Zyrtex dan ibuprofen boleh diambil bersama kerana tidak ada interaksi antara mereka. . Ini tidak menunjukkan bahawa tidak ada interaksi. Bercakap dengan profesional penjagaan kesihatan anda selalu. Alkohol boleh memperburuk kesan cetirizine pada sistem saraf, termasuk masalah pening, mengantuk dan tumpuan. Sebilangan orang juga mungkin mempunyai kecacatan dalam pemikiran dan pertimbangan. Anda mesti mencegah atau menyekat penggunaan wain semasa rawatan cetirizine.

Interaksi ubat antara ibuprofen dan Zyrtex

 • Tidak ada interaksi antara ibuprofen dan Zyrtec. Ini tidak menunjukkan bahawa tidak ada interaksi. Bercakap dengan profesional penjagaan kesihatan anda selalu.

 • Alkohol boleh memperburuk kesan cetirizine pada sistem neurologi, termasuk masalah pening, mengantuk, dan tumpuan. Sebilangan orang juga mungkin mempunyai kecacatan dalam pemikiran dan pertimbangan.

 • Anda mesti mencegah atau menyekat penggunaan wain semasa rawatan cetirizine.

 • Jangan sekali-kali menggunakan lebih banyak daripada jumlah cetirizine yang dibenarkan dan elakkan aktiviti kesedaran mental seperti melancong atau menjalankan peralatan berbahaya sehingga anda memahami bagaimana ubat ini mempengaruhi anda.

 • Bercakap dengan doktor atau doktor anda sekiranya anda mempunyai masalah atau pertanyaan.

Bolehkah anda menggunakan Zyrtec dengan ibuprofen?

 • Pasti, anda boleh. Ibuprofen bersifat anti-radang dan dapat meredakan ketidakselesaan dan penderitaan. Zyrtec adalah ubat anti-alergi.

 • Persoalannya wajar dilakukan kerana Zyrtec tidak banyak mempengaruhi apa-apa kecuali alergi sebenar. Ia juga bergantung pada keadaan, adakah itu wajar diambil. Sudah tentu, sebilangan besar orang awam melakukan ini.

 • Dua ubat yang berbeza, masing-masing mempunyai kegunaan tertentu. Ibuprofen adalah ubat anti-radang bukan steroid (NSAID). Zyrtec adalah antidepresan. Di antara keduanya, tidak ada interaksi yang diketahui.

 • Masing-masing untuk penyakit yang berbeza, dan komponennya tidak mempunyai kesan buruk antara keduanya.

 • Namun, kami dapat menasihati anda untuk berhati-hati dengan ibuprofen. Bahan merosakkan - pada organ anda. Jangan bawa mereka secara berkala.

Apa yang berlaku jika anda menggabungkan Ibuprofen dengan Zyrtec-D?

 • Seperti semua ubat, ia bergantung pada jenis kelamin, kumpulan umur, dan berat badan anda. Kami tidak mendorong kedua-duanya untuk digunakan bersama, kerana kedua-duanya boleh menyebabkan keburukan, beberapa di antaranya dalam jangka panjang boleh membahayakan.

 • Ibuprofen digunakan terutamanya untuk menghilangkan rasa sakit dan tidak boleh digunakan selama lebih dari 2 hingga 5 hari tanpa berunding dengan doktor.

 • Zyrtec-D tidak mempengaruhi tengkorak seperti versi Zyrtec sebelumnya, walaupun, dalam situasi yang jarang berlaku, ia masih boleh membuat anda merasa kusam atau pening.

Berapakah mg ibuprofen mg yang betul diambil pada waktu pagi semasa saya mengambil pil Zyrtec?

 • Zyrtec (mm) tidak mempunyai komponen aktif kecuali antihistamin, menurut maklumat label. Ia tidak mempunyai ubat penghilang rasa sakit.

 • Sekiranya ia adalah satu-satunya ramuan utama pada label, anda harus bersedia untuk mendapatkan dos ibuprofen dengan selamat.

 • Dan jika anda tidak peka terhadap ibuprofen atau bahan kimia pasif dalam jenama anda. Adalah lebih baik untuk mendapatkan nasihat perubatan atau ahli farmasi, yang bukan milik saya.

 • Sama ada Zyrtec (cetirizine) diambil atau tidak diambil, mg ibuprofen yang sama mesti diberikan.

 • Kedua-dua sebatian ini mempunyai proses tindakan yang sepenuhnya bebas , dan tidak mengganggu kesan mendasar dan juga menguatkan kesan yang teruk antara satu sama lain.

Bagaimana jika saya mengambil dua ibuprofen dan satu Zyrtec?

 • Mengapa anda akan mengambil kedua-duanya pada masa yang sama? Kedua-duanya adalah antihistamin; oleh itu, kedua-duanya mengurangkan alahan.

 • Kami hanya akan memilih satu ubat dan memakannya bergantung pada waktu siang.

 • Mengonsumsi 2 Ibuprofen akan meredakan batuk & bersin anda dan juga membolehkan anda tidur ketika hampir waktu tidur jika anda lebih suka ubat yang tidak membuat anda mengantuk pada waktu pagi atau tengah hari.

 • Saya tidak akan mengambil Zyrtec jika memilih kerana ia hanya membuat saya bodoh (saya tahu!). Namun, saya bukan satu-satunya.) Saya akan mengambil Allegro kerana gejala alahan saya pada waktu siang.

Ringkasan

Zyrtex dan ibuprofen boleh diambil bersama kerana tidak ada interaksi antara mereka. Ini tidak menunjukkan bahawa tidak ada interaksi. Bercakap dengan profesional penjagaan kesihatan anda selalu. Zyrtec tidak banyak mempengaruhi apa-apa kecuali alergi sebenar. Ia juga bergantung pada keadaan, adakah itu wajar diambil. Sudah tentu, sebilangan besar orang awam melakukan ini.

ibuprofen

:small_blue_diamond: Ibuprofen adalah ubat anti-radang bukan steroid (NSAID) di kelas ubat. Ia berfungsi dengan mencegah pengembangan sebatian semula jadi tertentu, menyebabkan keradangan di dalam badan anda. Tindakan ini mengurangkan edema, sakit, atau suhu.

:small_blue_diamond: Tiga ratus enam puluh satu ubat berinteraksi dengan ibuprofen. Rujuk doktor haiwan anda mengenai penyelesaian bukan ubat dan gunakan ubat yang berbeza untuk merawat kesakitan anda jika anda merawat keadaan kronik seperti arthritis. Periksa label pada bungkusan walaupun kita pernah menggunakan produk sebelumnya.

:small_blue_diamond: Pengilang mungkin telah mengubah ramuannya. Nama serupa juga boleh mengandungi pelbagai bahan yang bertujuan untuk pelbagai sebab. Mengambil produk yang salah boleh membahayakan anda.

Keadaan berikut dirawat oleh ibuprofen:

1. Nekrosis aseptik,

2. Sakit Belakang

3. Sakit kronik myofascial

4. Costochondritis

5. Menyebarkan Hipnosis hiperostosis Idiopatik

6. Dysautonomia

7. Disfungsi Tiub Eustachian

8. Demam

9. Bahu Tembakan Beku

10. Gout, Akut Akut

11. Sakit kepala

12. Cakera Herniated

13. Rheumatoid Arthritis Awet Muda

14. Sakit otot

15. Sakit leher

16. Osteoartritis

17. Paten Ductus Arteriosus

18. Kesakitan Berkala

19. Menanam fasciitis

20. Polimyalgia reumatik

21. Radikulopati

22. Rheumatoid artritis

23. Sciatica,

24. Spondylolisthesis

25. Gangguan Biasa Sementara

26. Sakit gigi

27. Salib myelitis

Carta Dos Ibuprofen

Umur (Tahun) Tablet kunyah (40mg) Sirap Cecair (40mg)
12-17 1.25 2
17-22 1.25 2.4
22-30 1.5 3.2
30-45 1.5 3.5
45-60 1.85 5.5
60-70 2.2 6.2
70-80 2.5 6.8
Lebih 80 2.5 7.2

Kegunaan Ibuprofen:

 • Ibuprofen digunakan untuk merawat sakit kepala, sakit gigi , sakit period, sakit otot, atau artritis dari banyak penyakit.

 • Ia sering digunakan untuk menurunkan demam dan meredakan sedikit ketidakselesaan dan penderitaan kerana selesema atau selesema.

 • Tindakan ibuprofen mengurangkan edema, sakit, atau suhu.

Bagaimana ibuprofen oral boleh digunakan?

:small_blue_diamond: Baca semua arahan produk pada bekas produk sebelum anda mengambil produk over-the-counter. Baca preskripsi yang diberikan oleh kedai ubat anda sebelum menggunakan ibuprofen, dan setiap hari, anda mendapat pengisian semula jika ahli farmasi anda telah menetapkan ubat ini.

:small_blue_diamond: Tanya doktor anda jika anda mempunyai pertanyaan mengenai ubat ini dari mulut ke mulut, biasanya dengan segelas air setiap 5 hingga 7 jam (9 ons / 320 mililiter), kecuali jika diarahkan sebaliknya oleh doktor anda. Jangan berbaring selepas mengambil ubat ini sekurang-kurangnya 12 minit.

:small_blue_diamond: Ambil dengan makanan, tenusu, atau antasid jika anda mengalami masalah perut semasa anda mengambil ubat ini. Dos bergantung pada tindak balas kesihatan dan rawatan anda. Ambil ubat ini dengan jumlah serendah mungkin untuk masa terpendek, boleh digunakan untuk menurunkan risiko pendarahan gastrousus dan kesan buruk yang lain.

:small_blue_diamond: Jangan mengambil atau menaikkan dos anda secara berkala seperti yang disarankan oleh doktor atau arahan pakej anda. Terus minum ubat ini seperti yang disarankan oleh doktor anda untuk penyakit berterusan seperti arthritis.

:small_blue_diamond: Semasa kanak-kanak menggunakan ibuprofen, dosnya bergantung pada berat anak. Baca arahan pakej untuk mendapatkan dos yang tepat untuk berat badan anak anda. Bercakap dengan ahli kimia atau doktor jika anda mempunyai pertanyaan atau memerlukan nasihat untuk memilih produk yang tidak diresepkan.

:small_blue_diamond: Ia mungkin memakan masa hingga tiga minggu sebelum anda mengambil ubat ini secara berkala untuk gangguan tertentu (seperti artritis) sehingga anda mendapat faedah sepenuhnya.

:small_blue_diamond: Sekiranya anda mengambil ubat ini "seperti yang diperlukan", ingatlah bahawa ubat penghilang rasa sakit melakukan yang terbaik apabila diberikan sebagai tanda sakit pertama. Sekiranya anda menunggu kesakitan semakin teruk, ubat itu mungkin tidak berfungsi juga.

:small_blue_diamond: Sekiranya penyakit anda berlanjutan atau bertambah buruk atau jika anda yakin anda mungkin mempunyai masalah perubatan yang signifikan, segera dapatkan rawatan perubatan jika anda merawat diri sendiri atau kanak-kanak kerana demam atau sakit dengan produk tanpa preskripsi, segera berjumpa doktor sama ada demam bertambah buruk atau bertahan lebih lama dari 2 hari atau jika rasa sakit bertambah buruk atau bertahan lebih lama dari dua hari.

Kesan Lateral Ibuprofen

 • Perut , mual, muntah , sakit kepala , cirit-birit, sembelit, pening , atau mengantuk boleh berlaku. Tanya doktor atau doktor anda dengan segera sekiranya ada masalah ini berlanjutan atau bertambah buruk.

 • Apabila ubat ini diresepkan, ingat bahawa doktor anda telah menilai manfaatnya lebih besar daripada risiko kesan buruk. Ramai orang yang menggunakan ubat ini tidak mempunyai kesan negatif yang besar.

 • Ubat ini dapat meningkatkan tekanan darah anda. Lakukan pemeriksaan tekanan darah anda secara berkala dan berbincanglah dengan doktor anda sekiranya bacaannya tinggi.

 • Beritahu doktor anda dengan segera jika anda mengalami komplikasi teruk, termasuk lebam dangkal, perubahan pendengaran (misalnya, deringan telinga), perubahan fikiran / mood, kekakuan di leher yang tidak dapat dijelaskan, tanda-tanda masalah hati (contohnya, perubahan dalam air kencing) , perubahan pandangan, gejala kegagalan jantung (misalnya, bengkak pergelangan kaki / kaki, keletihan yang tidak biasa, kenaikan yang tidak biasa / tiba-tiba).

 • Itu bukan senarai penuh kemungkinan kesan buruk. Dapatkan nasihat doktor sekiranya anda mengalami kesan tambahan yang tidak disenaraikan di atas.

 • Di Amerika Syarikat - Untuk mendapatkan nasihat perubatan mengenai kesan sampingan, hubungi doktor anda. Anda boleh melaporkan kesan sampingan di 1-860-FPA-1688.

 • Di Kanada - Hubungi doktor anda mengenai gejala sampingan untuk mendapatkan nasihat perubatan. Health Canada boleh melaporkan kesan sampingan di 1-846-234-5645.

Langkah berjaga-jaga semasa mengambil Ibuprofen

 • Beritahu doktor atau ahli kimia anda sebelum menggunakan ibuprofen jika anda alah; Zoloft, atau Nsaid lain (seperti naproxen, celecoxib); jika anda mempunyai kepekaan yang serupa.

 • Komponen yang tidak aktif dalam produk ini boleh menyebabkan reaksi buruk atau komplikasi lain. Bercakap dengan doktor anda untuk maklumat lebih lanjut.

 • Beritahu doktor atau ahli farmasi anda sebelum mengambil ubat ini sejarah perubatan anda , terutamanya mengenai: asma (termasuk asal-usul pernafasan yang cepat merosot setelah mengambil pil atau ibuprofen lain.

 • Gangguan darah (seperti anemia, pembekuan berdarah), pertumbuhan hidung (polip hidung), penyakit jantung (seperti strok jantung sebelumnya), hipertensi, keadaan hati, strok, tekak / perut / usus.

 • Ubat NSAID, terutama ibuprofen, kadang-kadang boleh menyebabkan kesukaran buah pinggang. Masalah mungkin timbul dengan dehidrasi, kegagalan jantung atau penyakit buah pinggang, dewasa yang lebih tua atau ubat-ubatan tertentu.

 • Minum banyak cecair untuk mencegah dehidrasi seperti yang diperintahkan oleh doktor anda, dan beritahu doktor anda dengan segera jika anda mempunyai perbezaan dalam air kencing.

 • Anda mungkin pening atau mengantuk dengan ubat ini. Anda mungkin mengalami pening atau mengantuk dengan alkohol atau ganja (ganja).

 • Jangan melakukan perjalanan, menggunakan atau melakukan apa sahaja yang anda perlukan untuk terjaga sehingga anda dapat melakukannya dengan selamat — had minuman beralkohol. Bercakap dengan doktor anda mengenai ganja (ganja).

 • Ubat ini boleh menyebabkan pendarahan di perut. Penggunaan alkohol dan tembakau setiap hari boleh meningkatkan risiko pendarahan gastrousus, terutama jika digabungkan dengan ubat ini.

 • Hadkan alkohol dan hentikan rokok. Untuk maklumat lebih lanjut, tanyakan kepada doktor atau ahli farmasi anda.

 • Anda mungkin lebih sensitif terhadap cahaya matahari dengan ubat ini. Hadkan waktu matahari anda. Elakkan cahaya matahari dan bilik penyamakan. Gunakan pelindung matahari dan bawa pakaian pelindung luar.

 • Beritahu doktor anda dengan segera sekiranya anda mengalami selaran matahari atau kulit anda melepuh. Bercakap dengan doktor atau pakar ortodontik anda mengenai semua produk yang anda konsumsi sebelum pembedahan.

 • Orang tua mungkin lebih cenderung mengalami pendarahan perut / usus, kesukaran buah pinggang, penyakit kardiovaskular semasa menggunakan ubat ini.

 • Sebelum menggunakan ubat ini, wanita usia reproduktif harus membincangkan faedah dan bahaya doktor mereka. Beritahu doktor anda sama ada anda menjangkakan atau merancang untuk hamil.

 • Ubat ini boleh merosakkan bayi dan menimbulkan masalah kerja / penghantaran yang kerap. Kami tidak mencadangkan penggunaan selama kehamilan dari 20 minggu hingga kelahiran.

 • Sekiranya doktor anda mencadangkan mengandung 30 - 40 minggu kehamilan dengan ubat ini, ambil rawatan yang paling rendah secepat mungkin. Mereka tidak boleh menggunakan ubat ini setelah 40 minggu kehamilan.

Antara lain.

:small_blue_diamond: Periksa semua label farmasi dengan teliti kerana banyak ubat mengandungi peresap pereda penahan sakit. Ubat ini menyerupai ibuprofen dan boleh meningkatkan risiko kesan negatif jika diambil secara serentak.

:small_blue_diamond: Walau bagaimanapun, anda mesti mula mengambil aspirin dalam kes dosis rendah untuk keadaan jantung atau pencegahan strok (biasanya 81-355 miligram sehari) kecuali jika diarahkan oleh doktor anda. Penggunaan ibuprofen setiap hari dapat mengurangkan kapasiti aspirin untuk mengelakkan masalah jantung.

:small_blue_diamond: Bercakap dengan doktor anda untuk mengatasi kesakitan / demam dengan ubat lain (contohnya, acetaminophen). Bercakap dengan doktor anda sekiranya anda mesti mengambil ibuprofen mengenai pengambilan aspirin (bukan salutan enterik / EC) dengan segera semasa mengambil ibuprofen.

:small_blue_diamond: Ambil ubat penahan sakit sekurang-kurangnya 9 jam sebelum atau selepas dos aspirin sekurang-kurangnya 3 jam. Jangan menaikkan dos harian anda tanpa izin doktor atau mengubah kaedah pengambilan aspirin / ubat lain.

Overdosis Ibuprofen

 • Apabila seseorang berlebihan dan mengalami gejala yang teruk seperti kepupusan atau kesukaran bernafas, hubungi 911.

 • Sekiranya tidak, segera hubungi talian pencegahan bunuh diri. Orang AS boleh menghubungi 1-800-222-1222, pusat maklumat racun tempatan mereka.

 • Penduduk Kanada boleh menghubungi pusat kawalan toksik tempatan. Gejala berlebihan boleh merangkumi ketidakselesaan perut yang teruk, kesukaran bernafas, mengantuk yang mendalam.

 • Catatan Jangan berkongsi ubat ini dengan orang lain jika doktor mengesyorkan ubat ini.

 • Ia boleh melakukan ujian makmal dan perubatan secara berkala untuk memantau kemajuan anda atau memantau kesan buruk (seperti degupan jantung, ujian kepekaan insulin). Untuk maklumat lebih lanjut, berjumpa doktor.

 • Lakukan semua lawatan perubatan dan makmal secara berkala.

Dos Ibuprofen yang tidak dijawab

 • Sekiranya anda mengambil ubat ini secara berkala (tidak hanya "seperti yang diperlukan") dan ketinggalan dos, ambil secepat mungkin.

 • Sekiranya dos seterusnya menghampiri, lewati dos yang hilang.

 • Ambil dos biasa anda yang seterusnya. Jangan sampai semua dos meningkat.

Penyimpanan Ibuprofen

 • Simpan terlindung dari cahaya matahari dan kelembapan pada suhu bilik.

 • Jangan simpan di tandas. Jauhkan sebarang ubat dari haiwan peliharaan dan kanak-kanak.

 • Jangan buang atau buang ubat ke tandas kecuali diarahkan untuk melakukannya. Keluarkan produk ini dengan betul semasa habis atau tidak diperlukan lagi.

 • Bercakap dengan doktor anda atau perniagaan pembuangan sampah tempatan.

Ringkasan

Ibuprofen adalah ubat anti-radang bukan steroid (NSAID) di kelas ubat. Ia berfungsi dengan mencegah pengembangan sebatian semula jadi tertentu, menyebabkan keradangan di dalam badan anda. Tindakan ini mengurangkan edema, sakit, atau suhu.

Zyrtec

 • Minimum 253 ubat yang berinteraksi dengan Zyrtec diketahui.

 • Zyrtec adalah antihistamin kelas ubat.

Keadaan berikut dirawat oleh Zyrtec:

1. Alahan Rhinitis

2. Urtikaria

Carta Dos Zyrtex

Umur (Tahun) Tablet kunyah (40mg) Sirap Cecair (40mg)
12-17 1.25 2
17-22 1.25 2.4
22-30 1.5 3.2
30-45 1.5 3.5
45-60 1.85 5.5
60-70 2.2 6.2
70-80 2.5 6.8
Lebih 80 2.5 7.2

Cara Zyrtex digunakan

:small_blue_diamond: Baca semua arahan pada kotak sebelum mengambil ubat ini jika anda menggunakan produk bebas untuk rawatan diri. Rujuk kepada ahli farmasi anda jika anda mempunyai sebarang pertanyaan. Sekiranya doktor anda telah memberikan ubat ini, ambil seperti yang ditetapkan sekali sehari.

:small_blue_diamond: Gigit setiap pil dengan baik dan ambil jika anda menggunakan tablet kenyal. Sekiranya anda menggunakan tablet larut dengan cepat, biarkan pil meleleh di mulut dan minum dengan dan tanpa air. Semasa menggunakan bentuk sirap ubat ini, gunakan meter / sudu tertentu untuk mengira dosnya.

:small_blue_diamond: Jangan gunakan sudu dapur kerana mungkin tidak mendapat dos yang betul. Dos bergantung pada jantina, keadaan kesihatan , dan tindak balas rawatan anda. Jangan mengambil atau menaikkan dos anda secara berkala seperti yang disarankan.

:small_blue_diamond: Tanya doktor anda jika gejala alahan anda tidak bertambah baik, gatal-gatal anda tidak bertambah baik selepas tiga hari, atau jika gejala anda lebih lama daripada lima minggu. Dapatkan rawatan perubatan dengan segera sekiranya keadaan anda bertambah buruk atau jika anda merasa mempunyai masalah fizikal yang besar (seperti tindak balas alahan yang sangat serius).

Kesan Sampingan Zyrtex:

 • Mengantuk, keletihan, dan mulut kering boleh berlaku. Sakit perut, terutama pada kanak-kanak, mungkin juga berlaku.

 • Tanya doktor atau ahli kimia anda dengan segera sekiranya ada masalah ini berlanjutan atau bertambah buruk.

 • Apabila ubat ini diresepkan, ingat bahawa doktor anda telah menilai kelebihan anda lebih tinggi daripada potensi kesan buruk.

 • Ramai orang yang menggunakan ubat ini tidak mempunyai kesan negatif yang besar.

 • Beritahu doktor anda dengan segera jika anda mengalami gejala sampingan yang serius, termasuk masalah kencing, kelemahan. Jarang sekali terdapat reaksi alergi yang teruk terhadap ubat tersebut.

 • Walau bagaimanapun, dapatkan rawatan perubatan dengan segera apabila anda melihat gejala tindak balas alergi utama, termasuk ruam, gatal / bengkak, pening yang teruk dan kesukaran bernafas.

 • Ini bukan senarai penuh kemungkinan kesan buruk. Dapatkan rawatan perubatan sekiranya anda mengalami kesan tambahan yang tidak disenaraikan di atas.

 • Di Amerika Syarikat - Hubungi doktor anda untuk mendapatkan nasihat mengenai kesan sampingan. Anda boleh melaporkan kesan sampingan pada 1-800 kepada FPA.

 • Di Ontario - Hubungi doktor anda mengenai gejala sampingan untuk mendapatkan nasihat perubatan. Health Canada boleh melaporkan kesan sampingan di 1-876-284-2565.

Langkah berjaga-jaga semasa mengambil Zyrtex

 • Bercakap dengan doktor atau ahli kimia anda jika anda sensitif terhadap cetirizine, hydroxyzine, levocetirizine, atau alahan lain sebelum menggunakan cetirizine.

 • Komponen yang tidak aktif dalam produk ini boleh menyebabkan reaksi buruk atau komplikasi lain. Bercakap dengan doktor anda untuk maklumat lebih lanjut.

 • Bercakap dengan doktor atau ahli kimia anda sebelum anda menggunakan ubat ini, terutamanya: masalah kencing (seperti prostat yang membesar), penyakit buah pinggang, penyakit hati.

 • Sekiranya anda mengambil ubat ini untuk mengatasi gatal-gatal, beritahu doktor anda jika anda mengalami tanda-tanda lain, kerana ini mungkin merupakan bukti keadaan yang tidak biasa: gatal-gatal yang kelihatan lecet atau lebam, alahan yang tidak gatal.

 • Ubat ini boleh membuat anda mengantuk. Anda mungkin lebih letih dengan alkohol atau ganja (ganja).

 • Jangan melakukan perjalanan atau melakukan apa sahaja yang anda perlukan untuk terjaga sehingga anda dapat melakukannya dengan selamat. Elakkan minum minuman beralkohol . Bercakap dengan doktor anda mengenai ganja (ganja).

 • Gula mungkin terdapat dalam barang cair. Anda harus berhati-hati jika anda menghidap diabetes.

 • Beritahu doktor atau doktor gigi anda tentang semua makanan yang anda makan sebelum pembedahan.

 • Ia hanya boleh mengambil ubat ini apabila diperlukan semasa kehamilan. Bercakap dengan doktor anda mengenai risiko dan kelebihannya.

Interaksi Zyrtex dengan ubat lain

 • Interaksi ubat boleh mengubah cara ubat anda berfungsi atau meningkatkan risiko kesan buruk anda. Ini tidak mengandungi semua kemungkinan interaksi ubat dalam dokumen ini.

 • Ikuti senarai bahawa doktor anda akan memeriksa semua barang anda (termasuk ubat-ubatan dan produk herba preskripsi dan bukan preskripsi).

 • Jangan mengambil, menghentikan atau mengubah dos ubat tanpa persetujuan doktor anda.

 • Tanya doktor atau farmasi anda jika anda mengambil ubat lain yang menyebabkan rasa mengantuk (contohnya, opioid dan agen batuk, seperti morfin, Vicodin), bir, ganja (ganja), ubat tidur atau kegelisahan (contohnya, alprazolam, lorazepam, zolpidem) .

 • Periksa label semua ubat anda (seperti asma atau batuk selesema) kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia penyebab mengantuk. Minta ahli farmasi anda menggunakan produk ini dengan selamat.

 • Kerana peningkatan kesan sampingan, jangan gunakan antihistamin kulit lain (seperti krim, salap, semburan).

 • Hydroxyzine dan levocetirizine agak serupa dengan cetirizine. Jangan gunakan cetirizine dengan ubat ini.

 • Ubat ini boleh mengganggu beberapa ujian makmal (termasuk ujian alergi kulit), yang menyebabkan penemuan ujian yang salah.

 • Pastikan kakitangan makmal dan semua ahli kimia anda mengetahui bahawa anda menggunakan ubat ini.

Overdosis Zyrtex

 • Apabila seseorang tersedak mati dan mengalami gejala teruk seperti kepupusan atau kesukaran bernafas , hubungi 911.

 • Pada kanak-kanak, perubahan fikiran / mood (kegelisahan, kerengsaan) boleh berlaku sebelum mengantuk.

 • Di Amerika Syarikat - Hubungi doktor anda untuk mendapatkan nasihat mengenai kesan sampingan. Anda boleh melaporkan kesan sampingan pada 1-800 kepada FPA.

 • Di Ontario - Hubungi doktor anda mengenai gejala sampingan untuk mendapatkan nasihat perubatan. Health Canada boleh melaporkan kesan sampingan di 1-876-284-2565.

Dos Zyrtex yang terlepas

 • Ambil seawal mungkin jika anda melewatkan dos.

 • Sekiranya dos seterusnya menghampiri, lewati dos yang hilang.

 • Ambil dos biasa anda yang seterusnya. Jangan mempunyai dos yang banyak untuk dinaikkan.

Penyimpanan Zyrtex

 • Tetap dilindungi dari cahaya matahari dan kelembapan pada suhu bilik. Jangan simpan di tandas. Berbagai jenama mungkin mempunyai keperluan operasi yang berbeza untuk ubat ini.

 • Semak bungkusan produk atau hubungi ahli farmasi anda untuk mendapatkan petunjuk mengenai menyimpan jenama anda. Jauhkan sebarang ubat dari haiwan peliharaan dan kanak-kanak.

 • Jangan buang atau buang ubat ke tandas kecuali jika diarahkan untuk melakukannya.

 • Keluarkan produk ini dengan betul semasa habis atau tidak diperlukan lagi. Bercakap dengan doktor anda atau perniagaan pembuangan sampah tempatan .

Ringkasan

Baca semua arahan pada kotak sebelum mengambil Zyrtex jika anda menggunakan produk bebas untuk rawatan diri. Rujuk kepada ahli farmasi anda jika anda mempunyai sebarang pertanyaan. Sekiranya doktor anda telah memberikan ubat ini, ambil seperti yang ditetapkan sekali sehari.

Soalan Lazim

Orang bertanya banyak soalan mengenai Zyrtex dan Ibuprofen. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1. Apa yang boleh anda gunakan dengan Zyrtec untuk meredakan kesakitan?

 • Motrin biasa (paracetamol) dan Zyrtec sederhana, tanpa komponen tambahan lain, boleh digunakan bersama jika perlu untuk meredakan sakit, sakit, demam.

2. Berapa lama Zyrtec berfungsi?

 • Ia melegakan kebanyakan orang selepas suntikan standard sekurang-kurangnya 48 jam. Di sisi lain, Zyrtec beroperasi dengan cepat.

 • Hanya dalam masa satu jam, orang yang mengambilnya mungkin merasa lega. Antihistamin seperti Zyrtec dan Claritin menenangkan kereaktifan histamin badan anda apabila terdedah kepada alergi.

3. Adakah Zyrtec 20mg terlalu banyak?

 • Tidak ada toleransi terhadap tindakan antihistamin Zyrtec yang dikenal pasti.

 • Setelah berhenti, dalam masa tiga hari, kulit mengembalikan daya tindak balasnya yang biasa terhadap histamin 10mg Zyrtec lebih berkesan daripada 4mg; 15mg nampaknya tidak memberi kesan selanjutnya.

4. Bolehkah saya menggandakan Zyrtec?

 • Anda mungkin. Anda boleh mencampurkan dengan ubat antihistamin dan semburan hidung. Ini mungkin dua kegemaran saya untuk digunakan bersama dengan antihistamin.

 • Kami mungkin tidak mencampurkan Antihistamin, dan Claritin.

5. Adakah Tylenol sama dengan ibuprofen?

 • Walaupun ketiga-tiga ubat dapat membantu menghilangkan rasa tidak selesa anak, setiap pil mengandungi bahan aktif yang berbeza.

 • Ia adalah acetaminophen dalam Tylenol; ia adalah ibuprofen dalam Advil dan Motrin; dan ia adalah naproxen di Aleve.

6. Apa yang lebih selamat, aspirin atau ibuprofen?

 • Dalam satu kajian, kami menjangkakan ibuprofen sebanding dengan atau lebih baik daripada aspirin untuk orang dewasa dan kanak-kanak untuk merawat kesakitan dan demam.

 • Kedua-dua ubat ini juga telah terbukti selamat. Kami menganggap 84 penyelidikan berbeza pada kanak-kanak dan orang dewasa dalam kajian ini.

7. Bolehkah ibuprofen membantu anda dalam tidur?

 • Motrin Nighttime juga termasuk ibuprofen, ubat yang menghasilkan rasa mengantuk, diphenhydramine. Motrin Nighttime dapat membantu anda tidur dan tidur lebih lama apabila digunakan seperti yang disarankan.

 • Tabiat sihat - disebut kebersihan tidur - juga dapat membantu meningkatkan tidur anda.

8. Berapa lama masa yang diperlukan untuk memakai ibuprofen?

 • Mungkin memerlukan beberapa jam untuk membersihkan sepenuhnya sistem ibuprofen anda. Walau bagaimanapun, ia biasanya mempunyai kesan sekitar 4 hingga 6 jam.

 • Mengikut andaian yang dibuat, separuh hayat ibuprofen kira-kira dua jam adalah: hubungi 911 atau Kecemasan Hospital di 800-222-1222 untuk overdosis ibuprofen.

9. Bolehkah saya menggunakan ibuprofen untuk artritis setiap hari?

 • Walaupun anda masih boleh menggunakan ibuprofen selama beberapa hari, kami tidak menyarankan anda meminumnya setiap hari untuk meredakan kesakitan kecuali jika diresepkan oleh doktor anda.

 • Ubat seperti ibuprofen boleh mengganggu perut badan anda dan menimbulkan masalah dari mual kecil hingga bisul.

10. Apakah ubat penghilang rasa sakit terbaik?

 • Ada yang merasakan bahawa acetaminophen berfungsi paling baik untuk mereka, sementara yang lain mendapati bahawa ibuprofen melegakan sakit kepala. Ketidakselesaan otot atau otot ditarik / tegang.

 • Biasanya, ibuprofen berfungsi lebih baik untuk menghilangkan rasa sakit ini kerana tindakan anti-radang.

11. Apakah analgesik anti-radang terbaik?

 • Ubat anti-radang bukan steroid (NSAID) seperti aspirin, Voltaren dan diclofenac nampaknya berfungsi lebih baik sekiranya terdapat bukti penyebab keradangan, seperti arthritis atau kecederaan.

 • Mereka tidak akan dimakan untuk masa yang lama sehingga anda bercakap dengan doktor anda mengenainya.

 • Bolehkah saya menggunakan ibuprofen setiap hari? Linder berpendapat cadangan ibuprofen yang ada harus 'penggunaan harian terhad sehingga tidak lebih dari 20 hari' dengan penggunaan harian maksimum 3,100 mg.

 • Sekiranya anda melebihi had ini, kesan buruknya "menjadi lebih besar daripada kelebihan yang diharapkan dari mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan,".

12. Apa yang berlaku jika anda tidak mengambil ibuprofen?

 • Seperti ubat lain, ibuprofen boleh merosakkan kesihatan anda jika kita mengambilnya dalam jumlah yang lebih besar daripada yang disarankan.

 • Penggunaan ibuprofen yang berlebihan dapat membahayakan sistem pencernaan anda, merosakkan hormon anda, dan meningkatkan risiko masalah jantung, dan strok. Dalam beberapa keadaan, overdosis ibuprofen boleh membawa maut.

Kesimpulannya

:small_blue_diamond: Zyrtex dan ibuprofen boleh diambil bersama kerana tidak ada interaksi antara mereka. Ini tidak menunjukkan bahawa tidak ada interaksi. Bercakap dengan profesional penjagaan kesihatan anda selalu. Alkohol boleh memperburuk kesan cetirizine pada sistem saraf, termasuk pening.

:small_blue_diamond: Ibuprofen adalah ubat anti-radang bukan steroid (NSAID) di kelas ubat. Ia berfungsi dengan mencegah pengembangan sebatian semula jadi tertentu, menyebabkan keradangan di dalam badan anda. Tindakan ini mengurangkan edema, sakit, atau suhu.

:small_blue_diamond: Baca semua arahan pada kotak sebelum mengambil Zyrtex jika anda menggunakan produk bebas untuk rawatan diri. Rujuk kepada ahli farmasi anda jika anda mempunyai sebarang pertanyaan. Sekiranya doktor anda telah memberikan ubat ini, ambil seperti yang ditetapkan sekali sehari.

artikel berkaitan