Berlian kuning seperti sekarang mempunyai minat pasaran yang paling terkenal dari sebarang permata yang tersisa di tempat yang dicari . Mereka mungkin mendapat reka bentuk yang paling serba boleh dekad ini. Mungkin komponen perubahan corak utama adalah bintang terkenal yang mempamerkan perhiasan Berlian Kuning mereka, sehingga dengan cepat memperluas kelazimannya. Lebih-lebih lagi, kelangkaan yang terhad dan kualiti satu-of-a-kind menjadikannya lebih menarik.

:large_orange_diamond: Apa itu Berlian Kuning

Imgur

Permata kuning adalah salah satu dari banyak jenis Berlian Berwarna Mewah yang ada, dihantar secara normal dan buatan manusia. Walaupun permata sering jelas dan membosankan, nada mewah, seperti berlian kuning, memberikan pilihan lain yang menarik dan menawan. Mereka mendapat warna kuning yang indah kerana sebilangan kecil nitrogen yang terkandung dalam pembinaannya.

Permata "menjemukan" biasa boleh mempunyai warna kekuningan, yang, sebahagian besarnya, dipandang sebagai kualiti negatif; berlian yang jelas dan kering menempah kos yang lebih tinggi. Walau apa pun, ketika bayang-bayang tiba di tahap di mana warna kuning adalah nada yang berlaku, nilainya mulai meningkat lagi sebagai Fancy Colored Diamond.

Berlian Kuning yang melampau boleh mempunyai nuansa warna yang berlainan juga, seperti oren atau berwarna bersahaja. Bagaimanapun, berlian kuning yang terbaik dan ketara adalah yang berlainan warna kuning yang luar biasa. Berlian kuning yang tidak diubah suai ini sering disebut sebagai Berlian Canary atau Berlian Kuning Canary. Canary Diamonds, dinamakan kerana naungannya sesuai dengan burung kenari, adalah yang terbaik dari setiap berlian kuning, dan dengan cara ini memesan kos yang paling besar.

:orange_circle: Permulaan Berlian Kuning

Bayangan permata kuning berasal dari kehadiran nitrogen dalam penciptaannya. Atom nitrogen mengekalkan cahaya biru, menjadikan batu itu warna kuning. Bergantung pada ukuran nitrogen, permata kuning boleh berubah dari cahaya ke redup.

Pelbagai bahan sintetik yang terdapat semasa penyusunan permata menghasilkan nada tambahan yang ada, misalnya, warna dasar atau oren bersahaja yang dijumpai dengan berlian kuning. Kerana interaksi watak yang penting agar permata mempunyai nada kuning yang mendalam dan serius, berlian ini - yang dikenali sebagai Canary Diamonds - sangat jarang berlaku.

Baca Artikel Ini Juga:

1. 10 Petua Untuk Membuat Berlian Anda Lebih Besar 2. Bagaimana Membeli Barang Kemas India? 3. Rook Piercing

:radio_button: Apa Itu Berlian Canary

Imgur

Berlian Kuning Canary adalah jenis berlian kuning yang paling dikejar dan penting. Seperti burung kenari, permata ini menunjukkan nada kuning yang serius dan serius, bukannya petunjuk kuning kusam atau terang yang dapat dilihat sebagai negatif pada berlian.

Secara sah, permata kenari adalah berlian kuning yang mewah, dinilai dari mana-mana dari luar biasa yang luar biasa hingga yang boros pada skala naungan GIA. Canary Yellow adalah istilah santai yang digunakan untuk berlian kuning dengan nada kuning yang tidak diubah, bukan istilah kewibawaan.

Berlian Kuning Canary tidak biasa dan indah, dan dengan cara ini menemani harga dan harga pertukaran yang lebih besar daripada kebanyakan berlian kuning lain.

Berikut adalah beberapa contoh Canary Diamonds, dan nilai yang mereka pesan:

 • 1.01 Carat Round Cut SI1 Clarity - $ 21,780

 • 0.53 Carat Pear Shape VS1 Clarity - $ 5,175

 • 1.01 Carat Cushion Shape VVS2 Kejelasan - $ 16,775

 • 1.03 Kejelasan Bentuk Bulat Carat VS2 - $ 31,825

Seperti yang jelas, Canary Yellow Diamonds menyampaikan nilai yang sangat tinggi. Anda mungkin juga melihat permata kualiti perbandingan yang disebut sebagai Zimmi atau Zimmy Diamonds. Nama ini berasal dari ruang di Sierra Leone yang terkenal dengan mencipta perhiasan dengan nada kuning yang indah. Zimmi Diamonds boleh menjadi jauh lebih mahal dan lebih mahal daripada Canary Diamonds, seperti yang anda dapat lihat dari sudut nilai Diamond Zimmi Diamond Clar Round 1,34 Carat ini.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Menindik Badan? 2. Menindas Anti-Tragus 3. Menusuk Buruj

:purple_square: Penggredan Berlian Kuning - Tahap Intensiti

Berlian putih dinilai pada ukuran warna D hingga Z, dengan D menjadi permata menjemukan dan Z mempunyai warna kuning atau tanah yang jelas. Sekiranya skala berjalan melewati Z - tepat ke nada kuning yang kaya - anda akan mempunyai Berlian Kuning Fancy Vivid. Pada penghujung hari, berlian kuning benar-benar direndam dengan warna kuning dan sama sekali tidak menunjukkan keputihan.

Skala tinjauan bayangan GIA untuk permata kuning adalah:

 • Pengsan

 • Cahaya Sangat

 • Cahaya

 • Cahaya yang melampau

 • Membesar-besarkan

 • Intensif

 • Ekstravagen Hidup, Fancy Deep atau Fancy Dark

Baca Artikel Ini Juga:

1. Sterling Roses 2. Populariti Bridge Piercing 3. 90-an Hip Hop Fashion

:eight_pointed_black_star: Harga Berlian Kuning

Berlian Kuning yang melampau boleh dikenakan biaya di mana saja dari sekitar $ 2,500 per Carat hingga $ 20,000 atau lebih setiap Carat, bergantung pada pelbagai elemen. Untuk berlian kuning berkualiti, anda boleh menjangkakan harganya semestinya $ 3,000 - $ 3,500 setiap Carat.

Pemboleh ubah yang mempengaruhi kos berlian kuning termasuk:

 • Gred warna kuning: Berlian kuning "Pingsan" atau "Sangat Cahaya" jauh lebih murah, sementara permata Fancy Intense dan Fancy Vivid jauh lebih mahal.

 • Nada sokongan: berlian kuning yang paling mahal adalah berlian dengan nada kuning yang tidak diubah (seperti Canary Diamonds) atau permata dengan cadangan oren atau hijau. Di seberang, permata kuning karamel sering (tetapi tidak umumnya) lebih murah.

 • Potong dan Kejelasan: seperti permata kusam, permainan 4 C sangat memerlukan kos berlian kuning.

 • Carat: berlian kuning dengan muatan karat tinggi jauh lebih biasa daripada permata yang lebih sederhana, dan sepanjang garis ini, harga kos relatif lebih tinggi.

Berlian Kuning Fancy Vivid dengan nada yang lembut dan kejernihan mata bersih harganya hampir sama dengan permata putih D Color Flawless dengan bentuk yang serupa. Sekarang, ia bergantung kepada anda dan pemakainya yang sangat menarik: permata yang sangat mewah dan berlian putih atau berlian kosong.

Garis besar ini akan memberi anda gambaran tentang julat nilai pada setiap kelas teduhan untuk Fancy Yellow Diamonds:

 • Intensiti Shading- 0.50ct 1.00ct 2.00ct

 • Extravagant Vivid- $ 3,000 - $ 5,000 $ 8,000 - $ 16,000 $ 35,000 - $ 45,000

 • Intensif - $ 2,000 - $ 3,500 $ 4,500 - $ 8,000 $ 15,000 - $ 20,000

 • Fancy- $ 1,000 - $ 1,700 $ 3,500 - $ 5,000 $ 8,000 - $ 12,000

 • Lampu Terlampau- $ 900 - $ 1,300 $ 3,000 - $ 5,000 $ 5,000 - $ 10,000

Menilai kos permata kuning diperinci, kerana bahkan warna terkecil dapat mempengaruhi kos, secara jelas atau buruk. Oleh itu, kami mencadangkan agar menasihati pakar sebelum meneruskan pembelian berlian kuning.

Baca Artikel Ini Juga:

1. TTDeye 2. Toner Air Mawar 3. Bagaimana fesyen boleh mengubah hidup anda?

:eight_pointed_black_star: Tetapan Cincin Pertunangan Berlian Kuning

Imgur

Pertimbangkan fokus yang disebut di atas semasa memilih tetapan anda. Sering kali, tetapan emas kuning akan menyebabkan nada permata kelihatan lebih jauh, sementara tetapan emas putih boleh menyebabkannya kelihatan lebih terang. Untuk menjimatkan wang pada rancangan kewangan anda, anda mungkin ingin mencari permata kuning satu kelas yang lebih rendah dan menetapkannya dengan emas kuning untuk mengembangkan nada.

:black_small_square: Gaya 1: Tetapan Halo

Pengaturan corona dapat menyokong ukuran ukuran tali perkahwinan permata kuning anda, terutama jika terdapat dua lapisan batu yang merangkumi.

Model penetapan cahaya: Cincin Halo berlian mewah berlapis kuning mewah

:black_small_square: Gaya 2: Tetapan Pavé

Batu-batu sisi yang ditanamkan di pavé memberikan cincin yang lebih berkilau. Batu sisi anda dapat berkoordinasi dengan naungan batu tengah anda atau menjadi permata putih.

Model tetapan Pavé: Fancy Intense Yellow Cushion Pavé Side Stones Ring

:black_small_square: Gaya 3: Tetapan batu sisi

Untuk memusingkan dan memaparkan permata kuning anda, fikirkan tetapan batu sisi. Batu-batu sisi anda boleh berbentuk bulat, berbentuk segitiga, atau sebarang rancangan yang sesuai dengan gaya anda.

Model penetapan batu sisi: Platinum Fancy Yellow Radiant dan Triangle Diamond Ring

Baca Artikel Ini Juga:

1. Jenis Cucian Telinga 2. Hadiah Ulang Tahun 3. Tempat Belanja Terbaik Di Dunia

:large_blue_circle: Tetapan Perhiasan Terkenal Untuk Berlian Kuning

Rancang perhiasan untuk berkat yang akan sangat berharga untuk masa yang akan datang. Berlian kuning menjadikan permata yang mengejutkan — tidak kira sama ada itu gelang, tali leher, atau gelang.

 • Motivasi aksesori berlian kuning: Permata marquise kuning terang dan loket jernih

 • Motivasi gelang berlian kuning: Anting-anting Berlian Fush Intense Yellow Cushion

 • Motivasi gelang berlian kuning: Gelang Halo Berlian Kuning Fancy Intense Kuning

:o: Berlian Kuning Dicipta Makmal

Berlian Kuning tidak seharusnya dibingkai secara normal. Para penyelidik telah menyempurnakan kitaran untuk memiliki pilihan untuk membuat berlian di makmal, yang menyampaikan sifat dan keagungan yang serupa dengan permata yang biasanya dibuat.

Lab-Created Fancy Yellow Diamonds menawarkan pilihan menarik bagi individu yang mempunyai rancangan kewangan yang ketat. Berlian yang dikembangkan oleh makmal sama sekali lebih murah daripada perhiasan biasa, kerana lebih mudah untuk berhenti. Walau bagaimanapun, mereka benar-benar tidak dapat dibezakan dari berlian biasa dan dengan itu mempunyai kehebatan visual yang serupa.

Kelemahannya adalah berlian lab tidak biasa seperti barang kemas biasa dan akibatnya menyampaikan harga jualan hampir tidak ada. Walau bagaimanapun, jika anda pada dasarnya memerlukan permata yang menyenangkan dengan kos paling rendah, anda boleh memikirkan untuk pergi dengan berlian buatan manusia. Sebilangan permata kuning boleh diuruskan, makmal dikembangkan atau kedua-duanya

Permata mentah yang bersahaja atau kekuningan dapat diberkati untuk menerima perubahan warna mereka. Pengeluar biasanya menggunakan salah satu daripada dua kitaran yang berbeza: Pengerasan tekanan tinggi, suhu tinggi (HPHT) dapat mengubah beberapa perhiasan menjadi kuning. Pencahayaan palsu dengan pemanasan (pengukuhan) yang dihasilkan di atas sekitar 500 ° C dapat digunakan untuk memicu nada kuning yang mendalam pada berlian.

Dalam dua kes tersebut, rawatan tersebut dianggap tahan lama di bawah keadaan pemakaian dan penjagaan khas. Ubat yang tidak tahan lama, serupa dengan pelapis, juga boleh difikirkan. Semua yang lain setara, berlian yang belum ditangani lebih mahal daripada permata yang telah ditangani. Secara sah, penjual harus menunjukkan sebarang ubat. GIA dapat membezakan ubat-ubatan ini, dan ia mengenalinya dalam Laporan Penggredan Berlian Berwarna GIA.

Cincin yang digunakan mempengaruhi kehadiran berlian cincin perkahwinan berlian kuning sangat pintar. Ciri-cirinya menyerupai cermin kecil, mencerminkan faktor persekitarannya, yang merangkumi warna cincin dan cangkuk yang memegang permata. Di sepanjang garis ini, naungan cincin akan mempengaruhi penampilan permata.

Anda biasanya mempunyai tiga pilihan ketika memilih cincin untuk tali perkahwinan berlian kuning anda:

 1. Cincin putih (ini termasuk emas putih dan platinum)

 2. Emas mawar (biasanya campuran emas dan tembaga)

 3. Emas kuning

Adakah anda memerlukan tali perkahwinan anda untuk menampilkan warna berlian kuning? Cincin putih dan emas mawar akan membezakan pemasangan dan batu. Emas putih menjadikan penampilan moden yang halus. Pemasangan emas mawar akan membuat perbezaan yang lebih panas.

Adakah anda memerlukan cincin anda untuk menambah warna permata? Pemasangan emas kuning akan diatur dengan permata kuning. Selidiki tali perkahwinan gaya Art Deco, tali perkahwinan gaya Retro, dan gaya cincin yang biasa berlaku pada zaman Victoria, ketika emas kuning dalam reka bentuk, untuk memeriksa sama ada ini adalah rancangan yang anda lebih suka menghasilkan semula untuk kumpulan perkahwinan berlian kuning anda.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Populariti Menembus Jambatan 2. Mengapa Kalung Nama begitu bergaya? 3. Bagaimana Memilih Kedai Gadai atau Penjual untuk Menjual Syiling Emas & Perak?

:green_square: Berlian Kuning VS Berlian Putih

Anehnya, banyak kali ketika korelasi dibuat antara berlian putih kering dengan permata teduhan yang berlebihan, pemeriksaan dibuat dengan permata kuning.

Dua sebab utama adalah bahawa permata kuning mungkin berlian yang paling biasa diketahui dalam kumpulan berlian mewah dan yang lain adalah bahawa mereka adalah permata putih dalam menilai.

Kedua-duanya menjadikan permata kuning mungkin pilihan terbaik untuk berlian putih berkaitan dengan tali perkahwinan. Menambah sedikit gaya dan watak untuk kumpulan perkahwinan yang boleh dicontohi.

:arrow_right: Potong, Kejelasan, dan Karat

Imgur

:small_blue_diamond: Karat

Berat karat mempunyai kesan besar dalam membuat anggaran. Permata dinilai setiap karat dan harganya meningkat secara mendadak seiring dengan beratnya. Kos per karat permata kuning 1 karat akan jauh lebih tinggi daripada kos per karat bagi sebilangan besar berlian karat (menunjukkan bahawa 2 berlian 0.50 karat berharga di bawah 1 permata 1 karat). Gandakannya dengan berat asli dan perkara yang penting adalah menakjubkan.

Petua Dana Pelaburan 1:

Tahap berat badan yang teladan sesuai dengan nilai bob. Kos per karat (PPC) berlian kuning 0,50 karat jauh lebih tinggi daripada PPC 0,45 karat, permata kuning 1 karat berharga lebih banyak daripada 0,90 karat, dan kos kuning 2 karat jauh lebih tinggi lebih daripada berlian perbandingan 1.85 karat. Ini benar walaupun anda mungkin tidak akan melihat perbezaannya dengan melihat-lihat permata. Hasilnya adalah bahawa berlian 1 karat pasti berharga 30% berbanding permata kuning 0,90 karat.

Petua Dana Pelaburan 2:

Berat karat tidak bermaksud ukuran, kerana namanya menunjukkan berat! Individu seberat 150 paun tidak perlu lebih tinggi atau lebih besar daripada 140 lelaki - lebih berat. Anda harus melihat anggaran MM berlian dan bukan hanya berat karat.

:small_blue_diamond: Kejelasan

Garis besar kelucuan berlian adalah seperti berikut: FL, IF, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, I1, I2. FL adalah nilai paling terkenal (Flawless) dan I2 paling rendah (Termasuk tahap 2). Tidak ada perbezaan seperti itu dalam menganggar antara vs1 dan vs2 dan sama di suatu tempat dalam julat VVS1 dan VVS2. Bagaimanapun, jika kita memisahkan tahap kejelasan menjadi perhimpunan, di sana anda akan melihat lonjakan dalam menilai antara perhimpunan. Perhimpunan tersebut adalah FL dan IF, VVS1 dan VVS2, VS1 dan VS2, SI1 dan SI2, I1 dan I2. Terdapat perbezaan yang cukup besar antara "perjumpaan" kejernihan ini. Kenyataan menarik mengenai kejelasan berkaitan dengan berlian kuning: Permata kuning diketahui terdapat di alam semula jadi dengan ulasan yang tinggi. Ini menunjukkan bahawa menjumpai permata kuning dengan kejelasan VS dan yang lebih tinggi adalah usaha sederhana.

Petua Dana Rizab 3:

Ingatlah bahawa berlian SI1 dan yang mengejutkan kebanyakan permata SI2 harus "bersih dari mata" - dengan pertimbangan yang tidak dapat dilihat oleh mata tanpa bantuan, tidak dapat dikesan tanpa kaca penguat. Inilah sebabnya apabila semakin dekat untuk membeli permata kuning dengan perbelanjaan terhad, kami menetapkan pelanggan kami untuk membeli berlian si1 - mereka menawarkan insentif yang sangat baik untuk dinilai, insentif yang besar untuk mendapatkan wang. Sebaliknya, anda boleh membeli permata kuning si1 yang lebih besar daripada berlian kuning vvs1 - piawaian mana yang akan anda lihat dengan jelas?

:small_blue_diamond: Potong

Sama sekali tidak seperti sosok banyak orang, potong tidak bermaksud bentuk. Memotong kaedah yang berkualiti, bentuk berlian sesuai sebagai biola yang dipotong. Begitu juga akibatnya bagaimana berlian itu akan terlihat jauh dari beratnya (seperti yang dibincangkan dalam Petua Simpanan # 2 ).

Lazimnya dikatakan bahawa perhiasan berwarna dihiris untuk memperluas nada tetapi kebenarannya adalah bahawa mereka diiris untuk meningkatkan nilai mereka. Biasanya, ini menyiratkan perkara yang sama kerana permata kuning padat lebih berharga daripada kuning berwarna. Walaupun begitu, jika pembentuk perlu turun di bawah 1.00 hingga 0.98 untuk menambah nada, kemungkinan besar dia tidak akan melakukannya. Terlepas dari apakah itu menyiratkan bahawa ia akan kurang simetri dan sebagainya. Pengurangan yang sangat besar akan mengurangkan kos dan pemotongan cemerlang mungkin mendapat premium. Di tengah, ia tidak luar biasa luar biasa.

Petua Dana Pelaburan 4:

cubalah untuk tidak menunjuk atau menyekat diri anda untuk penghapusan yang fenomenal dan jangan kekal dari yang mengerikan (seperti keseimbangan yang munasabah dan bersih yang tidak berdaya). Bersih dan keseimbangan yang luar biasa sangat hebat. Malah, bahkan yang hebat dapat menyelesaikan tugas - hanya melihat-lihat dan memastikannya kelihatan hebat, tidak licin.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Bagaimana Harga Perhiasan Emas Di Rumah? 2. Tergesa-gesa emas 3. Berapakah umur Betty White

:orange_square: Berlian Kuning Tiffany

Tiffany Yellow Diamond adalah salah satu berlian kuning terbesar pada bila-bila masa ditemui. Berat karatnya pada awalnya adalah 287.42 karat (57.484 g) dalam keadaan kasar ketika ditemui pada tahun 1878 di lombong Kimberley di Afrika Selatan. Itu dipotong menjadi keadaan bantalan 128,54 karat (25,108 g) dengan 82 fitur — 24 di atas bulat konvensional yang indah — untuk menambah kemegahannya. Reka bentuk aspek menonjolkan lapan ciri seperti jarum yang menunjuk ke luar dari ciri kulet (dasar). Permata dan pelajar berlian sejarah Herbert Tillander menyinggung ini sebagai "potongan indah surgawi", dan mencatat mutiara dalam bukunya, Diamond Cuts in Historic Jewelry - 1381 hingga 1910 (1995), antara lain berlian seperti itu: Cullinan Diamond, the Koh-I-Noor, Bintang Kutub, Wittelsbach, dan lain-lain.

Mutiara itu telah ditunjukkan di seluruh Amerika Syarikat. Rumahnya yang tahan lama adalah di kedai utama Tiffany and Co. di Midtown Manhattan, New York City.

:large_orange_diamond: Sejarah Berlian Kuning Tiffany

Dijumpai di Afrika Selatan pada tahun 1877, batu itu dibeli oleh peniaga permata New York, Charles Tiffany. Ahli gemunya, George Frederick Kunz, membaca permata itu selama setahun sebelum mula memotongnya; mengurangkannya dari 287 karat (57.5g) ke saiznya sekarang. Penyingkiran itu disampaikan di Paris. Kunz berumur 23 tahun sederhana ketika itu. Ia kemudian dipasang oleh Jean Schlumberger.

Pada tahun 1879, cawangan Tiffany di Paris mendapat Tiffany Diamond, yang beratnya 287.42 karat tidak menyenangkan. Itu adalah berlian kuning terbesar yang diketahui pada masa itu. Perjanjian mengatur pemotongan batu ini adalah tugas seorang George Frederick Kunz (1856-1932), seorang ahli gemologi berusia 23 tahun yang baru saja bergabung dengan syarikat ini. Kunz mengubah potongan klasik klasik yang diakui, membawa aspek lengkap menjadi sembilan puluh. Hasilnya adalah potongan yang bersinar yang memberikan banyak cahaya pada mata. Permata besar dengan kecerahan yang hampir sama tidak terbentuk hingga abad kedua puluh.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Jabat tangan emas 2. Emas 3. Bilakah Masa Terbaik Untuk Mengambil Cuka Apple Cider?

:red_circle: Mengenai Diamond Shading

Berlian artifisial yang tidak diubah dan terutama menakjubkan sepenuhnya lurus tanpa bayangan atau bayangan. Walau apa pun, sebenarnya tidak ada permata yang berukuran berlian biasa yang hebat. Bayangan berlian mungkin dipengaruhi oleh bahan pencemar dan juga ketidaksempurnaan di bahagian permata. Bergantung pada warna dan kekuatan warna berlian, nada permata dapat menurunkan atau meningkatkan nilai. Contohnya, kebanyakan berlian putih terhad pada kos apabila warna lebih kuning kelihatan, sementara permata merah jambu atau berlian biru yang luar biasa (seperti Harapan Berlian) boleh menjadi lebih penting. Dari setiap berlian berwarna, permata merah adalah yang paling biasa. Piramid Harapan Aurora memperlihatkan sekumpulan permata yang biasanya berwarna, termasuk berlian merah.

:large_blue_circle: Kajian Sejarah Shading

Tinjauan tinjauan berlian diteruskan sebagai tahap mengatur perhiasan yang tidak menyenangkan yang boleh dibeli oleh London Diamond Syndicate.

Semasa pertukaran permata berkembang, penilaian berlian awal dibentangkan. Tanpa pergantian peristiwa yang dapat digunakan bersama, kerangka kerja penilaian awal ini memerlukan klasifikasi standard dan konsistensi. Beberapa skala penilaian awal adalah; I, II, III; A, AA, AAA; A, B, C. Pelbagai istilah diciptakan untuk menggambarkan permata nada tertentu: Golconda, jalan air, jager, tanjung, biru-putih, putih halus, biru berlian, berwarna bersahaja, dan sebagainya.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Dapatkan Sampel Percuma Friso Gold (Sampel Percuma) Di Malaysia 2. Jaket keselamatan emas 3. Wanita Albania

Soalan Lazim — Soalan Lazim

:one:Apa itu Berlian Kuning?

Berlian kuning adalah pelbagai permata berwarna . Sejumlah individu tidak mengetahui bahawa batu berharga itu, teman wanita tersayang, ** hadir dalam pelbagai warna dan tidak membosankan **. Berlian kuning hanyalah salah satu daripada banyak jenis perhiasan berwarna . Anehnya, permata yang terdapat di bahagian bawah sebenarnya dari skala tinjauan warna kering mengandungi petunjuk kuning dan merupakan permata "asas" dalam kelas permata kuning kerana nada mereka yang lemah, dan bukannya batu kuning luar biasa yang lebih memikat.

:two:Adakah berlian kuning asli?

Seperti permata berlorek biasa yang lain , nada adalah asli dari komponen kompaun dalam pembinaan batu. Batu-batu dengan nada kuning yang lebih berasas sering menjadi kesan lebih banyak Nitrogen dalam campuran . Mereka 100% asli dan benar-benar indah!

:three:Bagaimana Berlian Kuning Dibuat?

Seperti beberapa permata biasa yang lain, batu-batu ini dibingkai lebih dari bertahun-tahun. Apa yang menyebabkan teduhan kuning adalah pengembangan Nitrogen di dalam komponen sebatian di dalam batu. Permata itu dibentuk dalam suhu yang sangat tinggi dan faktor penekan yang mengerikan jauh di bawah bahagian luar bumi . Apabila dikeluarkan, penggilap berlian yang benar-benar melihat bagaimana menilai, memotong, dan menggilap batu itu , akan mengubahnya dari yang tidak menyenangkan itu menjadi keagungan luar biasa yang kita dapati di kedai-kedai perhiasan.

:four:Di mana berlian kuning dilombong?

Permata kuning, antara lain di dunia teduhan, ditemui kurang dari seperseribu waktu yang berbeza dengan batu putih . Ini bermaksud, hanya 0.000 1% perhiasan yang dilombong adalah nada yang mewah. Berlian kuning akhirnya menjadi nada yang paling banyak dijumpai dalam bungkusan ini. Terdapat pelbagai ranjau sepanjang keberadaan di mana kuning telah dijumpai, namun negara yang terkenal dengan pembuatan produk ini adalah Australia, Afrika Tengah, Angola, Borneo, Brazil, Republik Demokratik Kongo, dan Sierra Leone.

:five:Adakah Berlian Kuning Lebih Murah Daripada Berlian Lain?

Mungkin kelebihan terbaik berlian kuning biasa, selain dari cara mereka sangat luar biasa, unik, dan menggembirakan, adalah bahawa mereka mempunyai kos yang lebih rendah untuk setiap karat daripada sebahagian besar warna yang terdapat! Atribut permata yang memberi kesan terbaik pada kos batu adalah nada asli dan kekuatan di mana ia berkilau. Permata kuning dengan nada kuning terang yang mewah atau bahkan nada kuning yang mewah lebih murah per karat daripada kebanyakan nada lain dengan kekuatan yang setara .

:six:Apa itu Berlian Kuning Disebut

Terdapat pelbagai 'julukan' yang telah diciptakan permata kuning setelah beberapa lama. Banyak yang menyinggung permata kuning seperti Canary, seperti di Canary Yellow Diamond, dan beberapa menggunakan nama Zimmy.

:seven:Adakah Berlian Kuning Jarang?

Berlian kuning dipandang sebagai batu permata yang paling biasa di bumi . Walau bagaimanapun, dari keluarga permata berwarna, berlian Kuning dan Coklat dipandang sebagai yang paling terkenal . Mereka jauh lebih jarang daripada batu menjemukan, yang menjadikannya sangat luar biasa.

:eight:Apa yang Membuat Berlian Kuning?

Mungkin perkara utama yang perlu difahami mengenai permata kuning, bagaimanapun, berlian kuning biasa, adalah bahawa mereka adalah ALAM . Mereka bukan berlian suram yang telah diwarnai, namun, ia dijumpai dalam nada yang tidak menyenangkan yang memalukan ini. Setiap berlian berlorek mempunyai alasan untuk nada. Permata kuning berutang pada umumnya pada petunjuk nitrogen yang terdapat pada berlian . Pencemaran inilah yang memberi berlian kuning nada kuning yang indah.

:nine:Mengapa Berlian Kuning begitu Mahal?

Individu yang memahami pertukaran permata, sering merasa sangat membingungkan bahawa permata kuning dapat biaya yang lebih rendah untuk setiap karat daripada batu lain, termasuk bahkan berlian kusam! Penjelasannya hanyalah hasil langsung dari pasaran organik . Walaupun demikian, jika ia mempunyai kekuatan yang lebih tinggi, kos per karat akan mengatasi batu suram perbandingan , namun pada masa yang sama tidak tepat secara praktiknya sebilangan besar batu di bidang teduhan.

:keycap_ten:Bagaimana cara membeli berlian kuning?

Suatu ketika dahulu, kerana mereka adalah jejak yang sangat tidak biasa , permata yang lebih baik hanya dikumpulkan oleh tuan, raja, dan orang-orang yang paling kaya dari kawasan tempatan. Bagaimanapun, seiring berjalannya waktu, terutama dengan penggunaan Internet tanpa batas, banyak pedagang menawarkan produk ini kepada keseluruhan penduduk. Kedai kunci dan berlian serta permata dan permata umumnya mempunyai pasangan , namun tidak akan banyak sumber kerana terdapat minat yang lebih besar untuk produk putih .

Kesimpulannya

Penilaian berlian kuning tidak begitu asas dengan melihat nada dan ukurannya. Banyak elemen yang berbeza-beza dalam penilaian setiap permata kuning yang bergantung pada keadaan. Penting untuk mempunyai laporan kajian yang memberikan anda data asas khusus mengenai batu tersebut dan memberi anda anggaran dasar mengenai apa yang dapat anda jangkakan dari permata ini namun ia sama sekali tidak, membentuk, atau membentuk sumber mata air yang sempurna fakta yang tidak diubah suai dan setiap permata harus dilihat sebagai bergantung pada sifat visualnya yang sebenar.

Latihan yang perlu diambil adalah bahawa nilai atau kos permata kuning ditentukan oleh pelbagai komponen melewati kualiti yang dicirikan dari laporan kajian. Kontras dalam bentuk, kejernihan, pembahagian, dan khususnya warna akan mempengaruhi nilai permata kuning.

Sekiranya anda memerlukan permata yang lazim dengan kualiti yang berada di titik tertinggi klasifikasi, anda harus bersedia untuk membayar lebih banyak untuk mereka. Seperti segala-galanya sepanjang kehidupan seharian, dan kebanyakan perkara dalam kehidupan juga tidak dicirikan sebagai pusat penyelidikan yang dinilai, anda mendapat apa yang anda bayar.

Baca Artikel Ini Juga:

1. Di manakah fesyen nova berada? 2. FASHION GOTHIC 3. FASHION 80-an 4. FASHION 60-an 5. Fesyen Terbaik Yang Harus Anda Ikuti 6. Bagaimana Fesyen adalah Latihan Sukar Ekonomi?