Muzik yoga adalah produk dari kenyataan bahawa ia adalah latihan meditasi yang menggunakan muzik untuk memudahkan latihan rohani. Manfaat utama muzik yoga termasuk kemampuan untuk meningkatkan daya tumpuan dan relaksasi. Sediakan asas untuk minda anda membersihkan dari pemikiran negatif dan merangsang badan untuk bergerak ke keadaan relaksasi yang berbeza.

Frekuensi bunyi tertentu yang digunakan dalam muzik tertentu didapati dapat meningkatkan tindak balas relaksasi. Penting untuk mengetahui pilihan muzik anda supaya anda dapat membuat pilihan yang sesuai untuk anda. Sekiranya anda cenderung mendengar muzik yang mempunyai nada tinggi, kemungkinan muzik yoga menenangkan dan menggembirakan. Ini juga berguna untuk mendengarkan muzik yang berisi irama sehingga mendorong anda untuk bersantai, yang biasa dilakukan dengan meditasi.

Kelebihan Muzik Yoga

Mendengarkan muzik adalah kaedah terbaik untuk menghilangkan tekanan dan meningkatkan fokus mental. Ramai orang menggunakan mendengar muzik sebagai penghilang tekanan yang berkesan. Penting untuk mengetahui lebih lanjut mengenai amalan ini walaupun sebelum anda memulakannya kerana banyak orang merasa mereka hilang fokus setelah mendengar jenis muzik tertentu.

Manfaat utama muzik yang lain bagi para pengamal yoga adalah membantu mereka untuk tetap dalam keadaan santai semasa melakukan pose. Apabila mereka dapat fokus pada pernafasan dan pose tanpa merasa tertekan atau terganggu, pelajar yoga akan mempunyai lebih banyak tenaga dan mencapai tahap relaksasi yang lebih dalam.

Jenis Muzik Yoga

Jenis muzik yang paling biasa untuk yoga adalah instrumental, tetapi jenis instrumen tertentu juga digunakan. Contohnya, Mangkuk Nyanyian Tibet, Sitar, dan Mangkuk Tibet Nyanyian adalah alat yang biasa. Ini biasanya dimainkan semasa meditasi, jadi anda dapat mengharapkan suaranya tenang dan menenangkan.

Sebilangan orang menikmati muzik semasa melakukan yoga . Jenis muzik yang anda sukai mungkin bergantung pada perasaan anda semasa bersenam. Semasa memilih muzik untuk yoga, penting untuk mengelakkan terlalu banyak mendengar muzik sekaligus. Anda tidak mahu mengalihkan perhatian anda dengan mendengar terlalu banyak lagu atau anda akan menjadi letih dan kecewa.

Pada akhirnya, muzik boleh menjadi kaedah yang baik untuk membawa kedamaian dan ketenangan dalam hidup anda. Sama ada anda memilih muzik romantis lembut, muzik instrumental, muzik klasik, atau mangkuk nyanyian Tibet, penting untuk diingat bahawa anda melakukan ini untuk meningkatkan badan dan minda anda.

Memberi Ketenangan

Muzik yoga tidak boleh membuat anda merasa bosan atau terbeban. Sebagai gantinya, ia harus membantu mempromosikan persekitaran yang damai dan tenang di mana badan dan fikiran anda dapat berehat dan mengisi semula. Sebagai pemula, cubalah mengelakkan terlalu banyak mendengar muzik sekaligus. Cuba dengar beberapa minit pada satu masa. Tingkatkan masa secara beransur-ansur sehingga anda merasa lebih mudah untuk menumpukan pada pernafasan dan pergerakan fizikal anda.

Muzik yoga boleh menjadi sangat menenangkan. Apabila anda merasakan kesan meditasi, mendengar muzik mungkin sangat membantu. Di samping itu, mendengar muzik boleh membantu jika anda mencari inspirasi semasa latihan anda. Muzik yoga adalah kaedah terbaik untuk mencari meditasi yang tenang dan mendalam. Ramai orang merasa bahawa mereka menjadi lebih fokus dan santai setelah mendengar muzik semasa latihan mereka.

Santai dan menggembirakan

Yoga boleh santai dan menggembirakan. Malah pemula boleh mendapat faedah daripada mendengar muzik semasa mereka bertafakur. Terdapat banyak tempat untuk mencari yoga dan muzik meditasi . Kedai muzik, peruncit dalam talian, studio yoga, dan bahkan beberapa stesen radio sering mempunyai pelbagai CD yang tersedia untuk dibeli. Anda juga boleh mendengar muzik percuma dalam talian.

Sekiranya anda mencari muzik yoga dan meditasi percuma, anda mungkin ingin melihat laman web yang menawarkan muat turun muzik untuk kegunaan peribadi. Laman web ini biasanya menawarkan pelbagai jenis genre dan gaya muzik. Walau bagaimanapun, penting untuk memastikan anda mendapat muzik berkualiti. kerana ini akan membolehkan anda mendapat hasil terbaik dari meditasi anda.

Kepentingan Muzik Yoga dalam Kehidupan Sehari-Hari

Memilih muzik Yoga yang tepat adalah penting bagi anda dan pelajar anda. Beberapa jenis muzik lebih sesuai dengan tahap latihan tertentu, sementara yang lain akan mendorong pemula. Semasa anda mengetahui lebih lanjut mengenai disiplin ini, akan menjadi jelas bahawa muzik adalah yang terbaik untuk anda gunakan.

Pemilihan lagu yang tepat

Semasa memilih lagu tertentu, sangat penting untuk mempertimbangkan bagaimana lagu itu sesuai dengan suara keseluruhan kelas Yoga anda. Juga sangat penting untuk memikirkan tujuan lagu itu disajikan. Sebagai contoh, jika anda mahu lagu itu mendorong pemula untuk bergerak lebih banyak, maka penting untuk memilih lagu yang mendorong pelajar bergerak dengan cara ini. Jika tidak, lagu itu boleh menjadi produktif dengan membuat pelajar berasa terlalu pasif dan membosankan.

Walau bagaimanapun, anda harus mengelakkan penggunaan muzik yang terlalu agresif semasa kelas Yoga. Jenis muzik ini boleh menakutkan bagi kebanyakan orang, terutamanya pemula. Di samping itu, sifat agresif dari sebilangan lagu ini akan menyukarkan penumpuan pada perkara lain di kelas. Adalah sangat penting untuk mempertimbangkan perkara-perkara ini sebelum memilih lagu untuk digunakan semasa kelas Yoga anda.

Muzik Tempo Perlahan

Penting juga untuk mempertimbangkan bagaimana muzik dapat menolong anda di kelas. Sekiranya muzik mempunyai tempo perlahan yang sangat sesuai untuk latihan Yoga yang perlahan, tetapi lagu-lagunya terlalu pantas untuk pelajar, maka lagu itu akan mengalihkan perhatian mereka dari tugas yang sedang dilakukan. Penting juga untuk memilih tempo lebih lambat yang sesuai dengan jenis Yoga yang dilakukan oleh kelas anda.

Akhirnya, anda juga harus mempertimbangkan bagaimana muzik akan diterima di kelas. Mungkin merupakan idea yang baik untuk memainkan muzik perlahan sejak awal, sambil mengajar pelajar Yoga yang lebih maju mengenai pergerakan asas Yoga. Sekiranya tenaga pengajar anda mengharapkan semua orang untuk terlibat dalam pergerakan Yoga dengan segera, maka anda ingin memilih lagu yang akan memberi banyak motivasi kepada para pelajar untuk bangun dan bergabung.

Juga sangat penting untuk mendengar muzik kegemaran pelajar anda semasa mengajar pelbagai postur Yoga. Dengan berbuat demikian, ia akan mewujudkan suasana yang lebih santai, dan akan mewujudkan rasa kebersamaan di antara para pelajar. Ini bermanfaat bagi sesiapa sahaja yang ingin menjadikan pembelajaran postur yang berbeza menjadi lebih mudah.

Muzik yoga harus dipilih dengan teliti. Dalam jenis aktiviti ini, lagu-lagu yang anda pilih akan membantu mewujudkan suasana di kelas anda. Muzik juga digunakan sebagai bentuk hipnosis diri dalam banyak keadaan, dan akan membantu mewujudkan suasana yang tepat yang anda perlukan untuk menyelesaikan pose. pose.

Jenis muzik yang berbeza

Jenis muzik yang berbeza akan berfungsi dengan baik bergantung pada tahap kepakaran, pengalaman, dan jenis pose yang akan anda ajar. Semasa anda terus berlatih Yoga dan pelbagai postur, anda akan mengetahui jenis muzik yang sesuai untuk pelajar anda. Anda juga akan mengetahui jenis muzik yang akan membantu pelajar anda mencapai matlamat mereka. Apabila anda menjadi lebih mahir di Yoga, anda akan belajar jenis muzik yang bukan hanya menarik untuk didengar, tetapi mereka juga akan membantu anda mencapai lebih banyak kejayaan dengan kelas Yoga anda.

  1. Seperti yang disebutkan di atas, anda juga harus mempertimbangkan bagaimana muzik akan diterima di kelas. Sekiranya anda mengajar Yoga pemula, anda mungkin ingin memilih tempo yang lebih lambat yang sesuai untuk permulaan. Sekiranya anda mengajar pelajar yang lebih maju, anda akan dapati tempo yang lebih pantas sesuai. Walau bagaimanapun, perkara yang paling penting adalah memilih muzik yang akan memberi faedah kepada anda di kelas.

  2. Perkara terakhir yang perlu anda lakukan ialah memilih muzik yang sesuai untuk kelas Yoga anda. Anda juga dapat membeli DVD yang menampilkan pelbagai jenis muzik untuk pelbagai pose Yoga. Sebaik sahaja anda mendapat muzik Yoga yang hebat untuk kelas anda, adalah idea yang baik untuk membeli lebih daripada satu salinan untuk pelajar anda. Walaupun terdapat perbezaan besar dalam kualiti muzik, ada juga perbezaan dalam kualiti DVD. Anda tidak mahu melabur dalam DVD yang murah untuk kelas Yoga anda, hanya untuk mengetahui bahawa muzik di DVD itu tidak berkualiti.

Memilih muzik yang sesuai untuk kelas Yoga anda akan membolehkan anda mewujudkan suasana yang santai, sambil membolehkan anda memberi pelajar anda faedah yang sama dengan yang anda terima daripada belajar Yoga. Sama ada anda seorang pengajar Yoga yang baru atau berpengalaman, anda tidak boleh meluangkan masa untuk memilih muzik yang salah. Anda akan dapati bahawa apabila pilihan muzik anda dipilih, kelas anda akan lebih menyeronokkan berbanding sebelumnya. Berikut adalah beberapa soalan menarik yang ada di fikiran orang

Soalan Lazim

Apakah Manfaat Kesihatan Muzik Yoga? **

Yoga Music memberikan banyak faedah kesihatan untuk anda mengetahui lebih lanjut. Yoga adalah bentuk meditasi dan relaksasi yang hebat, yang dapat memberikan banyak faedah yang bermanfaat. Ini meningkatkan mobiliti. Meningkatkan fleksibiliti. Ia juga meningkatkan fleksibiliti, meningkatkan koordinasi dan kekuatan. Ia juga mengurangkan tekanan dan membantu meningkatkan daya hidup. Ia membantu kelonggaran otot. Ia melegakan ketegangan dan tekanan.

2. Apakah faedah kesihatan fizikal yoga?

Manfaat kesihatan fizikal merangkumi peningkatan keseimbangan dan koordinasi, peningkatan kekuatan dan fleksibiliti, peningkatan mobiliti dan keseimbangan. Ia adalah senaman yang sangat baik untuk seluruh badan. Peredaran darah yang meningkat serta sistem limfa membantu meningkatkan pencernaan dan peredaran produk buangan ke seluruh badan.

Muzik melancarkan aliran darah dan peredaran oksigen ke seluruh badan, meningkatkan sistem imun, menurunkan tekanan dan kemurungan. Ia membantu mengendurkan otot dan mengurangkan ketegangan, mengurangkan kesakitan dan tekanan. Ini mendorong meditasi dan relaksasi, yang seterusnya membantu menenangkan fikiran dan badan anda. Ia membantu merehatkan minda dan badan.

3. Bagaimana keadaan fikiran fizikal bergantung kepada keadaan mental? **

Kesejahteraan fizikal juga bergantung pada keadaan mental fikiran anda. Keadaan mental anda juga menentukan keadaan fizikal badan anda. Oleh itu, sangat penting bagi anda untuk menjaga kesihatan diri. Apabila badan anda santai, anda boleh memberi tumpuan kepada perkara lain. Semasa anda menjalani sesi yoga yang aktif, anda dapat dengan mudah melupakan segala yang lain dan hanya menumpukan perhatian pada perkara yang berlaku di dalam badan anda.

4. Apakah kepentingan Meditasi?

Meditasi juga penting dalam merehatkan badan anda. Inilah masanya tubuh anda dapat dijadikan kuil. Muzik juga dapat membantu dalam meditasi. Anda boleh memusatkan minda dan tubuh anda ke satu arah dan mendengar suara muzik yoga yang menenangkan atau lagu kegemaran anda. Muzik yoga akan membantu anda untuk berehat dan tidur malam yang lena. Relaksasi menolong badan agar tetap santai. Terdapat beberapa jenis muzik relaksasi untuk anda pilih.

5. Apakah jenis Muzik Yoga yang berbeza?

Jenis muzik yang berbeza mempunyai nada dan rentak yang berbeza. Memilih jenis muzik yang tepat sangat penting untuk anda memanfaatkan sesi yoga anda dengan sebaik-baiknya.

  1. Jenis muzik pertama yang boleh anda pilih adalah muzik instrumental. Ini termasuk nyanyian, gitar, drum, dan suara. Muzik jenis ini digunakan dalam banyak agama untuk bertafakur. Anda boleh memilih jenis muzik kegemaran anda dan menyanyikannya mengikut rentak anda sendiri. Anda juga dapat menggunakan lagu-lagu seperti ini ketika melakukan pose semasa sesi yoga.

  2. Jenis muzik lain yang boleh anda pilih ialah hip hop dan R&B. Jenis muzik ini dimainkan oleh artis dan pemuzik terkenal. Hip hop akan menyesuaikan anda dengan yoga yang pantas. Muzik klasik adalah jenis muzik lain yang boleh anda pilih untuk didengarkan. Semasa anda berlatih yoga, anda dapat mendengar muzik klasik dan merasa tenang, damai, dan damai. Ia membantu anda dalam keadaan bertafakur.

3. Sebilangan orang lebih suka permainan klasik dan hip hop dimainkan pada masa yang sama. Dengan cara ini anda dapat mendengar muzik dengan badan dan fikiran anda semasa anda melakukan pose anda. Anda boleh mendapatkan muzik di kedai muzik dan dalam talian. Banyak syarikat seperti Sony Music Entertainment mempunyai banyak koleksi muzik yang boleh anda pilih.

  1. Satu lagi sumber muzik untuk yoga ialah DVD. Sekiranya anda mempunyai pemain DVD di rumah, anda dapat dengan mudah mencari muzik yang anda mahukan. Banyak DVD mempunyai muzik yang dapat anda dengarkan semasa anda berlatih yoga. Anda boleh memainkan DVD ini di rumah dan menikmati mendengar muzik kegemaran anda.

6. Adakah muzik yoga bagus?

Yoga bukan hanya untuk melakukan pose yoga. Anda dapat mencari muzik yang akan membuat anda sibuk dan juga membantu anda tidur lena pada waktu malam. Anda akan mendapat muzik lembut atau muzik yang menenangkan untuk membantu anda tidur dan tidur nyenyak. Muzik akan membantu anda berehat dan berasa lebih baik selepas sesi yoga. Anda akan dapat menikmati yoga lebih banyak setelah anda mendapat faedah muzik. muzik.

7. Adakah muzik yoga bermanfaat?

Kelebihan muzik yoga bergantung pada orangnya. Bagi sesetengah orang, menyedari tahap kesunyian yang baru dan santai boleh menjadi sukar, jadi muzik instrumental memberikan jalan keluar dari kebisingan, yang membolehkan orang itu menjadi lebih hadir semasa latihan mereka dan akhirnya menjadi kurang terganggu. Harap kita telah menyelesaikan keraguan yang berkaitan dengan Muzik Yoga Bagi orang lain, perlu berada dalam mod perhatian sepenuhnya. Sekiranya ini adalah kes anda, maka anda harus mencari muzik yang dapat menenangkan anda. Sekiranya tidak, ada banyak pilihan lain di luar sana. Sebagai contoh, anda boleh mendengar dvd yoga atau memuat turunnya secara dalam talian, yang dapat menawarkan banyak pilihan hebat.

8. Adakah muzik yoga mewujudkan pemikiran yang positif

Manfaat muzik yang hebat adalah keupayaan untuk mewujudkan keadaan fikiran positif. Sudah menjadi pengetahuan umum bahawa meditasi adalah teknik yang dapat membantu untuk berehat, menghilangkan tekanan dan mendorong tidur. Salah satu cara untuk mendapatkan landasan yang betul adalah dengan membeli DVD meditasi. Sukar untuk bermeditasi ketika anda dikelilingi oleh muzik yang kuat. Dengan trek muzik yang sesuai, adalah mungkin untuk mendengar meditasi anda tanpa mengganggu diri anda. Mungkin juga idea yang baik untuk menggunakan pemain mudah alih yang membolehkan anda menyesuaikan kelantangan bergantung pada bagaimana anda mahu.

9. Adakah muzik yoga baik untuk menghilangkan tekanan?

Idea lain yang baik adalah mempunyai CD dengan lagu kegemaran anda. Cuba gunakan beberapa yang santai untuk membolehkan anda menjangkau jauh di dalam diri anda. Sekiranya anda merasa tertekan, cubalah menenangkan trek yang digunakan untuk meditasi dan bersantai. Adalah wajar bahawa mendengarkan muzik positif membantu dalam proses penyembuhan.

10. Apakah Kepentingan meditasi dalam yoga

Walaupun meditasi dapat membantu menghilangkan tekanan, ia tidak boleh dilakukan terlalu jauh dari latihan yoga. Bagi sesetengah orang, meditasi adalah masa untuk memikirkan kehidupan mereka dan merenung. Bagi yang lain, meditasi adalah masa untuk tidak melakukan apa-apa selain menumpukan perhatian kepada Tuhan, atau untuk diam. Dalam mana-mana keadaan, anda harus mencari tempat yang sesuai untuk latihan, sama ada tempat yang tenang di luar rumah atau bilik yang tenang di rumah.

11. Apa jenis muzik yoga untuk didengarkan?

Penting untuk menggunakan muzik yang menenangkan badan anda. Walaupun ia adalah pilihan peribadi, kebanyakan orang berpendapat bahawa muzik dengan rentak lembut berfungsi paling baik. Manfaat muzik bukan hanya fizikal tetapi juga rohani. Ini adalah cara untuk mencapai tahap tertinggi dan mencapai getaran yang lebih tinggi dalam diri anda.

Kesimpulannya

Yoga menyediakan persekitaran yang aman dan santai, dan muzik dapat memberikan suasana ini dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan. Anda boleh mengatur muzik anda sendiri di rumah anda. Lebih baik membeli CD dengan beberapa trek kegemaran anda supaya anda dapat mendengar sambil bersantai di rumah anda sendiri.

Manfaat muzik yoga dapat direalisasikan untuk anda dan keluarga. Sebilangan orang menikmati menonton orang lain melakukan yoga pada hari ketika mereka mendengar muzik yang sama.

Yang lain menyukai kemudahan untuk menyediakan trek yang sama pada pemain dvd mereka. Walaupun penting untuk memperhatikan persekitaran anda, tidak ada salahnya untuk mendapatkan akses ke bahagian alam semesta dalam keselesaan rumah anda sendiri. Bagi mereka yang berminat dengan yoga, anda boleh mendapatkan dvd yang mempunyai ciri yang sama dvd dalam pelbagai format. Manfaat muzik tidak akan habis.

Yoga memberi peluang untuk berehat dan menikmati kehidupan anda. Mempunyai muzik dapat membantu anda mencapai keadaan fikiran yang lebih tenang. Anda boleh mencari kaedah untuk memasukkan amalan ini ke dalam kehidupan seharian anda, sama ada di rumah atau di tempat kumpulan. Ini adalah alat yang bagus untuk meningkatkan pengalaman dan membantu anda menjalani kehidupan yang lebih baik.

Baca lebih lanjut Yoga

Yin yoga Core power yoga Bolehkah yoga membantu menurunkan berat badan Yoga untuk menurunkan berat badan Tali yoga

Tikar yoga

Berapa banyak yang diperoleh pengajar yoga Bagaimana melakukan yoga [Apa itu yoga] ( https: // Apa itu yoga)

:maple_leaf: Dalam bentuknya yang paling sederhana, muzik Yoga adalah muzik yang dirancang untuk memudahkan pengalaman kita menjalani latihan yoga. Bagi para yogi, suara Krishna Das atau Jai Uttal dapat mewujudkan iklim yang sesuai untuk berlatih asana. Bagi yogis Kundalini, seniman seperti Snatam Kaur atau Gurunam Singh dapat merakam muzik pada irama atau jangka waktu tertentu untuk menemani kriya atau meditasi tertentu. Muzik yoga juga boleh menjadi instrumental, seperti gong atau mangkuk kristal, yang getarannya menembusi tubuh fizikal kita dan bertindak pada bahagian-bahagian tersembunyi kita. Walaupun seseorang pasti dapat berlatih yoga dengan Beatles, Radiohead, atau Jay-Z, lagu ini tidak semestinya dibuat untuk tujuan mempengaruhi seseorang pada tahap kerohanian. Muzik yoga membawa maksud artis untuk menyokong perubahan fizikal, emosi dan rohani yang dapat dibawa oleh yoga.

:musical_score: Bagaimana muzik yoga berbeza dengan lagu-lagu lain?

:small_orange_diamond: Sebilangan besar jenis muzik yoga sangat mirip dengan apa sahaja yang mungkin anda dengar di radio. Anda akan menemui gitar, drum, harmonika dan banyak instrumen lain yang tidak asing lagi bagi anda. Anda juga mungkin mendengar alat yang tidak anda kenali, seperti esraj atau bansuri. Yang benar-benar membezakan muzik yoga dari jenis muzik lain ialah ia sering menggunakan mantra dari tradisi Sanskrit dan Gurbani, dengan lirik yang lebih sedikit dalam bahasa ibunda kita daripada gaya muzik lain. Sebilangan mantra ini dipercayai berusia ratusan, jika tidak beribu-ribu tahun.

:musical_note: Mengapa orang yang melakukan Yoga menyukai mantra?

:small_orange_diamond: Mantra adalah gabungan bunyi dan kata-kata yang dipercayai oleh yogi mengandungi tenaga dan kekuatan yang luar biasa. Kadang-kadang disebut "Naad" atau aliran suara suci, mantera mempunyai kemampuan untuk menghubungkan manusia dengan alam semesta dan Ilahi. Menyanyi atau menyanyikan "Har" adalah segera berhubungan dengan potensi kreatif Tuhan. Melafaz atau melafazkan "Ong Namo Guru Dev Namo" segera menghubungkan seorang yogi dengan kebijaksanaan ilahi yang ada pada semua orang.

:small_orange_diamond: Juga, mengatakan mantera yang telah disebut oleh generasi orang selama berabad-abad adalah cara yang kuat untuk berhubung dengan mereka yang datang sebelum kita. Sama seperti membacakan Doa Tuhan menghubungkan orang Kristian dengan kata-kata yang diucapkan oleh Yesus, melafazkan mantera menghubungkan kita dengan Rantai Emas para yogi dan guru sejak awal yoga.

:small_orange_diamond: Mantera juga sangat kuat dari sudut psikologi kerana, bagi kebanyakan orang, kata-katanya sama sekali berbeza dengan bahasa ibunda seseorang. Bagi penutur bahasa Inggeris, perkataan "cinta" boleh disertai oleh persatuan seumur hidup. Ketika orang itu menyanyikan "Aham Prema", yang kadang-kadang diterjemahkan sebagai "Saya Cinta Ilahi", tenaga kata-kata itu mengabaikan fikiran dan langsung menuju ke hati.

:eight_spoked_asterisk: Kelebihan Muzik Yoga:

:anger: Kelebihan muzik yoga berbeza mengikut individu. Tradisionalis tidak mendengar muzik dengan latihan yoga mereka. Namun, banyak orang lain terbuka untuk meningkatkan hubungan antara suara dan pergerakan. Mereka ingin meneroka bagaimana gabungan itu mempengaruhi badan, minda dan semangat. Bagi sesiapa yang telah menjadi asana dengan suara seruling India, mungkin mengejutkan apabila mengetahui bahawa yoga klasik tidak dilakukan dengan runut bunyi. Yogi tradisional masih merasa seperti ini: yoga adalah jalan menuju pencerahan yang lebih besar. Oleh itu, anda perlu mendengar suara dalaman anda sendiri, bukan pengaruh luar.

:dizzy: Manfaat umum muzik yoga termasuk:

:small_blue_diamond: Keupayaan untuk berehat sepenuhnya. :small_blue_diamond: Meningkatkan keseimbangan dan tumpuan. :small_blue_diamond: Menyediakan asas untuk membantu membersihkan fikiran. :small_blue_diamond: Menggunakan nada atau gelombang tertentu (seperti alpha atau delta) untuk mencapai suasana tertentu :small_blue_diamond: Hidupkan semula pendengar dan bantu mereka bergerak dari satu keadaan ke keadaan yang lain. :small_blue_diamond: Ingatlah bahawa perkara yang kelihatan menyenangkan atau santai bagi sesetengah orang mungkin adalah bunyi yang tidak menyenangkan bagi orang lain. Itulah sebabnya penyelidikan mengenai bunyi dan kesannya berterusan.

:rainbow: Jenis muzik yoga yang berbeza:

:small_orange_diamond: Terdapat pelbagai jenis muzik yoga yang banyak digunakan di studio yoga dan sekolah. Yang paling umum adalah muzik instrumental yoga, yang dapat merangkumi pelbagai jenis instrumen Barat, India dan etnik, suara alam, nyanyian, dll. Bersantai, bersantai, atau muzik ambien juga merupakan pilihan yang popular untuk muzik yoga kerana iramanya yang tetap corak.

:small_orange_diamond: Memilih muzik yoga yang tepat untuk sesi anda banyak bergantung pada pilihan anda. Sebilangan orang lebih mampu bermeditasi atau memusatkan pemikiran mereka dengan muzik instrumental atau suara alam, sementara yang lain berfungsi lebih baik dengan bunyi irama etnik dan rentak latar belakang. Faktor lain yang perlu dipertimbangkan semasa memilih muzik yoga adalah jenis yoga yang anda latih. Sekiranya anda berlatih yoga untuk tujuan meditasi, anda semestinya memerlukan muzik yang menenangkan telinga anda dan mencetuskan perasaan relaks.

:snowflake: Muzik yoga yang memberangsangkan

Muzik pop 40 teratas dan muzik popular umumnya tidak dianggap sebagai muzik yoga yang ideal, ini tidak bermaksud bahawa semua muzik yoga harus gelap dan tenang. Kalau difikirkan, muzik arus perdana yang anda dengarkan di radio jarang digunakan sebagai muzik yoga. Namun, sebilangan yogi lebih suka mendengarkan muzik yoga yang optimis semasa sesi, terutama jika jenis yoga yang diajarkan adalah jenis yang lebih cepat. Jenis muzik yoga ini membantu pelajar mengikuti pergerakan dan peralihan antara pose yoga yang berbeza.

Untuk lagu yoga yang optimis, lagu perkusi berat dengan rentak cepat dan stabil adalah pilihan yang popular. Misalnya, muzik India kontemporari dengan penekanan pada tabla dan alat perkusi India yang lain. Terdapat banyak lagu Zaman Baru yang bersemangat dan bertenaga, tanpa mengalihkan perhatian anda dari latihan anda.

:snowflake: Muzik meditasi

Kira-kira 70% orang yang berlatih yoga lebih suka mendengar muzik meditasi semasa bersenam. Artis yang paling popular ialah Liquid Mind. Sebab utama untuk ini adalah mudah. Yoga biasanya berkaitan dengan meditasi, relaksasi dan ketenangan fikiran umum. Jenis muzik ini secara literal dikaitkan dengan semua perkara ini sehingga anda dapat menyimpulkan mengapa ia adalah yang paling biasa.

:snowflake: India Tradisional

India tradisional digolongkan sebagai yang kedua paling biasa kerana sekitar 37% orang yogi lebih suka mendengar muzik jenis ini semasa melakukan yoga. Kami dapat mencari senarai main terbaik di Pandora dan tidak ada batasan di sini. Anda boleh mendengar mana-mana artis yang anda mahukan.

:snowflake: Indie / Alternatif

Terima kasih kepada 26% yogi yang memilih genre muzik ini, ini termasuk dalam senarai kami, antara jenis muzik popular yang lain. Beberapa kumpulan terbaik untuk didengarkan termasuk Grouplove dan Red Hot Chili Peppers. Sudah tentu, kami hanya menyebut yang paling popular. Anda bebas untuk mendengar kumpulan pilihan anda. Di samping itu, kita dapat menambah bahawa aliran Vinyasa adalah yang paling popular di semua, dengan 57% orang mengikutinya.

:snowflake: Muzik klasik

Kira-kira 16% orang yang berlatih yoga mendengar muzik klasik semasa bersenam. Latihan purata berlangsung antara 30 dan 60 minit, jadi anda boleh mendengar banyak lagu dan muzik klasik yang lebih maju. Antara artis yang paling popular adalah Mozart dan Beethoven. Muzik klasik dihargai kerana dapat menghilangkan tekanan dan meningkatkan ketenangan, menjadikannya sesuai untuk yoga.

:snowflake: Muzik pop

Berapa ramai daripada anda yang percaya bahawa muzik pop adalah yang paling banyak didengar di kalangan yogi? Mungkin anda semua. Walau bagaimanapun, hanya 9% pengamal yoga mendengar muzik pop semasa bersenam. Satu perkara yang mungkin anda ketahui adalah bahawa artis yang paling popular adalah Lady Gaga, Beyoncé dan Taylor Swift. Lagipun, mereka adalah artis paling popular di dunia. Orang yang lebih suka jenis muzik ini semasa melakukan yoga biasanya menikmati pergerakan yang paling eksentrik dan latihan pantas.

:snowflake: Rakyat

Terdapat sedikit perbezaan populariti antara muzik popular dan yang popular di kalangan yogi. Kira-kira 8.5% dari mereka lebih suka muzik rakyat, dengan Bob Dylan menjadi artis paling popular jenis ini. Adalah umum bagi orang untuk beralih antara genre muzik rakyat dan pop atau menggabungkan kedua bentuk muzik ini. Nasib baik, anda dapat menemui berjuta-juta kanak-kanak dalam talian dalam beberapa saat.

:snowflake: Elektronik

7.5% yogi lebih suka muzik elektronik. Bentuk muzik ini akan memberi anda getaran positif semasa berlatih yoga dan dapat membantu mempercepat prosesnya. Sudah tentu, ia lebih jarang daripada jenis muzik lain dan tidak ada artis yang lebih popular di sini. Setiap yogi lebih suka sesuatu yang berbeza. Lagu ini sangat digemari ramai apabila para guru yoga mencari tempat beristirahat untuk menyewa dan mengatur retret kumpulan.

:maple_leaf: Di mana untuk membeli lagu Yoga?

Sekiranya anda berlatih yoga sebagai sebahagian daripada kelas di studio, secara amnya anda tidak perlu risau untuk mencari muzik yoga yang betul - instruktur yoga anda akan menjadi yang menyediakan muzik dan mewujudkan iklim keseluruhan yang kondusif untuk fizikal dan meditasi aspek. latihan yoga. Tetapi jika anda seorang peminat yoga dan anda cukup tahu tentang yoga untuk mempraktikkannya sendiri dalam keselesaan rumah anda, ada baiknya anda mempunyai muzik "inspirasi" semasa anda bekerja pada sesi anda. Lebih baik lagi, anda dapat mengawal sepenuhnya jenis muzik yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Jangan risau, terdapat beberapa kedai runcit dan dalam talian di mana anda boleh melihat katalog lagu yoga. Anda juga boleh mendapatkan CD kompilasi muzik yoga yang mengikut tema gaya yoga tertentu. Sekiranya anda tidak pasti di mana untuk memulakan carian muzik yoga anda, CD kompilasi ini adalah idea yang baik supaya anda dapat mendengar suaranya dan melihat gaya muzik yoga yang sesuai untuk anda.

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

1. Bolehkah anda menggunakan muzik untuk bermeditasi?

Menggabungkan muzik dengan meditasi dapat memperdalam kesan positif dari keduanya dan menghasilkan tekanan yang lebih besar. Sebagai nilai tambah, bagi banyak orang yang baru atau yang sempurna, meditasi muzik boleh kelihatan lebih sederhana dan lebih santai daripada bentuk latihan lain.

Apa jenis muzik yoga?

Muzik klasik

Bagaimana saya membuat senarai main yoga?

:small_orange_diamond: Petua untuk Membantu Anda Membuat Senarai Main Yoga Sempurna Anda

1. Mula dan berakhir: perlahan, mudah dan instrumental. Fikirkan muzik anda sebagai busur. 2. Pastikan muzik tema positif dan menyeronokkan. 3. Pastikan lagu mengalir dari satu lagu ke lagu yang lain. 4. Elakkan melodi radio yang terlalu banyak dan lirik yang “berat”. 5. Sentiasa tambahkan 2 atau lebih lagu selain yang anda mahukan untuk Savasana.

Apa itu Yoga?

Yoga adalah latihan minda-tubuh kuno yang biasanya terdiri daripada latihan pernafasan, postur badan dan meditasi yang objektif asalnya adalah untuk mempromosikan keadaan kesedaran yang lebih tinggi. Psikologi positif, yang memfokuskan pada kajian pertumbuhan dan potensi manusia, berkongsi beberapa persamaan dengan prinsip asas yoga sebagai amalan tingkah laku untuk meningkatkan prestasi dan pengalaman manusia. Kajian ini bertujuan untuk mengkaji peranan yoga dalam memfasilitasi keadaan psikologi positif, iaitu aliran psikologi dan perhatian, terutama semasa persembahan muzik.

Apakah beberapa Pose Yoga yang berbeza?

• Pose Kanak-kanak • Kucing dan Lembu (dengan sambungan tangan / kaki pepenjuru pilihan) • Peregangan kepala-ke-hujung jari yang duduk • Benang jarum • Putaran tulang belakang (duduk atau berbaring di punggung anda) • Gunung • Jari-jalinan yang saling bergerak ke arah siling lurus di hadapan anda, telapak tangan dari badan anda • Rag Doll • Pose Pokok • Anjing Menghadap Ke Bawah

Kesimpulan:

Yoga menawarkan persekitaran yang aman dan santai, dan muzik dapat menyediakan persekitaran itu dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan. Anda boleh menyiapkan muzik anda sendiri di rumah anda. Lebih baik membeli CD dari beberapa lagu kegemaran anda untuk didengarkan sambil bersantai di rumah anda sendiri.

Yoga menawarkan peluang untuk bersantai dan menikmati kehidupan. Mempunyai muzik dapat membantu anda mencapai keadaan fikiran yang lebih tenang. Bagi mereka yang berminat dengan yoga, anda boleh mendapatkan DVD yang menyertakan DVD yang sama dalam pelbagai format. Manfaat muzik tidak akan pernah berakhir. Anda boleh mencari cara untuk memasukkan latihan ini ke dalam kehidupan seharian anda, sama ada di rumah atau di dalam kumpulan. Ini adalah alat yang bagus untuk meningkatkan pengalaman dan membantu anda menjalani kehidupan yang lebih baik. Yang lain menyukai kemudahan untuk menyediakan trek yang sama pada pemain DVD mereka. Walaupun penting untuk memperhatikan persekitaran anda, tidak ada salahnya untuk mendapatkan akses ke bahagian alam semesta dalam keselesaan rumah anda.