"yeobo" dan "jagiya" yang bermaksud Sekiranya anda ingin merujuk kepada teman wanita atau teman lelaki anda sebagai 'sayang,' Tanya pasangan anda mana yang mereka sukai dan rujuk kepada mereka dengan nama itu.

Makna 'Yeobo' dan 'Jagiya'

Ucapkan 'Sayang' dalam Bahasa Korea (Yeobo):

Sementara kata (yeobo) hanya berarti "madu" , kata (jagi) dapat berarti "madu" dan juga "diri," "saya sendiri," atau "diri sendiri." Contohnya, anda dapat menjumpai frasa (jagi sogae). Ungkapan ini tidak bermaksud "perkenalkan sayangmu", melainkan "perkenalan diri".

Oleh kerana istilah "diri" biasanya digunakan dalam pengaturan formal dan "madu" biasanya digunakan dalam pengaturan tidak formal, seharusnya mudah untuk mengatakan mana yang berdasarkan konteks.

Pengucapan Yeobo Korea:

Sekiranya anda mempunyai teman lelaki atau teman wanita Korea, anda mungkin mahu memberi mereka nama panggilan tertentu. Istilah kasih sayang akan membuat anda merasa lebih dekat dan meluahkan perasaan anda. Dalam bahasa Inggeris, orang kadang-kadang menyebut pasangan mereka sebagai "sayang."

Kita akan belajar bagaimana menyebut "sayang" dalam bahasa Korea hari ini. Ketahui perkataan 'sayang' untuk membantu memperbaiki hubungan anda! Untuk membantu anda mengingat bahasa ini, tentukan beberapa teknik dan perbandingan.

Pengucapan Yeobo Korea

'Sayang' dalam bahasa Korea:

Kata untuk jenis madu yang dibuat oleh lebah adalah (kkul), yang bermaksud "madu lebah" (beolkkul). Oleh kerana (beol) bermaksud "lebah," kata kedua ini secara harfiah bermaksud "madu lebah." Walaupun teman lelaki atau teman wanita anda sememangnya baik, jangan panggil mereka madu dengan syarat ini!

Ini, seperti senarai kata ini, adalah perkataan yang sangat baik untuk digunakan sejak awal. Mereka sangat bermanfaat untuk belajar bahasa Korea dengan cepat!

Sekiranya anda ingin merujuk kepada teman wanita atau teman lelaki anda sebagai 'sayang', anda harus menggunakan perkataan (yeobo) atau (yeobo) (jagi). Tanya pasangan anda mana yang mereka sukai dan rujuk kepada mereka dengan nama itu. Selalunya perkataan Inggeris 'madu', ditulis dalam bahasa Korea sebagai (heoni), digunakan.

Yeobo untuk Isteri:

"Jagi," yang bermaksud "sayang" atau "sayang," adalah nama samaran lain yang jantina yang tidak biasa di kalangan pasangan Korea. Anda akan sering mendengar "jagiya" dengan akhiran "ya" yang ditambahkan dalam drama K, terutamanya untuk memanggil seseorang atau menarik perhatian mereka dengan cara yang penuh kasih.

Kata "oppa" secara tradisional digunakan oleh wanita Korea untuk menangani seorang lelaki yang lebih tua yang mereka dekati, sama ada saudara lelaki, rakan lelaki platonis, pasangan, atau suami, seperti yang kami jelaskan dalam pengenalan kami mengenai frasa Korea.

Yeobo untuk Isteri

Sekiranya anda pernah menonton drama K seperti What Wrong With Secretary Kim ?, anda akan tahu apa yang saya bicarakan. Maka anda sedar bahawa "oppa" mungkin juga mempunyai konotasi romantis. Apabila pemeran wanita menggoda watak lelaki yang lebih tua, anda mungkin akan mendengar istilah cinta Korea ini.

Sekiranya anda pernah menonton drama K seperti Apa Yang Salah dengan Setiausaha Kim? anda akan tahu apa yang saya bicarakan. Maka anda sedar bahawa "oppa" mungkin juga mempunyai konotasi romantis. Apabila pemeran wanita menggoda watak lelaki yang lebih tua dengan cara yang ramah, anda mungkin akan mendengar istilah cinta Korea ini. Apabila hubungan itu berkembang dari ikatan saudara-saudari yang murni menjadi ikatan yang romantis, hubungan itu juga dapat digunakan dengan petunjuk yang menggoda.

Yeobo bermaksud bahasa melayu:

Perkataan yeobo berasal dari bahasa Melayu. Perkhidmatan terjemahan korea ke Inggeris dalam talian percuma disediakan. Panggilan ini dapat anda gunakan untuk semakin saling sapa. Dalam bahasa Inggeris, bagaimana anda memberitahu yeobo?

Ini juga dapat digunakan untuk meminta seseorang meninggal kerana sakit. Menggambarkan sesiapa yang sakit atau tidak menarik. Kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata yeobo kata ye. Mungkin adalah perkataan Inggeris untuknya. Orang akan bingung. Istilah dan frasa teks dapat diterjemahkan ke dalam lebih dari 100 bahasa menggunakan penukar Korea ke Inggeris.

Bogoshipo secara harfiah bermaksud "Saya ingin melihat anda," tetapi sama dengan "Saya merindukan anda dalam masa sekarang" dalam bahasa Inggeris. Tepat pukul 12:13 pagi 'The Bogoshipo secara harfiah bermaksud "Saya ingin melihat anda," tetapi sama dengan "Saya merindukan anda dalam masa sekarang" dalam bahasa Inggeris. Tepat pukul 12:13 pagi Gae sae adalah istilah yang digunakan terutamanya oleh generasi tua.

Yeobo bermaksud dalam bahasa melayu

Ringkasan: Dalam bahasa Korea, saya menganggap tidak ada yang setara dengan madu / kekasih. Kata-kata (yeobo) dan (jagi) didaftarkan dalam kamus, tetapi kata-kata itu tidak mengandungi makna madu / kekasih. Ini kerana, pada masa lalu, hubungan suami isteri dibina berdasarkan keyakinan dan rasa hormat dan bukannya pada kemanisan.

Baca Juga:

:small_blue_diamond: Bahasa Jerman

:small_blue_diamond: Bahasa Isyarat Inggeris

:small_blue_diamond: Cinta dalam bahasa Cina

Sayang dalam Bahasa Korea Jagiya:

Dalam hubungan romantis, orang Korea, seperti kebanyakan orang, cenderung menggunakan kata-kata sayang untuk kekasih mereka. Mereka menggunakan pelbagai jenisnya (lihat pautan sebelumnya), tetapi hari ini kita akan menumpukan perhatian pada satu. Contohnya menyebut "sayang" dalam bahasa Korea.

Dalam perbualan antara rakan kongsi, perkataan dan sering digunakan (anda akan banyak mendengarnya di drama). Anda mungkin melakukan ini semasa anda berpacaran atau berkahwin, misalnya.

Kata kerja tidak rasmi yang berakhir dengan "야" juga digunakan, seperti biasa ketika memanggil orang-orang yang dekat dengan anda dengan nama mereka atau tajuk tertentu. Sekiranya anda ingin menarik perhatian kekasih anda, misalnya, anda mungkin hanya mengatakan "자기야". Bukankah sangat mudah?

Walaupun ini kebanyakannya dikhaskan untuk pasangan yang sudah berkahwin, sebilangan orang gemar membuat lelucon mengenainya dan menggunakannya ketika berpacaran. Anda akan melakukannya dengan cara yang sama seperti yang anda gunakan, dengan pengecualian bahawa ia biasanya tidak dimasukkan pada akhir, tetapi beberapa orang masih melakukannya.

Sekiranya anda harus mengatakan sesuatu yang santai mirip dengan "I love you sayang" dalam bahasa Korea, anda mungkin mengatakan:

Terima kasih! (sa-rang-hae ja-gi-ya)

Maksud kedua Honey "Yeobo" dalam bahasa Korea "Jagiya":

Makna seterusnya, tentu saja, merujuk kepada makanan manis yang kita gemari. Ini hanya disebut sebagai "Jagiya". Yang kedua secara harfiah diterjemahkan menjadi "madu dari lebah." Sekiranya anda berpindah ke Korea dan menikmati madu, kini anda boleh membelinya di pasar.

Sebagai jenis minat yang lain, perkataan Inggeris sering dipendekkan ke bahasa Konglish.

Orang Korea menggemari madu dan menikmati membuat pelbagai teh madu halia yang lazat. Hyo biasanya minum teh dari ibunya. Ia sangat sihat.

Makna Yeobo

Soalan Lazim

Kisah (yeobo) benar-benar lucu. Saya membuat kajian serius mengenai perkataan ini kerana kedengarannya seperti (Yeoboseyo). Semasa menjawab telefon, yang kita semua tahu bermaksud "Hello". Namun, kata ini "(yeobo)" bermaksud "Lihat di sini." Tetapi sekarang, ia telah mengambil kehidupan sendiri dan definisi baru, dan sekarang merupakan kata lain yang digunakan oleh pasangan suami isteri yang lebih tua (dan sering juga oleh pasangan yang lebih muda yang sudah berkahwin) untuk merujuk pasangan mereka sebagai alternatif untuk "madu."

1. Apa itu Yobo dalam bahasa Korea?

Helo (semasa anda menjawab telefon) 'adalah' yoboseo. ' Dalam bahasa Korea, 'yobo' bermaksud 'sayang'. Yobbo atau yob adalah perkataan slanga kelas pekerja untuk sesiapa sahaja yang tidak sopan atau kurang ajar. Istilah ini berasal dari pembacaan slanga belakang perkataan "anak" (budak lelaki atau boyo menjadi yob atau, sedikit berubah, yobbo ketika diterbalikkan).

2. Apa maksud Jagiya?

Jagiya (자기야) adalah cara yang baik untuk merujuk kepada teman lelaki atau teman wanita anda. Dalam bahasa Inggeris, Jagiya serupa dengan 'sayang,' 'sayang,' dan 'bayi.' Jagiya boleh digunakan untuk pasangan yang sudah berkahwin dan belum berkahwin. Berikut adalah beberapa contoh ayat yang menggunakan Jagiya, serta beberapa istilah Korea yang lain untuk yang lain.

3. Apa yang orang Korea panggil teman wanita mereka?

Dalam drama K, anda akan selalu mendengar pasangan merujuk satu sama lain sebagai (kiyomi sebagai comel), (aein, sebagai kekasih), atau (yeobo, "sayang atau sayang," sebagai pasangan yang sudah berkahwin). Mereka juga mempunyai nama panggilan yang comel untuk gadis-gadis cengeng: (jjing-jjingi, yang bermaksud "whiny").

4. Apa itu Jagiya di Korea?

Jagiya) atau Jagi adalah kata-kata yang digunakan oleh pasangan untuk menyatakan cinta mereka. Akibatnya, anda sering mendengar kata-kata ini antara pasangan suami isteri dalam drama. Ini adalah istilah slang untuk "sayang, sayang, budak lelaki, dll."

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Kesimpulan:

Apa yang anda namakan pasangan hidup, suami atau isteri anda "yeobo" atau "jagiya"? "Sayang," katamu? "Sayang," katamu? "Sayang," katamu? Atau hanya nama pertama dan terakhir mereka? Tidak biasa disikapi hanya dengan nama depan anda di Korea, terutamanya ketika anda dewasa. Jika tidak, masih akan ada yang melekat padanya; sama ada tajuk atau istilah yang menggambarkan hubungan anda dengan orang yang memanggil anda.

Ahli keluarga yang lebih tua dan rakan sebaya sama. Dalam kebanyakan keadaan, nama itu sendiri tidak diperlukan, dan judulnya digunakan. Kakak perempuan lebih tua disebut sebagai "kakak perempuan (unni atau nuna)," dan kakak lelaki disebut sebagai "kakak" (baik oppa atau hyeong). Guru hanya disebut sebagai "guru," profesor sebagai "profesor," pentadbir sebagai "pengarah," dan sebagainya.

yeobo dan makna jagiya

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Artikel berkaitan:

8 Drama Korea Terbaik pada 2020

Nama BTS

Toner Korea Terbaik untuk Kulit Kering, Sensitif & Gabungan

Tiga Puluh Tanda Dia Menyayangi Anda

Umur BTS

makna jagiya

Jagiya yang bermaksud Jagiya (자기야) adalah cara penyayang untuk memanggil teman lelaki atau teman wanita anda. Jagia serupa dengan "sayang," "orang yang dikasihi," dan "bayi" dalam bahasa Inggeris. Kedua-dua pasangan yang sudah berkahwin dan belum berkahwin boleh saling menghubungi Jagia.

kasih sayang dan makna korea

:hearts: Aein - "Kekasih" / "kekasih"

:hearts: Jagi / Jagia- "Sayang" / "Sayang"

:hearts: Aiya - "Bayi" / "Sayang "

:hearts: Oppa - Seorang abang kepada wanita muda.

:hearts: Nae sarang - "Cintaku" ...

:hearts: Yeobo - "Sayang" / "Sayang" (untuk pasangan)

:hearts: Naekkeo - "milik saya"

sayang dalam pengucapan korea

kkul

yobo korea ke bahasa inggeris

Anda bermaksud "Yobo". Yobbo atau yob adalah istilah slanga bagi seseorang di kelas pekerja yang murung atau agresif. Kata ini berasal dari pembacaan belakang kata "boy" (membalikkan boy atau boyo menghasilkan pekerjaan atau - sedikit diubah - pekerjaan).

apa maksud jagiya korea

"자기" secara harfiah bermaksud "diri". Sekiranya anda sangat mencintai seseorang, anda akan menganggap dia sama pentingnya dengan anda. Oleh itu, "자기" digunakan untuk memanggil kekasih.

perkataan korea untuk kekasih

연인

yeon-dalam

apa maksud jagi dalam bahasa inggeris

Sayang

Jagi bermaksud orang yang disayangi. Apabila anda memanggil seseorang, anda menambahkan ya selepas jagi. Pasangan menggunakan istilah ini, tetapi bukan adik beradik atau ahli keluarga.

bogoshipo jagiya dalam bahasa inggeris

J 사랑 (jagiya saranghae) - Saya sayang kamu sayang. 보고 싶다 (bogoshipo) - Saya merindui awak.

makna yeoboseyo

Helo

[Hello] "Dalam bahasa Korea, ucapkan" Hello "melalui telefon. Ye ye [yeoboseyo] 여 보세요 bermaksud "여기 보세요 [yeogiboseyo]". 'Lihat ini! 'Kepada orang lain.

kata korea untuk teman lelaki

Ini benar-benar panggilan peribadi, jadi anda boleh mencuba memberikan beberapa nama dengan teman lelaki anda untuk melihat apa yang dia suka. Beberapa nama berpotensi adalah 왕자님 (wangjanim) ”, 오빠 (oppa), 자기야 (jagiya), 내 사랑 (nae sarang) atau 여보 (yeobo).

apa maksud yobo

yobo adalah 'sayang' dalam bahasa korea

teman wanita dalam perkataan korea

여자 친구

yeoja chingu

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Apakah perbezaan antara Yeobo dan Jagiya?

Perbezaan utama antara Jagiya dan Yeobo adalah bahawa walaupun Jagiya dapat digunakan oleh pasangan yang sudah berkahwin dan yang belum berkahwin, hanya pasangan suami isteri yang disebut Yeobo. Jagiya dan Yeobo adalah cara yang baik untuk memanggil pasangan anda.

S: Apakah perbezaan antara Yeobo dan Jagiya?

Adakah Jagiya jantina berkecuali?

Jagiya (자기야) - "Sayang" atau "Bayi"

S: Apa maksud Chagiya dalam bahasa Korea?

Sayang

chagiya = madu (ungkapan umum) yeobo = ungkapan formal.

Q: Adakah Oppa teman lelaki?

Adakah Oppa bermaksud teman lelaki? Oppa tidak bermaksud teman lelaki. 남자 bermaksud lelaki dan 친구 bermaksud teman, jadi mirip dengan bahasa Inggeris, kecuali ia lebih kepada orang dewasa yang berbunyi "teman" daripada "teman lelaki". Walau bagaimanapun, oppa memang merupakan perkataan yang boleh digunakan untuk memanggil dan merujuk kepada teman lelaki, itu tidak bermaksud teman lelaki.

Q: Apa maksud Noona?

Kakak

  • Noona (누나) = Kakak lelaki (digunakan oleh lelaki) - Hyung (형) = Kakak lelaki (digunakan oleh lelaki) - Unnie (언니) = Kakak tua (digunakan oleh wanita)

S: Apa maksud Pabo dalam bahasa Korea?

Pabo / babo (바보) bermaksud bodoh.

S: Apa yang disebut oleh seorang gadis sebagai pemuda dalam bahasa Korea?

D (dongsaeng) Maksud harfiah: "adik lelaki" Digunakan untuk memanggil: Adik lelaki atau adik perempuan atau rakan yang lebih muda daripada anda (sebagai wanita / lelaki) Digunakan oleh: Lelaki / wanita yang lebih tua atau kakak lelaki orang yang lebih muda dari mereka. Catatan: Anda tidak menggunakan perkataan ini semasa memanggilnya.

Q: Apa maksud saranghae?

Saya sayang awak

Saranghaeyo (사랑 해요) adalah versi separa formal, untuk digunakan dengan orang yang entah bagaimana anda kenal, dan masih dianggap bukan kawan baik. Semua perkara di atas bermaksud "Saya sayang kamu". Sarangeul (사랑 을) bermaksud 'cinta'.

S: Apa maksud OMO dalam bahasa Korea?

Omo / Omona / 어머 / 어머나: "Oh tidak!" Atau "Ya Tuhan!"

S: Apa maksud Namchin?

남친 / 여친 - (namchin / yeochin) Maksud: teman lelaki / teman wanita.

Kesimpulannya

Jagiya yang bermaksud Jagiya (자기야) adalah cara penyayang untuk memanggil teman lelaki atau teman wanita anda. Jagia serupa dengan "sayang," "orang yang dikasihi," dan "bayi" dalam bahasa Inggeris. Kedua-dua pasangan yang sudah berkahwin dan belum berkahwin boleh saling menghubungi Jagia.

Jagiya adalah cara yang menyeronokkan untuk memanggil teman lelaki atau teman wanita anda. Jagiya serupa dalam bahasa Inggeris dengan "Honey", "Dear", Sayang. “Jagiya boleh digambarkan sebagai pasangan yang sudah berkahwin dan belum berkahwin.

Makna yagiya - pola ayat

Pasangan Korea sering menggelar diri mereka sebagai Jagiya daripada menggunakan namanya kerana cara yang baik untuk memanggil teman lelaki atau teman wanita anda.

Apakah perbezaan antara Jagiya dan Yeobo?

Anda mungkin pernah melihat pasangan dalam drama Korea atau di Korea menyebut diri mereka "Jagiya" dan "Yeobo" dan bertanya-tanya apa perbezaan antara Jagiya dan Yeobo.

Perbezaan utama antara Jagiya dan Yeobo adalah bahawa Jagi dapat digunakan oleh pasangan yang sudah berkahwin dan yang belum berkahwin, tetapi hanya pasangan suami isteri yang disebut Yeobo. Jagiya dan Yeobo adalah cara yang baik untuk berhubung dengan pasangan anda.

"Sayang" dalam bahasa Korea

Perkataan untuk jenis madu yang dihasilkan oleh lebah adalah (kkul) atau (beolkkul). (beol) bermaksud "lebah", jadi kata yang terakhir adalah "madu lebah". Walaupun teman lelaki atau teman wanita anda pasti comel, jangan gunakan mereka untuk memanggil sayang!

Apa itu Unnie dalam bahasa Korea?

Apa maksud Unni? (unnie) = kakak (wanita bercakap dengan wanita yang lebih tua) Sekiranya anda seorang wanita dan wanita lain lebih tua daripada anda, namanya haruslah (unnie).

Apa itu Daebak?

Salah satu perkataan slanga yang paling terkenal dalam bahasa Korea ialah daebak ((). Apa maksud perkataan slanga ini? Maksud asas perkataan ini menakutkan atau sukar dipercayai. Ia juga digunakan apabila anda terkejut atau terkejut dengan sesuatu).

Apa itu Yeppeo?

yeppeo - anda cantik atau cantik (tidak rasmi, antara rakan-rakan) yeppeud (anda boleh menyebutnya tanda seru) yeppeoyo (versi rasmi dan baik).

Soalan Lazim

Adakah K diucapkan dalam Bahasa Korea G?

Mari kita jelaskan dengan kata [gabang], yang bermaksud "beg". Biasanya konsonan [giyeok] terdengar seperti bahasa Inggeris "g". Namun, jika di awal kata, perlu menggunakan bunyi bahasa Inggeris "k" [gabang].

Mengapa orang Korea menyebut G sebagai K?

Bunyi Korea seperti bahasa Inggeris k atau g. Ia diucapkan seperti c di cangkuk. Kedengaran bunyi K atau C yang keras, bukan? G digunakan untuk perwakilan untuk membezakannya dengan K.

Adakah terdapat bunyi AI dalam bahasa Korea?

Begitu juga, diphthong asing dibahagi dan dibahagikan kepada dua suku kata. Contohnya, mata Inggeris ditranskripsikan ke bahasa Korea dengan ai (bandingkan ai Jepun), dengan diphthong / aɪ / diterjemahkan dengan ai.

Apa itu yobo dalam bahasa Korea?

"Yobo" dalam bahasa Korea bermaksud "anak." Yobbo atau yob adalah perkataan slanga kelas pekerja untuk sesiapa sahaja yang nakal atau pengembara. Istilah ini berasal dari bacaan sehari-hari perkataan "anak" (budak lelaki atau lelaki adalah Yob atau, sedikit diubah suai, Yobbo ketika dihidupkan).

Huruf Korea atau Hangul terdiri daripada 24 huruf asas: 14 konsonan dan 10 vokal

Apa maksud Boraha?

Terbalik V pada konsert 2016 "borahe" atau "I Purple You" bermaksud "Saya akan mencintaimu sehingga akhir hari" kerana ungu (ungu) adalah warna terakhir pelangi -Heavenly. Istilah ini menggabungkan dua perkataan Korea: ungu (rahang) dan mencintaimu (saranghae).