Visi atau misi setiap perniagaan pada setiap tahap skala adalah untuk mendapatkan keuntungan dengan mempromosikan sebanyak mungkin. Perniagaan percaya pada konsep: semakin banyak lalu lintas (pelanggan, pelanggan) akan menghasilkan lebih banyak keuntungan. Menjelaskan perkara ini mudah bagi saya tetapi mungkin sukar untuk anda fahami. Promosi atau pengiklanan adalah proses dua arah: perniagaan menawarkan kesedaran jenama kepada bakal pelanggannya dan akhirnya hasilnya pelanggan mengunjungi perniagaan mereka untuk memanfaatkan perkhidmatan mereka. Semakin anda mempromosikan perniagaan anda, semakin banyak anda mendapat pelanggan.

Semasa memulakan perniagaan anda, penting untuk bersabar dan merancang strategi perniagaan yang lengkap seperti QRG TECH .

Sejujurnya, tidak selalu menjadi amalan yang sihat untuk melihat senarai kadar pesaing anda dan cuba menjual produk anda dengan harga yang lebih tinggi daripada mereka. Pelanggan lebih bersedia membeli melalui potongan harga, kod promo, atau mungkin baucar .

Berdasarkan tinjauan dan pemerhatian saya, kebanyakan perniagaan kecil atau tempatan, pada awalnya, menerapkan teknik perniagaan yang menyedihkan untuk mendapatkan keuntungan dalam masa yang singkat. Oleh itu, perniagaan tidak berkembang. Teknik perniagaan yang sengsara termasuk membuat senarai semua pesaing tanpa memasuki pasaran, menganggap produk atau perkhidmatan mereka mewah dan memberikan harga yang tinggi daripada harga biasa, menggunakan kaedah pengiklanan yang mahal seperti papan iklan, dll untuk mempromosikan perniagaan mereka tanpa mengetahui nilai platform pengiklanan lain, menawarkan produk dengan kekurangan perkhidmatan profesional, dan banyak lagi.

Pemasaran digital

Jadi, seperti di atas, perniagaan berkembang melalui pengiklanan dan kesedaran jenama di kalangan pelanggan sahaja. Sekali lagi menjadikan anda jelas bahawa terdapat banyak kaedah atau mempromosikan perniagaan anda seperti ada yang percuma, ada yang dibayar sementara beberapa kaedah yang mahal untuk digunakan untuk perniagaan tempatan.

Oleh kerana pelanggan selalu memilih untuk mencari di web sebelum keluar untuk membeli, jadi, jelas mengenai seberapa penting pemasaran dalam talian untuk perniagaan. Sama ada perniagaan anda kecil atau tempatan, anda mesti mengetahui helah dan petua mempromosikannya di dunia digital. Sama seperti Bumi kita, dunia digital terbahagi kepada negeri dan bahagiannya.

Kedengaran pelik? Izinkan saya memberi contoh, keadaan dunia digital bermaksud Web (internet) dan web mempunyai banyak sub-bahagian bernama Social Media Marketing, Webinar, laman web dioptimumkan SEO, laman web promosi, dll.

Dengan melalui semua bahagian negeri ini, anda pasti akan mengembangkan perniagaan tempatan anda.

Selain semua ini, penting untuk mengetahui betapa pentingnya pemasaran media digital untuk perniagaan tempatan.

Mulakan dengan menghuraikan setiap faktor penting yang akan membantu anda memahami kepentingannya sehingga anda akan lebih puas dari segi mental untuk melaksanakannya dalam perniagaan anda.

Apa kepentingan pemasaran media Digital untuk perniagaan tempatan?

Pada permulaan platform digital, orang menggunakannya untuk melewati masa yang membosankan mereka dengan menelusuri umpan berita mereka di Facebook, Instagram, Pinterest, dan lain-lain. Kemudian, setelah menyiasat jumlah pengguna yang berdaftar di platform sosial ini, minda perniagaan yang berkembang mula membuat strategi untuk mewujudkan kesedaran jenama mereka di antara berjuta-juta pengguna berdaftar tersebut. Hasilnya, keperluan untuk pemasaran media digital mulai berkembang dengan pesat. Kini, penting bagi setiap perniagaan untuk menggunakan aspek-aspek yang bermanfaat untuk mengembangkan perniagaan mereka.

Pasaran media digital akan bermanfaat untuk perniagaan anda di

  • Dapatkan perhatian dan membina kesedaran

Orang tidak akan mempercayai anda tanpa mendapat maklumat mengenai perniagaan anda. Media sosial membantu anda menjangkau pelbagai pelanggan dengan meningkatkan kesedaran jenama anda di kalangan bakal pelanggan.

Kandungan media sosial yang menarik dan relevan adalah elemen teras dalam mendapatkan perhatian pelanggan. Tetapi pereka grafik anda akan menambah nilai pada kandungan dengan memuat naik GIF, gambar HD, atau video promosi yang berkaitan dengan kandungan. Susun strategi kesedaran jenama yang lengkap

DAN BERITA BAIK!

  • Percuma untuk membuat akaun di platform sosial.
  • Platform media sosial berada di senarai teratas setiap pelanggan anda

Catatan: Ini tidak bermaksud memuat naik kandungan selepas setiap jam dan mengisi garis masa pelanggan. Ini pasti akan menyusahkan mereka dan mereka mungkin MENGHALANG atau TIDAK MENGIKUTI akaun anda. Cuba ikuti strategi kandungan lengkap.

Bagi saya, lebih baik memberi kandungan kepada pelanggan anda seperti ubat - tiga kali sehari.

  • Iklankan mengikut anggaran anda

Menyiarkan di media sosial seperti gambar, video, dan lain-lain adalah percuma. Tetapi untuk menjangkau bakal pelanggan, sukar untuk menunggu mereka, mereka tidak akan menemui anda sendiri. Anda mesti menghubunginya. Jadi, inilah promosi berbayar di platform media sosial. Ini semua untuk membayar sejumlah kecil ke platform melalui kad kredit anda (kaedah pembayaran yang benar-benar selamat) dan mendapatkan lalu lintas tanpa kerumitan. Bahkan anda boleh menambah atau menurunkan had jangkauan pelanggan untuk mengimbangkan anggaran. Sebagai platform sosial membayar caj iklan mengikut jangkauan pelanggan yang dipilih.

Sebagai contoh:

Mari gunakan kempen berbayar Facebook untuk digunakan untuk meningkatkan catatan anda. Ia memerlukan beberapa maklumat promosi asas dan jumlahnya dengan sewajarnya. Maklumat pada dasarnya adalah mengenai pelanggan anda yang ingin anda jangkau. Ini termasuk usia, lokasi (kota, atau negara bagian), jantina, dll. Anda juga dapat memilih jumlah jam atau hari untuk kelanjutan kempen.

Di belakang tabir, Facebook mula menyiarkan iklan anda pada garis masa pelanggan untuk memaksa mereka melihat dan dengan itu membawa mereka ke akaun anda.

Jadi, dengan melaburkan sedikit wang dan masa perniagaan dapat meningkatkan lalu lintas.

  • Meningkatkan kedudukan mesin carian anda

Google telah menetapkan beberapa kelebihan dan kekurangan SEO mengenai kedudukan. Penting bagi setiap perniagaan untuk muncul di halaman pertama hasil carian google kerana pengguna mengelak dari mengunjungi halaman 2 atau 3. Contohnya, tajuk kandungan anda mestilah menarik, tag keterangan meta anda mestilah terdiri daripada 158 patah perkataan, gunakan kata kunci primer dan sekunder, dll.

Selain itu, kehadiran media sosial menjadi penting dalam menghitung kedudukan. Penting untuk menghantar isyarat jenama untuk menunjukkan kesahan dan integriti perniagaan anda.

Jadi, secara ringkas, peringkat penting untuk meningkatkan perniagaan anda.

  • Meningkatkan kewibawaan jenama

Kesetiaan jenama dan kepuasan pelanggan adalah dua roda untuk mendorong anda ke arah perniagaan yang hebat. Tetapi ini memerlukan komunikasi dengan pelanggan dan ketersediaan anda.

Apabila pelanggan melihat siaran anda, mereka cenderung membalas atau mungkin menghantar mesej secara langsung. Anda harus menjawabnya pada masa yang sama untuk membina imej positif perniagaan anda. Jika tidak, mereka pasti akan bergerak ke pos lain.

Dengan kerap menghubungi pertanyaan pelanggan anda, mereka akan merasa seperti anda sangat mementingkan mereka. Setelah membina pelanggan yang berpuas hati, minta mereka menghantar maklum balas yang akan membantu anda dalam memuaskan pelanggan baru yang lain.

Oleh itu, pengendalian pelanggan menghasilkan kesetiaan dan pelanggan jenama dan ada kemungkinan mereka akan lebih memilih anda dengan lebih banyak pesanan.

Sebilangan besar perniagaan telah membina sistem untuk mengesan komen, pertanyaan, dan lain-lain pelanggan mereka di media sosial.

Petua: Jangan abaikan atau hapus komen negatif pada perniagaan anda. Sentiasa cuba mengatasi dengan bertanya masalahnya kepada pelanggan.

  • Sediakan alat untuk menganalisis dan mentafsir

Alat yang tidak dapat dihitung tersedia di internet untuk mengendalikan tugas manual digital anda secara automatik. Ada yang percuma dengan ciri maju berbayar tetapi ada yang dibayar sepenuhnya. Tetapi ia menghasilkan hasil untuk membuat anda berpuas hati seperti anda membuat pelanggan anda berpuas hati.

Alat direka khas untuk membantu mengiklankan. Sebagai contoh, terdapat banyak alat untuk meningkatkan amalan mengoptimumkan SEO, untuk menghasilkan kata kunci dan teg, membuat grafik yang menggemaskan, memuat turun gambar beresolusi tinggi, mengedit video jenama dalam talian, untuk memeriksa tipu daya kandungan anda, untuk mengendalikan akaun sosial anda melalui satu laman web, dan banyak lagi yang lain. Alat ini telah menjadikan kehidupan pemasar digital mudah dan cepat.

Google menyediakan banyak alat khusus seperti

1 Kata kunci perancang (lihat permintaan dan penggunaan kata kunci)

2 Analitis Google (menjejaki kemajuan laman web anda)

3 Google Ads (iklankan laman web anda di Google)

Alat ini membantu pemasaran digital dengan mudah dan cekap.

Dengan cara ini, pemasaran media digital membantu anda menghasilkan hasil dengan cepat dan anda dapat mengawasi keseluruhan perniagaan dalam talian.

Kesimpulan:

Jadi, ini semua mengenai pembelajaran tingkah laku pengguna. Internet penuh dengan maklumat terperinci mengenai setiap platform sosial. Sebaiknya belajar mengenai sejarah kerja setiap platform untuk memilih yang sesuai untuk promosi perniagaan anda.

Sebilangan besar orang lebih suka membeli secara dalam talian daripada menawar di setiap kedai. Perniagaan anda boleh mendapat banyak faedah dari tindakan pengguna ini.

Hampir semua perniagaan terkenal atau tempatan menggunakan strategi ini untuk menghasilkan lalu lintas.

Platform media sosial, seperti yang dijelaskan di atas adalah yang paling banyak dimuat oleh pengguna. Dan mereka membelanjakan wang untuk membeli perkhidmatan seperti katering, paip, dan lain-lain dan membeli-belah seperti membeli elektronik, pakaian, dll.

Apa sahaja perniagaan anda, pasti ada pelanggan dalam talian yang menunggu perkhidmatan anda. Itu bergantung kepada anda bagaimana anda menyampaikan perkhidmatan anda dan meyakinkan mereka untuk mengikuti anda.

Untuk pertolongan anda:

Sekiranya anda tidak dapat melakukannya sendiri, serahkan kepada profesional . Sewa syarikat pemasaran digital khusus dan biarkan mereka mengendalikan perniagaan anda. Di luar sana di internet, ada syarikat tertentu yang berusaha untuk mempromosikan perniagaan seperti milik anda.