Oktober 1942) Bekas ahli politik dan pelakon pawagam India, penerbit, keperibadian televisyen, dan vokalis main balik sekali-sekala. Dia diakui secara meluas sebagai salah satu pelakon hebat dan berpengaruh di pawagam India. Dia mempunyai tiga Anugerah Filem Nasional dan sebelas Anugerah Filem untuk kerjayanya.

Dia juga mendapat Anugerah Padma Shri (1984), Anugerah Padma Bhushan (2001), dan Anugerah Padma Vibhushan, yang merupakan penghormatan awam tertinggi di India (2015).

Ketika datang ke wang, bintang Bollywood mempunyai apa yang diperlukan untuk bersaing dengan nama-nama terbesar di Hollywood. Dengan nilai bersih kira-kira $ 400 juta, dia berada di kedudukan sebagai pelakon terkaya ke-9 di dunia.

Filem terkenalnya adalah " Saat Hindustani ", " Zanjeer ", " Deewaar ", " Don ", dll

08. Adam Sandler -

Jumlah Aset: $ 420 Juta

Adam Richard Sandler adalah pelakon, pelawak, pemuzik, penulis skrip, dan penerbit filem Amerika yang dilahirkan pada 9 September 1966. Dari tahun 1990 hingga 1995, dia adalah anggota pemeran Saturday Night Live sebelum beralih ke bintang di sejumlah Hollywood blockbusters yang telah menjana lebih dari $ 2 bilion di box office.

Pelawak Terkenal di Amerika, Adam Sandler, berada di kedudukan ketujuh dalam senarai. Pemain berusia 53 tahun itu telah muncul dalam hampir 30 filem. Filem terlarisnya sepanjang masa adalah Hotel Transylvania (2012) yang menghasilkan $ 358.38 juta.

Filem terbaiknya adalah " Happy Gilmore ", " Punch-Drunk Love ", " Uncut Gems ", dll.

07. Mel Gibson -

Jumlah Aset: $ 425 Juta

Mel Gibson (Lahir pada 3 Januari 1956) adalah pengarah filem, penulis skrip, dan penerbit filem Australia dan Amerika. Dia paling terkenal karena perannya dalam film " The Passion of the Christ" , " We Were Soldiers" , dan " Braveheart ".

Pada tahun 1996, dia memenangi dua Oscar dan Golden Globe kerana mengarahkan drama Braveheart. Dia dicalonkan untuk Anugerah Akademi dan Golden Globe kerana mengarahkan blockbuster tentera Hacksaw Ridge.

Filem-filem di mana dia bekerja sangat baik termasuk " MAD MAX ", " GALLIPOLI ", " TAHUN HIDUP BERBAHAYA ", dll.

06. Mary-Kate & Ashley Olsen -

Jumlah Aset: $ 500 Juta

Mary-Kate dan Ashley Olsen (lahir 13 Jun 1986) adalah bekas pelakon dan pereka fesyen di Amerika Syarikat. Si kembar membuat penampilan sulung sebagai Michelle Tanner di siri televisyen ketika mereka masih kecil. Mereka mula mengerjakan filem TV pada usia enam tahun dan memasuki perniagaan rancangan.

Dualstar Entertainment Group , yang didirikan oleh kembar persaudaraan pada tahun 1993, adalah kerajaan runcit mereka. Studio ini membuat filem, siri televisyen, majalah, permainan video, dan bentuk media lain. Setiap tahun, ia menjual barang bernilai $ 1 bilion di seluruh dunia.

Filem dan rancangan TV terkenal mereka termasuk " New York Minute ", " Mary-Kate & Ashley in Action ", " The Wackness ", dan lain-lain. Ini semua adalah persembahan yang luar biasa dan meningkat karier mereka.

05. Robert De Niro -

Jumlah Aset: $ 500 Juta

Robert Anthony De Niro Jr (Lahir pada 17 Ogos 1943) adalah seorang pelakon, penerbit, dan pengarah dari Amerika Syarikat. Dia terkenal dengan penggambaran watak marah dan agresif tanpa kompromi, serta potret komedi lelaki tua yang pemarah dalam kerjayanya. Dia telah memenangi dua Anugerah Akademi dan 61 kepujian lain.

Filem terkenalnya melibatkan " Mean Streets ", " The Irishman ", " Taxi Driver ", dll.

04. George Clooney -

Jumlah Aset: $ 500 Juta

George Clooney (Lahir 6 Mei 1961) adalah pelakon, pembuat filem, penerbit, penulis skrip, dan kemanusiaan dari Amerika Syarikat. Dia telah diberi penghargaan dengan tiga Anugerah Golden Globe dan dua Anugerah Akademi.

Setelah menjual perniagaan Casamigos Tequila dengan harga $ 1 bilion pada tahun 2018, dia telah dinobatkan sebagai selebriti filem dengan bayaran tertinggi pada tahun 2018. Clooney mungkin menjadi kegemaran anda antara 10 pelakon terkaya teratas, tetapi dia bukan yang terkaya. Nilai bersihnya sekarang adalah sekitar $ 500 juta. Dia memenangi dua Anugerah Akademi: pelakon penyokong terbaik untuk "Syriana" pada tahun 2005 dan gambar terbaik untuk "Argo" pada tahun 2012.

Filem terbaiknya adalah " Argo ", " Gravity ", " Burn After Reading ", " Up In The Air ", dll.

03. Tom Cruise -

Jumlah Aset: $ 600 Juta

Tom Cruise (lahir 3 Julai 1962) adalah pelakon dan penerbit dari Amerika. Atas usahanya, dia telah mendapat pelbagai penghargaan, termasuk tiga pencalonan Golden Globe dan tiga pencalonan Academy Award. Dia adalah salah satu pelakon dengan bayaran tertinggi di dunia.

Cruise telah berada di banyak film dengan penghasilan tinggi, termasuk " franchise Mission Impossible" , " Magnolia" , " Laporan Minoritas" , dan " Edge of Tomorrow" .

02. Shah Rukh Khan -

Jumlah Aset: $ 750 Juta

Shah Rukh Khan (SRK) adalah pelakon India, penerbit filem, dan keperibadian televisyen yang dilahirkan pada 2 November 1965. Di media, ia disebut sebagai "Baadshah of Bollywood." Shah Rukh Khan telah memenangi 21 penghargaan, termasuk anugerah Filware bernilai beberapa tahun. Pada tahun 2005, dia dianugerahkan Padma Shri. Pada tahun 2007, dia dianugerahkan Order of Arts and Literature Perancis, dan pada tahun 2014, dia dianugerahkan Order of the Legion of Honor. Dia adalah tambahan hebat untuk 20 pelakon dan pelakon terkaya dunia.

Setelah berlakon dalam filem seperti " Dilwale Dulhania Le Jayenge", " Dil To Pagal Hai" , " Kuch Kuch Hota Hai ", " Mohabbatein ", " Kabhi Khushi Kabhie Gham ", dan lain-lain, dia mulai dikenali.

01. Jami Gertz -

Jumlah Aset: $ 3 Bilion

Jami Gertz adalah pelakon dari Illinois yang dilahirkan pada 28 Oktober 1965. Jami adalah penerbit dan pelakon. Pelakon ini juga seorang dermawan dan pemilik pasukan sukan. Walaupun hakikat bahawa pekerjaan Jami menambah nilai peribadinya, perkahwinannya dengan jutawan Tony Ressler yang berpangkalan di LA menyumbang sebahagian besar kekayaannya. Ressler adalah pengasas bersama Ares Management, yang menguruskan lebih daripada $ 137 bilion aset. Mereka berkahwin pada tahun 1989 ketika Ressler menjadi bintang kewangan yang semakin meningkat.

Filem-filem yang mendorongnya menjadi terkenal dan terkenal termasuk " Twister ", " Mischief" , dan " Endless Love ", dll.

Siapakah Orang Paling Terkenal di Dunia? Menurut penyelidikan, terdapat 10 orang paling terkenal di dunia kerana populariti dan nilai bersih mereka yang tinggi. Senarai orang terkenal di dunia pada tahun 2021 diberikan di bawah.

Nama orang terkenal Nilai bersih
1. Dwayne Johnson $ 400 juta
2. Donald Trump 2.4 bilion USD
3. Justin Bieber $ 290 juta
4. Barack Obama 40 juta US $
5. Taylor Swift 400 juta
6. Oprah Winfrey 2.5 bilion USD
7. Cristiano Ronaldo $ 500 juta (£ 363 juta)
8. Selena Gomez $ 75 juta
9. Lionel Messi $ 400 juta
10. Bill Gates 131.8 bilion USD

Siapa Orang Paling Terkenal di Dunia

Siapakah Orang Paling Terkenal di Dunia?

Terdapat pelbagai orang terkenal di dunia tetapi orang yang paling terkenal kerana keperibadian dan nilai bersih mereka digambarkan di bawah satu demi satu.

1. Dwayne Johnson:

Dwayne Johnson adalah pelakon, perniagaan, pengeluar, dan pesaing juara profesional Amerika yang terkenal di yayasan gusti Dunia (WWF) yang kini dikenali sebagai WWE . Kemudian dia mula bertindak dan mendapat luas Fame, dengan lapan tahun lakonannya kerjaya filem-filem beliau memperoleh lebih daripada $ 3.5 bilion di Amerika Utara dan lebih $ 10.5 bilion di seluruh dunia yang menjadikan beliau salah satu pelakon tertinggi yang didapati atau dibayar.

Nama penuh Dwayne Johnson
Nama Cincin Berbatu
Kewarganegaraan Amerika - Kanada
Umur 49
Ibu bapa Rocky Johnson, Una Johnson
Saudara lelaki 2
Abang Curtis Bowles
Kakak Wanda Bowles
Ketinggian 6'5 "(196 cm)
Berat 260 lb (118kg)
Dada 50 inci
Pinggang 35 inci
Paha 31 inci
Bisep 20 inci
Warna mata Coklat gelap
Nilai bersih 400 juta
Bintang Taurus
Hari Lahir 2 Mei 1972
Negara Lahir Hayward, California, AS
Profesion Pelakon, Ahli gusti profesional, pengeluar, Ahli perniagaan
Pasangan suami isteri Dany Garcia (1997-2008) Lauren Hashian (Pada 2019)
Anak-anak 3
Bersara 2019

Dwayne Johnson

Beberapa fakta mengenai Dwayne Johnson adalah seperti berikut.

1. Tarikh lahir Dwayne Johnson:

Dwayne Johnson mendarat di bumi pada 2 Mei 1972, di Hayward, California, AS dan tanda Zodiaknya adalah Taurus.

2. Umur:

Dwayne Johnson telah melewati 48 tahun hidupnya sekarang dia berusia 49 tahun.

3. Profesion:

Dwayne Johnson adalah pelakon oleh profesion Dia telah ditonton di banyak filem Hollywood, dan Rings.

4. Keluarga:

:small_blue_diamond: Nama bapa Johnson ialah Rocky Johnson yang merupakan ahli gusti profesional Kanada. Bukan sahaja Juara Berat Berat Georgia pertama yang hitam tetapi juga Juara Televisyen NWA sebanyak 2 kali. Pada tahun 1983 Rocky Johnson memenangi "kejuaraan pasukan tag dunia".

:small_blue_diamond: Nama ibu Dwayne Johnson adalah Ata Maivia. :small_blue_diamond: Dia mempunyai 2 adik beradik nama mereka

Curtis Bowles: Curtis adalah saudara tiri Dwayne yang lebih suka menjalani kehidupan peribadi di Kanada. Curtis adalah kakak tiri Dwayne Johnson, dia adalah anak kepada isteri pertama Rocky, Una.

Wanda Bowles: Wanda adalah anak kedua Rocky dan Una Johnson. Wanda tergolong dalam etnik Afrika-Kanada sehingga dia mempunyai kewarganegaraan Kanada. Dia adalah kakak tiri dari Dwayne Johnson yang merupakan pelakon dengan gaji tertinggi dan juga pelakon yang paling berjaya secara komersial.

5. Status hubungan:

Sudah jelas bahawa setelah perceraian Dwayne dia akan menjalin hubungan lain sehingga dia jatuh cinta dengan Lauren Hashian mereka bertemu di set filem "The game plan" pada tahun 2006 mereka mula berkencan satu sama lain Dwayne juga dilihat menyiarkan tweet romantis untuk barunya isteri Hashian Isterinya memberikan 2 hadiah berharga kepada Dwayne satu adalah anak perempuan sulung mereka yang lain adalah anak mereka Pasangan itu kemudian memutuskan untuk berkahwin.

6. Kanak-kanak:

Dwayne mempunyai 3 orang anak

7. Pasangan Dwayne Johnson: Dia berkahwin dengan Dany Garcia pada tahun 1997 kemudian bercerai pada tahun 2008. Kemudian Dwayne Johnson kembali berkahwin dengan Lauren Hashian pada tahun 2019.

8. Pengukuran badan:

Selain mempunyai fizikal yang baik, Dwayne Johnson adalah pelakon yang sangat tampan dan menarik serta mempunyai keperibadian yang sangat mengagumkan. Keperibadiannya yang menarik adalah alasan untuk menjadi pahlawan berjuta-juta peminatnya.

Berikut adalah beberapa ukuran badan Johnson:

Tinggi: Tinggi Johnson sekitar 6'5 ". • Berat : Johnson mempunyai berat sekitar 118 Kg.

9. Nilai bersih Dwayne Johnson:

Dwayne Johnson adalah pelakon yang sangat berjaya dan anggaran kekayaan bersihnya adalah sekitar 400 juta Nilai bersihnya lebih tinggi daripada yang dinyatakan oleh Hyun Bin dan Charlie.

10. Kewarganegaraan:

Dwayne Johnson mempunyai kewarganegaraan Amerika dan Kanada.

11. Kehidupan Perkahwinan Dwayne: (1997-2008)

Dwayne berkahwin dengan Dany Garcia pada 3 Mei 1997, Dany Garcia adalah isteri pertama Dwayne Johnson yang mereka belajar bersama kemudian jatuh cinta dan memutuskan untuk berkahwin mereka mempunyai seorang anak perempuan bernama Simone yang datang ke dunia ini pada tahun 2001 mereka mempunyai beberapa masalah dalam hubungan mereka kerana yang mana mereka bercerai pada tahun 2008. Selepas perceraian ini, Dany Garcia berkahwin dengan pembina badan Dave Rienzi. Johnson masih menyokong bekas isterinya dalam perniagaannya.

12. Sorotan Kerjaya:

Siapa yang paling terkenal di dunia adalah satu-satunya Dwayne Johnson yang juga dipanggil Rocky. Kariernya berada di puncak kerana Dwayne adalah master dalam setiap aspek kehidupannya apa yang belum dia lakukan ?? Dia telah terkenal dalam karier gulatnya, kerjaya lakonan, dan menghasilkan karier mari kita pergi ke sorotan kerjaya Johnson satu persatu.

:men_wrestling: Kerjaya gusti

Di University of Miami, Johnson pernah menjadi pemain bola sepak kolej dan dia memenangi kejuaraan kebangsaan. Setelah bermain bola sepak Johnson memutuskan untuk menjadi sesuatu untuk menjadikan kariernya cerah, dia kemudian menjadi ahli gusti dan melakukan beberapa perlawanan percubaan dan kemudian menandatangani kontrak di WWF.

Dia telah melakukan banyak perlawanan di mana dia kehilangan beberapa perlawanan dan dalam beberapa kejayaan dia Johnson melayan orang dengan cara yang berbeza dia dulu menjadi juara dan membuat banyak rekod setelah ini dia menjadi tuan rumah juga di mana dia mendapat penilaian tinggi. Rock adalah nama cincinnya Rock membuat rekod untuk kebanyakan pertunjukan berturut-turut

:man_dancing: Kerjaya lakonan: Seperti yang kita ketahui bahawa Rock sudah menjadi orang terkenal kerana kerjaya gulatnya sehingga setelah memasuki Hollywood dia menjadi pelakon dengan bayaran tinggi di Hollywood. Dia memulai karier teaternya dalam filem "The Mummy Returns" pada tahun 2001

:tv: Menghasilkan: Pada tahun 2012 Dwayne mengasaskan syarikat pengeluarannya yang bernama Seven bucks productions. Pada drama komedi biografi NBC Dwayne bernama "Young Rock" yang ditayangkan pada tahun 2021.

:small_orange_diamond: Karya lain:

 • Pada tahun 2000 biografi "The Rock Says" diterbitkan oleh Johnson.

 • Pada tahun 2000, Johnson menghasilkan siri "The Hero".

 • Pada tahun 2014 siri "Wake Up Call" dihoskan oleh Johnson.

 • Pada tahun 2019 Johnson mula mengadakan siri pertandingan NBC bernama "The Titan Games".

 • Pada tahun 2016 Johnson memulakan saluran YouTube sendiri .

 • Rocky juga melancarkan aplikasi jam penggera kerana projeknya bernama "Project Rock" dan hanya mencapai 1 juta muat turun pada minggu pertama. Juga, Johnson mengeluarkan lebih banyak pakaian seperti kasut dan fon kepala.

13. Pencapaian dan Anugerah:

Dwayne Johnson yang biasa memanggil Rocky memenangi banyak anugerah dalam beberapa tahun.

• Dwayne Johnson memenangi pertandingan tahun ini pada tahun 1999 dan pada tahun 2002.

• Dwayne memenangi gusti tahun ini pada tahun 2000.

• Dia memenangi kejuaraan pasukan tag dunia 2 kali dengan Bart Sawyer.

• Johnson memenangi WWE Championship sebanyak 8 kali.

• WWC Championship dimenangi oleh Johnson sebanyak 2 kali.

Royal bergemuruh pada tahun 2000 yang dimenanginya.

• Rocky memenangi anugerah Pelakon Terbaik pada tahun 2014.

• Juga dia memenangi pelbagai anugerah pada tahun 2011, 2012, 2013,1997, 2014, dan 2015.

14. Filemografi Dwayne:

Dwayne Johnson telah membuat banyak filem kerana dia menjadi sangat terkenal kerana sekarang dia terkenal sebagai pelakon dengan bayaran tertinggi.

:tv: Filem:

Dwayne telah membuat filem yang dilihat setiap tahun di bawah.

1999 Di luar Mat
2001 Si Mummy Kembali
Jangka panjang
2002 Raja Scorpion
2003 The Rundown
2004 Berjalan Tinggi
2005 Bertenang
Kiamat
2006 Kisah Southland
Geng Gridiron
2007 Reno 911 !: Miami
Rancangan Permainan
2008 Bijak
2009 Berlumba ke Witch Mountain
Planet 51
2010 Pari-pari gigi
Mengapa Saya Berkahwin juga?
Lelaki Lain
Kamu lagi
Lebih pantas
2011 Lima Cepat
2012 Perjalanan 2: Pulau Misteri
2013 Snitch
GI Joe: Pembalasan
Kesakitan & Keuntungan
Cepat & Marah 6
empayar negeri
2014 Hercules
2015 Marah 7
San Andreas
2016 Perisikan Pusat
Moana
2017 Nasib Orang-Orang yang Berang
Baywatch
Jumanji: Selamat Datang di Rimba
2018 Mengamuk
Pencakar langit
2019 Berjuang dengan Keluarga Saya
Hobbs & Shaw
Jumanji: Tahap Seterusnya
2021 Pelayaran Hutan
Lelaki Percuma
Notis Merah
2022 Liga Super-Haiwan Peliharaan DC
Adam Hitam

:video_game: Permainan video:

Dia telah melancarkan 2 permainan video hingga sekarang yang disenaraikan di bawah.

Tahun Tajuk
2002 Raja Scorpion: Kebangkitan Akkadian
(Ini adalah permainan aksi-pengembaraan)
2006 Spy Hunter: Tidak Ada Tempat untuk Berlari
(Ini adalah permainan perlumbaan aksi)

:musical_note: Video muzik:

Dwayne sendiri memainkan peranan dalam beberapa video muzik berikut.

Tahun Tajuk
2000 Ketahui Peranan Anda
Itu Tidak Penting
2011 Video Masuk Dwayne The Rock Johnson WWE
2016 Selamat Datang (Dari Moana)
2017 Jumanji, Jumanji
2020 Lelaki itu

:tv: Televisyen:

Dwayne ditunjukkan di televisyen di suatu tempat dalam mengadakan rancangan di suatu tempat yang menghasilkan pertunjukan, setiap tahun senarai diberikan di bawah bersama dengan tajuk pertunjukan.

Tahun Tajuk
1999 Pertunjukan '70an
1999 Pertunjukan '70an
Jaring
2000 Trek Bintang: Voyager
2000–2017 Malam Sabtu Siaran Langsung
2007 Cory di Rumah
Hannah Montana
2009 Penyihir Tempat Waverly
Anugerah Pilihan Kanak-kanak 2009
2010 Lelaki Keluarga
Transformer: Perdana
2013 Wira
2014–2015 Panggilan Bangun
2015 Pertempuran Lip Sync
2015–2019 Pemain bola
2016 Anugerah Filem MTV 2016
2017 Garis Hidup
2019–2020 Permainan Titan
2021 – sekarang Batu Muda
2021 Di Sebalik Tarikan

15. Media sosial:

Dwayne cukup aktif di akaun media sosialnya .

Johnson mempunyai 57.7 juta suka di akaun Facebooknya

Facebook: Anda boleh mengikutinya di / dwaynejohnson

Johnson mempunyai 158 juta pengikut di akaun Instagramnya.

Instagram: Anda boleh mengikutinya di / therock

Johnson mempunyai 13.8 juta pengikut di akaun Twitternya

Twitter: Anda boleh mengikutinya di / therock

Ringkasan: :writing_hand: Siapa orang yang paling terkenal di dunia adalah satu-satunya dan hanya Dwayne Johnson yang terkenal sebagai orang paling terkenal di dunia kerana kerjaya gusti dia telah menjadi juara dan membuat banyak rekod di mana dia memenangi banyak hati dan mendapat sangat popular selepas itu dia bersara dan menyertai kerjaya lakonan kemudian pergi menghasilkan filem dan pertunjukan. Dia juga menjadi tuan rumah banyak pertunjukan.

2. Donald Trump:

Donald John Trump adalah presiden Amerika Syarikat ke-45 (dari tahun 2017 hingga 2021 semasa) Trump adalah personaliti media Amerika dan ahli perniagaan.

Beberapa fakta mengenai Donald John Trump adalah seperti berikut.

Negara Lahir Queens, New York City, AS
Tarikh lahir 14 Jun 1946
Umur 75
Parti politik Republikan (1987-1999.2009-2011, 2012 sekarang)
Pasangan (S) Ivana Zelnickova (1977-1992)
Marla Maples (1993-1999)
Melania Knauss (2005)
Anak-anak Donald Jr, Ivanka, Eric, Tiffany, Barron
Ibu bapa Fred Trump
Mary Anne MacLeod
Pekerjaan Ahli politik, ahli perniagaan, penyampai televisyen
Ketinggian 1.9 m

Media Sosial Donald Trump:

Twitter: Donald john trump bergabung dengan Twitter pada tahun 2009 dan dia mempunyai 88.9 juta pengikut di akaun Twitternya. Anda boleh mengikutinya di @realDonaldTrump .

3. Justin Bieber:

Justin Drew Bieber adalah idola remaja dan penyanyi Kanada. Dia adalah penyanyi pop. Beberapa fakta mengenai Justin Bieber adalah seperti berikut.

Negara Lahir London, Ontario, Kanada
Tarikh lahir 1 Mac 1994
Umur 27
Pendidikan Sekolah Menengah Katolik St.Michael
Pekerjaan Penyanyi
Pasangan suami isteri Hailey Baldwin (2018)
Bapa Jeremy Bieber
Ibu Pattie Mallette
Ketinggian 1.75 m

4. Barack Obama:

Barack Hussein Obama adalah presiden Amerika Syarikat ke-44 yang merupakan ahli politik Amerika (2009-2017). Obama adalah presiden Afrika-Amerika ke-1 dia adalah orang yang paling terkenal di dunia Beberapa fakta mengenai Obama adalah seperti berikut.

Negara Lahir Honolulu, Hawaii, AS
Tarikh lahir 4 Ogos 1961
Umur 60
Parti politik Demokratik
Pasangan (S) Michelle Robinson (1992)
Anak-anak Malia dan Sasha
Ibu bapa Barack Obama Sr Ann Dunham
Pekerjaan Ahli Politik, Pengarang, dan Peguam
Ketinggian 1.87 m
Pendidikan Sekolah Punahou

5. Taylor Swift:

Taylor Swift adalah penyanyi Amerika, penulis lagu.

Beberapa fakta mengenai Taylor Swift adalah seperti berikut.

Negara Lahir West Reading, Pennsylvania, Amerika Syarikat
Tarikh lahir 13 Disember 1989
Umur 31
Pekerjaan Penyanyi, penulis lagu, penerbit rakaman, pelakon, dan pengarah
Genre Pop, country, rock, folk, dan alternatif
Ketinggian 1.8 m

Album Studio Taylor Swift:

Nama album Tahun
Taylor Swift (2006)
Tak kenal takut (2008)
Cakap Sekarang (2010)
Merah (2012)
1989 (2014)
Reputasi (2017)
Kekasih (2019)
Cerita rakyat (2020)
Evermore (2020)

Filemografi Taylor Swift:

Nama Filem Tahun
Hannah Montana Filem 2009
hari Valentine 2010
Perjalanan ke Tak kenal takut 2010
The Lorax 2014
Pemberi
Jelajah Dunia 1989 Secara Langsung 2015
Taylor Swift: Lawatan Stadium Reputasi 2018
Kucing 2019
Rindu Americana 2020
Cerita Rakyat: Sesi Studio Long Pond 2020

Ringkasan: :writing_hand: Pendek kata, banyak orang di dunia ini mendapat kemasyhuran dan nama tetapi sebilangan kecil dari mereka sangat terkenal kerana kemahiran mereka yang luar biasa, dan Dwayne, Justin Bieber, Obama, Donald, dan Taylor Swift adalah salah satu dari mereka.

Soalan Lazim:

Berikut adalah beberapa soalan yang sering diajukan mengenai orang terkenal di dunia dan ia adalah seperti berikut

1. Pada tahun 2020 siapa yang paling terkenal di dunia?

Selebriti dengan bayaran tertinggi di dunia setelah mencari 100 selebriti Kylie Jenner adalah ranking selebriti dengan gaji tertinggi di dunia yang memperoleh sehingga $ 590 juta pada tahun 2020. Siapakah orang paling terkenal di dunia 2021 ketika itu selebriti terkenal Dwayne Johnson adakah terkenal sebagai selebriti terkenal di dunia?

2. Siapa selebriti terkaya pada tahun 2021?

Memiliki nilai bersih AS $ 6.2 bilion George Walton Lucas adalah selebriti terkaya pada tahun 2021, dia adalah seorang jutawan George bukan sahaja pengarah filem, penerbit, usahawan tetapi juga penulis skenario.

3. Pada tahun 2021, siapakah orang terkaya di dunia?

Orang terkaya di dunia dengan nilai bersih mereka adalah yang berikut.

Orang Paling Rickest Nilai bersih
George Lucas Nilai Bersih: $ 10 bilion
Steven Spielberg Nilai Bersih: $ 7.5 bilion
Kanye West Nilai Bersih: $ 6.6 bilion
Oprah Winfrey Nilai Bersih: $ 3.5 bilion
Jay-Z Nilai Bersih: $ 1.3 bilion
Jami Gertz Nilai Bersih: $ 3 bilion
Paul mccartney Nilai Bersih: $ 1.2 bilion
David Copperfield
JK Rowlin g Nilai Bersih: $ 1 bilion
Jerry Seinfeld Nilai Bersih: $ 950 juta

4. Siapa selebriti mati yang terkenal?

Setelah mengetahui tentang orang terkenal di dunia sekarang persoalan akan muncul di fikiran kita bahawa siapa orang yang paling terkenal di dunia . Terdapat 8 selebriti terkenal yang mati dan mereka disenaraikan di bawah.

Selebriti Mati yang terkenal Tahun
Marilyn Manroe 1926-1962
Michael Jackson 1958-2009
Elvis Presley 1935-1977
John Lennon 1940-1980
Heath Ledger 1979-2008
Bob Marley 1945-1981
Paul Walker 1973-2013
James Dean 1931-1955

5. Siapakah orang yang paling terkenal di YouTube?

Sekiranya kita memikirkan siapa orang yang paling terkenal di youtube maka Dia adalah YouTuber Sweden bernama " PewDiePie " yang mempunyai 102 juta pelanggan, dia adalah pencipta individu yang paling banyak dilanggani di YT. Dia adalah influencer permainan yang memulakan salurannya pada tahun 2010.

6. Siapa selebriti paling terkenal sekarang?

1. Billie Eilish. Nilai bersih: $ 25 juta Pengikut Twitter 5m Pengikut Instagram: 83 m
Justin Bieber Nilai bersih: $ 285 juta Pengikut Twitter 114 Juta Pengikut Instagram: 173 Juta
Jennifer Lopez Nilai bersih: $ 400 Juta Pengikut Twitter: 45 Juta Pengikut Instagram: 152 Juta
Hari minggu Nilai bersih: $ 100 Juta Pengikut Twitter: 14Juta Pengikut Instagram: 30 Juta
Dua Lipa Nilai bersih: $ 16 Juta Pengikut Twitter: 7 Juta Pengikut Instagram: 65 Juta
Ariana Grande Nilai bersih: $ 180 Juta Pengikut Twitter: 83 Juta Pengikut Instagram: 232 Juta
. Ed Sheeran Nilai bersih: $ 200 Juta Pengikut Twitter: 17 Juta Pengikut Instagram: 31 Juta

Kesimpulan: :books:

Siapakah orang yang paling terkenal di dunia? telah menjadi persoalan yang menarik dan dengan banyak penyelidikan, diketahui bahawa orang yang terkenal di dunia adalah Dwayne Johnson. Terdapat lebih banyak selebriti kaya, selebriti terkenal yang mati, dan mereka yang nilai bersihnya lebih tinggi daripada Dwayne tetapi orang yang paling popular di dunia dikenali sebagai Dwayne Johnson.

Artikel berkaitan:

1. Adakah UPS Menghantar Pada Sabtu? - # 5 oleh Rizwana_Saeed

2. Isteri Hyun Bin - # 11 oleh Rizwana_Saeed

3. Pukul berapa McDonalds menyajikan sarapannya? - # 6 oleh Rizwana_Saeed