Mengapa FedEx begitu teruk? Oleh kerana kesan covid-19, pergerakan pusat pemenuhan FedEx baru-baru ini, dan kekurangan pekerja, kami melihat sedikit kelewatan transit (penghantaran). FedEx masih menderita sebahagian daripada kehilangan kontrak Amazon. Di samping itu, kejadian cuaca bermusim dan gangguan lain mungkin berlaku dan menyebabkan kelewatan untuk penghantaran masuk dan keluar.

Respons FedEx terhadap aduan:

Faktor utama yang mempengaruhi pemenuhan dan kelajuan penghantaran kami adalah:

 1. Tunggakan kerana perpindahan ke Pusat Pemenuhan baru kami
 2. Peningkatan besar dalam penghantaran disebabkan oleh perubahan tabiat kerja dan lebih banyak pekerja yang bekerja dari rumah dan acara menjadi maya
 3. Ketersediaan tenaga kerja. Kami telah berbincang dengan banyak pakar dan rakan sekerja di pelbagai produk fizikal dan kekurangan mencari pekerja adalah masalah yang meluas
 4. Semua syarikat penerbangan termasuk USPS , UPS dan FedEx terus mengalami masa transit yang lebih perlahan kerana peningkatan jumlah dan kakitangan yang lebih rendah

Pada masa ini kami sedang menilai barisan pesanan dan pilihan kami setiap hari tetapi buat masa ini, semua pesanan yang dibuat dengan kaedah penghantaran prioriti diperlakukan dengan keutamaan tertinggi.

Contohnya, pesanan NextDayAir, pesanan Air Hari ke-2, dan kemudian Ground standard diproses dan dihantar terlebih dahulu. Pesanan kos terendah yang sebenarnya menggunakan UPS dan USPS adalah keutamaan terendah walaupun kami masih berusaha memprosesnya secepat mungkin.

Pada masa ini kita melihat kelajuan penghantaran rata - rata sekitar 20-25 hari bekerja untuk 'pesanan kos terendah yang dihantar di AS dan sekitar 8-10 minggu untuk pesanan dihantar ke peringkat antarabangsa. Garis masa ini merangkumi masa yang diperlukan untuk memenuhi pesanan dan masa transit penghantaran untuk UPS / USPS.

Untuk membantu menetapkan jangkaan yang tepat, berikut adalah masa penghantaran dan pemenuhan kaedah penghantaran lain yang paling biasa digunakan pelanggan:

 • Kos Terendah tanpa penjejakan antarabangsa : 4-6 minggu
 • Standard (UPS Ground): 7-9 hari bekerja
 • Terpantas / Dijamin: 3-4 hari bekerja

Masalah dengan masalah penghantaran

FedEx dan perkhidmatan penghantaran lain membuat kehadiran dalam talian lebih banyak. Sekiranya pelanggan menghadapi kelewatan satu hari dalam penghantaran bungkusan itu - ini akan memberi kesan negatif. Kelewatan disebabkan oleh:

 1. Pakej akan tersekat jika alamat dan dokumen yang dikeluarkan oleh penyedia tidak dikosongkan dalam logistik.
 2. Anda tidak hadir di rumah untuk mengambil bungkusan. Bahkan alamat jiran tidak diberikan untuk menurunkan bungkusan sekiranya anda tidak hadir.
 3. Cuti kebangsaan, terutamanya Tahun Baru , disambut di FedEx. Oleh itu, penghantaran ditangguhkan.
 4. Dokumen pakej tidak disebutkan berdasarkan permintaan dari akhir FedEx.
 5. Penghantaran bungkusan ditangguhkan kerana keadaan cuaca yang teruk.
 6. Kelewatan ini tidak selalu menjadi kesalahan FedEx. Oleh itu, hanya menyimpulkan FedEx menjadi buruk adalah ketidakadilan di sini.

Masalahnya dengan pemandu FedEx

Pelanggan menjadi marah sekiranya anak lelaki penghantaran tidak sampai tepat pada waktunya. FedEx tidak boleh dipersalahkan secara langsung untuk ini. Pemandu yang bertanggungjawab sentiasa memastikan bahawa bungkusan dihantar kepada orang yang berkenaan. Mereka tidak pernah meletakkan bungkusan di depan pintu tanpa ada yang mengumpulkannya. Pekerja dibenarkan mengambil keputusan segera sekiranya tidak ada yang mengambil bungkusan tersebut. Alamat jiran mesti dinyatakan dalam bungkusan anda supaya mereka dapat memberikannya.

Tidak setiap pemandu tulen atau tulus . Walaupun bungkusan itu disuruh dihantar, ia tidak! Anda boleh menghubungi pelanggan FedEx. Ini akan membantu anda mengetahui di mana ia salah dan mengapa!

Pakej ditangguhkan

Ini adalah salah satu sebab utama bagi setiap pelanggan untuk memberi komen bahawa FedEx tidak baik dan tidak bertanggungjawab. Pakej ditangguhkan kerana banyak alasan. Kebiasaan tidak dibersihkan kerana kekurangan dokumen penting. Budak penghantaran tidak mengenal pasti nombor bungkusan. Bungkusan itu berasal dari lokasi biasa pengirim, di mana FedEx menyimpannya untuk dokumentasi yang jelas.

Tujuan FedEx adalah menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan pakej . FedEx menerima maklumat yang tidak ada di bungkusan itu. Ini melambatkan proses pengesahan. Kecuali butirannya sempurna, FedEx tidak dapat melepaskan bungkusan dari kedai mereka. Prosedur pelepasan pengesahan dijamin selamat. Ia mengimport duti dan PPN.

Sekiranya anda tidak menerima pakej FedEx, anda boleh log masuk dalam talian menggunakan maklumat dalam talian masing-masing. Terdapat pilihan 'Estimated Delivery' di mana anda dapat mengesan tarikh penghantaran pakej anda. Selalunya FedEx tidak mengemas kini butiran penjejakan secara dalam talian. Jumlah bungkusan yang dihantar masih dalam perjalanan, dan menunggu izin. Setelah penghantaran dilakukan melalui USPS , jika anda tidak mendapat jejak bungkusan anda, hubungi perkhidmatan khidmat pelanggan FedEx di 80033339.

Aduan mengenai penipuan pakej kedua percutian

Jumlah pakej bertambah, apabila hampir dengan musim percutian atau bulan. Peningkatan jumlah item adalah kerana seseorang membelinya, menggunakan identiti yang dicuri. Contohnya, pelanggan membeli jaket kulit atau barang serupa - membayar dolar . Mereka menerima mesej 'gagal disampaikan.' Ini bermaksud ada yang tidak kena dengan bungkusan itu atau dicuri.

FedEx, dalam situasi yang serupa, bertindak lebih sedar . Mereka akan mendapatkan barang penghantaran anda dua hari sebelum anggaran tarikh penghantaran. Namun, jika anda menghadapi masalah serupa, segera hubungi FedEx!

Pilihan Penjejakan FedEx

FedEx Tracking, alat di bahagian atas halaman anda memberi anda kemas kini penghantaran hanya dalam satu klik. Alat yang dibina untuk kepantasan, kesederhanaan, dan kemudahan. Simpan penghantaran anda terus ke laman utama kami, jadi anda tidak perlu log masuk untuk mengetahui di mana pakej anda berada.

 • 1. Penjejakan Mudah Alih FedEx Penjejakan FedEx untuk telefon bimbit adalah alat penjejakan kami yang paling mudah, memberi anda kemas kini semasa dalam perjalanan sehingga anda dapat terus mengikuti pengiriman anda 24/7 dan dari lokasi mana pun. Ia menawarkan semua kekuatan FedEx Tracking di telapak tangan anda.

 • 2. Lacak dengan Rujukan Semasa membuat penghantaran, Anda dapat menetapkan rujukan seperti nombor pesanan pembelian atau nomor pelanggan (hingga 35 aksara) untuk membantu melacak pengiriman tanpa memasukkan nomor pelacakan.

 • 3. Sejarah Penjejakan Log masuk ke akaun ups.com untuk melihat hingga 75 penghantaran terbaru yang anda lacak . Anda boleh menyimpan sehingga 50 nombor penjejakan dalam jadual Sejarah Penjejakan anda untuk akses mudah. Ini juga merupakan tempat untuk menambah atau mengubah keterangan penghantaran untuk rujukan sekilas cepat.

Q. Saya mengesan penghantaran saya dalam talian dan tidak ada kemas kini. Apa patut saya buat?

Pakej dalam sistem FedEx diimbas pada pelbagai titik antara pengambilan dan penghantaran. Bungkusan tidak biasa selama lebih dari 24 jam tanpa imbasan semasa dalam perjalanan - bungkusan anda mungkin masih dalam perjalanan seperti yang diharapkan. Untuk maklumat lebih lanjut sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan FedEx di 800 FedEx (800 33339).

T. Ketika saya mula-mula menjejaki penghantaran saya dalam talian, anggaran tarikh penghantarannya sudah tidak ada lagi. Apakah maksud ini?

Apabila penghantaran mengalami kelewatan atau pengecualian dalam menangani, kami mungkin tidak dapat menyatakan secara tepat kapan kami mengharapkan bungkusan itu akan dihantar. Komitmen penghantaran berubah berdasarkan jenis kelewatan dan usaha kami untuk mengurangkan kelewatan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai penghantaran anda, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan FedEx.

Q. Bolehkah saya menukar alamat penghantaran untuk penghantaran saya?

Ya, anda boleh menukar alamat penghantaran hanya jika perubahan yang diminta berada di negara yang sama dan jika pengiriman masih di tempat asalnya. Harap maklum bahawa mengubah laluan penghantaran akan dikenakan bayaran pembetulan. Untuk maklumat lebih lanjut, sila hubungi Khidmat Pelanggan FedEx di 800 FedEx (800 33339).

Nombor perkhidmatan pelanggan FedEx Pakistan:

Hubungi Perkhidmatan Pelanggan di Tel: 111 811 111 untuk mendapatkan sebut harga penghantaran dan masa transit. * Waktu transit dan komitmen penghantaran mungkin berbeza-beza bergantung pada asal dan tujuan . Cari masa penghantaran untuk penghantaran anda atau hubungi Perkhidmatan Pelanggan untuk maklumat lebih lanjut.

FedEx vs UPS

 • FedEx dan UPS adalah perkhidmatan penghantaran kurier global terbesar; FedEx mempunyai pendapatan bersih sekitar $ 2 bilion dari pendapatan $ 42 bilion sementara UPS lebih besar, dengan pendapatan bersih sekitar $ 3 bilion dan pendapatan $ 53 bilion.

 • Kedua-dua syarikat ini beribu pejabat di AS tetapi UPS mempunyai bahagian pasaran yang lebih besar di Eropah dan bahagian pendapatannya yang lebih besar berasal dari Eropah .

 • FedEx mempunyai armada kapal terbang yang lebih besar sementara UPS mempunyai armada kenderaan darat yang lebih besar.

 • FedEx mempunyai perjanjian dengan Perkhidmatan Pos AS - Perkhidmatan SmartPost - di mana FedEx mengambil dan memproses penghantaran e-dagang dan mengangkutnya melalui jet ke lokasi mereka, dan USPS membuat penghantaran terakhir kepada penerima. Apple cenderung menggunakan FedEx untuk menangani penghantaran e-dagang (selalunya secara langsung dari China) sementara Amazon menggunakan UPS lebih kerap daripada FedEx.

FedEx vs. UPS: Perkhidmatan Darat Berbanding

FedEx dan UPS adalah pesaing langsung. Ini bermaksud bahawa setiap perkhidmatan yang mereka tawarkan cenderung sesuai dengan yang lain dari segi harga, masa penghantaran, dan ciri. Sebagai contoh, berikut adalah perbandingan antara UPS dan FedEx dari segi perkhidmatan mereka yang paling biasa: ground.

FedEx Ground vs UPS Ground

Kedua-dua perkhidmatan ini menawarkan penghantaran darat di AS domestik. Inilah perbandingannya.

Butiran Perkhidmatan FedEx Ground

 • Masa penghantaran antara 1 - 5 lima hari bekerja di AS yang berdekatan; 3-7 hari bekerja untuk Hawaii dan Alaska
 • Menghantar Isnin - Jumaat
 • Tiada penghantaran hujung minggu
 • Had berat badan ialah 150 paun (68 kg); had panjang ialah 108 inci (274 cm) dan 130 inci (330 cm) untuk lilitan
 • Menawarkan penghantaran yang dijamin
 • Pakej diinsuranskan sehingga $ 100
 • Penjejakan pakej

Butiran Perkhidmatan Darat UPS

 • Menyampaikan dalam 1 - 6 hari di semua 50 negeri AS
 • Menghantar Isnin - Jumaat
 • Tiada penghantaran hujung minggu
 • Had berat 150 paun (68 kg)
 • Menawarkan penghantaran yang dijamin
 • Menawarkan insurans sehingga $ 100
 • Penjejakan pakej

Takeaway: UPS dan FedEx Ground dihantar ke setiap negeri dalam masa kurang dari seminggu. Waktu penghantaran dapat dibandingkan, dilengkapi dengan jaminan, dan termasuk pengesanan.

Kemas kini: Kedua-dua syarikat telah menghentikan jaminan penghantaran mereka sehingga akhir sekatan berkaitan COVID.

UPS vs FedEx: Mana Yang Lebih Murah?

Sekarang mari bandingkan kadar UPS dan FedEx untuk mencari siapa yang paling murah.

Anggaplah kami menghantar sesuatu pada hari Isnin dari San Francisco, CA ke New York, NY.

Penghantaran Domestik

Berikut adalah harga runcit untuk kadar penghantaran domestik merentas desa antara bandar-bandar utama AS, dengan bayaran bahan bakar termasuk:

Harga untuk pakej 3 lb. (13 "x 12" x 2 ") dari SF ke NY

kurier Perkhidmatan Masa penghantaran Kos (Runcit) dalam USD
UPS Keesokan harinya Air Awal Selasa, 8 pagi $ 121.22
FedEx Semalaman Pertama Selasa, 8 pagi $ 120.27
UPS Siang Keesokan Hari Selasa, 10:30 PG $ 89.64
FedEx Keutamaan Bermalam Selasa, 10:30 PG $ 88.18
UPS Penjimat Udara Keesokan harinya Selasa, 3 petang $ 81.61
FedEx Semalaman Piawai Selasa, 3 petang $ 80.26
UPS Udara Hari Ke-2 AM Rabu, 10:30 PG $ 45.25
FedEx 2 Hari 2 Pagi Rabu, 10:30 PG $ 44.51
UPS Udara Hari Ke-2 Rabu, Akhir Hari $ 39.52
FedEx 2 Hari Rabu, 4:30 PM $ 38.86
UPS Pilih 3 Hari Khamis, Akhir Hari $ 32.03
FedEx Penjimat Ekspres Khamis, 4:30 PM $ 31.52
UPS Tanah Isnin, Akhir Hari $ 15.41
FedEx Tanah 3 - 6 Hari Kerja -

Kedua-dua syarikat menawarkan perkhidmatan yang serupa dan sensitif pada masa dengan kadar yang hampir sama. Walau bagaimanapun, harga FedEx lebih murah daripada UPS untuk penghantaran bandar ke bandar dalam negeri.

12 Rahsia Pemacu Penghantaran FedEx

1. BUKAN SEMUA PEMANDU FEDEX SEBENARNYA BEKERJA UNTUK FEDEX.

Menurut Ian, bekas pemandu di Ohio, FedEx Express dan FedEx Ground sebenarnya adalah dua entiti yang berasingan. "Sebahagian besar laluan untuk Ground dikontrak untuk menjimatkan wang," katanya. "Orang boleh membeli laluan [dari FedEx] dan kemudian menyewa pemandu mereka sendiri." Walaupun perkara itu tidak terlalu mempengaruhi pengguna , Ian mengatakan bahawa dia kadang-kadang menemui orang yang kesal kerana, sebagai pekerja Express, dia tidak dapat mengambil paket Ground. Pemacu darat juga cenderung mengendalikan barang yang lebih besar dan lebih berat yang tidak dihantar semalam. "Ekspres boleh menjadi lebih banyak perniagaan dan kertas kerja," katanya.

Perbezaan utama yang lain: Pemandu FedEx Express sering mendapat van Mercedes Sprinter yang anggun, sementara Ground harus menyelesaikan apa sahaja yang dikehendaki oleh kontraktor mereka. Ian memandu untuk kedua-duanya, tetapi ketika dia adalah pemandu Ground, “Saya tidak mempunyai penghawa dingin atau panas. Pada musim sejuk, seperti menggerakkan peti sejuk besar. "

2. MEREKA TIDAK DIBENARKAN MEMILIKI TELEFON SEL DALAM LATIHAN.

Walaupun trak Express mewah, mereka tidak dilengkapi dengan GPS atau gangguan teknologi tinggi yang lain. Menurut Tony, pemandu ekspres yang berpusat di Georgia, syarikat itu tidak berminat menggunakan alat elektronik dalam teksi. "Tidak ada trak yang mempunyai radio," katanya. "Anda sepatutnya meninggalkan telefon anda di belakang dengan bungkusan." Fon kepala dan earbud juga dilarang, walaupun Tony mengatakan beberapa pemandu menggunakan pembesar suara Bluetooth tanpa wayar di muka untuk mengalirkan muzik dari telefon mereka di belakang. Untuk mendapatkan petunjuk, pemandu menggunakan buku peta — tetapi kebanyakan tahu laluan mereka cukup baik sehingga tidak memerlukan bantuan.

3. MEREKA DAPAT MENDAPAT BONUS UNTUK TIDAK MENGHILANGKAN BAJU ANDA.

Walaupun terdapat rakaman kamera keselamatan sesekali pemandu FedEx dan UPS melemparkan pakej di atas pagar atau berusaha sebaik mungkin untuk menggunakan kotak sebagai bola sepak, kenyataannya adalah bahawa pemandu tidak mempunyai keinginan untuk menguruskan barang anda - sebaliknya. "Sekiranya pemandu membuang bungkusan [atau] memecahkan barang, dia akan dipotong dengan cepat," kata James, pemandu Ground dari Washington. "Kontraktor saya mempunyai bonus setiap bulan. Ia seperti $ 50 hingga $ 100 untuk berbuat baik. Ini adalah persamaan [berdasarkan] berapa banyak penghantaran yang salah dan pengambilan lewat. Sekiranya saya bersih tanpa apa-apa yang salah untuk bulan ini, saya akan mendapat bonus penuh. "

4. MEREKA DAPAT MENGATAKAN APABILA ANDA MENGHANTAR SESUATU YANG NILAI.

Orang cenderung untuk mencuba dan mengambil kiriman yang lebih berharga dengan menggunakan sedikit kesalahan: Ian mengatakan dia melihat sejumlah bungkusan dihantar bersama dalam kotak lampin untuk membuang orang dari nilai kandungannya. "Mereka boleh menimbang kira-kira 80 paun, atau sedikitnya lima ons, tetapi tidak pernah lampin sebenarnya," katanya. Dia juga dapat mengetahui sama ada orang menghantar peluru - itu bergetar - atau darah, tetapi yang terakhir itu sedikit menipu: Biohazard ditandai dengan jelas (atau seharusnya). "Dan tidak ada yang ingin menumpahkannya."

5. MEREKA TIDAK BOLEH MENINGGALKAN PAKEJ DI BAWAH JIKA SEKITAR MELIHAT SKETCHY.

Untuk pakej di mana pengirim tidak memerlukan tandatangan, pekerja FedEx dibiarkan menggunakan budi bicara mereka sendiri sama ada untuk meninggalkan bungkusan tanpa pengawasan atau menempah penghantaran untuk hari lain. Sekiranya alamat atau kejiranan nampaknya kehabisan atau mempunyai risiko kecurian yang lebih tinggi, mereka mungkin memilih yang terakhir. Sekiranya tidak, mereka akan melakukan yang terbaik untuk membuat pengiriman tidak bijaksana. "Saya berusaha keras untuk memastikan pakej selamat dan tidak dapat dilihat oleh orang ramai," kata James. "Sebagai contoh, banyak rumah mempunyai tiang, jadi saya cuba menyembunyikan bungkusan di belakangnya sehingga sukar dilihat dari jalan."

6. MEREKA INGIN MENGGUNAKAN NOMBOR RUMAH.

Salah satu sebab utama pakej anda mungkin ditangguhkan? Kerana pemandu tidak tahu rumah mana yang menjadi milik anda. "Orang jahat tidak meletakkan nombor di rumah mereka," kata Tony. "Saya akan berhenti memandu di atas dan ke bawah jalan , berusaha mencari rumah mana yang saya perlukan atau pintu masuk mana yang harus saya gunakan."

7. MEREKA BOLEH MENGATAKAN JIKA ANDA BERUSAHA MENGHANTAR DADAH.

Walaupun kemudahan penyortiran FedEx mendapat lawatan dari ejen DEA dan taring mereka yang menghidu dadah, Ian mengatakan bahawa pemandu sering dapat mengetahui ketika seseorang sedang berusaha menjadikan mereka kurir ubat secara tidak sengaja. "Orang-orang akan membungkus bungkusan rumpai dalam banyak pita saluran atau menggunakan sejenis wangian untuk menutup bau," katanya. "Ini semua hadiah." Kadang kala, ejen akan membiarkan pemandu menghantar bungkusan sehingga penerima dapat dihantar ke sel penjara.

8. MUSIM CUTI BERLANGSUNG MENGENAI PENIPUAN BANYAK PAKEJ.

Jumlah bungkusan jelas meningkat semasa cuti, tetapi Tony mengatakan bahawa terdapat juga peningkatan barang yang dibeli menggunakan identiti yang dicuri seseorang. "Orang akan memesan sesuatu, mungkin jaket kulit bernilai ribuan dolar , dan kemudian mengatakan bahawa mereka akan mengambilnya di kemudahan menyortir," katanya. "Dengan begitu, mereka dapat menghindari pengiriman ke alamat yang tercantum dengan kad [dicuri]." Tetapi ada kedutan: FedEx sering begitu efisien sepanjang tahun ini sehingga barang yang mereka harapkan akan tiba dalam tiga hari mungkin akan sampai dua. "Kemudian anda membuat orang memanggil bertanya siapa yang memesan semua jaket ini."

9. PENGHANTARAN TIDAK PADA MASA? SALAHKAN ANJING ANDA

Anjing dan orang yang bersalin mempunyai sejarah yang kaya , kadang-kadang ■■■■■■. Sekiranya anda mempunyai penghantaran yang sensitif pada waktu, anda mungkin ingin memikirkan semula membiarkan anjing anda berkeliaran di halaman depan. "Beberapa pemilik anjing nampaknya tidak memahami bahawa jika anjing anda berkeliaran, saya tidak akan mencuba masuk ke dalam harta tanah anda," kata James. "Saya tahu beberapa pemandu yang tahu anjing tertentu dan enggan meninggalkan trak mereka jika anjing itu ada. Sekiranya anjing berjalan menghampiri saya, saya akan membelinya dan meninggalkan bungkusannya. Tetapi jika dia bermusuhan, saya akan mencuba lagi keesokan harinya. "

10. BEBERAPA MEREKA DIPEROLEHI.

Semasa memandu, Ian kadang-kadang melihat ekor di belakangnya. Ini kerana beberapa pencuri diketahui mengikuti pemandu penghantaran dan mengambil pakej kerana mereka dikeluarkan. "Kami diajar untuk mengawasi kenderaan yang sudah biasa mengikuti kami," katanya. "Mereka tahu orang tidak ada di rumah pada siang hari, akan menunggu sehingga kami berada di sudut sana, dan kemudian mengambil bungkusan itu." Sekiranya anda memesan sesuatu yang mahal seperti TV, ini adalah alasan yang baik untuk meminta tandatangan. "Ini mengejutkan fikiran saya berapa banyak orang yang tidak peduli membayar tambahan $ 2.50 untuk membuat tandatangan yang diperlukan."

11. MEREKA INGIN BERHENTI MENGGUNAKAN KOTAK.

Apabila Tony melihat bungkusan tiba dari trak kargo yang kelihatan seperti mereka telah dipukul dengan kelawar besbol, kemungkinan ia disebabkan sebahagiannya kerana pengirim terlalu sering menggunakan kotak. Yang lemah kadbod memberikan keluar, memaksa pekerja untuk melabelkan ia rosak semasa ketibaan dan harapan apa-apa yang rosak. "Kami tidak pernah mahu menyampaikan sesuatu yang rosak," katanya. "Kadang-kadang kita akan mengemasnya semula."

12. KETIKA MEREKA PERGI, MEREKA PERGI.

Pemandu biasanya tidak mempunyai shift yang ditetapkan. Sebaliknya, hari mereka berakhir apabila semua bungkusan telah dihantar, jadi penting untuk menjimatkan masa mereka adalah penting.

Soalan Lazim

1- Mengapa FedEx begitu teruk pada tahun 2020?

FedEx masih menderita sebahagian daripada kehilangan kontrak Amazon . Di samping itu, pandemi itu mengalihkan penekanan kepada penghantaran kediaman. Strategi FedEx adalah untuk mendorong perniagaan yang kurang menguntungkan ini kepada kontraktor bebas, dan kontraktor-kontraktor tersebut telah mengembangkan reputasi yang bercampur-campur.

2- Mengapa FedEx jauh lebih teruk daripada kenaikan harga?

FedEx- mempunyai perniagaan semalaman yang lebih baik dan terbukti kerana jumlah penghantaran sehari lebih banyak daripada yang dilakukan oleh UPS dalam perkhidmatan semalamannya. UPS- sebaliknya, mempunyai julat pengedaran yang jauh lebih besar dan mempunyai proses penghantaran yang lebih mantap dan senang digunakan selain daripada penghantaran semalam.

3- Mengapa FedEx begitu perlahan pada 2021?

Semua syarikat penerbangan termasuk USPS , UPS dan FedEx terus mengalami masa transit yang lebih perlahan kerana peningkatan jumlah dan kakitangan yang lebih rendah.

4- Adakah FedEx mencuri pakej?

FedEx secara amnya merangkumi nilai $ 100 pertama pakej melainkan anda membeli insurans tambahan atau dapat membuktikan bahawa mereka merosakkan item bernilai lebih dari itu. Liputan FedEx merangkumi bungkusan yang hilang dan rosak, tetapi mungkin tidak ada yang dapat mereka lakukan sekiranya paket berjaya dihantar dan kemudian dicuri.

5- Mengapa Amazon berhenti menggunakan FedEx?

Amazon menambah bahawa ia menghentikan perkhidmatan untuk memastikan FedEx dapat menguruskan pemotongan untuk penghantaran menjelang Krismas dan supaya pelanggan dapat menerima pakej mereka tepat pada waktunya.

6- Adakah FedEx sengaja menyimpan pakej?

Mereka dengan sengaja menyimpan bungkusan yang masuk dari negara lain hingga Bea Cukai, dan mana-mana agensi kerajaan yang bersangkutan dapat melakukan pemeriksaan pelepasan mereka. Sekiranya kapal terbang tidak dapat berlepas kerana keadaan cuaca, bungkusan sengaja ditahan.

7- Adakah UPS lebih dipercayai daripada FedEx?

UPS adalah perkhidmatan yang paling popular untuk pakej besar dan penghantaran semalam. Apabila sesuatu sensitif pada waktu dan anda memerlukannya tepat pada waktunya, UPS mempunyai rekod prestasi terbaik. Kebolehpercayaan: Perkhidmatan UPS dan FedEx jauh lebih stabil dan oleh itu, lebih disukai untuk perniagaan dan penghantaran masa yang kritikal.

8- Adakah DHL lebih baik daripada FedEx?

DHL dan FedEx mempunyai pilihan dan kelebihan dan kelebihan perkhidmatan yang tersendiri, dengan FedEx biasanya menjadi pilihan yang lebih baik untuk penghantaran cepat di AS dan kadar DHL umumnya berfungsi lebih baik untuk penghantaran rentas sempadan. Pada akhirnya, pilihan antara kedua-dua kurir itu bergantung kepada keperluan perniagaan anda sendiri.

9- Adakah UPS atau FedEx lebih mahal?

FedEx Home Delivery mempunyai masa dan kos penghantaran yang sama dengan FedEx Ground, jadi masih lebih mahal daripada UPS Ground. Kedua-dua perkhidmatan dihantar pada hari Sabtu; hanya FedEx yang mempunyai penghantaran Ahad standard. Dan, sementara pemandu UPS yang sibuk sering bekerja pada waktu malam, hanya FedEx yang mempunyai pilihan penghantaran malam yang telah diatur sebelumnya.

10- Pembawa mel mana yang paling pantas?

Priority Mail Express adalah perkhidmatan mel terpantas yang ditawarkan oleh Perkhidmatan Pos. Ia memberikan perkhidmatan dipercepat 1-Hari atau 2-Hari selewat-lewatnya pada jam 3 petang untuk sebarang perkara yang boleh dihantar dan merangkumi $ 100 perlindungan insurans. Penghantaran Mail Priority ditawarkan 365 hari setahun di banyak lokasi.

11- Adakah Amazon tidak lagi menggunakan FedEx?

Bulan lalu, Amazon secara tiba-tiba melarang penjual pihak ketiga menggunakan FedEx Ground, memaksa mereka menggunakan UPS atau lengan penghantaran Amazon sendiri, kerana mengatakan FedEx tidak menghantar barang dengan cukup cepat. Namun, minggu ini Amazon mengumumkan akan mengakhiri larangan FedEx.

12- Adakah Amazon pernah menggunakan FedEx?

Pakej Amazon dihantar secara rawak melalui Amazon, UPS, USPS, atau FedEx. Amazon menggunakan USPS dengan kerap untuk menghantar jarak tempuh ke luar bandar kerana 1 hingga 2 kali lebih mahal untuk penghantaran lain ke alamat luar bandar.

13- Bagaimana saya boleh menolak penghantaran FedEx?

Sekiranya tandatangan diperlukan:

 • Menolak pakej yang diperlukan tandatangan dengan memberitahu pemandu bahawa anda tidak menginginkan pakej itu dan enggan menandatanganinya
 • Bagi kebanyakan perniagaan, penolakan pakej boleh dilakukan oleh penyambut tetamu atau penjaga pintu
 • Ingat, jangan menandatangani tanda terima jika anda menolak bungkusan
 • Sekiranya anda melewatkan tiga percubaan penghantaran, pakej tandatangan yang diperlukan akan dikembalikan secara automatik kepada pengirim

14- Bolehkah FedEx menyampaikan lebih awal dari yang dijangkakan?

Pasti. Jaminan penghantaran pada perkhidmatan adalah tarikh akhir, bukan masa penghantaran. Sekiranya pakej anda mempunyai 10:30 pagi waktu penghantaran, ia akan dihantar selewat-lewatnya pada pukul 10:30 pagi melainkan ada kelewatan yang tidak dijangka.

15- Adakah FedEx sepatutnya mengetuk?

Banyak pakej hari ini dihantar tanpa memerlukan tandatangan untuk penghantaran. Gunakan FedEx Delivery Manager untuk memberi tahu pemandu anda bahawa anda mahukan deringan atau ketukan. Anda boleh meninggalkan arahan agar pemandu sentiasa membunyikan loceng pintu atau mengetuk pintu anda semasa bungkusan ditinggalkan.

Kesimpulan:

FedEx masih menderita sebahagian daripada kehilangan kontrak Amazon. Di samping itu, pandemi itu mengalihkan penekanan kepada penghantaran kediaman. Strategi FedEx adalah untuk mendorong perniagaan yang kurang menguntungkan ini kepada kontraktor bebas, dan kontraktor-kontraktor tersebut telah mengembangkan reputasi yang bercampur-campur.

artikel berkaitan

FedEx Pukul berapakah fedex berhenti memberikan APAKAH PENGHANTARAN FedEx PADA SABTU? Bagaimana Lewat Adakah FedEx Menyampaikan

Mengapa FedEx begitu teruk? FedEx adalah salah satu penyedia perkhidmatan kurier yang paling terkenal, memastikan penghantaran cepat dan boleh dipercayai. Sebilangan kecil pelanggan telah mengadu tentang FedEx beberapa kali. Selama beberapa dekad, jenama ini menjadi jenama pilihan pelanggan untuk perkhidmatan terkemuka. FedEx terkenal dengan kebolehpercayaannya. Sekiranya anda menyelidiki perincian FedEx, anda tidak akan dapat mengatakan bahawa ia sangat mengerikan.

FedEx

FedEx telah menguasai sektor perkhidmatan kurier selama beberapa dekad. Ia menyediakan perkhidmatan yang paling mudah dan boleh dipercayai kepada pelanggan. Masalah FedEx boleh berlaku untuk pelbagai sebab. Ia mempunyai penyelesaian untuk setiap masalah yang mungkin dimiliki pengguna. Mereka mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang profesional dan cepat untuk membantu anda. Awasi bungkusan anda untuk melihat apakah sudah ditangguhkan.

FedEx: Pandangan Lebih Dekat

 • FedEx beribu pejabat di Memphis, Tennessee. Ia ditubuhkan pada tahun 1971.

 • Di lokasi FedEx Office, pelbagai perkhidmatan tersedia, termasuk percetakan digital, imbasan dokumen, perkhidmatan gambar pasport, dan penyewaan komputer.

 • Terdapat 654 pesawat dalam armada pesawat .

 • Menghantar purata 3.4 juta bungkusan sehari dan lebih daripada 7 juta paun kargo setiap hari.

 • Kapal rata-rata 3.4 juta bungkusan sehari dan lebih dari 7 juta paun kargo sehari.

 • Mengekalkan rangkaian lokasi pick-up dan drop-off.

FedEx

Faktor Utama yang mempengaruhi Kelajuan Penghantaran:

Berikut adalah elemen utama yang mempengaruhi pemenuhan dan kelajuan penghantaran kami:

 • Oleh kerana penempatan semula ke Pusat Pemenuhan baru kami, terdapat tunggakan.

 • Pertumbuhan pesat dalam perkapalan disebabkan oleh perubahan tabiat bekerja, dengan lebih banyak pekerja yang bekerja dari rumah dan acara maya.

 • Kami telah berbincang dengan sejumlah pakar dan rakan sekerja dari pelbagai industri produk fizikal, dan ketidakupayaan untuk mencari kakitangan adalah keluhan yang biasa.

 • Kerana peningkatan jumlah dan penurunan staf, semua syarikat penerbangan, termasuk USPS , UPS , dan FedEx, terus mengalami waktu transit yang lebih lama.

Perkhidmatan FedEx

FedEx juga menawarkan pelbagai perkhidmatan yang tidak biasa, termasuk yang berikut:

 • FedEx International Flight , yang menggunakan penerbangan seterusnya untuk menyampaikan pakej secepat mungkin.

 • FedEx International First adalah perkhidmatan yang menyediakan penghantaran keesokan harinya ke sejumlah lokasi.

 • FedEx International Priority adalah perkhidmatan yang menjamin penghantaran pakej dalam satu hingga tiga hari bekerja.

 • FedEx International Economy adalah perkhidmatan yang menjamin penghantaran bungkusan dalam masa lima hari bekerja.

 • FedEx Same-Day adalah perkhidmatan yang menghantar penghantaran bukan barang di Amerika Syarikat pada hari yang sama.

 • FedEx 2-Day adalah perkhidmatan yang menghantar penghantaran bukan barang di Amerika Syarikat dalam dua hari.

 • FedEx 3-Day adalah perkhidmatan yang menghantar penghantaran bukan barang di Amerika Syarikat dalam tiga hari.

Kelebihan dan Kekurangan FedEx

FedEx mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri. Berikut adalah beberapa contoh:

Kelebihan FedEx

 • Menyediakan perlindungan insurans untuk pakej.

 • Diskaun antara 6% hingga 20% ada.

 • Penjejakan pakej sangat berkesan kerana untuk sistem nombor penjejakan FedEx yang digunakan oleh kurir.

 • Bantuan secara peribadi juga disediakan.

 • Pakej penghantaran berat sehingga 150 paun.

 • Penghantaran disediakan pada hujung minggu.

Kelemahan FedEx

 • Terdapat lebih sedikit titik pick-up dan drop-off.

 • Untuk penghantaran sekali sahaja, pelanggan dikenakan bayaran pengambilan.

 • Pengambilan berdasarkan perkhidmatan.

 • Terdapat sebilangan besar pilihan pembungkusan percuma.

 • Kos penghantaran pada amnya lebih besar.

FedEx VS DHL

Walaupun FedEx diakui untuk menghantar pakej sensitif masa dengan cepat di Amerika Syarikat, harga penghantaran antarabangsa DHL biasanya lebih murah, namun kedua-dua kurir mempunyai alternatif penghantaran yang unik yang menjadikannya unggul untuk situasi tertentu. Membandingkannya adalah pendekatan paling berkesan untuk menentukan mana yang sesuai untuk syarikat anda.

Perbandingan

Perbandingan DHL dan FedEx

 • Penghantaran Ekspres Semalaman: FedEx biasanya merupakan pilihan yang lebih baik untuk penghantaran domestik ketika datang ke pengiriman ekspres semalam. Lihatlah perbandingan kami.

 • DHL dan FedEx sama-sama mengenakan harga yang lebih tinggi untuk perkhidmatan penghantaran pada hari yang sama, walaupun caj DHL selalunya lebih murah untuk pakej domestik pada akhirnya. Apabila membandingkan kos penghantaran antarabangsa DHL dengan kadar penghantaran antarabangsa FedEx, kadar DHL biasanya lebih murah.

 • Program Ahli: Kedua-dua syarikat kurier mempunyai program ahli yang berbeza untuk pelanggannya. Program FedEx Advantage menawarkan harga tetap dengan pelbagai alternatif penghantaran, sedangkan Program Bonus DHL menawarkan baucar untuk penghantaran pakej percuma.

 • Kedua-dua syarikat penerbangan ini memberikan sokongan perkhidmatan antarabangsa yang sangat baik, menjadikan mereka pilihan yang baik untuk penghantaran rentas sempadan.

 • Insurans Penghantaran Antarabangsa: Kedua-dua kurir memberikan insurans sehingga $ 100 untuk nilai penghantaran yang dilaporkan kepada pelanggan mereka. Untuk pakej berharga antara $ 100 dan $ 300, kedua-dua DHL dan FedEx menyediakan alternatif insurans tetap .

Caj Penghantaran FedEx dan DHL

Mari lihat caj penghantaran dari DHL dan FedEx. Katakan anda menghantar kotak 3 paun dari New York ke London. Berikut adalah harga, dan juga harganya.

kurier Perkhidmatan Jangka Masa untuk Penghantaran Harga
FedEx Keutamaan Antarabangsa 2 hari bekerja $ 163.37
FedEx Antarabangsa Pertama 2 hari bekerja $ 216.72
DHL Ekspres ke Seluruh Dunia 1- 3 hari bekerja $ 96.70
DHL Ekspres ke Seluruh Dunia 5 hari bekerja $ 118.50

Ringkasan

Untuk transit domestik di Amerika Syarikat , penghantaran FedEx biasanya lebih pantas. Untuk penghantaran ke luar negeri, DHL Express biasanya merupakan pilihan tercepat, dengan pesanan diselesaikan dalam waktu tiga hari kerja. Walaupun DHL dan FedEx keduanya merupakan syarikat penghantaran barang yang terkenal, masing-masing mempunyai sejarah dan warisan tersendiri.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Orang-orang biasanya mengemukakan banyak soalan Mengenai "Mengapa FedEx begitu Buruk" Kami membincangkan beberapa di antaranya di bawah:

1. Adakah FedEx syarikat yang dipercayai ?

Perkataan yang terlintas di fikiran ketika memikirkan FedEx adalah kebolehpercayaan . Mereka memandang serius layanan pelanggan dan berusaha menyelesaikan masalah secepat mungkin. FedEx memastikan bahawa pakej anda akan tiba tepat pada waktunya.

2. Apakah kaedah penghantaran yang paling selamat?

Perkhidmatan Pos Amerika Syarikat (USPS) adalah salah satu pilihan penghantaran terbesar dan paling boleh dipercayai untuk penghantaran pelanggan ke rumah mereka. Perkhidmatan USPS adalah yang paling berpatutan. Terdapat banyak pilihan penghantaran. Kelas Pertama, Media, Keutamaan, dan Surat Ekspres adalah beberapa jenis surat.

3. Adakah perkhidmatan semalam FedEx boleh dipercayai?

Perkhidmatan perniagaan FedEx Overnight jauh lebih unggul daripada saingan. Perkhidmatan penghantaran adalah 24/7. Kuantiti penghantaran yang dikendalikan oleh perkhidmatan ini melebihi jumlah jenama lain.

4. UPS atau FedEx, yang manakah lebih murah?

Kedua-dua perniagaan ini menyediakan perkhidmatan yang sensitif terhadap masa dengan harga yang setanding. Untuk penghantaran dari bandar ke bandar domestik, FedEx lebih murah daripada UPS. Sekiranya anda menghantar bungkusan kecil di Amerika Syarikat, penghantaran FedEx menawarkan harga yang lebih rendah jika anda membayar secara runcit. Namun, jika anda menggunakan Easy-ship, UPS akan menawarkan harga yang lebih rendah.

5. Adakah DHL lebih unggul daripada FedEx?

DHL dan FedEx keduanya mempunyai pilihan dan kelebihan perkhidmatan masing-masing, dengan FedEx menjadi pilihan unggul untuk penghantaran cepat di Amerika Syarikat dan kadar DHL berfungsi lebih baik untuk penghantaran rentas sempadan. In the end, the decision between the two couriers is based on your individual business demands .

6. Is it necessary for me to pay for something I did not order?

According to the Federal Trade Commission, you are not obligated to pay for a package you did not request. Federal rules make it illegal to send unsorted products to customers and then demand payment. Remember that if you receive a package that you did not order, you have the legal right to keep it.

7. How reliable is FedEx?

For merchants who need speedy, trustworthy shipment, FedEx is a fantastic choice. FedEx is especially good for air shipments and next-day deliveries. FedEx also offers a choice of international shipping solutions to suit a range of budgets and arrival schedules.

Kesimpulan:

 • FedEx has long dominated courier services. It provides the most practical and dependable services. FedEx issues can arise for various reasons. It provides a solution for every consumer issue. They have a professional and fast customer support crew. Keep a watch on your package for delays. While FedEx is known for delivering time-sensitive shipments promptly within the US, DHL offers more affordable international shipping options.
 • Comparing them is the best way to determine which is best for your organization. FedEx shipping is frequently faster in the US. DHL Express is the fastest choice for international shipping, with orders delivered in as little as three business days. Both DHL and FedEx are well-known freight forwarders, yet each has its unique history.

Artikel Berkaitan

Why FedEx is so bad? FedEx is considered bad because of their late deliveries. Its reasons causing minor shipment delays are recent FedEx fulfillment center move, and labor shortages. That lost Amazon deal continues to hurt FedEx . There may also be seasonal weather events and other disturbances that create delays for FedEx delivery.

About FedEx

Fakta Pantas

Syarikat FedEx
Trade name FDX
Jenis Awam
Traded as NYSE: FDXDJTA, component, S&P 100 component, S&P 500 component
ISIN US31428X1063
Industri Transportation Services E-commerce
Ditubuhkan May 5, 1971; 50 years ago
Pengasas Frederick W. Smith
Ibu Pejabat Memphis, Tennessee, United States
Area served Worldwide

FedEx Corporation, previously Federal Express Corporation and then FDX Corporation, is a worldwide American shipping and delivery services firm headquartered in Memphis, Tennessee. FedEx is a syllabic abbreviation for Federal Express , the name of the company's first air division from 1973 to 2000.

FedEx is most well-known today for its air delivery service, FedEx Express, which was one of the first large shipping businesses to offer overnight delivery as a stand-alone service. FedEx has since launched FedEx Ground, FedEx Office (formerly known as Kinko's), FedEx Supply Chain, and FedEx Freight, among other services, frequently in response to its primary competition , UPS.

FedEx's prominence in the United States and throughout the world has made it a frequent subject of popular culture, as evidenced by the film Cast Away and several of its marketing slogans (most famously “when it absolutely positively has to be there overnight”).

Ringkasan

Additionally, FedEx has acquired the naming rights to FedEx Field, home of the National Football League's Washington Redskins, and FedEx Forum, home of the NBA's Memphis Grizzlies.

FedEx's air shipping services have established a primary hub, dubbed the “Superhub,” at Memphis International Airport, which will become the world's largest cargo airport by 2020, and Hong Kong as the world's second busiest cargo airport after Memphis. FedEx is also a key government contractor, assisting the US Postal Service with the transportation of certain items via its service FedEx SmartPost.

The Advantages and Disadvantages of FedEx

FedEx has a number of pros and cons of its own. Following are a few examples:

The advantages of FedEx

 • Protects packages with insurance .

 • There are discounts ranging from 6% to 20% available.

 • Due to the courier's usage of the FedEx tracking number system , package tracking is exceptionally effective.

 • Additionally, in-person assistance is available.

 • Ships packages weighing up to 150 pounds.

 • Weekend deliveries are possible.

The disadvantages of FedEx

 • There are fewer drop-off and pick-up locations.

 • Customers are charged a pick-up fee for one-time delivery.

 • Pick-ups on a service-by- service basis.

 • There are a limited number of complimentary packing alternatives available.

 • Generally, shipping charges are higher.

Comparison of DHL and FedEx

FedEx is typically the preferred option for domestic overnight express delivery. Consider our comparison.

Both DHL and FedEx charge a premium for same-day delivery services , while DHL is frequently less expensive for domestic deliveries. When comparing DHL's international shipping prices to those of FedEx, DHL's charges are often less expensive.

FedEx has long been the market leader in courier services. It offers the most cost-effective and dependable services . FedEx problems can occur for a variety of causes. It addresses every consumer concern.

They have a professional and responsive customer service team. Keep an eye out for delays with your package. While FedEx is well-known for expediting the delivery of time-sensitive packages within the United States , DHL offers more cheap international shipping choices.

International Shipping Insurance: Both carriers insure their clients' shipments for up to $100 of the declared value. Both DHL and FedEx provide flat-rate insurance options for packages valued between $100 and $300.

Ringkasan

Both courier companies provide separate member programmes to its consumers. FedEx Advantage Program members receive flat rates on a number of delivery options, whereas DHL Bonus Program members receive vouchers for free package shipments. Both carriers offer superior international service, which makes them both viable options for cross-border goods.

Fees for FedEx and DHL Shipping

Consider the shipping charges for DHL and FedEx. As an example, suppose you're sending a three-pound box from New York to London. The rates are listed below, along with their associated pricing.

Perkhidmatan kurier

Time Frame for Delivery Harga
FedEx Antarabangsa
5 business days $163.37
FedEx International First 2 business days $216.72
Time Frame for Delivery Harga
DHL Express Antarabangsa
5 business days $96.70
2 business days $118.50

Ringkasan

Comparing them is the only method to ascertain which is the best fit for your business. FedEx shipping is typically faster in the United States of America. DHL Express is the quickest way to ship internationally, delivering shipments in as little as three business days. While both DHL and FedEx are well-known freight forwarders, they each have their own distinct histories.

FedEx problems go beyond limit

The issue for FedEx and other delivery providers is that users making more online transactions expect their things to arrive faster than ever before. And, in general, they are unwilling to pay for it.

Indeed, Amazon has never accounted for a significant enough portion of FedEx's income to qualify as a major customer. And analysts say Amazon is far more reliant on third-party services, such as the US Postal Service and UPS.

 • FedEx is expanding its residential delivery service, including weekend delivery, as it transitions away from Amazon – a costly step to undertake while losing such a large volume customer.

 • FedEx just lost their Amazon business, which was one of the least profitable segments of the corporation. Due to its free delivery policy for Prime members, Amazon requires carriers to offer extremely low-cost delivery in order to compete for a cut of its huge and ever-growing number of goods.

 • FedEx (FDX) ceased shipping Amazon packages as part of its express service in June, and Amazon terminated its relationship with FedEx Ground in August. FedEx Ground is the company's low-cost delivery service for homes and businesses .

Earlier this month, Amazon (AMZN) advised its third-party merchants to discontinue utilising FedEx Ground for Amazon Prime delivery, citing dependability concerns. Delivering items to residences is costly, especially since online buyers have grown accustomed to receiving packages for little or no expense .

Ringkasan

However, with the Postal Service now delivering on Sundays, FedEx was forced to respond in kind, according to Helane Becker, a transportation analyst at Cowen. Other analysts are sceptical about FedEx's new business plan.

FedEx response towards complaints:

The primary factors affecting their fulfilment and shipment times are the following:

 1. The enormous growth in shipments 2 is a result of a shift in work practises, with more workers working from home and events taking place virtually. They spoke with a variety of specialists and colleagues from a variety of physical product verticals, and the inability to locate labour is an universal worry.

 2. Due to increasing demand and reduced manpower, all carriers, including USPS 1, UPS, and FedEx, continue to have delayed transit times. They are currently analysing our order queue and shipping alternatives on a daily basis, but for the time being, all orders submitted using priority shipping methods will receive the highest priority.

For example, NextDayAir and 2nd Day Air orders are processed and sent first, followed by ordinary Ground orders. Orders with the lowest shipping costs that utilise both UPS and USPS are given the lowest priority, while they are still attempting to process them as quickly as possible.

Ringkasan

At the moment, they are witnessing an average shipping 2 speed of approximately 20-25 business days for 'lowest-cost orders mailed within the United States and approximately 8-10 weeks for overseas orders. These timeframes encompass both the time required for them to fulfil the order and the time required for UPS/USPS to deliver the package.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

People ask many questions about FedEx being bad. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1 - Who is the larger company, UPS or FedEx?

FedEx and UPS are the world's major courier delivery services; FedEx earns around $2 billion on $42 billion in revenue, while UPS earns about $3 billion on $53 billion in revenue.

2 - Why is FedEx incurring losses?

FedEx Corporation's stock (NYSE: FDX) has lost more than 40% of its value in less than two years, falling from $242 at the end of 2017 to around $150 by the end of 2019. Additionally, the stock price fell to $117 (as of 20th May) in 2020 as a result of the COVID-19 pandemic, a cumulative fall of 52% from the end of 2017.

3 - Who is FedEx's most important customer?

FedEx Express reported that the Postal Service is its greatest customer. The Memphis-based air cargo behemoth supplies the government with domestic airport-to-airport transportation services under a contract that expires in 2024. Additionally, it transports and delivers foreign mail for the Postal Service.

4 - Is FedEx or DHL less expensive?

When it comes to same-day delivery, both DHL and FedEx charge a premium; however, DHL's prices are often less expensive when it comes to domestic deliveries. When comparing DHL international shipping costs to FedEx international shipping costs, it is usually found that DHL rates are less expensive than FedEx.

Kesimpulannya

FedEx provides customers with the most convenient and dependable services possible. There are numerous reasons why FedEx encounters difficulties. It has a solution for any issue that a consumer may encounter. They have an intelligent and prompt customer support team prepared to assist you. Maintain tracking of your package to determine if any delays occur. Contact FedEx customer service to ascertain the particular reason.

artikel berkaitan