Mengapa Insurans Kesihatan Sangat Mahal?

Penyelesaian kemudahan perubatan dan juga pemeriksaan analisis menjadikan anda lebih baik. Dan juga lebih banyak wang tunai yang lebih mungkin untuk penyediaan, pengendalian, dan juga pengendalian penyelesaian klinikal pada peringkat pengurusan. "... Dengan kata lain, anda banyak melabur untuk perlindungan insurans kesihatan kerana syarikat insurans anda melabur lebih banyak lagi pada rawatan yang anda dapat dari profesional Perubatan dan juga kemudahan penjagaan kesihatan.

Banyak Sebab Umum Insurans Kesihatan Anda Mahal

Penjagaan perubatan di Amerika Syarikat mahal

Anda tidak perlu melakukan banyak penggalian untuk mengetahui bahawa penjagaan kesihatan menjadikan anda lebih hebat di negara ini.

Sekiranya anda ingin mencari spesifik, berikut adalah contoh. Baru-baru ini The New York Times melaporkan bahawa Amerika Syarikat melabur lebih dari $ 3,3 trilion untuk rawatan perubatan pada tahun 2016. Itu sama dengan hampir $ 9,500 setiap orang Amerika - atau kira -kira dua kali ganda yang dilaburkan oleh individu di pelbagai negara maju yang lain.

Sangat mudah untuk menanggung kos yang terlalu tinggi ini dengan kos pusat kesihatan atau pembuat ubat. Walaupun begitu, mereka hanyalah salah satu masalah. Menurut sepasukan saintis Harvard, perbelanjaan rawatan kesihatan di bawah ini tinggi. " Dadah jauh lebih mahal [di Amerika Syarikat] Profesional perubatan menghasilkan wang lebih banyak. Penyelesaian pusat kesihatan serta pemeriksaan analisis membuat anda lebih banyak lagi. Serta banyak wang bahkan lebih banyak kemungkinan untuk membuat persiapan, mengurus, dan juga menangani penyelesaian klinikal di peringkat pengurusan. "

Seperti yang anda fikirkan, syarikat insurans menanggung semua kos yang mengejutkan ketika mereka menentukan harga rancangan kesihatan.

Sederhananya, anda banyak melabur untuk perlindungan kesihatan kerana penyedia insurans anda melabur lebih banyak pada rawatan yang anda dapatkan dari doktor dan juga kemudahan perubatan.

Anda membeli jenis pelan insurans kesihatan yang tidak betul

Izinkan kami menyatakan bahawa anda memperoleh pelan insurans perubatan anda dari industri atau pertukaran Akta Penjagaan Mampu. (Anda mungkin mengenalinya sebagai ACA atau mungkin Obamacare.)

Terutama nyatakan bahawa anda memperoleh pelan platinum dengan pertukaran negeri anda. Strategi-strategi ini mempunyai kos yang paling tinggi dan juga harga yang paling terjangkau dari jenis strategi "pasaran".

Sekiranya anda sihat dan seimbang dan tidak memerlukan penjagaan kesihatan , anda mungkin melabur lebih besar daripada yang anda perlukan. Kenapa? Anda membayar banyak kos untuk perlindungan yang tidak anda gunakan. Menukar strategi gangsa atau perak dalam senario ini dapat menjimatkan wang anda. Dengan strategi gangsa, anda membayar lebih banyak lagi untuk rawatan itu sedangkan anda sebenarnya menggunakannya. Walau bagaimanapun, kos bulanan biasa anda dikurangkan.

Sebelum anda mulai melihat-lihat, tinjau posting kami mengenai " Rencana Obamacare mana yang tepat untuk Anda?" Dan juga, jika anda ingin mendapatkan perlindungan kesihatan dan kesejahteraan yang jauh dari pasaran ACA, lihat jenis insurans perubatan yang paling berkesan untuk anda.

Tidak ada pelanggaran bagi mereka yang mempunyai sedikit pengalaman di bawah tali pinggang mereka, secara semula jadi.

Kebenaran yang mudah adalah bahawa orang Amerika yang lebih tua biasanya membayar lebih banyak untuk insurans perubatan daripada yang setara dengan mereka yang lebih muda.

Jangan ambil perkataan kami untuk itu. Juga pengakuan penjagaan kesihatan.gov : "kosnya boleh menjadi 3 kali lebih besar bagi individu yang lebih tua daripada yang lebih muda.".

Mengapa syarikat insurans Amerika Syarikat berurusan dengan individu dengan melakukan ini? Penyelesaian yang sangat mudah untuk masalah ini adalah bahawa orang Amerika yang lebih muda cenderung mempunyai masalah kesihatan atau klinikal yang kurang. Mereka juga memberikan lebih sedikit kes dalam rancangan insurans kesihatan mereka.