Akhirnya anda melengkapkan iklan anda. Anda memasukkan banyak darah , peluh dan espresso ke dalamnya dan anda merasa senang. Anda menyerahkannya ke Facebook - hanya untuk mereka menasihati anda bahawa gambar yang anda buat begitu sukar (dan kemungkinan besar rancangan kewangan media dalam talian anda) belum disetujui. Hubungi perkhidmatan pelanggan Facebook jika anda menghadapi masalah seperti itu atau apa-apa di Facebook yang menimbulkan masalah untuk anda, di sini anda mendapat penyelesaian yang sempurna untuk sebarang masalah anda.

Jangan bimbang - ini berlaku kepada kita semua sekali.

Pada ketika Facebook menolak iklan anda, anda perlu menyusun sebab-sebab tertentu mengapa ia ditolak.

Sekiranya anda bernasib baik, itu akan menjadi penyelesaian yang berguna - sekiranya anda boleh mengubah iklan anda dan mendapatkan yang disahkan oleh Facebook sebelum kumpulan minat yang anda inginkan.

Tidak kira iklan anda tidak dapat diperbaiki dengan cepat, anda perlu mengetahui mengapa Facebook tidak menyokong promosi anda - dan bagaimana anda dapat menangani agar promosi anda tidak terlibat dengan saluran keseimbangan mereka di kemudian hari.

Sebab # 1: Anda Menggunakan Perkataan "Facebook"

Promosi anda harus mengecualikan "Facebook," kerana sebenarnya dapat menyimpulkan bahawa anda penting untuk pergaulan mereka.

Ia juga menyalahgunakan kedudukan jenama Facebook untuk menjadikan perniagaan anda kelihatan lebih baik. Semua perkara dipertimbangkan, anda hanya membayarnya untuk menjalankan iklan - mereka tidak merangkul barang anda dengan imajinasi. Untuk mengelakkan iklan anda tidak disukai, jauhkan "Facebook" dari keseluruhan kandungan anda.

Sebab # 2: Anda Mempromosikan Penawaran Duit Syiling

Dasar Pengiklanan Facebook menyenaraikan keseluruhan item atau pentadbiran yang mereka larang. Rundown ini menggabungkan kemajuan sumbangan duit syiling .

Sumbangan duit syiling - yang merupakan jenis crowdfunding yang menggunakan mata wang digital - walaupun tidak semestinya dendam, telah digunakan pada masa lalu untuk menipu pelanggan dari wang tunai mereka. Apabila semuanya sudah selesai, Facebook bukanlah penggemar organisasi yang berkaitan dengan kripto, kerana mereka sering menyertai migrain yang mereka tidak sanggup menguruskannya.

Sekiranya iklan anda memajukan tawaran duit syiling, kemungkinan besar iklan tersebut tidak akan disokong - dan tidak kira sama ada, iklan itu tidak akan berterusan.

Sebab # 3: Iklan Facebook Tidak Disukai

Facebook telah menjadi tumpuan penyiasatan luar biasa kerana disalahgunakan untuk memajukan rancangan politik semasa Pilihan Raya Presiden AS 2016.

Sebagai permulaan, ia telah mendapati bahawa ganas Federation rekod digunakan peringkat untuk mengedarkan promosi politik menyusahkan. Kemudian didapati bahawa Cambridge Analytica, sebuah firma maklumat politik, secara keliru mengumpulkan data dari lebih dari 80 juta profil Facebook untuk menargetkan pelanggan dengan promosi politik yang mengganggu.

Oleh kerana Facebook tidak ingin mendapat pertimbangan yang jauh lebih negatif, mereka telah berusaha untuk mengurangkan penganiayaan politik dari asas mereka. Ini menyiratkan bahawa anda harus berusaha untuk tidak menggunakan Facebook untuk memajukan unsur politik yang mengganggu - terutamanya sekiranya ia menyasarkan masalah yang berapi-api seperti penghapusan janin atau hak senjata.

Sebab # 4: Imej Anda Mempunyai Kelebihan Teks

Walaupun anda mungkin tertarik untuk mengingati banyak teks agar gambar anda dihancurkan seberapa banyak pendua seperti yang diharapkan, Facebook mungkin tidak akan menjadi peminat . Facebook mengarahkan bahawa 20% gambar anda sendiri dibenarkan untuk mengandungi teks - dan tidak lebih.

Perhatikan kadar itu, dan Facebook tidak akan menyukai promosi anda.

Sebab # 5: Anda Menjanjikan Hasil yang Tidak Realistik

Facebook memerlukan promosi anda jujur ​​- sekiranya anda menipu pelanggan mereka, atau anda menjanjikan hasil yang tidak masuk akal, iklan anda tidak akan disokong.

Jika Anda memasarkan item atau pentadbiran pengurangan berat badan, misalnya, jangan salah memberi iklan anda. Cobalah untuk tidak memberi jaminan kepada orang ramai bahawa mereka akan menurunkan 20 pound dalam tujuh hari sekiranya mereka menggunakan barang anda apabila anda menyedari bahawa itu tidak masuk akal.

Sebab # 6: Halaman Pendaratan Anda Tidak Berfungsi

Pada ketika pelanggan mengetuk iklan anda, mereka harus diselaraskan ke halaman persembahan yang benar-benar praktikal. Halaman ucapan yang tidak berfungsi dengan baik memberi pelanggan pertemuan yang mengerikan, yang akan menyebabkan Facebook menolak promosi anda.

Contoh halaman persembahan yang tidak berfungsi menggabungkan laluan menu yang tidak tepat membimbing klien ke halaman yang betul (contohnya, "Jangkau Kami" membawa mereka ke kedai dalam talian anda), halaman yang tidak cepat tersusun, atau video yang tidak dimainkan .

Anda atau jurutera web anda harus meninjau halaman ucapan anda untuk memastikan bahawa tidak sukar untuk diterokai dan laman web itu berfungsi dengan baik.

Sebab # 7: Iklan Facebook Anda Adalah Clickbait

Clickbait adalah sesuatu yang diketahui oleh semua orang melalui media berasaskan web - ciri berjangkit akan sering menyebabkan kes yang aneh mendapat tanda. dan "Anda tidak akan mempercayai apa yang dilakukan oleh ahli politik ini!" pada amnya adalah salah arah kandungan.

Bukan secara eksklusif kandungan yang mengelirukan yang biasanya dibenci, ia juga dihubungkan dengan berita palsu - semua perkara yang dipertimbangkan, bukan secara eksklusif tempat ini sebagai peraturan yang menggunakan pendua yang menipu, mereka sering beralih ke laman web yang tidak ada kaitan dengan ciri tersebut.

Kandungan yang menyesatkan adalah maklumat yang mengerikan - dan Facebook tidak akan menyokong iklan anda sekiranya mereka menganggap promosi anda mendapat jalan masuk ke dalam klasifikasi khusus ini.

Sebab # 8: Iklan Anda Meniru Ciri Facebook

Sama seperti sebab utama kesukaran kami, sekiranya anda menyalin rancangan Facebook, pada ketika itu kemungkinan anda cuba mencadangkan anda penting untuk organisasi atau anda cuba memperdayakan pelanggan agar mengklik sambungan anda (atau , mungkin, kedua-duanya).

Semasa memikirkan khayalan, pastikan perniagaan itu tepat mencerminkan perniagaan anda dan tidak menduplikasi konfigurasi UX / UI Facebook hanya untuk menghasilkan minat. Sesuatu yang lain, Facebook akan menentang promosi anda.

Sebab # 9: Salinan Anda Membuat Andaian Tentang Pengguna

Pendua yang membuat andaian mengenai pelanggan yang akan datang adalah berbahaya di mata Facebook. Bukan secara eksklusif anda benar-benar menjengkelkan seseorang, tetapi anda mungkin mengancam mereka.

Gambaran mengenai ini adalah iklan temu janji yang secara eksplisit mensasarkan lelaki gay. Sekiranya pendua anda mengatakan sesuatu yang sesuai, "Temui Lelaki Tunggal di Kawasan Anda," anda mungkin akan mendedahkan seseorang yang mungkin ingin menyembunyikan arah seksual mereka.

Oleh itu, Facebook bukanlah peminat iklan yang menimbulkan kecurigaan terhadap pelanggan mereka (dan pelanggan yang anda harapkan).

Sebab # 10: Imej Anda Mencadangkan Aktiviti Tidak Sah

Facebook dimanfaatkan oleh pelbagai pelanggan - termasuk anak muda.

Menyedari kenyataan ini, Facebook berusaha sedaya upaya untuk tetap tinggal di dalam keluarga. Promosi yang mengandungi sindiran yang tidak sesuai atau gambar yang mengusulkan pergerakan yang tidak sesuai dilihat sebagai salah atau bermusuhan dan akan ditolak.

Jika iklan anda mengandungi gambar yang menunjukkan pergerakan yang tidak sesuai, pertimbangkan untuk mengubah inovatif.